tloken 40 Napisano Octobar 2, 2024 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Mecemo 16 pari maglenki , da se bolje vidi nocu , a voznje planiramo da stignemo pre mraka... Evo, jebem li ga... Treba li tolika svetla na motoru ? Vezice , zice ? Pa ne znam da li si nekad vozio bmw f650gs nocu, fabricki far je malo jaci od sveće, kad su kratka svetla jedva nesto osvetli. Cesto vozim motor noću, ne vidim u čemu je problem sto će se motor bolje videti, nikome ne smetaju ta svetla. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22177 Napisano Octobar 2, 2024 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Triumph tiger 1050 (model sa projektor farovima) je ocajna svetla imao, tu se isplatilo dodavanje jos bilo kakvih "maglenki". Sada na versys-u uzivam u nocnoj voznji, svetli fabricki far bas zestoko sa "forza" led sijalicama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10042 Napisano Octobar 2, 2024 Ne silazi, 2320 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam još uvek na fabričkom faru...sa led sijalicom ! Bez dodatnih, još uvek mi nije potreba za dodatnim farovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 441 Napisano Octobar 2, 2024 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Darko Mihajlovic said: Cudan smo narod.... Kupujemo sto glasniji auspuh , a trazimo da kaciga bude sto tisa.... Mecemo 16 pari maglenki , da se bolje vidi nocu , a voznje planiramo da stignemo pre mraka... Evo, jebem li ga... Treba li tolika svetla na motoru ? Vezice , zice ? Mozda bolje uocljivi na dnevnoj voznji s upaljenim maglenkama jer cesto cujemo frazu "izvini nisam te video" a sto se tice nocne voznje pomaze naravno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 2, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, tloken said: Pa ne znam da li si nekad vozio bmw f650gs nocu, fabricki far je malo jaci od sveće, kad su kratka svetla jedva nesto osvetli. nisi ti vozio thundercat , da vidis sta je tuga ... nista meni ne smeta , nego , ono , razgovaramo se... 7 minutes ago, Bratislav 1973 said: Mozda bolje uocljivi na dnevnoj voznji s upaljenim maglenkama jer cesto cujemo frazu "izvini nisam te video" a sto se tice nocne voznje pomaze naravno. ma te price videce te neko ako imas maglenke ne pije vodu nikako... taj ko ne vidi motor , nece videti ni motor sa mahglenkama , nemaa od toga nista... tek ono , sirena od voza , kamiona, aviona ....samo kontra efekat ( mogu da i objasnim , medicinski i naucno , ako neko bas ima zelju da sazna ) 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1605 Napisano Octobar 2, 2024 Drug član, 1002 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Thundercat, Fazer 1 blagi uzas. Kocija sa fenjerom. Na hondi vt500 far je ubijao kako svetli. Bandit onako, bolje se vidi sa obicnim nego sa led. SV 1000 brutalna svetla, hornet isto... To je od tih starkelja, od novijih nemam blage kako sta svetli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1282 Napisano Octobar 3, 2024 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Niste vi vozili Keeway Cruisera iz 2009-te.. Kupio sam maglenke za TRK-a, isključivo i samo radi vidljivosti!! Pa neka mi kaže nisam te vidio!! Drečavi prsluk, maglenke, led farovi, bjela ili kaciga sa drečavim detaljima.., pa jbg... Mislim od golfa dvice nema spasa, ali barem sam se potrudio!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Darko Mihajlovic je napisao: samo kontra efekat ( mogu da i objasnim , medicinski i naucno , ako neko bas ima zelju da sazna ) Ako moze objasnjenje kako se 1 far i 4 maglenke vide slabije od 1 fara? Nije nikakav hejt ili sarkazam, zapravo pitam. Dok vozim mnogo puta sam video motore i kamione koji su dodali aftermarket svetla i svaki put ih bolje vidim nego one sto imaju 1 ili 2 fabricka fara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Octobar 3, 2024 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze objasnjenje kako se 1 far i 4 maglenke vide slabije od 1 fara? Nije nikakav hejt ili sarkazam, zapravo pitam. Dok vozim mnogo puta sam video motore i kamione koji su dodali aftermarket svetla i svaki put ih bolje vidim nego one sto imaju 1 ili 2 fabricka fara.Mislim da je za kontaefekat kolega pričao o sireni, što ima logike ali meni je sad ta nauka u izmaglici mračnih tunela saobraćajnog fakulteta :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 3, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je . Rec je o jednom fenomenu... Npr, ako padne casa sa stola , bez da gledas mozes da ocenis da li je puna, prazna , koliko je debela itd itd. Tako i kad vozis , ne vidis motor , cujes sirenu tramvaja , trazices pogledom - pogadjas , tramvaj , a ne motor.. eto belaja .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Darko Mihajlovic je napisao: Tako i kad vozis , ne vidis motor , cujes sirenu tramvaja , trazices pogledom - pogadjas , tramvaj , a ne motor.. eto belaja .. Poruceno, kacim slike ugradnje cim stigne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16207 Napisano Octobar 3, 2024 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Ne-medicinski i ne-naučno ali vrlo empirijski tvrdim, dvoglasna sirena i te kako utiče na obustavljanje manevra vozila koji te ugrožava. Uz jednu ogradu - često ne funkcioniše kod žena vozača; manevar koji su naumile, nastavljaju bez obzira na datu situaciju. I govorim o "normalnim" dvoglasnim sirenama ne o sireni voza, zvoncetu tramvaja, vuvuzelama .... A naučno-medicinski je odavno apsolvirano da vozila čija svetla formiraju konturu bivaju bolje i brže uočena od vozila sa jednim farom, pa na to nema smisla trošiti tastaturu. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 3, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, tloken said: Poruceno, kacim slike ugradnje cim stigne Sto vise para maglenki , i sto jaca sirena ...prsluk fluo...reflektujuce nalepnice svuda na motoru ! Sveeee ...pa nece oni tebe da ne vide !!! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Sto vise para maglenki , i sto jaca sirena ...prsluk fluo...reflektujuce nalepnice svuda na motoru ! Sveeee ...pa nece oni tebe da ne vide !!! Je*o me moj inat, izbio sam 2000 iz dzepa. Kad vec nemam akrapovič nek se cuje sirena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5522 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 2496 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic ce dobiti titulu hejtera No.1 na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ?!?! Pomesao si me s nekim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 373 Napisano Octobar 4, 2024 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan …. Jel to onaj što “voli” PUG a hejta ostalo ili je neki drugi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 441 Napisano Octobar 4, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Darko Mihajlovic said: Sto vise para maglenki , i sto jaca sirena ...prsluk fluo...reflektujuce nalepnice svuda na motoru ! Sveeee ...pa nece oni tebe da ne vide !!! Dare,nesto si mnogo ljut na ljude koji voze GS-ove citajuci izmedju redova tvoje komentare. Btw, imam fluo kacigu i prsluk fluo uvek i upaljene maglenke po danu i u guzvama tipa na Brankovom mostu vecina se pomera u stranu a ne sviram iako imam sirenu jacu. U naselju gde zivim prisao mi covek kad sam stao ispred poste i kaze "brate mislio sam da si pandur" a obisao sam ga par minuta pre nego mi je prisao. Sto se mene tice ucinicu sve sto je do mene da me bolje vide/uoce a sto se tice kulture vozaca to je sasvim druga prica, najveca nesreca je mobilni telefon u ruci dok se vozi (cak kolege na motoru se snimaju moblinim pa i biciklisti koriste dok voze biciklo) kao i handsfree jer sve to odvraca paznju u toku voznju kao i komunikacija u kacigi . Cisti putevi svima i da sto duze vozimo dvotockase. Promenio Octobar 4, 2024 član Bratislav 1973 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Bas si omasio ... Sto bih bio ljut ?! Ja sam samo onaj lik koji vise pridaje vaznost lepoti i izgledu motocikla , ili ti fabrika tip....ja kad vidim vezice , zice koje strce , stangle , cevurine , fluo nalepnice , ono , bez veze... Ja sam npr kupio motor sa maglenkama , skinuo i prodao ( iako su bile kulturiska stavljene ) , imao sam dodatne zmigavce na bocnim koferima i dodatni stop na top kejsu ..sve poskidao , prodao i kupio nove , ne probusene , zice vratio Sad si gore bio malo kontradiktoran i to sam pokusao da kazem. Kazes "ja uradim sve sto je do mene da budem bezbedan" ... Sledeca recenica "kad je guzva na brankovom mostu , sklone se u stranu da prodjem" .. jel to malo lici na prekrsaj ? Provlacenje izmedju kolone ? Ako zelis da budes bezbedan , vozi po propisu, po ogranicenju i kako zakon nalaze i onda kazi "sve sam uradio" .. do tada - nisi. ( Pre nego sto me napadnes , ja nisam taj koji tako vozi ) , ali nisam ni onaj koji ce da kaci 6 para maglenki da me neko vidi , jer se provlacim izmedju kolona... Poenta mog prethodnog posta je bila "moglo li je bez vezica , bez zica koje se vide , malo, onako, smekerski da se dodaju te maglenke"... Kakvo crno "ljut sam na GS-ovce" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 