Jump to content

Moto Zajednica

istankov

Članovi
  • Broj tema i poruka

    503
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu istankov

  • Rođendan 03.03.1975.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

istankov's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

1k

Reputacija u zajednici

  1. Saznavsi od Vjeka uzrok nesrece opleo si po svima,nazvao nas kako si nazvao,opravdao ne savesne (citaj pijane) traktoriste a motoriste etiketirao,forum je cudo. Grešiš, a po tebe još gore da se još više nerviraš što sam reagovao tako kako sam reagovao: NE SAZNAVŠI TAČAN UZROK, a pročitavši post od ne znam koga koji krupnom sačmom hoće da puca, sam reagovao. Pamet u glavu i isključi se iz horde. Nosiš svoj mozak samo za sebe i ne dozvoli da ti pripadnost ili podržavanje neke grupe, klana, hobija, nazovi kako god isključi logiku i zdrav razum.
  2. Hvala Ziko. Opasno mi ide na kurac balavurdija i idiokratija u bilo kom obliku, broju ili rodu. Nazalost medju nama ima mnogo onih koji su "otpisani", pa je jedini cilj pisanja i upiranja prstom da otpisani pored sebe ne usere jos jedan neduzni zivot. Over and out
  3. Alo bre o čemu vi pričate? ZNATE da na putu ima traktora, ZNATE da su ne osvetljeni, ZNATE da je kraj kroz koji se vozite poljoprivredni, da postoji opasnost od neosvetljenih traktora, divljih ili pitomih životnja na putu i dalje mislite da ste iznad svega toga jer "bože moj vozim samo 20 iznad ograničenja", "šta će koji kurac traktor na putu", "kako to krava u sred krivine"... Spustite se malo na zemlju i počnite da RAZMIŠLJATE. Jebale vas kubikaže, konjaže, kurcoprodužaše, dokazaše i ostala sranja na drumu. Prvo kreni od sebe da u 99% slučajeva u prvih 1.5 sekundu od kretanja već kršiš prvo pravilo saobraćaja - voziš preko ograničenja!!! To što je neko svojom glupošću vozi (ostavio, isti kurac kada nalećeš na nešto što se kreće 1/5 tvoje brzine) prikolicu na putu ne mora da bude razlog da "krupnom sačmom"... Razmišljaj pre nego što zavrneš gas i nemaš problema, pa šta god vozio!
  4. Danas sam vozio auto iza turističkog autobusa iz pravca Kamenara ka Herceg Novom i u krivini kod Svete Neđelje (link) vidim par motora koji proleću u suprotnom smjeru, ka Kamenarima. U sledećem momentu bus se sklanja desno i panično koči, toliko da sam jedva ja uspeo da stanem da ga ne opaučim iza. Odmah iza toga vidim dva motora koji su nagnuti, skoro kolenima da dodiruju asfalt i proleću veoma blizu mog auta. Očigledno su se opustili i dali malo gasa na ravnici, ne računajući na oštru krivinu. Da vozač autobusa nije bio pribran i da nije kočio i sklanjao se skoro u brdo, ova dvojca bi vjerovatno ne bi bili sa nama. Kada sam preticao autobus nekih 300tinjak metara iza krivine, vozač je bio fino voštane boje. Jebiga, mislite o sebi malo. Puštite te glasiće koji kažu "mudonjo zavrni ga ovdje"
  5. Mene redovno uhvati kriza na toj dionici. Razlog je što se u nepunih sat vremena četiri puta značajno mijenja nadmorska visina. Sa 1440 (Žabljak) se spušta na 990 (Šavnik) pa se penje na nekih 1200 pa spušta ka Nikšiću na 650 m. Jako su velike oscilacije u vazdušnom pritisku, značanje su oscilacije u temperaturama. Posebno ako je na Žabljaku bilo vedro a oblak se zab'o iza kanjona Komarnice (mislim da se tunel zove Grabovica)
  6. Ničim ne podržavam nazi komentare. A da se prosek IQ ljudskog roda smanjuje, dokazano je odavno. Valjalo bi da pogledate film "idiocracy" dovoljno je samo da pogledate trajler
  7. Jebote! Ovo iz Novosti? Neverovatno! @Slave: ... Da, na Balkanistanu stanje socijalnog staranja i mentalnog zdravlja je na ekstremno niskom nivou, a način na koji si izneo svoje mišljenje je nešto protiv čega su nam djedovi krvarili '41 - '45! Nacizam, nacionalizam, čisto društvo ???
  8. Posle ovog boldovanog nemam dalje šta da komentarišem.
  9. Samo da ne bude da sam andjelcic na putu. Prvi zadivljam. Na 4 tocka vozim nesto sto bi moglo da se zove "sleeper", automobil koji ni po cemu ne pokazuje da je potentan zajebavati mnogo zvucnije i izvikanije modele. Upravo se vratih od drage i deonicu od 14 km predjoh za oko 10 minuta (prosjecna brzina 85km/h), a ogranicenje je u prosjeku 50 km/h ... Brzina ne ubija. Ubija momentalno zaustavljanje. Samo par stvari treba imati na umu: Sigurno se zaustaviti prije prepreke, tj ostaviti sebi i vozilu dovoljno vremena i prostora za sigurno zaustavljanje, ne pretpostavljati da ce te neko vidjeti ili da ce uraditi neku radnju ispravno ili onako kako bas ti ocekujes u tom momentu i na tudje pogresne reakcije ne reagovati odmah.
  10. Jedan jako veliki problem za smirivanje i ućutkavanje usijanih glava je taj što policija nakon završenog sudskog postupka ne objelodanjuje nalaze i izvještaje iz saobraćajnih nesreća. Kada bi ovi podaci bili lako dostupni mnoge stvari bi bile drugačije. Na primjer procjenjena brzina kretanja u ovom slučaju: (obratite pažnju da su ubijene dvije životinje od 300 kila!!!)
  11. @RottenKiwY: Ne, procitaj naslov odeljka: Zato, prst u ranu, najdublje da najvise boli, sada dok si ziv. Onda kada si mrtav i voštan tebi je sve jedno, a ni "braća" nemaju baš mnogo koristi. Odmah da ti kažem da si "pelcovan" i da mi je baš jako drago to što ti smetaju komentari i u tebi izazivaju bes. Pročitao si drugačije vidjenje stvari, izazvalo je revolt u tebi i nateralo te da shvatiš da postoji i druga strana medalje i da si u svojoj ludosti u principu jako usamljen. Veoma uspešno izvršena promena stanja svesti! I odlično je to što ćeš da me smatraš ko zna kakvim čangrizavcem sa ijekavskom govornom manom iza tastature, zabolje me iskreno. Mene samo interesuje da moja porodica, prijatelji, JA koji znam šta znači dovesti u opasnost tudje živote, imamo manju šansu da najebemo zbog toga što je neka uzavrela glava odlučila da ispravi krivinu ispred mene.
  12. Ne, baš suprotno! Treba analizirati svaki mogući detalj iz svakog mogućeg ugla kako bi se povećala bezbjednost (saobraćaja) i usijane glave spustile na zemlju. Samo jednoj budali kojoj opisom sranja koje se desilo iz dupeta u glavu dodje "a-ha moment" misija jednog ovakvog foruma je uspješno obavljena. Prije 10 ili više godina "politički korektno" nije bilo poginjati glavu i govoriti "RIP" već se jako dobro, često i unaprijed znalo ko je kriv i krivac osudjivao. Razlike izmedju ljudi su u tome ko može da pretrpi kritiku i ko se u određenoj kritici pronalazi. Ako se pronalaziš u ovoj ili sličnim temama i ako te direktne analize i odgovori na učinjene greške bole, onda treba da razmisliš o svom roku trajanja i o tome da li u svojoj ludosti želiš da oštetiš još nekoga ili si dovoljno svjestan i u propast ideš sam. (reče neko ko je svojom greškom, a kroz iglene uši prošao bez posledica u potencijalnoj četvorostrukoj crnoj hronici)
  13. SkoMy: Grupa: Members Broj poruka: 107 Poseta profilu: 161 Zvanje: Svrati ponekad Starost: 19 godina Rođendan: Decembar 2, 1996 Pol Muškarac Lokacija Aleksinac Motor Honda CM 125 Ako su tačni podaci koje si upisao u svoj profil, ti si još uvek jedno veliko derište. Dečače, Samo napred svojom hondicom nabijaj hiljade kilometara, vozi devojčice iz kraja, putuj, otisni se stazama i bogazama, znanim i ne znanim. U prvom licu doživi samo delić avantura pa dodji bogatiji, smireniji i mudriji. Do tada bih ti preporučio da svaki put kada sedneš da pametuješ na forumu opališ drkicu ili pokušaš da zaradiš parsto kinti da možeš da sipaš koju kap u tu hondicu i obidješ koji kilometar više. Vjeruj mi, mudrost se skuplja na drumu, po kiši i suncu a ne pokušavajuci da se pametuje po forumima. Ako ništa drugo, velika većna nas je preživjela tvoje godine, bili smo drčni i mislili smo da možemo sve. Mnogi su otpali u igri zvanoj život, svi smo na ovaj ili onaj način drljali asfalt i ko zna kakva sranja preživeli po, u, na koži, mišićima... Nisi dorastao da komentarišeš stvari koje nisi ni načuo. U pamet se, izvadi život toj hondici, najbolje u dvoje kada ti njeni airbagovi masiraju ledja, a rukice igraju kolce oko vulkana. Sretne hiljade kilometara s osmjehom i zadovoljstvom. Tamo negdje u novembru, kada dobro zahladi, kada na gumama provire žice, baciš desetine kutija durexa po proplancima, vrati se forumu iskusniji i smireniji. Pozdrav, "Čika Isidor"
  14. Da li će onda obavezno imati neku krivičnu odgovornost ili može da bude da uopšte nije kriva? Ne mora da znači, odnosno ako se ispostavi da je mladić išao mnogo iznad ograničenja, da je ispoštovana procedura uključenja na put, žena je potpuno slobodna, osiguranje joj isplaćuje potpunu štetu na vozilu i nastavlja da vozi.
  15. Prevelika brzina ljudi! U pamet se. Žika je 100% u pravu i neka vam ponekad prodje kroz uzavrelu tintaru to što kaže, da spasite i sebe i druge tragedija. Suviše ste bahati u svojim pretpostavkama (a od njih vam majke posle plaču) da se ništa neće desiti na putu ako kroz xyz krivinu protutnjite i ovaj put brže, bolje pod boljim uglom i tačnijom putanjom. Jebiga, niste pretpostavili da je neko drugi pretpostavio da niko ne nailazi putem, da je dobro pogledao i da ima dovoljno prostora da izadje. Nekome ste na 100 metara tačkica koju prosto ne vidi. 100 ili 150km/h u toj krivini ništa ne znači. Realno sa današnjim gumama, ogibljenjem, ako je imalo dobar asfalt, "krivinicu" ćeš savladati i sa mnogo iznad 150... Ali isto tako uzavrela glavo, ne znaš da u sekundi prolaziš 27m (100km/h) ili 41m (150km/h), te da su ti refleksi ispod prosečnog čoveka i da ti treba bar 1 sekunda od momenta uočavanja prepreke do momenta donošenja odluke i izvršavanja iste. U tih 1 sekundu "ogromnih" 100 metara koliko si imao do prepreke postaje svega 73 (100kmh) ili 59m (150kmh). Nešto ne znam da je zaustavni trag bilo kog vozila sa 150km/h 59m. U takvim situacijama, ipak više priželjkujem šleperčinu nego nevinu porodicu. Ako ništa, posle 40 dana i najbliži prestaju oplakivati.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja