Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Zainteresovan, 624 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
pre 31 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Porucio lanac i lancanike, kocione plocice stigle,

Planiram sve da zamenim a nisam petljao mnogo oko motora ali kontam ako sam namontirao gomilu liftova znacu i to, jedino sto fali je iskustvo pa rekoh da pitam da li ima nesto na sta obratiti paznju?

Pistolj spremi za odvrtanje prednjeg lancanika i alat za nitovanje lanca. Za lanac mozes da odes do nekog ko ima iskustva cisto da proveri da li je sve ok. Ostalo ne bi trebalo da te zeza.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2371 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Od alata imam i vise nego sto mi treba 😀

Alat za nitovanje sam uzeo sa alija, mnogi sa youtube-a ga preporucivali i pravili tutorijale kako se nituje. Naravno tu je i subler da ne pretegnem ili ostane ne zanitovan link

• Ne silazi, 3333 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi.

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ja sam pisao u nekoj drugoj temi, kupio sam na KP neki generički kineski set. Deformisao se pri prvoj upotrebi, zanitovao je do pola i onda je počeo trn da se deformiše. Našao sam neki oxford za oko 7k din međutim nema na stanju, bio sam nestrpljiv i kupim Unior za oko 100e. Skroz dobro deluje, završio je posao do kraja i liči mi da će raditi dok je motora :D

• Ne silazi, 2486 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@Sharky - Alex za sastavljanje lanca,nemoj da se trudiš da iz jednog poteza zanituješ link.Nego,neizmenično jedan pa drugi,iz više pokušaja.Traje duže,ali imaš potpunu kontrolu nad presovanjem pina,jer može da se desi da pođe ukrivo i da rascveta pin koji pertlaš.Imaš i šubler,odlično,ali ne oslanjaj se samo na njega.Pravi pokazatelj ti je da uporediš pokretljivost linka koji pertlaš,sa fabrički zapertlovanim linkom,da ne ide ni lakše ni teže.Ja sam ovako radio,i sebi i na poprilično motora....niko se nije žalio,a nije ni imao problema.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Integrisan, 8759 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 4

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT

To je Dušan Nikolić na Yamahi Dragstar 1100, jeste, to su zvučnici.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Pre 4 sati, Alekre je napisao:

Mislim da su ovo pre zvučnici. Ti sa kruzerima su hit, kosturske glave, šiljci, zvučnici... Mada su ih ovi iz ADV segmenta sad zajebali. Nose kanistere za gorivo, vodu, PP aparate, apoteku i plazma pušku od 40W kao što Terminator ima.

Zaboravio si na patkice sa propelerom na adv-u :lol2:

Pre 15 sati, živke je napisao:

Koji alat si uzeo ? Uzimao sam neki jeftin alat sa temua pokrivio se na prvoj upotrebi.

Uzeo sam ovaj, na youtubeu ga uglavnom hvale i koriste, deluje jako i ne vidim sta ima da se pokvari osim navoja

I just found this on AliExpress:  | 13Pcs Splitter Link Riveter Set Riveting Repair Tool Kit Motorcycle Bike Heavy Duty With Red Case Cam Drive Chain Breaker
https://a.aliexpress.com/_EQcQpns

• Podržavam 1

Stigao lanac ali sa spojnicom na osigurac, nesto bas nemam poverenja u taj osigurac.

E sad pitanje:

Na sajtu motobike-a ima spojnica lanca na NITOVANJE i spojnica lanca na ZAKIVANJE, da li je to isto ili ne?

• Hronični Motociklopata, 8001 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Trebalo bi da je isto, jer nema trećeg načina spajanja lanca, ili spojnicom ili nitovanjem(zakivanjem), i to je to.

• Podržavam 1

• Integrisan, 3381 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

@Sharky - Alex 

Mislim da nema razloga da sumnjaš u spojnicu, nema tu nekog opterećenja da brineš da će spasti. 

• Hronični Motociklopata, 8001 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Po nekim pravilima, spojnica može do 50ks, preko toga je poželjno nitovanje, motori fabrički stižu sa zanitovanim lancima

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 1718 postova
  • Motocikl: SMC 300

Otvor spojnice se ne postavlja u smeru voznje.

Ako se dobro ne zanituje odn. zakivak odradi, to je jos opasnije od spojnice.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 780 postova
  • Motocikl: SV650A

Ako se odlucis za spojnicu (a ne vidim razlog da moras cesto da vadis lanac), obavezno ocisti link na strani osiguraca od masnoce i stavi neki silikon. Ja nisam poverovao i montirao bez silikona. Oko 5 000 km kasnije, osigurac (ne i link) je nestao. Stavio novu spojnicu i silikon. Drzalo bez problema do nekih 25 000 kad sam promenio lanac.  

