Jump to content

Moto Zajednica

Gume za maxiskutere

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 284 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
2 minutes ago, Satelis said:

Nije da nema veze .... tj i te kako ima veze koji brend se kotrlja ispod našega dupeta.

Primera radi uzeću Integru. 

Pa sad tu možemo staviti Mitas i Pireli.

Kod Mitasa ide TF, kod Pirelija GT, obe gume imaju sve šta trebaju imati.

Na drumu odlične obe ..... dok ne padne kiša ili ako se zorom voze krivine koje se još nisu osusile (druga strana brda u zavetrini).

Tu imamo baš veliku razliku, Mitas klizava ko blesava, Pireli pegla mnogo bolje.

da, ako se moj odgovor na kolegin komentar izvlaci iz konteksa. moj odgovor se odnosio na kolegin komentar da je metzeler bolji za teze skutere, dok se tvoja opaska odnosi na ralicitost performansi odredjenih pneumatika odredjenih proizvodjaca, sto nije upitno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3926 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 3 minuta, Efendija Skalin je napisao:

pa u samom nazivu gume je navedeno "120/70-15 ScootSmart 56S TL"

Da, skontao sam, samo nisu naveli u tabeli vrednosti manje od 60, pa me zbunilo.

claaxe6dr1fa201iv3hps4g58-load-index.max

Nego, iskreno, sad tek ne znam šta gledam ;) Dva točka nose opterećenje, ne jedan, i zadnji nosi više od prednjeg. I, kako to onda računamo? El ima neka formula :) 

• Sviđa mi se 1

pa ako je 56 oznaka nosivost do 224kg i istu oznaku imamo na oba tocka, znaci da je ukupna nosivost ta dva pneumatika 448kg. znaci nikako dacic i palma istovremeno na skuter

• Haha 1

10 minutes ago, boza_kg said:

Dva točka nose opterećenje, ne jedan, i zadnji nosi više od prednjeg.

zavisi sve... pri naglom ubrzanju vecina tezine je na zadnjem tocku, pri jacem kocenju prednjom se teziste prenosi na prednji tocak, ali u sustini ima tu uvijek zalihe u nosivosti. Tipa ako je tezina skutera 140kg i vozac ima 80kg, ostaje tu dosta zalihe do 448kg. bezveze sam sada naveo random brojke.

• Sviđa mi se 1

Mislim da je to ipak pre rešeno konstrukcijom samog vozila. Teško da će neki teškaš touring skuter imati gumu širine 100 male nosivosti, ili da će zadnja guma širine 150 biti sa niskim indeksom. Što se tiče nosivosti, tu verujem da smo svi sigurni već samim izborom odgovarajućih fabričkih vrednosti. A kako će se već guma ponašati i koliko će ista trajati, tu već ima još dodatnih mnogobrojnih variabli.

• Sviđa mi se 1

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

@alexantopraštaj, prebacuj, briši .... kako ti lakše. Kucao sam u pretragu Beverly i nisam našao temu i greška je nastala.

• Sviđa mi se 1

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Pozdrav društvo, imam Beva 400 iz 2007 i trenutno je na nekim Michelin City grip koje su počele jako da klizaju iako još imaju šare, kapiram da su omatorile i postale plastične jer je klizanje prisutnije na dodavanju gasa nego na kočenju (kao da Bev ima 300ks)🤣. Proverio sam dot guma, prednja je 21 a zadnja 20, znači nisu jako matore.

Šta preporučujete od guma za njega? Motor se samo vozi po gradu i kada je temperatura veća od 15, mator sam i ne mogu da se mrznem.

• Drug član, 1303 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 6 sati, Efendija Skalin je napisao:

za tezi skuter treba guma sa odgovarajucim indexom nosivosti, nema to veze sa proizvodjacem

Da, ok taj metzeler koji je za skutere ,ne znam koji je model , nema ih puno valjda za skutere od metzelera?

Edit

Evo gledam sad ima samo dva modela feel free i roadtec od metzelera

Ovaj feel free ide fabricki na bmw skuter od 263 kg i guma je baš jaka ,tvrda ,to mi reče  vulkanizer dok se zezao sa demontazom i montazom..

Promenio član Džim Džarmuš

• Skuteras, 3717 postova
  • Motocikl: T-Max 500
5 hours ago, Efendija Skalin said:

pa ako je 56 oznaka nosivost do 224kg i istu oznaku imamo na oba tocka, znaci da je ukupna nosivost ta dva pneumatika 448kg. znaci nikako dacic i palma istovremeno na skuter

Nisi u pravu. Razliciti su indeksi opterecenja na prednjoj i na zadnjoj. To uglavnom da proizvodjac motocikla uz specifikaciju pripadajucih dimenzija i pritisaka

Promenio član muljaz
  • Sviđa mi se 1

@grof mislim da je Michelin City Grip 2 pravi izbor za takav tip skutera, naravno pod uslovom da ne baš koristiš iste sledećih 18 godina :) 

Ja imam take, nemam nikakve zamerke. Naravno, vršiće pos'o i razne druge, Pirelli, Dunlop...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja