Efendija Skalin 573 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 284 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Satelis said: Nije da nema veze .... tj i te kako ima veze koji brend se kotrlja ispod našega dupeta. Primera radi uzeću Integru. Pa sad tu možemo staviti Mitas i Pireli. Kod Mitasa ide TF, kod Pirelija GT, obe gume imaju sve šta trebaju imati. Na drumu odlične obe ..... dok ne padne kiša ili ako se zorom voze krivine koje se još nisu osusile (druga strana brda u zavetrini). Tu imamo baš veliku razliku, Mitas klizava ko blesava, Pireli pegla mnogo bolje. da, ako se moj odgovor na kolegin komentar izvlaci iz konteksa. moj odgovor se odnosio na kolegin komentar da je metzeler bolji za teze skutere, dok se tvoja opaska odnosi na ralicitost performansi odredjenih pneumatika odredjenih proizvodjaca, sto nije upitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5300 Napisano pre 11 sati Drug član, 3926 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Efendija Skalin je napisao: pa u samom nazivu gume je navedeno "120/70-15 ScootSmart 56S TL" Da, skontao sam, samo nisu naveli u tabeli vrednosti manje od 60, pa me zbunilo. Nego, iskreno, sad tek ne znam šta gledam Dva točka nose opterećenje, ne jedan, i zadnji nosi više od prednjeg. I, kako to onda računamo? El ima neka formula 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 573 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 284 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pa ako je 56 oznaka nosivost do 224kg i istu oznaku imamo na oba tocka, znaci da je ukupna nosivost ta dva pneumatika 448kg. znaci nikako dacic i palma istovremeno na skuter 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 573 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 284 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, boza_kg said: Dva točka nose opterećenje, ne jedan, i zadnji nosi više od prednjeg. zavisi sve... pri naglom ubrzanju vecina tezine je na zadnjem tocku, pri jacem kocenju prednjom se teziste prenosi na prednji tocak, ali u sustini ima tu uvijek zalihe u nosivosti. Tipa ako je tezina skutera 140kg i vozac ima 80kg, ostaje tu dosta zalihe do 448kg. bezveze sam sada naveo random brojke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5300 Napisano pre 11 sati Drug član, 3926 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to ipak pre rešeno konstrukcijom samog vozila. Teško da će neki teškaš touring skuter imati gumu širine 100 male nosivosti, ili da će zadnja guma širine 150 biti sa niskim indeksom. Što se tiče nosivosti, tu verujem da smo svi sigurni već samim izborom odgovarajućih fabričkih vrednosti. A kako će se već guma ponašati i koliko će ista trajati, tu već ima još dodatnih mnogobrojnih variabli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 652 Napisano pre 7 sati drkadzija, 1232 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @alexantopraštaj, prebacuj, briši .... kako ti lakše. Kucao sam u pretragu Beverly i nisam našao temu i greška je nastala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 652 Napisano pre 7 sati drkadzija, 1232 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo, imam Beva 400 iz 2007 i trenutno je na nekim Michelin City grip koje su počele jako da klizaju iako još imaju šare, kapiram da su omatorile i postale plastične jer je klizanje prisutnije na dodavanju gasa nego na kočenju (kao da Bev ima 300ks). Proverio sam dot guma, prednja je 21 a zadnja 20, znači nisu jako matore. Šta preporučujete od guma za njega? Motor se samo vozi po gradu i kada je temperatura veća od 15, mator sam i ne mogu da se mrznem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Efendija Skalin je napisao: za tezi skuter treba guma sa odgovarajucim indexom nosivosti, nema to veze sa proizvodjacem Da, ok taj metzeler koji je za skutere ,ne znam koji je model , nema ih puno valjda za skutere od metzelera? Edit Evo gledam sad ima samo dva modela feel free i roadtec od metzelera Ovaj feel free ide fabricki na bmw skuter od 263 kg i guma je baš jaka ,tvrda ,to mi reče vulkanizer dok se zezao sa demontazom i montazom.. Promenio pre 5 sati član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Efendija Skalin said: pa ako je 56 oznaka nosivost do 224kg i istu oznaku imamo na oba tocka, znaci da je ukupna nosivost ta dva pneumatika 448kg. znaci nikako dacic i palma istovremeno na skuter Nisi u pravu. Razliciti su indeksi opterecenja na prednjoj i na zadnjoj. To uglavnom da proizvodjac motocikla uz specifikaciju pripadajucih dimenzija i pritisaka Promenio pre 5 sati član muljaz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 573 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 284 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan da, kod vecih skutera definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5300 Napisano pre 5 sati Drug član, 3926 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @grof mislim da je Michelin City Grip 2 pravi izbor za takav tip skutera, naravno pod uslovom da ne baš koristiš iste sledećih 18 godina Ja imam take, nemam nikakve zamerke. Naravno, vršiće pos'o i razne druge, Pirelli, Dunlop... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...