Jump to content

Moto Zajednica

penumbra

Članovi
  • Broj tema i poruka

    148
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu penumbra

  • Rođendan Decembar 20

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd-Krusevac
  • Motocikl
    CRF300L

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

penumbra's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

126

Reputacija u zajednici

  1. Drugari, ima li ove godine one teme za "razmenu" opreme za donacije?
  2. PXL-20231212-173228432 hosted at ImgBB IBB.CO Image PXL-20231212-173228432 hosted in ImgBB Malo se poigrao u garazi, vozim u autu amortizer vec mesec dana... Nisam otisao da se provozam, sutra cu do posla taman, ali da mi je sad teze nogama da dohvatim pod, jeste...
  3. Ma bice drugih motora svakako, ali ovde cemo biti neko vreme dok gospodja ne zavrsi doktorat (tipa jos godinu dana), pa posle cemo videti gde idemo dalje, ako se spustimo samo na jug Francuska i Svajcarska imaju TET, a bicemo blizu granice tako da je to ok. Ako bude nesto drugo, boze moj. Mozda se i vratimo za Srb, ali za sada je ovo plan. I nije bas da toliko nema offroad-a, mozes ako se bas potrudis da nadjes neki tucanik po kom smes da vozis xD
  4. @maxxDa, da, brzo je stiglo. 5.10. je naruceno, danas je stiglo. Izgleda skroz fensi, vrlo masivno i odlicno zasticeno. Nisam ocekivao da tako izgleda. Daju 5 godina garancije i kao preporucuju da se servisira na 2god ili 20 000km. Da, uzeo sam standardnu visinu sa sajta (std | +10mm) i standardnu oprugu. Jedino mi je stigao 1L ulja umesto 2, ali pisao sam ovom liku, videcu da li ce da posalje ili cu samo da skoknem do luisa da kupim i posaljem kuci autobusom sa jos nekim sranjima (gledam ovde da uzmem motul 7100 10W30). Mislim da ne smem u avion sa ovim zbog gasa unutar cilindra, ali svakako ima lokalni bus za SRB pa cu tako da posaljem. @aca-pnrazmisljao sam da teram negde za zamenu, ali posto necu da menjam semeringe, kapiram da mogu sam to da uradim. Zadnji amortizer je na dva-tri srafa, a za oprugu ne moras da rasklapas ceo amortizer sto je super. Ja mislim da nikada nisam nabio prednje vile jer imam 70kg, ali sam razmisljao tako da kada vec menjam zadnji amortizer, nije mi skupo da "servisiram" i vile. Promenim ulje svakako i plus stavim oprugu koju preporucuju za taj zadnji amortizer. Dobro je znati ovo za sag, proveravacu to. Hvala! E da, posto treba da se selim za nemacku, da li neko mozda zna gde bih mogao da pogledam kako bih mogao da uvezem crf-a ovde? Citao sam malo na nekom nemackom forumu za gume (ovo sto imam siru zadnju) i moras od proizvodjaca guma da dobijes potvrdu da je kompatabilno sa fabrickom. Neki proizvodjaci daju to na sajtu (mozes kao da skines sertifikat), dok nekima moras da pises. Ta kontrola u TUV-u kosta tipa 10e da ti kazu da ti je motor skroz legalan. Cudan trip i vrlo cudan izbor za hondu da uzme ne bas 'standardne' mere za gume (80/100-21 za prednju).
  5. @DjordjeMijailovic brzi su - Da li menjam u obe vile? Da li menjam semeringe i da li ih saljete? Zasto 7.5W, a ne 10 za ovaj motor kad je to fabricki? Hi, You need to replace the oil in both spars on the bike. We have an oil viscosity of 7.5 because we think that this is better for the motorcycle. You get from us only the fork springs, new fork seals they do not need. We will also send you the assembly instructions. If you have any further questions, please do not hesitate to contact me.
  6. Mislim, ja cu menjati u obe definitivno jer je drugi viskozitet ulja i vec sam kupio 2L, ali pitacu svakako.
  7. Koliko sam razumeo ovog lika i u servisu (isao u hondu da se raspitam za montazu, cimanje mi je da sam to radim da ne sjebem nesto, taman da mi promene i semeringe, ali videcu sta cu i kako, zadnji se trivijalno menja) rekli su da ide to drugo ulje. Mogu da posaljem mejl wilbers-u i da ih pitam sta oni zapravo predlazu i zasto. Mozda ni nemaju drugo ulje. edit: sad sam pogledao, imaju od 5W do 20W ali za crf-a izlazi ovo 7.5, mozda su opruge tvrdje. Btw, kada sam pisao direktno wilbers shopu pre par meseci ovo sam dobio kao odgovor kada sam ih pitao za kilazu od 80kg sa full opremom. For the linear fork springs we have a spring rate of 7.5 N/mm. For the shock absorber, the spring rate depends on the weight specifications. With your specification, we would pack an 82 N/mm spring on the shock absorber. Gledao sam one rallyraid ketridze, oni imaju po dve opruge od po 3.6 ili 3.9 N/mm i posto su paralelne, koeficijenti se samo sabiraju a koriste 5W ulje ROCK OIL 5W FORK OIL WWW.RALLYRAIDPRODUCTS.CO.UK SVI 5
  8. Video sam i ja to i pitao, ali rekao je samo iban. Mozda ga je mrzelo jer nisam forsirao previse, al isti djavo mi je bio u principu. Da, da, uzimao std (na wilbers sajtu pise tih +10). Probao sam kod Andreja sa drugom oprugom i odgovara mi visina. Ja sam uzeo i oprugu za vilu, taman cu da promenim ulje i to je to.
  9. Adresa i racun u De, tamo mi je gospodja. Znam za jadac. Ali da, sve ovo sto je napisano stoji.
  10. Jesam, kupila mi zena za njen rodjendan Podrzavaju samo IBAN transakcije, tj lik mi je poslao fakturu, tako da mora placanje sa racuna, wilbers ima -10% (nije -15% kao ovi) ali mozes da platis online direktno i mislim da ti automatski obracunaju ako radis dostavu za Srbiju bez poreza pa te onda nasa carina redne jer salju iskljucivo DHL-om.
  11. for the 300L i can offer: Wilbers 640 Rear Suspension: 534€ Wilbers Spring Front: 73,95€ Wilbers ForkOil: 2Liter 42,50€ Shipping in Germany: 6,90€ Shipping in other Countries 15€ - 25€ Hyperpro Streetbox: 624€ I would prefer the Wilbers Setting, because the Suspension is made for you and your Settings. Best regards, Reiter Pascal Pa, kao i prosle godine, wilbers ima -10% off, a motorsport-reiter.de -15% Narucujem ovo za par dana pa javljam utiske kad stigne i kad montiram.
  12. Na 22K km sam, ne primecujem nikakav problem u radu motora, da li da proveravam/radim ventile ili da cekam jos? Mislim, video sam da se radi na ~25, a sad cu svakako da radim servis pa gledam da li to da proveravam ili ne. U hondi traze 30K za to zadovoljstvo. Evo i par slika sa vikend kampovanja na Borskom jezeru. Isli smo preko Homolja malo, brda su prelepa. Malo smo pokisli, ali ova cerada izmedju dva motora je vrh. To je ovaj put OpenStreetMap WWW.OPENSTREETMAP.ORG OpenStreetMap is a map of the world, created by people like you and free to use under an open license. Prvih par km je asfalt, posle je kao na poslednjoj slici. Ima par delova gde je voda malo odnela put i iskopala kanale, ali nista strasno. Poslednjih par km je uradjen put kao da se priprema za asfalt isto, ali je sada utaban sljunak. Super zajebancija sve u svemu.
  13. @maxxMožeš pin da mi pošalješ na google mapama za ovu lokaciju?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja