penumbra 135 Napisano Octobar 10, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @DjordjeMijailovic brzi su - Da li menjam u obe vile? Da li menjam semeringe i da li ih saljete? Zasto 7.5W, a ne 10 za ovaj motor kad je to fabricki? Hi, You need to replace the oil in both spars on the bike. We have an oil viscosity of 7.5 because we think that this is better for the motorcycle. You get from us only the fork springs, new fork seals they do not need. We will also send you the assembly instructions. If you have any further questions, please do not hesitate to contact me. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Octobar 10, 2023 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, DjordjeMijailovic je napisao: Ako se raspitujes, pitaj molim te i da li se ulje menja i u drugom stapu, levom, onom gde nije nova opruga Obavezno u oba štapa kad mjenjaš, obavezno ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Octobar 26, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nova godina u oktobru 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Octobar 26, 2023 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu fino fino dosta brzo je doslo. Da li si uzeo standard visinu amortizera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Octobar 26, 2023 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E sad menjaža, pa na trening u šumu da možeš da iskoristiš potencijal novog ogibljenja Ja sam takodje razmišljao da menjam opruge i ulje u prednjem amortizeru, ali kad razmislim samo dva puta mi se desilo da sam nabio prednje vile do kraja tako da je neprijatno lupilo. I to je bilo pri većoj brzini na neravnom šumskom putu, retko kad i vozim tako. Kad smo Nikola, Sale i ja bili na BiH TET-u, uporedio sam koliko kome propadaju prednje vile, sva trojica smo otprilike isto bili natovareni, Nikola i ja slične težine, malo je teži od mene, Sale nešto lakši. Svi smo vozili istim tempom u grupi. Meni sa fabričkom oprugom je ostalo jos 2-3 cm slobodog hoda do kraja, Nikoli koji je menjao opruge za jače nekih 5-6cm, a Saletu koji ima kompletne Adriani ketridže je ostalo pola hoda ogibljenja do kraja. Tako da eto uporednog testa 3 varijante prednjeg ogibljenja na istom motoru, istim uslovima puta. Kad smo već kod ogibljenja, kad sam zamenio zadnji yss amortizer, naštelovao sam SAG po mojoj težini. Posle nekih par hiljada km, proverio sam opet, kao da je opruga oslabila, tako da sam morao da dodam još preloada da bi SAG bio odgovarajući. Obratitie pažnju i na to, posle nekog vremena nova opruga kao da oslabi malo, pa treba preštelovati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Octobar 26, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @maxxDa, da, brzo je stiglo. 5.10. je naruceno, danas je stiglo. Izgleda skroz fensi, vrlo masivno i odlicno zasticeno. Nisam ocekivao da tako izgleda. Daju 5 godina garancije i kao preporucuju da se servisira na 2god ili 20 000km. Da, uzeo sam standardnu visinu sa sajta (std | +10mm) i standardnu oprugu. Jedino mi je stigao 1L ulja umesto 2, ali pisao sam ovom liku, videcu da li ce da posalje ili cu samo da skoknem do luisa da kupim i posaljem kuci autobusom sa jos nekim sranjima (gledam ovde da uzmem motul 7100 10W30). Mislim da ne smem u avion sa ovim zbog gasa unutar cilindra, ali svakako ima lokalni bus za SRB pa cu tako da posaljem. @aca-pnrazmisljao sam da teram negde za zamenu, ali posto necu da menjam semeringe, kapiram da mogu sam to da uradim. Zadnji amortizer je na dva-tri srafa, a za oprugu ne moras da rasklapas ceo amortizer sto je super. Ja mislim da nikada nisam nabio prednje vile jer imam 70kg, ali sam razmisljao tako da kada vec menjam zadnji amortizer, nije mi skupo da "servisiram" i vile. Promenim ulje svakako i plus stavim oprugu koju preporucuju za taj zadnji amortizer. Dobro je znati ovo za sag, proveravacu to. Hvala! E da, posto treba da se selim za nemacku, da li neko mozda zna gde bih mogao da pogledam kako bih mogao da uvezem crf-a ovde? Citao sam malo na nekom nemackom forumu za gume (ovo sto imam siru zadnju) i moras od proizvodjaca guma da dobijes potvrdu da je kompatabilno sa fabrickom. Neki proizvodjaci daju to na sajtu (mozes kao da skines sertifikat), dok nekima moras da pises. Ta kontrola u TUV-u kosta tipa 10e da ti kazu da ti je motor skroz legalan. Cudan trip i vrlo cudan izbor za hondu da uzme ne bas 'standardne' mere za gume (80/100-21 za prednju). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Octobar 26, 2023 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sta će ti CRF za Nemačku, tamo nema offroada, a za vožnju po putu ima mnogo boljih motora. Na tvom mestu ja bi ga prodao ovde, ne bi se zezao sa uvozom u Nemačku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Octobar 26, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, aca-pn je napisao: Sta će ti CRF za Nemačku, tamo nema offroada, a za vožnju po putu ima mnogo boljih motora. Na tvom mestu ja bi ga prodao ovde, ne bi se zezao sa uvozom u Nemačku. Ma bice drugih motora svakako, ali ovde cemo biti neko vreme dok gospodja ne zavrsi doktorat (tipa jos godinu dana), pa posle cemo videti gde idemo dalje, ako se spustimo samo na jug Francuska i Svajcarska imaju TET, a bicemo blizu granice tako da je to ok. Ako bude nesto drugo, boze moj. Mozda se i vratimo za Srb, ali za sada je ovo plan. I nije bas da toliko nema offroad-a, mozes ako se bas potrudis da nadjes neki tucanik po kom smes da vozis xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Octobar 26, 2023 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, penumbra said: Nisam ocekivao da tako izgleda. Onako sa slika (sa njihovog sajta) nista masovnije od originalnog mi nije izgledalo :-) Dobro je cuti da je i vizuelni dojam dobar. 2 hours ago, penumbra said: Da, uzeo sam standardnu visinu sa sajta (std | +10mm) i standardnu oprugu. Mhm, bas me zanima kakav je dojam kada se instalira. Ja sam narucio std -30mm zadnji i odgovarajucu prednju oprugu zbog kratkih nogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6062 Napisano Octobar 26, 2023 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Njemci imaju neku bezveznu odredbu za gume, nekad se u prometnu upisivala dimenzija i tip gume, pa ljudi nebi mogli proć tehnički jerbo nemaju npr. Michelin Sirac namontirane a iste se već godinama ne proizvode.Zbog tog oni nosaju tu potvrdu od proizvođača da neka druga guma paše za tvoj motor.Ako je Expert na TÜV-u izere pametan on u tu rubriku samo upiše “obaveza montiranja specifičnih guma izdvojena” Ali nisu svi na tom levelu.U CH je samo važno daje dimenzija odgovarajuća.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Decembar 2, 2023 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da cititam kolegu crfaša: "Only fools and horses" 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Decembar 12, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan PXL-20231212-173228432 hosted at ImgBB IBB.CO Image PXL-20231212-173228432 hosted in ImgBB Malo se poigrao u garazi, vozim u autu amortizer vec mesec dana... Nisam otisao da se provozam, sutra cu do posla taman, ali da mi je sad teze nogama da dohvatim pod, jeste... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Decembar 12, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bas zbog nogu smo uzeli -30mm wilbersa (kum i ja). Visina sedista mi sada priblizna/ista kao stock kada sedim. Doduse samo je nazad menjano, napred tek treba pa cu videti onda koliko je tacno nizi. P.S. Na slici iz mog predhodnog posta se moze videti visina sa wilbersom. Promenio Decembar 12, 2023 član maxx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Decembar 13, 2023 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sa zadnjim wilbersom od -30mm je neopsterecen motor stvarno nizi za 30mm (mereno od skid plate-a do zemlje), ali kad sednes na njega, spusti se za samo oko 1cm, pa dodje na isto kao fabricki koji legne mozda i 5cm kad sednes na njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6062 Napisano Decembar 14, 2023 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Sad garant brže iđeGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Decembar 23, 2023 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Decembar 24, 2023 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako Deda Mrazu ikad zatreba motor, sa CRF-om se nece zajebati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Deda mraz je bio na stromu, jer treba tovarnog prostora za 300 čokoladnih bananica Crf je išao da osvetljava put 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Januar 1 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja pred doček, tri ljute makine 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Januar 1 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li koordinate ovog tunela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 94 Napisano Januar 2 (promenjeno) U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Gliga said: Imaš li koordinate ovog tunela? Gligo, ne brukaj se Tunel je bukvalno uz TET rutu, u selu Samanjac kod Krivog Vira. Uz minimalno menjanje originalne tet rute, mogao bi da se nadje i na samoj ruti i da dosta na atraktivnosti iste. Na slici crveno je TET, a ljubicasto nas trek sto smo vozili, prava linija je naravno tunel. 2023-12-30_ Paracin, Aca, Sale.gpx Promenio Januar 2 član nvic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Januar 2 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog toga i pitam Znam da tu negde ima tunel ali su mi potpuno nepoznati krajevi. Srediću već nešto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Januar 2 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Jao taj tunel ko nije prošao, ništa nije video...Ja ga prošao biciklom, avantura koja se ne zaboravlja!!!!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Januar 2 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Prošao više puta sa raznim društvom, ina na sajtu opisi. Interesantno je. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Februar 4 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Neka treba znati kada i kako se okrenuti nazad: A nekada treba i odmoriti 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...