Bokes 2982 Napisano Februar 4, 2022 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Meni malopre stigoše toliko željene Pirelli Diablo Rosso. Cena 155€ (18.220,00 din). Slična cena bi mi bila i za Dunlop Scoot Smart u Moto Kros timu ali sam njih već vozio i htedoh da probam Diablo Rosso.Uzeo sam dimenzije 120/70 -R15 prednju i 150/70 -R14 zadnju. Jedini ih je imao xMoto i zadnju nisu imali u užoj dimenziji pa sam morao da pravim kompromis.Sada su mi na Apriliji Michelin City Grip u istoj dimenziji napred i nazad imoram da budem pažljiv sa centralnim nogarima (ako je neravno dohvataju oba točka)...Послато са SM-N970F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 4, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje gume po meni za skuter, bar se meni tako pokazalo. Sad čim sunce grane Šumadinac da ih probaš u "Dolini Jorgovana", pa javi utiskePoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1867 Napisano Februar 4, 2022 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Heh, ista slika samo prosla godina: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 4, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Mogu i ja da se pridružim sa takvom slikom svojevremeno. Što reče čika Dare nervozno su čekale krivine u KarpatimaPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1240 Napisano Februar 7, 2022 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 4.2.2022. at 21:06, Nole Bg je napisao: Mogu i ja da se pridružim sa takvom slikom svojevremeno. Što reče čika Dare nervozno su čekale krivine u Karpatima Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Po dimenziji bi se reklo da su za hondu SW. Ako si ih vozio na SW- u koliko km mogu da predju i kakav ti je stil vožnje? Jel voziš u dvoje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 7, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Tako je za Sw-a, druzili smo se 3 god i lepih 40000km. Stil vožnje normalan rekao bih, prelazio za sezonu od 12-15kkm, i za to vreme potrosene 2 zadnje i jedna prednja uglavnom. I uvek vozio sam, nikad u dvoje. Ove gume su mi se najbolje pokazale i kad su nove i kad su potrosene. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1240 Napisano Februar 7, 2022 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Nole Bg je napisao: Tako je za Sw-a, druzili smo se 3 god i lepih 40000km. Stil vožnje normalan rekao bih, prelazio za sezonu od 12-15kkm, i za to vreme potrosene 2 zadnje i jedna prednja uglavnom. I uvek vozio sam, nikad u dvoje. Ove gume su mi se najbolje pokazale i kad su nove i kad su potrosene. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Znači 6-7 k zadnja za solo vožnju, deluje malo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1240 Napisano Februar 7, 2022 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja se vozim uglavnom u dvoje 200+ kg i stavio bi te gume na bugija 650. Ne bi izdržale ni 5 k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 7, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja razumeo, za 40.000 km potrošio dve zadnje i jednu prednju gumu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 7, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Znači 6-7 k zadnja za solo vožnju, deluje malo!Upravo tako, zadnja je meni na 7-8k bila za zamenu. Ali i ostali su menjali gume na Silveru oko 10k zadnja max. Skuter je tezak pozadi, jede gumu, malo nabrijan prenos, malo zavrni gas po krivinama i eto ti rezultata. Ne mora da znači da bi na burgeru bilo isto nzm. Ali i sa svakom drugom bi bilo isto ili slično na SilveruPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Februar 7, 2022 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, SaleKg je napisao: Ja se vozim uglavnom u dvoje 200+ kg i stavio bi te gume na bugija 650. Ne bi izdržale ni 5 k. Drugar je imao Bugija 650, ganc nov je stigao sa Bridgestone gumama, posle je stavio Michelin Pilot Road pa kad je njih potrosio opet se vratio na Bridgestone. Sve su mu trajale 15-ak hiljada, 90% solo voznja. Raspored mase se dosta razlikuje kod SW-a i Burgera. Recimo kod SW-a iza hladnjaka ide rezervoar koji ima lepu duzinu pa tek onda agregat dok je kod Burgije iza hladnjaka odma agregat. Verujem da bi ti Pirelli potrajao 8-10Kkm. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1240 Napisano Februar 7, 2022 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Svakako ću da probam Pirelli. Bridgestone mnogo mek sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Februar 23, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Juče kupio Michelin CG 2 za Scarabeo u Kompp.d.d.o: Prednja 110/70-16 dot 0821 - 8,190din, zadnja 140/70-14 dot 0322 - 8,650din. Kažu da su na minimalnim količinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
6.5 Creedmoor 106 Napisano Februar 23, 2022 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moji virtuelni drugari, mogu li ove gume da izdrze jos bar 5 soma kilometara na Xmax 400?? Promenio Februar 23, 2022 član 6.5 Creedmoor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Februar 23, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Mogu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Februar 23, 2022 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan @6.5 Creedmoor Prednja miselinka ce i duze. Zadnja po sari rekao bi da je pireli,kad je potrosis nadji isto miselin pa upari sa prednjom i bices miran. Na skuteru je neko pravilo,postrosis 2 zadnje na 1 prednju. (ako si razumeo sta sam mislio...) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
6.5 Creedmoor 106 Napisano Februar 23, 2022 U prolazu, 65 postova Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, DaliborBP je napisao: @6.5 Creedmoor Prednja miselinka ce i duze. Zadnja po sari rekao bi da je pireli,kad je potrosis nadji isto miselin pa upari sa prednjom i bices miran. Na skuteru je neko pravilo,postrosis 2 zadnje na 1 prednju. (ako si razumeo sta sam mislio...) Hvala na savetu, nemam pojma kako to ide kod skutera. Obe su pireli, samo je prednja angel... Sta vi mislite uopste o rasparivanju guma kod skutera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Februar 23, 2022 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan A jest,sad kad se bolje zagledam. Na prvu mi delovalo kao da je miselin CG. Ja nisam ljubitelj ni na kolima voziti raspar,a ne na motoru. Pisao sam vec u temi,da skuter guma kod nekih proizvodjaca ima svog 'parnjaka'... kao tu kod tebe sto je,tako i kod dunlopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 28, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 godine kupim Mitas tf obe gume preko Baki doo. Prešao sam lepu km sa njima, ne žalim se. Obe imaju još šare, ali su krive "kao gudalo"... Vreme je da ih zamenim novim parom. Danas gledam cene kod Bakija, vrlo povoljno u odnosu na ostale prodavce. Znam da on ima dobru nabavnu cenu, zato je i krajnja, ka potrošačima manja, ali opet... Ista guma u Sloveniji je dosta skuplja nego kod njega. Kao što rekoh, nemam primedbi na prethodni par, samo se pitam da li je kod nas u prodaji možda 2.klasa, pa su zato jeftinije ? Vidim da ima prednju (za mene, 110/70-16) Conti twist u skoro istoj ceni kao i Mitas tf, ali nema zadnju (150/70-14). Da li je nešto bolja od Mitas, pa da negde dalje tražim zadnju, ili, kao i do sada, opet stavim mitasice... Nisam pametan, priznajem. Gledam da stavim nove, a da prođem jeftinije, da ne razmišljam o njima. Da traju bar kao ove (15-16 hkm), tj.dve sezone da sam miran, da drže u krivini, da drže po Balkanu , hehe... Neki predlog, savet... Treba dosta potrošnih stvari izmenjati tako da budžet za gume (mora da ga bude), nije baš...pogolem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da nadjes zadnju Continental u MotoBoxu..u NS.. Ali ne znam kakva je... Vozio sam je davno...jako kratko na jednom motoru.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 28, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ima u motobox obe, 5.940 + 7.100, što je o k. Ako su bolje od mitasica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 28, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Od mitasica za skuter su sve bolje, tako da nemožeš pogrešiti. Tf za skuter i tf za motor je druga guma. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Mart 1, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam tražio gume za moj skuter. Ima tih na popustu, ali uglavnom raspar. Kod Baki-ja Continental, u Motolandu Pirelli Angel, ali samo prednja itd. Zbog negativnih mišljenja o Mitasu, od njega sam odustao. Na kraju sam razmišljao o Dunlop (firma Pilot Sport) i Michelin CG2 (Kompp). Nekako, ljudi najviše hvale CG2, pa sam se za njih opredelio. Što se tiče cene, taj Conti će te sa poštarinom izaći 13500-14000. CG2 u BG 16800. Šta ja znam??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Mart 1, 2022 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao MCG2 gume na prošlom skuteru, super su. Baš mi nekako pašu na taj tip skutera kao što su Scarabeo, Bev i slični. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21501 Napisano Mart 10, 2022 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stigla juce tura svezih guma (Baki vulco), uslikao sam ono sto mi je interesantno kod Mitas Touring Force-SC gume. Mogucnost ugradnje napred/nazad, samo se okrene smer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...