Bokes 3036 Napisano Januar 7, 2022 Drug član, 1065 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako.Skutere vozim tek nepune 4 godine. Na malom točku sam vozio samo Dunlop Scoot Smart. Na suvom asfaltu drži OK, nisam oštar vozač ni previše zahtevan. Ali na mokrom je nepouzdana i pravi mi nelagodu pri promeni traka i pri prelasku preko kolotraga. Takođe se u drugoj sezoni ponaša osetno lošije (to mi je druga polovina njene upotrebe - prelazim oko 6 - 7000 km po sezoni).Sada želim da probam nešto pouzdanije a zaključio sam da je to Diablo Rosso.Možda i neću dobiti ništa, ali neću znati dok ne probam Imam vrlo malo kratkih relacija, tj.skuter mi nije osnovno prevozno sredstvo. Vozim ga mahom vikendom i slobodnim danima. Retke su relacije ispod 50km.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3036 Napisano Januar 7, 2022 Drug član, 1065 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Momak koji se javio kada sam zvao Moto Land mi je ponudio kombinaciju Pireli Angel Scooter (kao zadnju) i Diablo Rosso ili Diablo Scooter kao prednju. Pitao sam ga u čemu je razlika, kaže nikakva. Ali mi je zvučao nesigurno...Zato sam ih isključio kao opciju i tražim dalje.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Januar 7, 2022 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan U sustini ne moras zuriti... U zimskim mesecima je proizvodnja letnje i moto gume. Krajem februara i pocetkom marta krece punjenje i bice guma. Do tada strpljivo prati,novac spremi i reaguj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 995 Napisano Januar 8, 2022 Ol' dirty bastard, 633 postova Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan On 1/7/2022 at 10:01 AM, QmBGD said: Motoland ima akciju na gume sa starijim DOT-om, možda je nekome interesantno. Malo sam na brzinu pre neki dan pogledao cene guma, zanimalo me kako se krecu najjeftinije 17-ce.Nove,"sveze" su oko 10-11 000.Tako da ova akcija u moto landu na te sa starim dot-om bas i nije akcija jer odprilike isto toliko kostaju.Vise mi lici na ono - pre mesec dana smo digli cenu za 30% a sad imamo akciju. Kolega iznad koji ceka ove proizvedene u februaru(vruce) - evo zanimljiv video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Januar 8, 2022 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan On 7.1.2022. at 22:04, Bokes je napisao: Momak koji se javio kada sam zvao Moto Land mi je ponudio kombinaciju Pireli Angel Scooter (kao zadnju) i Diablo Rosso ili Diablo Scooter kao prednju. Pitao sam ga u čemu je razlika, kaže nikakva. Ali mi je zvučao nesigurno... Zato sam ih isključio kao opciju i tražim dalje. Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Po meni to nije dobra opcija...na oba tocka treba da bude ista sara... U nekom od ranijih brojeva MOTOPULSA imas test obe Pirelli gume, pa potrazi negde na netu... Jos jedan podatak vezan za Angel Scooter...prelaz preko belih, zutih i kojih god linija...cak i po kisi...se ni malo ne oseca.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Januar 8, 2022 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Loshmi82 je napisao: Jos jedan podatak vezan za Angel Scooter...prelaz preko belih, zutih i kojih god linija...cak i po kisi...se ni malo ne oseca.. Tacno ako predjes pravo tj bajk je u uspravnom polozaju, probaj pod nagibom pa ces videti kako se situacija i te kako menja..... bela + kisa = kao bambi na ledu. Nema panike, bice guma s'proleca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano Januar 8, 2022 Drug član, 921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa na autu osetim prelazak gumom preko linija, a ne na motoru... Vozio po mokrom danas, mokar sneg padao lepo, City Grip 2 lepo radi posao na mom triciklu, nemam zamerki, niti očekujem previše od moto gume u takvim uslovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1360 Napisano Januar 8, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Loshmi82 je napisao: Po meni to nije dobra opcija...na oba tocka treba da bude ista sara... U nekom od ranijih brojeva MOTOPULSA imas test obe Pirelli gume, pa potrazi negde na netu... Jos jedan podatak vezan za Angel Scooter...prelaz preko belih, zutih i kojih god linija...cak i po kisi...se ni malo ne oseca.. Pa što bi morala da bude ista šara. Skuteri se razlikuju po težini, rasporedu mase, ogibljenju, snazi na zadnjem točku, sili kočenja pa kad dodaš i stil vožnje treba odabrati odgovarajuću gumu kako za prednji tako za zadnji točak. Guma mora da zadovoljava propisanu dimenziju, nosivost i indeks brzine a drugo po potrebi! Promenio Januar 8, 2022 član SaleKg Ispravka slova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Januar 9, 2022 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Satelis je napisao: probaj pod nagibom pa ces videti kako se situacija i te kako menja..... bela + kisa = kao bambi na ledu Probao brate...svakodnevno...iskljucivo gradska voznja.. Sad ne znam sta smatras nagibom... Ne vozim po kisi kao po suvom...mnogo su manja naginjanja... Inace sa vecinom guma koje sam vozio se bela linija osecala dosta...cak i kad ravno predjem preko nje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Januar 9, 2022 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, SaleKg je napisao: Pa što bi morala da bude ista šara. Skuteri se razlikuju po težini, rasporedu mase, ogibljenju, snazi na zadnjem točku, sili kočenja pa kad dodaš i stil vožnje treba odabrati odgovarajuću gumu kako za prednji tako za zadnji točak. Guma mora da zadovoljava propisanu dimenziju, nosivost i indeks brzine a drugo po potrebi! Eh sad.. Dunlop recimo ima saru posebnu za prednji tocak,posebnu da zadnji tocak. Prednja je kao 'riblja kost' i razbacuje kisu,tj. vodu levo ili desno zaobilazeci zadnji tocak... Kad su vec napravili razlicitu saru , uzimas sve u kompletu. Isti materijal,struktura guma,namena,proizvodjac.... Testovi na stazi. Nista to nije slucajno. P.S. Na autu volim sve 4 isti proizvodjac i saru,a ne na motoru. Promenio Januar 9, 2022 član DaliborBP 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Januar 9, 2022 (promenjeno) Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, DaliborBP je napisao: Eh sad.. Dunlop recimo ima saru posebnu za prednji tocak,posebnu da zadnji tocak. Prednja je kao 'riblja kost' i razbacuje kisu,tj. vodu levo ili desno zaobilazeci zadnji tocak... Kad sam rekao da je pozeljno da ima istu saru ..mislio sam na uparenu gumu...dakle isti proizvodjac i model.. Pored toga i sam profil gume nije isti na svim gumama... Jedan primer...na jednom od prethodnih motora (Suzuki GS500) sam imao razlicite gume...napred neka Bridgestone, pozadi neka Continental ...desavalo se to da, ne znam da li cu se dobro izraziti, zadnji kraj nekako lakse/brze pada u zavoj od prednjeg...kao da motor cucne...to je dosta uticalo na upravljivost ...i sam osecaj u voznji.. Dok nisam stavio tu zadnju Conti...nije se to desavalo...i ako je stara guma bila u uzasnom stanju.. Promenio Januar 9, 2022 član Loshmi82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Januar 9, 2022 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Loshmi82 je napisao: Kad sam rekao da je pozeljno da ima istu saru ..mislio sam na uparenu gumu...dakle isti proizvodjac i model.. Pored toga i sam profil gume nije isti na svim gumama... Jedan primer...na jednom od prethodnih motora (Suzuki GS500) sam imao razlicite gume...napred neka Bridgestone, pozadi neka Continental ...desavalo se to da, ne znam da li cu se dobro izraziti, zadnji kraj nekako lakse/brze pada u zavoj od prednjeg...kao da motor cucne...to je dosta uticalo na upravljivost ...i sam osecaj u voznji.. Dok nisam stavio tu zadnju Conti...nije se to desavalo...i ako je stara guma bila u uzasnom stanju.. Nisam razumeo da si i ti pristalica da guma bude 'u paru...' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1360 Napisano Januar 9, 2022 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, DaliborBP je napisao: Eh sad.. Dunlop recimo ima saru posebnu za prednji tocak,posebnu da zadnji tocak. Prednja je kao 'riblja kost' i razbacuje kisu,tj. vodu levo ili desno zaobilazeci zadnji tocak... Kad su vec napravili razlicitu saru , uzimas sve u kompletu. Isti materijal,struktura guma,namena,proizvodjac.... Testovi na stazi. Nista to nije slucajno. P.S. Na autu volim sve 4 isti proizvodjac i saru,a ne na motoru. Ja sam imao Dunlop 14'' kao prednja ima jedan smer okretanja a ako je koristiš kao zadnju onda je smer kontra! Inače nisam bio zadovoljan sa Dunlop gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Januar 9, 2022 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, SaleKg je napisao: Ja sam imao Dunlop 14'' kao prednja ima jedan smer okretanja a ako je koristiš kao zadnju onda je smer kontra! Inače nisam bio zadovoljan sa Dunlop gumama. Da ,da... neke colaze tako. Npr. na burgmanu 2007. 15 coli je napred pa ide jedna sara,14 coli je zadnja i drugacija. Zavisi od slucaja do slucaja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5014 Napisano Januar 10, 2022 (promenjeno) Drug član, 3764 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, DaliborBP je napisao: Nisam razumeo da si i ti pristalica da guma bude 'u paru... Vala i ja sam za to da gume budu uparene od istog proizvođača i modela. Čak iako u tehničkom smislu i nema nekih problema što su resparene, kakav sam naopak, samo bi se tripovao da mi nešto smeta, i "osluškivao" kako se ponašaju, razmišljao o tome dal sam se zeznuo... A verujem da nisam jedini. A i to je validan razlog, iako je psihološki. Vozač treba da je opušten, rasterećen od gluposti koje ga ometaju, i da ima poverenja u vozilo kojim upravlja, da sve bude kako treba. Promenio Januar 10, 2022 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1360 Napisano Januar 10, 2022 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima logike. U principu to je i najbolje. Jedino kad nadješ marku gde ti prednja uliva poverenje i osećaj sigurnosti u vožnji a zadnju ti brzo troši onda pozadi staviš izdržljiviju gumu druge marke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22396 Napisano Januar 10, 2022 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim sa vama, mozda ce nekome znaciti... Trazih 120/80-14 gumu za silvera, prednju. Ovo su mi odgovorili, "Baki doo" u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Januar 10, 2022 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Da podelim sa vama, mozda ce nekome znaciti... Trazih 120/80-14 gumu za silvera, prednju. Ovo su mi odgovorili, "Baki doo" u pitanju. Ilija ,kako je to gotivan lik! Imao sam prilike licno da ga upoznam na seminarima koji jednom godisnje pravi firma Baki doo. P.S. Bice guma drugari,brzo ce mart. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22396 Napisano Januar 10, 2022 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Baki (Baki doo) je pre 20 godina (sada mi je 40) od mene polovne gume "na kamion" kupovao, uvozio sam iz CH a on je imao malu radnjicu kraj puta u naselju "Popova Suma". Doooosta je napredovao od tada, sa zadovoljstvom trgujem/kupujem kod njega. Kulturni i usluzni. Bilo je i par puta nesuglasica posto ja volim odmah i sada, a to ne uspeva uvek. Generalno su super, jos da balanserku za moto tockove u program usluge uvrste i top! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Januar 10, 2022 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.facebook.com/groups/222733990679/permalink/10160117974395680/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 248 Napisano Januar 14, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Merkam gume na IPG sajtu za Beverly, i primetih da je npr. Continental ContiTwist nesto malo skuplji u odnosu na Mitas. Meni licno ruzna sara na tim Conti gumama, ali zna li ko kakve su u prkasi? Nekako se zvucnije ime dobije za malo vecu lovu, pa me interesuje savet vas koji ste ih vozili mozda... Promenio Januar 14, 2022 član sasa_f1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1909 Napisano Januar 14, 2022 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio, meni se svidja sara. Odlicna guma i jako se dobro obara, s time sto treba biti pazljiviji na temperaturama ispod 10 stepeni dok se ne zagreju. Ovo je barem moje iskustvo… Inace, ova guma je kod nas izasla na los glas jer je jos pre 10-ak godina uvezen neki los kontigent, ceo tovar bio kriv, nisu mogle da se izbalalnsiraju. Otad je pukla bruka pa ih ljudi dan danas izbegavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Februar 4, 2022 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Juče kupio zadnju gumu za Bev500 Cruiser 9.900din. MCG2 sto znaci da set izadje skoro 20Krsd. Nekad mezimca obuješ za 100-cu evara, danas dodaj 50% Inače, opanci stižu za nekih petnaestak dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1909 Napisano Februar 4, 2022 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan U*ro nas shipping oko ove korone boze sacuvaj. Sve je otislo sa cenama u k**ac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Februar 4, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije sve do shippinga. Mannol ulja za BiH poskupila za 50%. Mislio sam i ja da je do shippinga. Pricam sa uvoznikom, kaze da poskupljenje od 50% nema veze sa dostavom nego su poskupile (tako bar proizvodjaci kazu). Shipping je u Decembru 2020 skocio za 4-5 puta u odnosu na prije (za sadasnje cijene nisam siguran) pa smo ulja, dijelove, gume... placali po dosta manjim cijenama nego danas. Izvinjavam se na offu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...