Nightrider Z 891 Napisano Jul 29 Zainteresovan, 624 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Sharky - Alex je napisao: Porucio lanac i lancanike, kocione plocice stigle, Planiram sve da zamenim a nisam petljao mnogo oko motora ali kontam ako sam namontirao gomilu liftova znacu i to, jedino sto fali je iskustvo pa rekoh da pitam da li ima nesto na sta obratiti paznju? Pistolj spremi za odvrtanje prednjeg lancanika i alat za nitovanje lanca. Za lanac mozes da odes do nekog ko ima iskustva cisto da proveri da li je sve ok. Ostalo ne bi trebalo da te zeza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8407 Napisano Jul 29 Drug član, 2371 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Od alata imam i vise nego sto mi treba Alat za nitovanje sam uzeo sa alija, mnogi sa youtube-a ga preporucivali i pravili tutorijale kako se nituje. Naravno tu je i subler da ne pretegnem ili ostane ne zanitovan link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9884 Napisano Jul 30 Ne silazi, 3333 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6727 Napisano Jul 30 Drug član, 1599 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da će ovo da završi posao (gledam i za sebe)... Alat za lanac za motocikle 22248 - MG50402 WWW.PITSTOP.CO.RS Alat za lanac za motocikle 22248 - MG50402 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 629 Napisano Jul 30 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pisao u nekoj drugoj temi, kupio sam na KP neki generički kineski set. Deformisao se pri prvoj upotrebi, zanitovao je do pola i onda je počeo trn da se deformiše. Našao sam neki oxford za oko 7k din međutim nema na stanju, bio sam nestrpljiv i kupim Unior za oko 100e. Skroz dobro deluje, završio je posao do kraja i liči mi da će raditi dok je motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 10103 Napisano Jul 30 Ne silazi, 2486 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex za sastavljanje lanca,nemoj da se trudiš da iz jednog poteza zanituješ link.Nego,neizmenično jedan pa drugi,iz više pokušaja.Traje duže,ali imaš potpunu kontrolu nad presovanjem pina,jer može da se desi da pođe ukrivo i da rascveta pin koji pertlaš.Imaš i šubler,odlično,ali ne oslanjaj se samo na njega.Pravi pokazatelj ti je da uporediš pokretljivost linka koji pertlaš,sa fabrički zapertlovanim linkom,da ne ide ni lakše ni teže.Ja sam ovako radio,i sebi i na poprilično motora....niko se nije žalio,a nije ni imao problema. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 11444 Napisano Jul 30 nekrunisani kralj moto cigana, 3364 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj ugradio ventilatore 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17905 Napisano Jul 30 Integrisan, 8759 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24893 Napisano Jul 30 Integrisan, 8077 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha Dragstar mislim ima ovakve zvucnike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel68 339 Napisano Jul 30 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan To je Dušan Nikolić na Yamahi Dragstar 1100, jeste, to su zvučnici. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8407 Napisano Jul 30 Drug član, 2371 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Alekre je napisao: Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima. Zaboravio si na patkice sa propelerom na adv-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3284 Napisano Jul 30 Drug član, 1421 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio ubeđen da su vetrenjače i da je ovo perpetuum mobile… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8407 Napisano Jul 30 Drug član, 2371 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, živke je napisao: Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi. Uzeo sam ovaj, na youtubeu ga uglavnom hvale i koriste, deluje jako i ne vidim sta ima da se pokvari osim navoja I just found this on AliExpress: | 13Pcs Splitter Link Riveter Set Riveting Repair Tool Kit Motorcycle Bike Heavy Duty With Red Case Cam Drive Chain Breaker https://a.aliexpress.com/_EQcQpns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8407 Napisano Avgust 4 Drug član, 2371 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Stigao lanac ali sa spojnicom na osigurac, nesto bas nemam poverenja u taj osigurac. E sad pitanje: Na sajtu motobike-a ima spojnica lanca na NITOVANJE i spojnica lanca na ZAKIVANJE, da li je to isto ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12357 Napisano Avgust 4 Hronični Motociklopata, 8001 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da je isto, jer nema trećeg načina spajanja lanca, ili spojnicom ili nitovanjem(zakivanjem), i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16434 Napisano Avgust 4 Integrisan, 3381 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex Mislim da nema razloga da sumnjaš u spojnicu, nema tu nekog opterećenja da brineš da će spasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12357 Napisano Avgust 4 Hronični Motociklopata, 8001 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Po nekim pravilima, spojnica može do 50ks, preko toga je poželjno nitovanje, motori fabrički stižu sa zanitovanim lancima 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8966 Napisano Avgust 4 Ne silazi, 1718 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Otvor spojnice se ne postavlja u smeru voznje. Ako se dobro ne zanituje odn. zakivak odradi, to je jos opasnije od spojnice. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 1020 Napisano Avgust 4 (promenjeno) Zainteresovan, 780 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ako se odlucis za spojnicu (a ne vidim razlog da moras cesto da vadis lanac), obavezno ocisti link na strani osiguraca od masnoce i stavi neki silikon. Ja nisam poverovao i montirao bez silikona. Oko 5 000 km kasnije, osigurac (ne i link) je nestao. Stavio novu spojnicu i silikon. Drzalo bez problema do nekih 25 000 kad sam promenio lanac. Promenio Avgust 4 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 3106 Napisano Avgust 4 Drug član, 1330 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Hornet 600, Honda VT 750 RC29, Honda CBF 600 S, Kawasaki KLX 250, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć kasno stigao, jutros već prvi tretman. Mislim da je ovim modelom Honda demonstrirala silu u to vreme. Generalno stanje ne bih da komentarišem, menjač, kvačilo hidraulično, iskreno nisam očekivao ovakav kardan, iznenadjen sam veoma prijatno. Hrom, aluminijumski delovi, šrafovi, prekidači, ručice čista perfekcija. Sutra, prekosutra radim mali servis, slikaću rezervoar iznutra takodje. Послато са 23127PN0CG помоћу Тапатока 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1673 Napisano Avgust 4 Drug član, 349 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Sharky - Alex je napisao: Stigao lanac ali sa spojnicom na osigurac, nesto bas nemam poverenja u taj osigurac. E sad pitanje: Na sajtu motobike-a ima spojnica lanca na NITOVANJE i spojnica lanca na ZAKIVANJE, da li je to isto ili ne? Kolega @Disko Nindža je u pravu za spojnicu, ona ide na slabije motore, zamisli pri velikim brizinama da se lanac ne daj Boze raskaci. @Bor-i-slave je u pravu za smer spojnice. A sto se tice nitovanja i zakivanja linka, tu ima mala razlika, link koji na sebi ima male rupice, u koje upada alat i prilikom sabijanja pravi pecurku to je u redu i mozes sa alatom da to uradis, a onaj link za zakivanje, kod njega mislim da alat ne mozes da iskoristis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 3106 Napisano Avgust 5 Drug član, 1330 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Hornet 600, Honda VT 750 RC29, Honda CBF 600 S, Kawasaki KLX 250, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam rekao, ulje i filter zamenjeni, ulje u prenosu takodje. Kao i uvek glavni dobavljač @Alexandra995, juče poručeno danas već sve gotovo.Послато са 23127PN0CG помоћу Тапатока 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 19691 Napisano Avgust 10 Ne silazi, 1494 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 8. 2026. at 2:55, Sharky - Alex je napisao: Stigao lanac ali sa spojnicom na osigurac, nesto bas nemam poverenja u taj osigurac. E sad pitanje: Na sajtu motobike-a ima spojnica lanca na NITOVANJE i spojnica lanca na ZAKIVANJE, da li je to isto ili ne? meni za Afriku original DID komplet stigla spojnica, postavljena kako treba, kad kurčina , posle nekog vremena perem lanac, spojnice nema, nikad vise ne stavljam to , zajebi. Sreća, u Kaću mi momci nasli link za spajanje u podrumu negde ostalo im od nekog kompleta, nisu hteli ni da naplate. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 8123 Napisano Avgust 10 Ne silazi, 6855 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 8. 2026. at 17:00, Zlatko LA je napisao: Sinoć kasno stigao, jutros već prvi tretman. Mislim da je ovim modelom Honda demonstrirala silu u to vreme. Generalno stanje ne bih da komentarišem, menjač, kvačilo hidraulično, iskreno nisam očekivao ovakav kardan, iznenadjen sam veoma prijatno. Hrom, aluminijumski delovi, šrafovi, prekidači, ručice čista perfekcija. Sutra, prekosutra radim mali servis, slikaću rezervoar iznutra takodje. Послато са 23127PN0CG помоћу Тапатока Još da je nasapunjala jedna sisata amerikanka u kratkom šorcu...i slika za zid radionice. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25393 Napisano Avgust 10 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio ulje...opet! Sada na jubilarnih 50k km. Dosao kod mene prosle godine sa 28k km...nije lose... Ako nastavim ovim tempom, za dve godine jurimo 100.000 km Promenio Avgust 10 član BokyBoy 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...