441 Napisano Octobar 4, 2024 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Darko Mihajlovic said: Bas si omasio ... Sto bih bio ljut ?! Ja sam samo onaj lik koji vise pridaje vaznost lepoti i izgledu motocikla , ili ti fabrika tip....ja kad vidim vezice , zice koje strce , stangle , cevurine , fluo nalepnice , ono , bez veze... Ja sam npr kupio motor sa maglenkama , skinuo i prodao ( iako su bile kulturiska stavljene ) , imao sam dodatne zmigavce na bocnim koferima i dodatni stop na top kejsu ..sve poskidao , prodao i kupio nove , ne probusene , zice vratio Sad si gore bio malo kontradiktoran i to sam pokusao da kazem. Kazes "ja uradim sve sto je do mene da budem bezbedan" ... Sledeca recenica "kad je guzva na brankovom mostu , sklone se u stranu da prodjem" .. jel to malo lici na prekrsaj ? Provlacenje izmedju kolone ? Ako zelis da budes bezbedan , vozi po propisu, po ogranicenju i kako zakon nalaze i onda kazi "sve sam uradio" .. do tada - nisi. ( Pre nego sto me napadnes , ja nisam taj koji tako vozi ) , ali nisam ni onaj koji ce da kaci 6 para maglenki da me neko vidi , jer se provlacim izmedju kolona... Poenta mog prethodnog posta je bila "moglo li je bez vezica , bez zica koje se vide , malo, onako, smekerski da se dodaju te maglenke"... Kakvo crno "ljut sam na GS-ovce" Nisam rekao bezbedan nego vidljiv/uocljiv. Prekrsaj bas i nije bar kako je Damir Okanovic objasnio u radionici koju je organizovao dr.Vlada Jeftic jer pricamo o guzvi na Brankovom mostu ( tacnije kad se vozila krecu u koloni u spicu ili vec). A moj komentar za GS-osovce ne shvataj ozbiljno ali po nacinu pisanja proizlazi bar meni tako lici da si mislio na GS-Ovce( mozda je trebala druga rec da se upotrebi a ne ljut, ) jer niko drugi ne stavlja dva para maglenki,na drugim tipovima motora nisam primetio do sad. Sto se tice tvog motora i kako tvoj motor izgleda je tvoja zelja i kako ti zelis da izgleda motor sa ili bez maglenki,reflektujucih traka i slicno i glupo je tebe ili bilo kog ubedjivati da iste ugrade. Nisam razumeo iz tvog posta kod dodatne opreme da si mislio na vezice,selne, izolir trake i slicno, oprosti na tome. Izvinjavam se jer odosmo malo u off sto se tice teme u ovoj grupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2643 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ko bre ne stavlja dva para magkenki na motor koji nije BMW Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7353 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 3055 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, drs said: A naučno-medicinski je odavno apsolvirano da vozila čija svetla formiraju konturu bivaju bolje i brže uočena od vozila sa jednim farom, pa na to nema smisla trošiti tastaturu. Naravno, jer percepciju udaljenosti i brzine približavanja dobijamo porastom tj. širenjem prečnika tačke na horizontu. Po meni, glavni far i dve bočne maglenke, široko postavljene na gabarite motora i te kako uočim na daljinu. Formiraju trougao. Meni su to najuočljiviji motori. PS. Ja vozim po Vojvodini, mi ovde imamo pravce ko u Koloradu, od po 30km... Često misliš da je motor na horizontu fatamorgana 2 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17136 Napisano Octobar 4, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2377 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Naravno, jer percepciju udaljenosti i brzine približavanja dobijamo porastom tj. širenjem prečnika tačke na horizontu. Tako je, površina kvadrata nad hipotenuzom jednaka je zbiru površina kvadrata nad katetama. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bratislav 1973 said: Damir Okanovic objasnio u radionici koju je organizovao dr.Vlada Jeftic Brateeeee... Doktor Vlada Jeftic je rekao i ovo .. Samo , tesko da je ikako moguce... Nema sta Okanovic da objasnjava , zakon mogu da tumace svi kako im se digne , ali u saobracaju je vrlo jasno sta je preksraj.. Online SMART Moto Trening (@online_smart_moto_trening) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 3,825 likes, 149 comments - online_smart_moto_trening on September 2, 2024: "Prijavi se za... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1282 Napisano Octobar 4, 2024 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ajte ljudi svako ima svoj "fol", ja ću da nosim reflektujući, neko bi se prije usro no to uradio, neko ne bi turio crash barove i maglenke, eto ja sam turio.. Nemojte se srditi, @Darko Mihajlovic ne misli ništa loše.. , barem je to moj neki kont. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...