Jump to content

Moto Zajednica

BMXBandit

Članovi
  • Broj tema i poruka

    130
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BG
  • Motocikl
    YBR 250 '08

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

BMXBandit's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

28

Reputacija u zajednici

  1. @floyd032 Izvini kolega na nejavljanju, ja sam se dvoumio da li da kupim, imao sam zdravstvene probleme, sumnjali su na diskus herniju, u slučaju koje pitanje da li bih nastavio sa moto hobijem, ali bio sam na magnetnoj rezonanci i kažu da nemam, ali ipak moram da radim korektivne vežbe da bih eliminisao bol koji imam zadnjih meseci. Tako da sam se ipak odlučio na kupovinu kompleta. Hvala prodavcu na lepim željama
  2. Koliki najveći obim struka mogu da podrže ove pantalone, ako imaju podešavanje u struku ?
  3. Pa stvar je u tome, kao što sam rekao u postu ranije, da želim da zadržim svoj sadašnji motor YBR 250, jer mi mnogo dobro odgovara, a mesta za dva motora nema, jer je garaža 4 m dugačka i 1,1 m široka. Imam neka potencijalna rešenja, ali zasad ima nekoliko nerešenih faktora koji mi utiču, pa još moram da sačekam sa odlukom. Jedno vreme sam razmatrao da proširim prostor, tako što bih napravio platformu iznad stepeništa koje vodi ka dvorištu zgrade, koje je na nižoj koti od moje garaže i tako dobio dodatnih 2 m, ali sam odustao zbog potencijalne pobune komšija, jer sam ionako zauzeo zajednički prostor u zgradi. Druga opcija mi je da kupim garažu na Karaburmi, u blizini stana koji sam kupio pre 2 godine, ali sam trenutno kratak s parama, jer se većina potrošila na troškove kredita. Treća mogućnost je da ipak prodam YBR 250, ali trenutno mi se ne odvaja od njega
  4. E, hvala druže, sad vidim da bi mogao da uđe i u moj prostor za motor, do sada sam više gledao N verziju, jer tu znam kako se savijaju retrovizori, sada znam da mogu da gledam i S za ubuduće. Mnogo ti je dobar motor, retka prilika za kupovinu, sve sumnjive kilometraže na oglasima, da imam rešen problem garaže, odmah bih ti ponudio 3800 evra, a ako ne bi pristao i svih 3900, što da ne
  5. @DjordjeMijailovic hajde ako možeš izmeri širinu sa sklopljenim retrovizorima, i neku sliku sa sklopljenim retrovizorima, značilo bi mi za ubuduće. Hvala
  6. Dragi Đorđe, drago mi je da se pojavio na forumu oglas za moj željeni motor, već duže od dve godine pratim cene i sumiram utiske. Xj6 N ili S vidim kao moj budući motor, i verovatno bih ga već dosada i kupio ali bih hteo da zadržim moj mali YBR 250 jer mi je neverovatno legao a mesta u improvizovanoj garaži gde držim motor nema za dva motora. Hteo bih da te pitam, da li retrovizori na S modelu mogu da se sklope u korenu, tamo gde su nakačeni na masku, tako da se efektivna širina motora smanji, ovo pitam jer su mi vrata od garaže široka samo 83 cm. I kolika je primena sile pri tom sklapanju, da li takav manevar može da se radi na duži rok. Da dam i ja svoj komentar oko depozita. S jedne strane je to OK, kada se uzme u obzir da ima neozbiljnih kupaca. Ali ipak mislim da svaka velika stvar u životu nosi određen rizik, tako i prodaja motora koja se radi jednom u par godina u proseku, pa ako već kupac snosi neki rizik, trebalo bi i prodavac da preuzme određen rizik. Možda kupac padne s motora jer mu ne odgovara položaj, promaši polugicu za kočnicu ili menjač, i onda mora da kupi taj motor, iako mu ne odgovara. I ja sam razmišljao o toj opciji ostavljanja punog depozita ako bih se odlučio na prodaju motora, ali znam da bi mnogim kupcima to delovalo preterano, pa bih ja ostavio stvar na trenutnoj proceni kupca kao odgovornog čoveka, što sam i uradio kad sam prodavao Yamahu YBR 125, prvi vlasnik, sa samo 3600 km pređenih, i prodao sam je za 1400 evra 2016te iako sam je 2011te platio 2615 evra, ali 125ice imaju mnogo manji krug interesenata i upotrebnu vrednost, pa sam znao da mora da ide niža cena. I ima taj problem pri ostavljanju depozita, ako je neko rešio da te prevari, pa ponese lažne novčanice, onda mora prvo da svratite i do menjačnice da to proverite.
  7. @Due hvala, druže na odgovoru, bio sam sumnjičav jer se možda benzin iskvari tj promeni mu se hemijski sastav, u smislu da bi mogao da naškodi agregatu, nema veze ako je manje kaloričan. Ako te niko ne demantuje, poslušaću tvoj savet, prošlih godina sam radio kao što si ti savetovao, ali ove sam napravio dužu pauzu, zbog prehlade koje me je uhvatila početkom aprila i ovih učestalih kiša.
  8. Evo i ja sam u ovoj dilemi, izvinjavam se što obnavljam staru temu, nisam našao noviju na ovu temu, napunio sam rezervoar do vrha na kraju prošle sezone, sad bih ga ispraznio, ali nisam siguran kako, da li da probam sa crevom i da povučem ustima pa onda princip spojenih sudova, pošto je motor sa ubrizgavanjem, nema slavinicu goriva, a i da ima ja ne bih znao gde je.
  9. Što lakša to bolje, naravno.
  10. Ja bih dodao da i težina kacige znatno utiče na bezbednost, naročito pri padu pri većim brzinama.
  11. Vrlo privlačna ponuda, prosto neverovatno. Meni bi ovo bilo verovatno malo, bar kad je oprema za vožnju u pitanju, jer sam 181cm i 89 kg i imam širi struk, tako da, s obzirom da vozim sa pojasom uvučenim u pantalone, teško da bih mogao da je zakopčam. Ali prosto poželim da je nosim u svakodnevim prilikama, s obzirom da lepo izgleda, a o kvalitetu kože da i ne govorim. Svojevremeno sam kupio kožnu jaknu za svakodnevno nošenje, ali posle se ispostavilo da je loš kvalitet kože, jer je kao prvo koža dosta tanka, pa mi je ispucala na ramenima od kaiša torbe, a takođe je i izbledela tako da izgleda iznošeno. A platio sam je u radnji u centru BG pre jedno 7 god 19.000 din, i to sa 10% popusta za keš. Ova jakna iz oglasa je bar tri puta skuplja za izradu od ove moje jakne, tako da mislim da vredi svih para.
  12. Izvinjavam se na komentaru, nemojte shvatiti kao kritiku, ali da je motor prešao npr 60.000 km zar bi to trebalo da se odrazi na stanje agregata. Ipak je ovo motor sa većom kubikažom, a kao što reče @Alekre jednom prilikom, svaki kršten motor može bez problema da pređe 150.000 km.
  13. Pratim ovaj oglas na PA. Tamo je ranije pisalo kilometraža 38.000km a sada piše 33.000 km. Verovatno greška.
  14. Danas sam svratio u AMSS u Ruzveltovoj u Beogradu, gde sam prethodnih nekoliko godina radio tehnički i registraciju, i postavio pitanja oko potencijalnih "problema" sa svojim motociklom. Rekao sam da imam na prednjem faru ksenon sijalicu, i lice koje vrši tehnički pregled je počelo da pravi facijalne ekspresije da bi to mogao biti problem, i bez da nešto kaže ja sam pitao Šta da radim i on mi je rekao zamenite sijalicu, ksenoni su zabranjeni. Zatim sam pitao za kofer i nosače, a on je pitao Da li kofer može da se skida, ja sam rekao da može ali nosači pretpostavljam da ne (inače nosače za kofer je na mom motociklu radi Seba). Onda je rekao Ništa, ostavite tako kako je. I pitao sam još da li motor treba da je čist, jer moj je malo isprljan od prolazaka kroz vodu na putu usled izlivanja vode, iako ne vozim po kiši nikada, i on je rekao Slikamo vozilo sa pet strana, mora da bude čist, ne sme da bude blatnjav. Tako da ću pre tehničkog prebrisati zaprljane delove sa nekoliko mokrih krpa, jer nemam vremena za detaljno pranje, a i s obzirom da je za skoro celu sledeću nedelju najavljena mestimična kiša, a registracija mi ističe 5. avgusta.
  15. Da li bi ovaj problem mogao sa sličnim ili istim simptomima da se javi i kod drugih motora sa elektronskim ubrizgavanjem? U slučaju da može, većina majstora bi trebalo da može da ga prepozna. Mislim da oni u ovlašćenom servisu uglavnom servisiraju motore koji su u garantnom roku i nemaju iskustva kada su neki egzotični kvarovi u pitanju. Da li si probao da kontaktiraš nekog majstora i telefonom mu objasniš o čemu se radi, pre nego što si to iskopao na netu?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja