QmBGD 4114 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su taj 300 Sport i Yourban najmanji, kao skuter manji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JetSetWilly 2 Napisano Avgust 1, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, manji su. Napravio sam na brzinu neku tabelu, ako nekome zatreba. "Konjaža" i rezervoari su zaokruženi bez decimala. Najduži i najširi je Qooder qv3, najvišlji Tricity. Čim se vratim sa letovanja, idem da vidim kako to izgleda, samo da ne bude kao u onoj ruskoj dečijoj pesmici "medvedi poehali na velosipede" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1790 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 1355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam lična iskustva, ali viđam po Kragujevcu neki tricikl Qooder, malo stariji. Baš je veliki, mislim da može da se na njega smeste i košarkaški centri Ima 15" točak pozadi, a 14"ice napred, i dosta je visoko sedište... Ali Yamaha je verovatno pametniji izbor, zbog prodaje sutra i tako to.Ma taj Qooder je ogroman, sedeo sam na njemu (ja sam visok 190cm).Ako neko ne može da se smesti na Qooder sa tri točka, teško da će mu bilo koji skuter ili motor odgovarati.A prostor ispod sedišta je kao pećina.Vrlo dobro ide i ponaša se jako dobro po krivinama, pogotovo po kiši, kao na šinama, ne mrda.Drugar je kupio nov, prešao je već oko 25-30000km bez ikakvog kvara za dve godine.Samo redovno održavanje, kajš itd. Vozi ga i zimi i leti.Delovi za prenos kajš, zvono itd. mu pašu od nekog Kymco modela.Ugradio je povišeni vizir za zimu.Jako dobro štiti od vetra.Uz kecelju, grejače ručica i mufove može i na minusu da se vozi, jer je baš stabilan.Krstareća brzina vangradske vožnje koja mu prija je oko 100km/h.Preko 100km/h može da izgura ali bi mu bilo previše da se konstantno vozi na dužem putu.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Avgust 1, 2022 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, ima li nekoga iz Novog Sada da zajedno sa mnom pogleda ovu Jamahu? Ne razumem se mnogo pa bi mi dobro došla pomoć. Ja bih išao u petak, subotu da pogledam. Yamaha Majesty 400 Malossi WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Yamaha Majesty 400 Malossi, 2008. godište, Scooter, vozilo prešlo 61000 km, Novi Sad. Cena 2.490 € - Motori - Polovni Automobili Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Avgust 3, 2022 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan On 29.7.2022. at 15:25, VladoGrcic je napisao: Do sada sam merkao nove skutere i najblizi sam kupovini SYM HD 300. Medjutim, kad stavim sve na papir, da cu motor drzati islred zgrade u blokovima, da li se vise isplati kupovina polovnog? Na primer za 2500 moze da se pazari Beverly 250 neko 2008 godiste. Ima ih mnogo vise i odrzavanje bi trebalo da bude lakse. Ako se odlucis za SYM, kolega ce prodavati svoj. Jos nije u oglasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 403 Napisano Avgust 5, 2022 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Nista od toga za sada. Cekam da polozim.U medjuvremenu gledam oglase, probavam, vagam.Kao i za automobile, kojima su kilometraze nekako uvek bile na oko 100 000 km nebitno od godista, sada su na 160 000, 99% Beverlyja je proslo oko 25000. I oni iz 2008 i oni iz 2015 2008-2009 Cruiser Beverly mi se mnogo svidja, onaj sa okruglim farom. Koštaju oko 2500 ali sam bas skeptican, to su skuteri stari 13-14 godina, ko zna sa koliko km uvezeni i ko zna gde i kako odrzavani.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran1982 637 Napisano Avgust 5, 2022 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600. Prijavi odgovor kao problematičan Piaggio beverly WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Piaggio beverly, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 19500 km, Niš. Cena 2.100 € - Motori - Polovni... Lep primerak uživo još lepši cena snižena za forumaše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 403 Napisano Avgust 8, 2022 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan On 4.8.2022. at 0:15, zec je napisao: Ako se odlucis za SYM, kolega ce prodavati svoj. Jos nije u oglasu. Jel to ovaj beli sto se pojavio? Sto ga prodaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Avgust 10, 2022 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Beli. Presao na 500 i Hondu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano Avgust 12, 2022 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ovo deluje skroz interesantno: CRUiSYM α 300 | Skuteri | SYM Srbija SYM-SRBIJA.RS CRUiSYM α 300 karakterišu proveren snažni agregat, najnovije tehnologije i dizajn koji vas neće ostaviti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 403 Napisano Avgust 12, 2022 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Da, bas je interesantan. Uzivo izgleda bas dobro. Koliko sam razumeo, SYM je uzeo istu osnovu i napravio dva razlicita skutera. HD 300 koji je vise za grad i CRUISYM 300 koji je vise za put. Ne isključuje da jednim mozes ovo drugo, nego takva je ideja.Steta sto nisu popularniji kod nas, miim da imaju sta da ponude. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11320 Napisano Avgust 13, 2022 Ne silazi, 2297 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan SYM nijelos,ali moglobi da se iskomplikuje ako China okupira Taijvan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 221 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da mi je ovaj SYM prvi izbor kada položim, to sam i sam pomislio. Svet je otišao u pm. Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5032 Napisano Avgust 13, 2022 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ubedljivo je najpopularnija ta 300\350 cc klasa skutera, ima ih u različitim oblicima i varijantama, za svačiji ukus: SYM ima 5 aktuelnih modela: Joyride 300, Joyride 300 16, CRUiSYM 300, JOYMAX Z+ 300, HD 300 Kymco 6: XTown, XTown CT, Agility 300, Downtown, DT X360, People S Honda 3: Forza, ADV 350, SH Piaggio: Nekoliko modela Vespi i Beverly Yamaha: XMAX i XMAX Tech 300 itd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 221 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, dosta je veliki izbor. Čini mi se i da je to najmudrija varijanta za neki duži period. Čitao sam ovde po forumu, a i sada kroz časove sam video da sam se navikao na tu veličinu skutera. Trebaće malo više vožnje, vremena i iskustva, ali pre bi uzeo nešto od 250-300cc, nego 125cc. Osim Beverly i SYM trenutno kod nas nema ništa na stanju. Meni se SYM više sviđa, i to je jedini razlog zašto bi njega uzeo. Gledao sam polovne, ali nije mi normalno da 7-10 godina star skuter košta 30-40% manje od novog. Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11320 Napisano Avgust 13, 2022 Ne silazi, 2297 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Beverly 300 ima na stanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 403 Napisano Avgust 13, 2022 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan u stojanovu. Kažu da nicega sem 50cc nema zbog nedostatka cipova. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Avgust 13, 2022 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko glupa pricha to sa chipovima vishe…Nije nestashica, bila nekad ali do sada su pokrenuli pogone za proizvodnju. Veci je problem sa shipingom a i proizvodjachi vestacki izazivaju krizu da bi dizali cene. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 221 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Beverly 300 ima na stanju?Ima, juče sam zvao sve žive i u PGS su mi rekli da imaju.Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2190 Napisano Avgust 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 831 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, francuz69 je napisao: Koliko glupa pricha to sa chipovima vishe…Nije nestashica, bila nekad ali do sada su pokrenuli pogone za proizvodnju. Veci je problem sa shipingom a i proizvodjachi vestacki izazivaju krizu da bi dizali cene. I dalje itekako postoji problem sa snabdevanjem elektronskim komponentama. Iz prve ruke govorim. Poluprovodnici koji su se u normalno vreme čekali 3 dana se sada u proseku čekaju po 30 nedelja. Kada je potrebna hitna nabavka, cene su 10-20-30 pa i 150 puta veće nego inače. To su ogromni, izuzetno inertni procesi. Čak i ako ne bude u skorije vreme negativnih događaja sa globalnim uticajem poput korone, zaglavljenog broda u Sueckom kanalu ili nevremena u Teksasu (da, sve ovo su uzroci nedostatka poluprovodnika) a pogotovo ako Kina ne eskalira situaciju sa Tajvanom, teško da će se tržište oporaviti pre sredine 2023. godine. I to je optimistička procena. Ako opet bude zatvaranja u jugoistočnoj Aziji ili se desi neki novi problem, ko zna kada i kako će se rešiti. Promenio Avgust 13, 2022 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5032 Napisano Avgust 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Duško Radović reče - "koliko me rastuže poskupljenja, toliko me zasmeju obrazloženja" Voleo bih da sam u poziciji da obrazlažem poslodavcu zašto mi je poskupeo radni sat i zašto treba da mi plata bude mnogo veća. Svačega bih se setio . Ali nažalost ebiga. Promenio Avgust 13, 2022 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Avgust 13, 2022 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne mogu da govorim iz prve ruke ali mogu iz druge. Drug mi radi u jednoj od vodecih fabrika za proizvodnju chipova. Kaze da chipova ima koliko hoces ali da su problemi ovi koje sam naveo gore. Generalno mogu da sazvacem pricu na period od par meseci, aj godinu dana. Ali vec dve i nesto godine da ne moze da se opasulji GLOBALNA proizvodnja? A cene odoshe u tri lepe… Da vazi… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 403 Napisano Avgust 13, 2022 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ima par analiza kako se ekonomija prebacila iz modela gde imas viskove koje treba prodati u model gde gledas da imas manjak i tako upravljas cenom. ...u par reci laicki objasnjeno. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Avgust 13, 2022 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Istina, bem ih uusta ekonomistichka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, boza_kg je napisao: Ma ubedljivo je najpopularnija ta 300\350 cc klasa skutera, ima ih u različitim oblicima i varijantama, za svačiji ukus: SYM ima 5 aktuelnih modela: Joyride 300, Joyride 300 16, CRUiSYM 300, JOYMAX Z+ 300, HD 300 Kymco 6: XTown, XTown CT, Agility 300, Downtown, DT X360, People S Honda 3: Forza, ADV 350, SH Piaggio: Nekoliko modela Vespi i Beverly Yamaha: XMAX i XMAX Tech 300 itd Imao sam dilemu izmedju Kymca X Towna 300, Yamahe X Maxa 300 i Piaggio Beverlya. Kymco je otpao zbog najmanje nosivosti i najvece potrosnje. Beverly je otpao zbog najmanje mjesta ispod sjedala + najvise lici klasicnom gradskom skuteru. Yamaha je na kraju prevagnula jer mi je najljepsa + najvise mjesta ispod sjedala + optimalna nosivost + najljubazniji trgovci i dobar servis na 10 min od kuce. Dok sam bio u trilemi prilikom googlanja nije mi izletila niti jedna "losa" informacija o X Maxu. Sad kad je uplacena akontacija za njega svako malo iskoci kako vole potrosit ulja, da su kocnice preslabe, plastike i zavrsna obrada katastrofa. I sad se ja preispitujem i pocinjem sumnjati u ispravan odabir. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...