N.F.S. 22132 Napisano Jun 22, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, moze li neko obrazlozenje zasto je pozadi sinter, a ne neki semisinter ili organic? Hvala.Pa nema nekog razloga posebnog, nazad sam zatekao jedan od tipva koje si naveo (pogledacu bas posle), bas tanko kocilo.A i volim sinter, snagu kojom zaustavlja i zvuk koji proizvodi.Na motoru od 250kg i 100ks nista sem pomenutog nema sta da trazi. Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 807 Napisano Jun 22, 2022 Zainteresovan, 780 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam planirao organik pločice ali sam sticajem okolnosti morao uzeti sinter. Sada kad kočim ili kada se zaustavljam škripi kao da staje "putnički voz u Maloj Krsni". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 22, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... taman evo kucam Ja volim zvuk sintera, ono "SssSSSSSSsssss...! ", ne skripanje. Ove su nazad bile, newfren organske, nije kocilo nista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 807 Napisano Jun 22, 2022 Zainteresovan, 780 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da upravo to: sssssssssssss... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5625 Napisano Jun 22, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Imao newfreen sinter napred prosle godine, Bože me sacuvaj nebi ih vise stavio da mi ih neko pokloni. Nisin sinter i prs u uvo, ozbiljno zaustavljanje. Kod mene je nazad nissin polu sinter i to je sasvim korektno. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1941 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1054 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Da da, sinter pozadi pravi razliku. Takođe je i kod mene, nakon zamene diska i pločica obožavam da koristim zadnju kočnicu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 22, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imam prijatelja kome vecina motora koci nesto traljavo, kocnice koje on odzraci su vecinom "sundjeraste" i slabog ujeda. Kupim jedan motocikl od njega, isteram lepo vazduh iz sistema, dobijem tvrdu rucicu a kocnice ponovo osrednje (poznata kljesta i pumpa, treba da koci dobro). I tako stavim EBC sinter i resim problem, ispadaju oci Povedemo jednom razgovor oko toga (kocnica) i on mi kaze, -Ne koristim sinter, uvek organske, one ne "jedu" disk! Komotno se covek odrekao (dobrog) kocenja da bi diskove sacuvao?!? Neka jede, sisti i cvili ali kada stisnes mora da koci!!! Hladna ili vrela, suva ili mokra... I da! Ni ove karbon/kevlar mi se ne svidjaju, od bremba posebno. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1941 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1054 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, N.F.S. je napisao: Komotno se covek odrekao (dobrog) kocenja da bi diskove sacuvao?!? Neka jede, sisti i cvili ali kada stisnes mora da koci!!! Hladna ili vrela, suva ili mokra... Definicija, ako neko pita! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 22, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Proba No1 Kupio parce toniranog pleksija, obelezavanje, secenje, poliranje ivica. Pokrivio ga da prati originalni, m5 rupe, plasika obostrano i (plasticna) podloska izmedju. Sraf ne pipa nigde pleksiglas, sve stoji cvrsto i bez landaranja. Probao tu oko kuce, komotno moze biti jedno 3cm nizi a uspravljeniji (ono je 11cm dodatak, bez krakova koji su zasrafljeni na glavni vizir). 15 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7931 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 830 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Bravo, odličan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8069 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1701 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti to, onako 'ladno, odradiš kao kada ja deci napravim kajganu za doručak... Svaka čast na inventivnosti i praktičnom umeću! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 22, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ovo se u kuhinji radi! Krivim iznad ringle 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, N.F.S. je napisao: Pa nema nekog razloga posebnog, nazad sam zatekao jedan od tipva koje si naveo (pogledacu bas posle), bas tanko kocilo. A i volim sinter, snagu kojom zaustavlja i zvuk koji proizvodi. Na motoru od 250kg i 100ks nista sem pomenutog nema sta da trazi. Sent from my EML-L09 using Tapatalk Pitao sam jer na "manjim" sportski nastrojenim motorima sinter pozadi ne radi "dobro". Jako grabi kad je ugrejan a nazad nema mase pa brzo blokira-teze se dozira. Drugo, redje se koristi zadnja, a sinter dok se malo ne ugreje, nema bas jak ugriz. Trece, kisa ga hladi, pa ako ne mozes da unosis temperaturu, rade slabije. Pricam o zadnjem kraju, na S motorima npr. Pre neki dan sam decku skinuo nov sinter pozadi sa TDMa, nije mogao da tpi da skripi. Stavili semi, zadovoljan je. Ne skripi a kaze da ne oseti veliku razliku u kocenju, ali mu se sad ne desava da slucajno zakljuca zadnji tocak. (Nije decko bas iskusan). Trebaju mi iskustva drugih i iskusnih, zasto te pitah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Jun 22, 2022 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Proba No1 Kupio parce toniranog pleksija, obelezavanje, secenje, poliranje ivica. Pokrivio ga da prati originalni, m5 rupe, plasika obostrano i (plasticna) podloska izmedju. Sraf ne pipa nigde pleksiglas, sve stoji cvrsto i bez landaranja. Probao tu oko kuce, komotno moze biti jedno 3cm nizi a uspravljeniji (ono je 11cm dodatak, bez krakova koji su zasrafljeni na glavni vizir). Koji si ti kralj! Mislim, znam i znamo svi ovde da jesi i opet nas ovako prijatno "iznenadiš". Pod navodnicima jer zapravo nema šta da se iznenađuje bilo ko ko je na forumu duže od dva dana Krivio sam ja plastiku nad ringlom i pištoljem i svakako pa sam svestan šta je potrebno da to ovako dobro ispadne. Promenio Jun 22, 2022 član Gordak985 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jun 22, 2022 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Pa i ovo se u kuhinji radi! Krivim iznad ringle MoE i u rerni...verujem da si probao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 23, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekome zatreba, porucio sam gume vizira iz Delte, na ovim mojima su popucali gumeni pinovi kada sam ih vadio, ostalo po 2 kom pa sam morao lepiti silikonom. Cena je 901dinar po komadu, ovo su ser. brojevi (levi i desni) Pa ako neko izgubi ili pocupa 64113MBTD20 64112MBTD20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 25, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju (crvena cbf) preminuo stator, u spoju su sve tri faze sa masom, regler bio kod Zike na testiranju i ispravan je! Iznenadilo me je to sto su (honda) kod cbf1000 koristili dosta napredniji i bolji "Fet" tip za razliku od onog "Shunt" ugradjivanog u cbf600. Namotaji naruceni iz Delte po ceni od 28 ili 38000 dinara, ne secam se sta mi covek rece, po ugradnji cu tacan iznos kucnuti. Vratim se kuci a tamo jos jedan CBF! Ostavio drugar, da oko kocnica nesto odradim "oce me ovi CBF-ovi 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 26, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za sada je ovaj oblik kombinacija tisine i vizualno prihvatljivog. Valjda se vidi, donji deo umiruje vazduh koji glavni vizir gura, gornj deo deflektora pokrivljen blago ka napred. Buka je svedena na prihvatljivo. Ako se pokaze ok, pravim isti samo sa lepim, poliranim ivicama 12 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2355 Napisano Jun 27, 2022 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ti glat mozes da ih pravis za prodaju. Svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10056 Napisano Jun 27, 2022 Drug član, 1496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ispalo je do 00, svaka čast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 27, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobru podrsku i pomoc majstora sa slike! Kada se nesto jako zeli, lako se i ostvari. Ono sto ne zelim da se krivi uvijem u alu foliju (sprecim zagrevanje) ove uglove radim "iz ruke", ocistim dobro stakleni sto, da ne prenese neki otisak na pleksi i krivim. Izbocinu na vrhu vizira pravim tako sto pleksi u tom delu zagrejem pa o neku serpu (njen obod) pokrivim. Jbg, smesno zvuci sve ovo ali uspevam 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8183 Napisano Jun 27, 2022 Ne silazi, 2140 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Majkino dete,ovo je za ,,naša deca".Obesiće te supruga za šerpe,jesu li bar cepter. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4827 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Najlepši nastavak vizira koji sam do sad video. Evo ovaj moped ako "nasledim" neću skidati nastavak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22132 Napisano Jun 30, 2022 Integrisan, 9534 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bice do tada jos par komada, evo i bez vizira testiram, sou Sent from my EML-L09 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1941 Napisano Jun 30, 2022 (promenjeno) Drug član, 1054 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako ispadne bolje bez vizira, sta onda? :D Promenio Jun 30, 2022 član Zlatko LA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...