Promenio član Petre

• Drug član, 1330 postova
  • Motocikl: Hornet 600, Honda VT 750 RC29, Honda CBF 600 S, Kawasaki KLX 250, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35.

Sinoć kasno stigao, jutros već prvi tretman. Mislim da je ovim modelom Honda demonstrirala silu u to vreme. Generalno stanje ne bih da komentarišem, menjač, kvačilo hidraulično, iskreno nisam očekivao ovakav kardan, iznenadjen sam veoma prijatno. Hrom, aluminijumski delovi, šrafovi, prekidači, ručice čista perfekcija. Sutra, prekosutra radim mali servis, slikaću rezervoar iznutra takodje. 001d32c4a392ac881fc18718ab0b7873.jpg9f33c5776a29aba0820255b444fd6fb9.jpg9112da9c3c6f0d42c871820176d2df86.jpg9ade6d695bb71ee7ad4e3bd48c9e90a5.jpg

Послато са 23127PN0CG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 349 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 15 sati, Sharky - Alex je napisao:

Stigao lanac ali sa spojnicom na osigurac, nesto bas nemam poverenja u taj osigurac.

E sad pitanje:

Na sajtu motobike-a ima spojnica lanca na NITOVANJE i spojnica lanca na ZAKIVANJE, da li je to isto ili ne?

Kolega @Disko Nindža je u pravu za spojnicu, ona ide na slabije motore, zamisli pri velikim brizinama da se lanac ne daj Boze raskaci. 

@Bor-i-slave je u pravu za smer spojnice. A sto se tice nitovanja i zakivanja linka, tu ima mala razlika, link koji na sebi ima male rupice, u koje upada alat i prilikom sabijanja pravi pecurku to je u redu i mozes sa alatom da to uradis, a onaj link za zakivanje, kod njega mislim da alat ne mozes da iskoristis. 

• Drug član, 1330 postova
  • Motocikl: Hornet 600, Honda VT 750 RC29, Honda CBF 600 S, Kawasaki KLX 250, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35.

Kao sto sam rekao, ulje i filter zamenjeni, ulje u prenosu takodje. Kao i uvek glavni dobavljač @Alexandra995, juče poručeno danas već sve gotovo.e5be8de2494e0109ea6fa755c74f9dd9.jpgfa3723104bf65de59d327573653ba92e.jpg5555933690536c370ac76bc149be2e2d.jpg49d8d3a4ee95773ef0bd869a6aaf8c86.jpg

• Sviđa mi se 5

• Ne silazi, 1494 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
On 4. 8. 2026. at 2:55, Sharky - Alex je napisao:

E sad pitanje:

meni za Afriku original DID komplet stigla spojnica, postavljena kako treba, kad kurčina , posle nekog vremena perem lanac, spojnice nema, nikad vise ne stavljam to , zajebi.

Sreća, u Kaću mi momci nasli link za spajanje u podrumu negde ostalo im od nekog kompleta, nisu hteli ni da naplate.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 6855 postova
  • Motocikl: konzerviran
On 4. 8. 2026. at 17:00, Zlatko LA je napisao:

Sinoć kasno stigao, jutros već prvi tretman. Mislim da je ovim modelom Honda demonstrirala silu u to vreme. Generalno stanje ne bih da komentarišem, menjač, kvačilo hidraulično, iskreno nisam očekivao ovakav kardan, iznenadjen sam veoma prijatno. Hrom, aluminijumski delovi, šrafovi, prekidači, ručice čista perfekcija. Sutra, prekosutra radim mali servis, slikaću rezervoar iznutra takodje. 001d32c4a392ac881fc18718ab0b7873.jpg9f33c5776a29aba0820255b444fd6fb9.jpg9112da9c3c6f0d42c871820176d2df86.jpg9ade6d695bb71ee7ad4e3bd48c9e90a5.jpg

Još da je nasapunjala jedna sisata amerikanka u kratkom šorcu...i slika za zid radionice.

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

Zamenio ulje...opet! 😂 

Sada na jubilarnih 50k km.

Dosao kod mene prosle godine sa 28k km...nije lose...:dobar:

Ako nastavim ovim tempom, za dve godine jurimo 100.000 km :BJB-Kawasaki:

IMG-20260810-184724.jpg

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja