Marisav 7 Napisano Februar 29, 2012 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/2648/6/ Ovakva kaciga pruža minimalnu zaštitu dozvoljenu zakonom NE, ne i ne, ako nema sertifikat ne moze da se nosi i tacka. A zakon je na snazi vec dugo, ali ga policija nije primenjivala. Iz tvog iskustva vidim da su dobili naredjenje da ga primenjuju. Добро. Хвала свима на појашњењима а посебно последњем саговорнику. Чим будем имао лове купујем праву кацигу, која не само да ће законски задовољавати, већ ће и боље штитити моју главу, здравље и живот. Поздрав свима Ova mozehttp://www.louis.de/...artnr_gr=204467 Прелепа за мој укус. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14465 Napisano Februar 29, 2012 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan vec si ti promasio pamet nemoj odmah da primas k' srcu ne znam koji motor vozis, ali koj god billo pri padu se obicno udara glava, cesto u predelu vilice i to jako boli, zato zajebi komociju "nosa" kaciga i nabavi normalnu kacigu. pad sa hayabuse i sa skutera pri brzini od 60 km/h je jednako koban tako da prica za skuter mi ne treba bolja kaciga ne pije vodu. smara kaciga sve nas ali je uglavnom ne skidamo sa glave. nekako je lakse ziv sa kacigom nego mrtav bez nje. doduse ima i ono: padnu dvojca sa motora, suvozac bez kacige prosuo mozak po putu a vozac sa kacigom kao da spava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Februar 29, 2012 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan У праву си. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Februar 29, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Marisave, ako te brine zakon, ti lepo napiši na bilo koju kacigu da ima certifikat (i od crkve, ako treba)... nalepnica, etiketa.... kako god. Misliš da prosečan policajac zna napamet koje kacige imaju cert? Rešen problem kazne. A ovo što je Lenji rekao... druga priča Video sam u TC Ušće - imaju lepe šešire, možda ti to bolje stoji 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Februar 29, 2012 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Shejtan ti je odgovorio: kaciga mora da pokriva uši i da ima vizir a ako ne onda ti trebaju naočare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Februar 29, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan za usi ne znam,ali znam da mora da ima vizir... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Februar 29, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan kao sto ti rekose vec jet kaciga je najmanje sto moze! Da bi lakse razumeo otprilike kaciga mora da ti pokrije sve one delove gde ti kosa raste(teme, potiljak i bocne strane glave) i celo! Nijedan slem kolko ja znam nema i ne moze da dobije homologaciju, koja je obavezna po nasem zakonu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Februar 29, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan za usi ne znam,ali znam da mora da ima vizir... Ne mora vizir. Kros kacige nemaju vizir, ali imaju sertifikat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 29, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan za usi ne znam,ali znam da mora da ima vizir... Ne mora vizir. Kros kacige nemaju vizir, ali imaju sertifikat. Ko se zajebava od vas dvoje !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Februar 29, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne zajebavam - pogledaj i sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6310 Napisano Februar 29, 2012 Drug član, 3035 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima ECE sertifikat ušiven na postavu ili na kaiš, onda je to legalna i ispravna (zakonski) kaciga. Ništa drugo. Nema filozofije. Ko će šta da nosi je njegova stvar, inteligencija, procena... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Februar 29, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, bolje uzmi full face da nebi nosio lice kuci u kesici kada padnes. Bez sale, nije nikako za zajebanciju sedati na motor u nosama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Mart 2, 2012 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ova kaciga može da te zaštiti od udarca tvrde stolice vrapca, asfalt ti ne bih želeo da isprobaš sa istom... Bravo za policajca, na stranu loša iskustava sa istima, izgleda da si naleteo na bajkera u srcu, koliko mogu da vidim iz date situacije... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 2, 2012 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ako sami o sebi nevodimo racuna....netrebaju ni drugi....ovakvu kacigu nosim kada idem na put ako naidje neka suvozacica....po meni za ozbiljniju upotrebu nije....bez obzira ima li ili nema certifikat..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 2, 2012 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Jao svalerasu !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 3, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kako da uzme full face, pa onda ga niko nece prepoznati na motoru, jet je jedino sto te vadi, dozvoljena zakonom a i dalje mozes da se kurcis u vreme velikog odmora pored srednjih skola. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglica14 136 Napisano Mart 3, 2012 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi Prijavi odgovor kao problematičan Ma za koji moj služi kaciga , to je čista glupost. Ko želi da je nosi nek je nosi ko ne želi ne mora. Samo neka posle ne kuka kako se zahebo. Samo posle j_ b_nj_ nema kajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 3, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Значи полицајац је био у праву. Време је да размишљам о куповини друге кациге. Ajd da i policajac nekog potakne na razmisljanje... Bez zezanja, da ja vladam, kaciga uposte nebi bila obavezna. Ne moze se na silu tjerati ljude da razmisljaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan#JunioR 719 Napisano Mart 3, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Vincha Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ova "nosa" odlicna stvar koju treba imati pri ruci na duzim turama od preko 5000 km, pogotovu u EU. Odlicno moze da posluzi prilikom zamene ulja na putu kako se isto ne bi prolivalo, jer su kazne za zagadjenje zivotne sredine izuzetno visoke 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglica14 136 Napisano Mart 3, 2012 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi Prijavi odgovor kao problematičan Bravo mališa odlična ideja, moraću uskoro da uzmem jednu hehehe mislim ipak sam ekolog hehehe 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 3, 2012 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi pad sa ozbiljnog motora se završio tako što sam imao izgrebane nadlaktice i ogrebotinu na kacigi. Udarac je bio na bradi. Da nisam nosio full face kacigu imao bih malko krivu vilicu i verovatno bih čudno pričao sada ... Pandur te je upozorio tebe radi. Neke ljude je džabe upozoravati, ili im treba dozvoliti da sami saznaju ili ošamariti po džepu, ali tako da jako mnogo boli. Ako smatraš da ti ta kaciga može spasiti globus što ga nosiš na ramenima, samo napred, uživaj u ekstremnoj sigurnosti. A mnogi su ti rekli da ne može, pa vidi šta ti je činiti. Pandur drnd'o ne drnd'o u pravu je. Još da ti nije bila vezana pa da ti opali čveger u istu i da je vidiš kako leti u neki jendek, možda bi iz dupeta u glavu stiglo da stvarno nije za zajebanciju to što ti je čovek dobronamerno rekao. Људи знам ја да тај тип кациге није безбедан као ваш фул што носите. Само питам да знам из законске перспективе, да се наоружам аргументима кад следећи пут полицајац стане да ме дрнда. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 3, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hehee, nema ga Marisav da čita ova pisanija, smorili smo dečka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 3, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan E stvarno se ovde okupila nevidjena ekipa smarača, čini mi se da ima likova koji dve godine nose kacigu da se priviknu pa tek onda kupe motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Mart 3, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan kacige su precenjene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Mart 6, 2012 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan kao sto ti rekose vec jet kaciga je najmanje sto moze! Da bi lakse razumeo otprilike kaciga mora da ti pokrije sve one delove gde ti kosa raste(teme, potiljak i bocne strane glave) i celo! Znači opet zakon usmeren protiv slobode, vetra u kosi. Ćelavi ne moraju nositi kacige, a oni kojima raste kosa moraju svugde gde raste. Šta nam radi ova Evropa?! Jaooo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...