petar_lord 809 Napisano Jul 26, 2023 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo receno Bozo, Normalno je da sve treba da se odrzava i kontrolise. Ja samo mogu da budem nezan koliko treba prema agregatu i da se odredjene stvari rade na vreme. Za ostale majstorske intervencije nemam ni alata ni mesta gde bih to radio. A ovdasnjim majstorima kad spomenes neku preventivu iliti pregled necega oni su u fazonu “ma teraj” Ovde me konkretno interesuje kvalitet tog RMS kvacila. Ako je ono za zamenu da li vredi ga uzimati.. original je verovatno papren.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15804 Napisano Jul 26, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Negde je bolje reparirati oem, negde pak nema smisla reparirati već zameniti zamenskim. Konkretno RMS lamele su skroz Ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Jul 27, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene nedavno ubacio komplet malossi kit zvono i lamele i resio sam problem drhtanja. Inace mi je zvono fabricko bilo krivo i nije moglo da se reparira kod strugara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NunaBP 12 Napisano Avgust 1, 2023 U prolazu, 5 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, nov sam na forumu, vozim majesty 400 2005 godiste, i imam s njim samo jednu nedoumicu (problem) a nemam adekvatnog majstora u blizini, pa bi mi dobro dosao bar neki savet…Elem, podrhtava i moj izmedju 3000-4000 obrtaja posle radi ne oseti se uopste nista klizi, ali na leru kada motor stoji cuje se lupanje u zadnjem delu skutera, i to ne bas prirodan zvuk, bas lupa (bu bu bu bu bu) raspitivao sam se, jedan od majstora mi je rekao da na kaisu ima neka opruga koja se spust na kais da mozda to nije spusteno, drugi mi je rekao da cuje negde oko varijatora (rolnice) stvarno ne poznajem materiju toliko pa mi treba pomoc ako neko zna… @Satelis Drug, vidim da si najaktivniji, ako moze neka pomoc, ili da ti posaljem na viber zvuk 0628905238 mozes mi pustiti poruku ukoliko si rad da cujes. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Avgust 2, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Nuna koji majstor? Zakazi kod Satelisa,cekaj svoj red i bices zadovoljan. Ovako preko snimka,slabo se sta cuje. Ja sam iz Bp vozio za Bg,mozes i ti. Preporuka za Darka Satelisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15804 Napisano Avgust 2, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mora se otvoriti prenos i sve odmastiti pa pregledati stanje. Potom upaliti bez prenosa i videti da li lupanje dolazi iz agregata. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Avgust 2, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, DaliborBP je napisao: Nuna koji majstor? Zakazi kod Satelisa,cekaj svoj red i bices zadovoljan. Ovako preko snimka,slabo se sta cuje. Ja sam iz Bp vozio za Bg,mozes i ti. Preporuka za Darka Satelisa. Ti se ne racunas, ti si iz Ludwigsburga vozio u BG radi Satelisa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zojla83 14 Napisano Avgust 5, 2023 U prolazu, 1 post Lokacija: Kruševac Motocikl: Xmax 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari, imam jedan problem na svojoj Yamahi Xmax 400. Od skoro mi se dešava da pri davanju prva dva gasa,motor se zaguši.Kad je hladan i kada ga taj dan startujem. Nakon toga prima normalno gas i ide bez nekog štucanja-trokiranja ili slično.Ide blesavo.Ali me nervira to prvo davanje gasa.Od skoro je počelo. Šta može biti po vašem dugogodišnjem iskustvu. p.s. menjao sam mu filtere vazduha početkom sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Octobar 7, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko, ako je neko menjao zadnje plocice Majesty 400 Yamahi, imao problem sa kocnicom i rucnom kocnicom. Neki dan sam morao da skinem celjust, jer je glavio tocak, pa sam sve ocistio i vratio klip tj zavrnuo ga do kraja pa onda napumpao kocnicu da izadje ponovo klip. Medjutim kocnica je mekana i koci, ali ona rucna kada se povuce nece nista da hvata. Da li ima neka caka sta prvo da se uradi da bi radila ta rucna kocnica i da bude tvrda poluga kocnice? Luftirao sam i sipao novo dot 4 ulje, ali nista nisam dobio. Do pre toga svega je bilo ok i radila rucna kocnica, ali sam morao da skinem da podmazem sve i da vratim. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1256 Napisano Octobar 7, 2023 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se sećam ručna mehanički deluje na klip i šteluje se nezavisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Octobar 7, 2023 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste mehanicki ide preko sajle i nsteluje se duzina te opruge. Medjutim nesto mi tu nije dobro, nece da se namesti rucna kocnica. Update: Namestio sam sad je sve kako treba. Hvala svakako Promenio Octobar 8, 2023 član Uros Novi Sad Resen problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4716 Napisano Octobar 8, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala i tebi na detaljnom objasnjenju kako si namestio 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siki111 0 Napisano Octobar 20, 2023 U prolazu, 1 post Lokacija: Vrale Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim clanovima ovog foruma.Pre svega. Imam yamahu majesty 400 2006.god. Sa J. Costa varijatorom. Ove godine isao tri ture. Dva puta Grcka i jednom Trebinae, Crna Goqa i nazad. Skoro 4h km sve je ok. Nego imam jednu nedoumicu o kojoj nisam mogao rec da nadjem na internetu. Ima lh yamahma majesty 400 lamdu sondu i kod mene, na pocetku lonca auspuha ima jedna rupica od 2mm. Tako sam je kupio. Pa neznam da li je to normalno. Ili da je zatvorim? Molio bih za odgovor iskusnijih vozaca majestiya. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Octobar 20, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cim je direktno ubrizgavanje,.mora da ima lamda sondu.Jedno bez drugo ne ide.Auspuh ne treba da ima rupicuПослато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4767 Napisano Octobar 20, 2023 Drug član, 3641 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora da ima. Stari model Honda SiverWing do 2007.me nema na pr, iako je IE. Za ovaj Majesty ne znam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21681 Napisano Octobar 20, 2023 Integrisan, 9454 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mala ispravka drug, Lambda nije obavezna u sistemu el. ubrizgavanja (nije mi poznato kako je na majesty), rupica u dnu lonca je tu zarad ispustanja kondenza. P.S. Istovremeno poslah uz Bozin odgovor i svoj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15804 Napisano Octobar 20, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Svi Master agregati prve generacije nemaju l. sondu i ako su IE. Pezolin 400ccm agregat takodje nema l. sondu, SW pre 2006 nema sondu. Nesa već napisa za šta je ta rupica ...nemoj je zatvarati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Octobar 21, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Moj majesty 2007 god ima lambda sondu odmah na izlasku cevi iz cilindra dole pa onda ide auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Novembar 17, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan On 8. 10. 2023. at 20:06, alexanto je napisao: Hvala i tebi na detaljnom objasnjenju kako si namestio Resava se tako da se kocioni klip pod aktiviranom rucnom kocnicom zavrce u polozaj da bude ravan sa celjusti. Onda se nadruka poluga kocnice kada se vrati celjust i nabace plocice. Posle toga se nasteluje sajla rucne kocnice da poluga ne bude previse teska da se potegne. Pise da treba da bude oko 45mm duzina opruge na celjusti kada se povuce poluga rucne kocnice. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Novembar 17, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa kormanom na majesty-ju 400. Na nekih 80kmh trese korman, na manjim brzinama ne. A kada skrecem u krivine neki cudan osecaj kao da nesto korman nije zategnut pa kao da bezi tocak tako nekakav osecaj. Da li je to do vila ili nekih lezajeva kormana? Da li bi trebalo to sve promeniti mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Novembar 17, 2023 Ne silazi, 6523 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Počneš od gume...pa redom, ležaj(evi) točka, osovina, viljuška...štapovi i centralni ležaj viljuške u vratu. Nešto sigurno nije kako bi trebalo da bude. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Novembar 24, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ili npr za početak da proveriš pritisak u gumama...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolasime 0 Napisano Maj 24 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomoc jel ima neko da proda prednji branik za majesty 400???0641380814 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perex 0 Napisano Jun 16 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari… imam majesty 400 od skoro problem je sa uljem na iber samo pri vecim brzinama izbaci malo u filter i iskaplje napolje a na voznji do 100-110 danima po gradu trunku ne izbaci. motor pali kao mina radi odlicno ide odlicno sve sto naspem malo vise od 1500cm izbaci nalazio sam nesto na forumu od darko sb ali prodao je i tema se zavrsava Promenio Jun 16 član perex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2659 Napisano Jun 16 Drug član, 4761 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari… imam majesty 400 od skoro problem je sa uljem na iber samo pri vecim brzinama izbaci malo u filter i iskaplje napolje a na voznji do 100-110 danima po gradu trunku ne izbaci. motor pali kao mina radi odlicno ide odlicno sve sto naspem malo vise od 1500cm izbaci nalazio sam nesto na forumu od darko sb ali prodao je i tema se zavrsavaКоју градацију сипаш?Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...