Jump to content

Moto Zajednica

Zardjala mi nova Yamaha

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Moj motor je celu zimu prosao na otvoreno prekriven najlonom.Mesec dana je bio prekriven snegom.Kad se otopilo,stavim akumulator i na drugo verglanje,dok napuni karbove,upali.

Zuti diskovi,sami se ocistili,oprao sam ga od prasine i spreman za voznju. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: YBR 250 '08

Zvao sam Yamaha Plattner i pitao jel moze nesto da se uradi povodom korozije na osnovu garancije. Kazu ne moze, moze jedino da se zameni ceo deo o vasem trosku, mi ne pruzamo "farbarske" usluge! To ne spada u garanciju, verovatno se stvorila kondenzacija i korodirao je. Pitam onda generalno, ako treba da se menja neki deo u garantnom roku, jel to ide na moj ili vas racun. Kaze ako se nesto pokvari na motoru mi to popravljamo, pod uslovom da nije vasom krivicom, a na koji deo konkretno mislite? Ja kazem, lose koci, npr ako treba da se menjaju plocice (jbga, zaista imam utisak da ne koci kako treba, na nizbrdici skoro ubrzava iako je pritisnuta kocnica). Kaze ne, to spada u potrosne delove, znaci gume, kocione plocice, akumulator, lamele itd, to ne podleze garanciji. I na kraju pitam, jel mogu bar ovi iz servisa da mi preporuce nesto da to uklonim, kaze donesite pa cemo da vidimo. I tako, odlucio sam da kupim purol pastu, jer oni ce mi verovatno preporuciti neko sredstvo tipa preko 1000 din. Inace su oni vrlo bezobrazni, jer kad sam ih ranije pitao dal za ciscenje lanca moze da posluzi petrolej (pisalo je tako u prirucniku, ali nisam bio siguran oko prevoda), rekli su mi da ne znaju i da imaju poseban Yamaha sprej za ciscenje lanca.

Zaboravih da dodam da ipak i u slucaju potrosnih delova, garancija nesto znaci, jer pretpostavljam da ne bi naplatili ugradnju, a ako i to naplacuju, onda je koncept garancije totalna glupost.

• Enduraš, 6384 postova
  • Motocikl: CRF300L

jedna od stvari koje nikako ne bi trebao da radiš je zimi da ga pališ ono na 5minuta jel tada agregat ne postigne radnu temperaturu već se samo zagreje i posle toga može da se javi kondenz u cilindru koji se pretvori u rđu i onda tu motor počne da ti troši ulje ;)

Jel se ti ovo zezas ili si istina blesav ??? :)

• Podržavam 1

• Integrisan, 9547 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Upalis na kratko, izduvni ventil ostane otvoren i eto kondenzacije u cilindru... Skunu to karike u prvom prolazu klipa , verovatno na to Popsy misli...

Pozdrav Nenad.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ma jesi li ti proverio i dolio kompresiju pre zime..?

Oćigledno da nisi..

zato ti se to i desilo.. :zvizduk:

• Podržavam 1

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Da apsurd bude veci lanac kojim je bio osiguran motor nije ni malo korodirao. Sad sam ga pregledao i nema ni tackicu rdje. Znaci obican lanac svetle boje koji se prodaje na metar. To znaci da ambijent ipak zadovoljava minimum uslova. Jedina razlika je u tome sto lanac nisam "tretirao" protiv korozije :).

Cekaj malo, hoces da kazes da ti niko nije rekao da motor MORAS da poliras posle zimskog stajanja?! :staa2: :staa2: :staa2:

Pa bre covece, svi mi na forumu (svaki od 21095 clanova) poliramo CEO motor posle zimskog sna. Zato jedva cekamo lepo vreme, da ga operemo i utrosimo najmanje 4 sata i otklanjanje tackica, koje su nastale kao posledica kondenzacije u cilindru, pa se prosirilo cak do nosaca kofera!

To si trebao da znas pre nego sto si kupio motor.

Sad lepo odvoji 50e (to je trosak na pocetku svake sezone) za polir paste, smirgle, krpe, vosak itd... I baci se na poliranje.

Kad zavrsis poliranje, poslacemo dezurnu ekipu BJB-a da proveri da li si to dobro uradio. Ako ostane i najmanja tackica rdje, moraces ponovo :'( :'(

P. S. Pozeljno je da postupak pranja i poliranja ponovis posle SVAKE voznje, a u medjuvremenu 2x nedeljno odlazak u ovlasceni servis zbog zamene delova u garantnom roku.

:takoje:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Ja kazem, lose koci, npr ako treba da se menjaju plocice (jbga, zaista imam utisak da ne koci kako treba, na nizbrdici skoro ubrzava iako je pritisnuta kocnica).

BMX, ajd upisi ovde trenutnu kilometrazu sa cajgera, jer ako nisi jos presao prvih 1000km nisu ti jos pravo 'legle' plocice. To se desi negde oko prvog servisa, osetices. Salu na stranu, sad te ozbiljno pitam, jesil uspeo da doguras kilometrazu do prve promene ulja? Tad ces lepo da ih udavis oko kocnica, ili svrati do nekog tehnickog pregleda, daj im koji dinar da ti na valjcima provere kako koci. S obzirom da si prakticno tek okrenuo par krugova po gradu mozda ih ti sam ne doziras kako treba.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Pitam onda generalno, ako treba da se menja neki deo u garantnom roku, jel to ide na moj ili vas racun. ... a na koji deo konkretno mislite? Ja kazem, lose koci, npr ako treba da se menjaju plocice...

care :care:

A jesi probao "nece da upali bez benzina"? :D

• Podržavam 1

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Pitam onda generalno, ako treba da se menja neki deo u garantnom roku, jel to ide na moj ili vas racun. ... a na koji deo konkretno mislite? Ja kazem, lose koci, npr ako treba da se menjaju plocice...

care :care:

A jesi probao "nece da upali bez benzina"? :D

U pravu je Mile!

Sutra ih pozovi cim pocne radno vreme i kazi im da motor nikako nece da radi bez benzina.

Lepo reci da si sve pokusao, ali da ne vredi :neznam:

Mozda i benzin spada u garanciju, pa ti napune do cepa :D

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Lep
BMXBandit, on 10 April 2012 - 14:53 PM, said:

:sampion::D :D :D

• Strucnjak, 1631 postova
Zardj'o mu net

Citam temu, onako lagano uz casu soka, procitah ovo i zagrcnuh se od smeha :D

Nego, zardjao meni jedan deo tela, a poliram ga svaki dan. Izgleda da treba vise da ga koristim :D

Super su komentari, svaka sala i kritika je dobrodosla! :) Priznajem, nisam bas uvek realan u proceni, ponekad poostrim kriterijum i trazim dlaku u jajetu, pa bas ispadnem neobjektivan.

BMX, ajd upisi ovde trenutnu kilometrazu sa cajgera, jer ako nisi jos presao prvih 1000km nisu ti jos pravo 'legle' plocice. To se desi negde oko prvog servisa, osetices. Salu na stranu, sad te ozbiljno pitam, jesil uspeo da doguras kilometrazu do prve promene ulja? Tad ces lepo da ih udavis oko kocnica, ili svrati do nekog tehnickog pregleda, daj im koji dinar da ti na valjcima provere kako koci. S obzirom da si prakticno tek okrenuo par krugova po gradu mozda ih ti sam ne doziras kako treba.

Kilometraza je oko 310 km. Prvi servis je na 1000km, pa sledeci na 6000. Ali posto bi prosecan korisnik 1000km presao iste sezone kad je i kupljen, odvescu ga uskoro na servis.

U mom selu ima 3 ybr 125-ce i sve koce dobro nista im ne fali. E sad ne znam, koliko imas kila? :D

standardno, 88kg...

Problem oko kocenja je poceo, kao sto sam rekao, kad sam sprejem EZ-Lube prskao motor, i kada je deo otisao na disk i kljesta. Tada je efekat bio bas drastican. Znaci poceo je bas lose da koci, a u mestu sam mogao da guram motor iako prilicno stisnem kocnicu. Ostavio sam da resim problem na prolece, a kad sam testirao nedavno bilo je znatno bolje. Verovatno se sredstvo osusilo/isparilo. Ipak, imam utisak da losije koci nego pre tog umascivanja.

• Strucnjak, 1631 postova
Problem oko kocenja je poceo, kao sto sam rekao, kad sam sprejem EZ-Lube prskao motor, i kada je deo otisao na disk i kljesta.

Decko, ti si potrosio vise para na tu kozmetiku nego na gorivo

Motor ti je zardjao i pored te kozmetike

Uspeo si da zamastis diskove?? Pa znas li ti koliko je to opasno?

Pod hitno pobacaj sva ta sranja od hemije i pocni da vozis taj motor. Pusti pranja mazanja i konzerviranja. Jbt pa samo u ova dva dana bi trebalo da si nabio 500km jer si ga tek kupio i cekao celu zimu da ga vozis?? Ja sam tim motoricem nabio 1000km samo vozajuci se po selu cekajuci dozvolu. Jos sam se trudio da ga maksimalno stedim da mogu da uklopim i voznju na servis..

Nemoj da se ljutis ali stvarno si poseban slucaj :)

Pitaj nekog strucnog da ti predlozi sredstvo kojim ces HITNO odmastiti kocnice, pa svaki dan po 100km minimum. Taj motor trosi manje od 2.5l na 100 sto je smesno. Posle toga javi se ovde na kontrolu kad nabijes 1000km :moto3:

• Podržavam 4

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750
Problem oko kocenja je poceo, kao sto sam rekao, kad sam sprejem EZ-Lube prskao motor, i kada je deo otisao na disk i kljesta.

Uspeo si da zamastis diskove?? Pa znas li ti koliko je to opasno?

Najblaze receno opasno... vidi da si to rekao ovima iz servisa verovatno bi te isterali napolje... ako vec volis kozmetiku sada lepo kupi Disk Cleaner (mislim da mu je cena oko 400 din) naprskaj diskove (ne diraj ih masnim prstima) i vozi jedno vreme sa polustisnutom kocnicom (da skines omasceni deo plocica) i nadaj se da se nisu napile tog Yamaluba jel ako jesu moraces da ih promenis ...

• Drug član, 3022 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Može i da ispeče pločice u rerni. Da mast polako izlazi. Rernu na pun gas pa ubaciš pločice, pola sata, sat.

E, da, pod pretpostavkom da umeš sam da skineš i vratiš pločice.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja