misa-pei 6143 Napisano Jun 16 Drug član, 3021 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Veruj mi, to što su nove ne znači da nisu natrule. Desilo mi se. Pušta samo unutrašnja. Tu postoje samo i jedino sledeće mogućnosti: ventil, pri montaži malo uštinuta, trula, nešto veća od propisane za spoljašnju gumu i napravio se neki falc i žvaće, kod točka sa žbicama da gumena podloga nije dobra i da nipl buši/tare gumu, kamenčić ili neko strano telo upalo pri montaži i zeza gumu, trn koji pravi malecku rupicu (jeste pleonazam , imao u dvorištu istu zagonetku - trn od pirokante). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jun 17 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Krenuću od ventila. Ovo ostalo je komplikovano 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1603 Napisano Jun 17 Drug član, 810 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Mmmm Michelin road 6Vau koja razlka,bila neka loša roadsmart2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10102 Napisano Jun 17 (promenjeno) Drug član, 1497 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio kod Ivana da vidim šta mi on može ponuditi od vizira i deflektora iz svog asortimana. Pokazao mi je tri verzije nadogradnje za postojeći vizir, od kojih mi je jednu preporučio kao najbolju. I meni se svidela pa smo se bacili na posao. Slatko smo se ispričali na raznorazne teme i mogu reći da sam, kao i do sada, maksimalno zadovoljan pristupom poslu i rezultatom. Estecki motor nije nagrđen (bar se meni tako čini) a posao radi dobro za ono malo što ga provozah. Već od 70 km/h se čuje kao neko brujanje vetra ispred motocikla, kasnije se gubi. Nisam vozio preko 120/h ali nisam zaradio ni jednu bubicu na viziru ili ramenima... Promenio Jun 18 član bajker71 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8024 Napisano Jun 19 Drug član, 837 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Položili iz prve... Naručeni novi opanci, čekam isporuku. Ostajem na Metzeleru, koji je i sad na motoru, i koji se super pokazao. Idemo dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Jun 21 U prolazu, 40 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan Прва замена уља на 1000км, било је мало опиљака од разраде машине. И замењено црево ваздуха, о томе више у теми о SXR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano Jun 21 Svrati ponekad, 182 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zamjenio ulje u masinu i ulje u transmisiju, skuter je u pitanju, xciting 250, trenutno na sat 47k km.Ima li neko iskustva sa ovim uljem fusch? Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2754 Napisano Jun 21 Ne silazi, 4856 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zamjenio ulje u masinu i ulje u transmisiju, skuter je u pitanju, xciting 250, trenutno na sat 47k km.Ima li neko iskustva sa ovim uljem fusch? Sent from my iPad using TapatalkЈа, СВЕТА ВОДАSent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17051 Napisano Jun 22 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja uradio ništa, nego on sam prilegao da odmori. Pre nekoliko dana pukla "ćopava" pa se izlio na levi bok, danas se izvalio na desni (pojma nemam ni kako ni zašto)? Pustio sam ga da odmori sat vremena (dok mi nije došla komšinica da pomogne oko podizanja MOTORA). 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10102 Napisano Jun 22 Drug član, 1497 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znači Žile, dig'o si ga uz pomoć komšinice! 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17051 Napisano Jun 22 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, bajker71 said: Znači Žile, dig'o si ga uz pomoć komšinice! Moj motor je poluautomatska varijanta, automatski pada, a ručno se podiže (mnogo lakše ako je ruka tuđa). 1 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jun 22 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, zika56 je napisao: Moj motor je poluautomatska varijanta, automatski pada, a ručno se podiže (mnogo lakše ako je ruka tuđa). Овај је пао од врућине 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17051 Napisano Jun 22 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Немања said: Овај је пао од врућине Ranije mu se to nije dešavalo. Ili nisu bile tolike vrućine, ili je on bio mlađi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jun 22 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, zika56 je napisao: Ranije mu se to nije dešavalo. Ili nisu bile tolike vrućine, ili je on bio mlađi. Некад је могла пушка да се сломи о њега, сад ноге издале 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Jun 24 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne danas ali juče ujutru zaprao ono sra**e od kišei instalirao česmu za scottoiler. Radi posao, delimično. Ne drži vakum na izlazu (imam takav 4mm i on drži, znači ovaj ventil je poluispravan) pa otekne iz donjeg dela creva sve ali sprečava curenje odozgo. Znači imam manuelni e-scottoiler. Bravo ja. Poručiću još jedan ventil pa ako taj bude držao vakim s obe strane, zameniću. Ako ne, dobro je i ovako.Testerol prebrzo otiče iz skota, tako da će unutra sae90, što je i bio plan, nego mi testerol bio pri ruci za probu, a i bolji je za testiranje, sve se brže dešava :-)A da, i lanac dobio kvrgu, šta kaže forum, koliko je hitna zamena?Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2754 Napisano Jun 24 Ne silazi, 4856 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne danas ali juče ujutru zaprao ono sra**e od kišei instalirao česmu za scottoiler. Radi posao, delimično. Ne drži vakum na izlazu (imam takav 4mm i on drži, znači ovaj ventil je poluispravan) pa otekne iz donjeg dela creva sve ali sprečava curenje odozgo. Znači imam manuelni e-scottoiler. Bravo ja. Poručiću još jedan ventil pa ako taj bude držao vakim s obe strane, zameniću. Ako ne, dobro je i ovako.Testerol prebrzo otiče iz skota, tako da će unutra sae90, što je i bio plan, nego mi testerol bio pri ruci za probu, a i bolji je za testiranje, sve se brže dešava :-)A da, i lanac dobio kvrgu, šta kaže forum, koliko je hitna zamena?Sent from my SM-S911B using TapatalkВеома хитна, и да знате, ако вам је темељно чишчење ланца нека медитација ОК. Ако не, џаба је лицкање, све је то спољашња козметика, ланац је затворен систем који траје 15 до 20 000 километара. Значи финансије на страну, ланац(са ланчаницима) БИ ТРЕБАЛО мењати на сваких 20 000 у врх главеSent from my SM-G998B using Tapatalk 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6390 Napisano Jun 25 Drug član, 1818 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovao juce amortizere. Fabricki svaki nastelovan na mekano, super je to i udobno po nasim putevima, nisam imao nekih problema za ovih 5000+ km ali bolje spreciti nego leciti. Sada je za nijansu tvrdji ali se oseti kako lepi za asfalt, sada se osecam jos sigurnije na njemu sto u neku ruku i nije bas dobro, poceo sam da istrazujem krajnje granice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Jun 25 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 6. 2024. at 20:49, Krokodilo je napisao: Веома хитна, и да знате, ако вам је темељно чишчење ланца нека медитација ОК. Ако не, џаба је лицкање, све је то спољашња козметика, ланац је затворен систем који траје 15 до 20 000 километара. Значи финансије на страну, ланац(са ланчаницима) БИ ТРЕБАЛО мењати на сваких 20 000 у врх главе Sent from my SM-G998B using Tapatalk Kod mene je još uvek oriđiđi vlačeg sa 32.102km ( nije poštanski broj stvarno je ta kilometraža ) samo jedna karika je u stanju kao sa slike kolege @Gordak985 a oba lančanika su bez ikakve primetne potrošenosti. Na 17k km (kod kupovine) lanac je bio "blago nategnut" u "ovlašćenom servisu" i tada je prvi i poslednji put od moje ruke "prilagođen" upotrebi ( i od tada tuđa ruka ne dira moju devojčicu )... danas na ovu km je već došlo vreme da se blago dotegne ( biće ovih dana )... podmazivan je uvek posle svakog pranja ili do 500km a često i manje (slažem se da je preterano ali verujem i da je preventivno)... Verujem da stil i način vožnje svakako utiče na istrošenost i u mom slučaju nije ni milovanje ali nije ni maltretiranje do krajnjih granica... a ubrzavanje i motorno kočenje se maksimalno koristi... profesionalni deformitet kao kod programera ili je 0 ili je 1... Kineska "cobra" nije još uvek skinuta, sada služi samo kao ispomoć za duže ture, a inače, sprej mi se bolje pokazao u upotrebi (Mannoll za male pare ili Ipone za vel'ke pare nisam primetio razliku) manje "prlja" gumu i okruženje... Najjeftinije pranje lanca za mene je kombinacija puške da skine pesak, prašinu i grube nečistoće, WD40 da "odlepi" masnoće i kućnog odmašćivača da posle njega tekuća voda lako skine tu masnoću sa lanca, a onda suva krpa, zagrevanje, sušenje lanca i sprej na kraju Inače, registracija pre neki dan punih 30.278 rsd ( bezveze sam skidao maglenke i ledulje, prošlo bi tehnički i sa zakačenom traktorskom prikolicom ), Mannol 10W40 posle 3k km spreman za bacanje i hitnu zamenu (nikako ga ne bih preporučio za više tempreature), Conti RoadAttack4 sinoć testiran na dobroj kiši, i dalje drži za sve pare posle 6400 km i verujem da lagano prelazi još 4k ako ne i više, gumirani vabrički fuzasteri se ozbiljno klizaju na kiši a H7 sijalice su njesra - podsetnik: vratiti ledulje pod hitno! Vabričko sedište ergonomski 10/10 ali manje udobno dok je Comfort sedište udobnije ali ergonomski jedva 4/10. Da ne budem off na temi, danas sam odradio i meditaciju (Level 1) i komunikaciju (Level Up) sa mojom devojčicom, sve je priznala šta joj se sviđa i šta joj se ne sviđa... dogovor je postignut tako da ja dam ulje, filter i ruke da zategnem a da ona uvek bude raspoložena da se zajaše i da se ne vadi na glavobolju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Jun 26 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Fabrički (RK) sa 33000 pređenih, bez ikakvih anomalija...Fabrika se ne dira dok ne mora, sve posle je pitanje... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8196 Napisano Jun 26 Ne silazi, 2143 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka ali pazi.....jebo si mu kevu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Jun 26 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu naći temu o gumama. Nova ista spremna već mesec dana ali može ova još, a? Uzeo u NSu u TopStop auto, sviđa mi se, made in Spain, kao i na ovoj iz CH. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Jun 26 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, gebee&co je napisao: @shoyyka ali pazi.....jebo si mu kevu. Bolje sestru? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8196 Napisano Jun 26 Ne silazi, 2143 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Može,može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10525 Napisano Jun 26 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, shoyyka je napisao: Fabrički (RK) sa 33000 pređenih, bez ikakvih anomalija...Fabrika se ne dira dok ne mora, sve posle je pitanje... 33.000km i to na mašineriji od 1250ccm sa kamionskim obrtnim momentom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8162 Napisano Jun 26 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, gebee&co je napisao: Može,može. Sve sami erotomani 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...