nuk 291 Napisano Jun 20 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno pominjano dosta puta al ne bilo ti teško da pojasniš proceduru korak po korak, šta, kako i sa čime, ako te ne mrzi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 650 Napisano Jun 20 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 6. 2025. at 13:05, bajker71 je napisao: Da li ta mrežica grebe rezervoar i plastike na repu? Da li oštećuje sedište? Ne grebe ništa,ta mrežica je,ne znam kako da objasnim,kao mrežaste čarape,samo maaaalo grublja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1055 Napisano Jun 21 Zainteresovan, 603 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, bajker71 said: Kada bi samo moglo bez tih silnih štepova i natpisa... Ja sam u Zr uradio ovako klasicnije. Voda momentalno nestane i ako kisne motor napolju duze, ili kada perem. ne greje se nesto posebno takodje. Niti klizi. Materijal super. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14809 Napisano Jun 21 Integrisan, 7954 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su tako svedene sedišta najlepša. Moraju da prate formu motocikla i da samo po sebi nije cilj, da ne iskače i bode oči. Ja sam ispratio fabričku formu samo sam ga podigao za 2cm. Bez naglašenih konaca, logoa i kič materijala. Hidroizolacija obavezno, mada sam ja video sedišta od nekih poznatih na prepravci bez izolacije. Treba voditi računa i da materijal ne bude baš kao šmirgla. Ipak treba ponekad menjati položaj dupeta levo desno. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7518 Napisano Jun 21 Drug član, 2098 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alekre je napisao: Jbt , sija ti se motor kao pasja mudanca !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 726 Napisano Jun 21 Zainteresovan, 173 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Jbt , sija ti se motor kao pasja mudanca !!! Sija se motor a vidim da je i garaza u top stanju... @Alekre daj neku sliku enterijera garaze, uskoro krecem da pravim sebi pa mi treba inspiracija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7518 Napisano Jun 21 Drug član, 2098 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Da da... Ceo zivot zavidim ljudima koji imaju garazu, a tek ovakvu kao njegovu necu ni da komentarisem... Visio bih tu non stop... Ljubomoran sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14809 Napisano Jun 21 Integrisan, 7954 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne valja to ništa, kažu neki vozim 20 godina staru ragu. Garaža nažalost nije moja. To je kod drugara gde smo čačkali motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7510 Napisano Jun 21 Drug član, 2144 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, nuk je napisao: Verovatno pominjano dosta puta al ne bilo ti teško da pojasniš proceduru korak po korak, šta, kako i sa čime, ako te ne mrzi.. K2 akra je zamena za petrolej, mnogo bolje cisti i odmascuje, znaci natopis krpicu i cistis sa njime. Pa malo protrljam onom П cetkom sa aliexpresa a ima i kod nas. Posle toga suva cista krpa da se obrise i osusi. Nakon toga ide prskanje sa rost off plusom, kupio sam onaj nastavak za sprej u obliku slova П sto lepo obuhvati lanac i naprska svugde (pravi neki decko kod nas na 3d stampacu a ima i na aliju). onda zapalim cigaru i srknem malo kafe, da sprej zadje i odradi svoje. Blago ciscenje suvom krpom, nije cilj da se skine sav sprej nego visak. Posle toga naprskam malo ipon sprej za lanac, podmaze lepo i rost off ali nije na odmet Zasto mislim da je taj rost off plus dobar: Prvi put kad sam ga prskao, motor na centralnom izbacen iz brzine, jednom rukom prskam drugom vrtim zadnji tocak. kada sam naprskao jedan krug lanca osetio sam da se tocak dosta lakse okrece, nisam ni razmisljao o tome, samo sam osetio olaksanje dok ga vrtim. Od kako ga prskam nema ni tackice korozije na lancu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 21 (promenjeno) Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, bajker71 said: Kada bi samo moglo bez tih silnih štepova i natpisa... Pitao sam ga, moze bez stepova naravno. Onaj plis od gore mi se jako svidja, lepse nego samo skaj, nadam se da se on bas ne natapa vodom jer vidim da ga dosta koristi. Dok to ne uradim narucicu sa alija 3 razlicita jastucica koja cu probati da stavim ispod mrezice, pa cu da testiram. Promenio Jun 21 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano Jun 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem @Sharky - Alex Promenio Jun 21 član nuk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2315 Napisano Jun 21 Drug član, 855 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao: Jbt , sija ti se motor kao pasja mudanca !!! Па кад Аца то вози између 23-26степени, спољне температуре, искључиво од 17-20часова да му се не лепе мушице и то свака прва недеља у месецу 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14809 Napisano Jun 21 Integrisan, 7954 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Neka-neka. Zezajte mučenika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinisa-Sabac 120 Napisano Jun 21 U prolazu, 74 postova Lokacija: Šabac Motocikl: KTM SMC690R 2024 Prijavi odgovor kao problematičan montirao acerbis štitnike 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 934 Napisano Jun 22 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio kocionu tecnost. Zadnjih 22 meseci sa Mannolom, a sad sipao Pantherol (prvi put cuo). Prvi utisak je da je lakse fino doziranje kocnice. Pre toga je isto bio Mannol, ali u limenom pakovanju (meni dobar), a ovaj zadnji (koji mi se nije dopao) bio u plasticnoj ambalazi. Oznake bile iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 673 Napisano Jun 22 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Isto i ja na skuteru danas. Iskoristio priliku dok nema plastika da zamenim ulje i u posudi za CBS, tesko se skida ona plastika ispod koje se nalazi posuda. I dok sam menjao u prednjoj zanesem se i ne dospem ulje na vreme u posudu i povuce mi vazduh. Jos me boli ruka od pumpanja. Jedan hint, u apoteci sam uzeo crevo sa kesom za kateter, extra laoko se navuce na ventil za odzracivanje i staro ulje ode u kesu, nema prosipanja i slicno. Preporucujem ovo resenje, cena 115 rsd.Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2475 Napisano Jun 22 Drug član, 1160 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam mu fabričke nalepnice koje su bile oštećene, ispoliran i spreman za nove. Kakvu lepu metalik boju ima to je neverovatno. Po koja ogrebotina i to mu daje pravu draž.Sent from my iPhone using Tapatalk 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 22 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Evo da postavim odgovor oko sedista, mozda ce te zanimati ili nekoga drugog. Ono oko konca i plis materijala. Doduse odgovor je iz Zrenjanina nije od Srdjana ali kontam da je manje vise isto: Dobar dan. Da li ovaj plis materijal koji je od gore na sedistu propusta vodu ili se navlazi ako pokisne? Drugo, da li ovi stepovi i konci pustaju vodu jer mi je receno da gde god prodje igla ako pokisne tu ce da pusta? Da li je za voznju po kisi ipak bolja opcija cisto skaj bez plisa i stepovanja koncem? Hvala. --- Pozdrav, pitanja su odlična . Materijal je vodonepropusan (gumiran) čak i alkantara za spoljne uslove koju ste nazvali "pliš" . Između je najlon tako da sunđer nikako ne može da se pokvasi. Ono gde se zadržava voda kada rukom otresete vodu jeste konac, ali to nije velika količina u pitanju. Ako je to smetnja preporučujemo da se smanji količina konca. Ostalim mušterijama preporučujemo sprej za impregmentaciju (postoji i specijalizovan za moto-opremu ali i onaj za obuću odlično radi posao) koji odbija vodu pa onda ni konac nije mokar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7518 Napisano Jun 22 Drug član, 2098 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Motorcyclist je napisao: @Darko Mihajlovic Evo da postavim odgovor oko sedista, mozda ce te zanimati ili nekoga drugog. Ono oko konca i plis materijala. Doduse odgovor je iz Zrenjanina nije od Srdjana ali kontam da je manje vise isto: Dobar dan. Da li ovaj plis materijal koji je od gore na sedistu propusta vodu ili se navlazi ako pokisne? Drugo, da li ovi stepovi i konci pustaju vodu jer mi je receno da gde god prodje igla ako pokisne tu ce da pusta? Da li je za voznju po kisi ipak bolja opcija cisto skaj bez plisa i stepovanja koncem? Hvala. --- Pozdrav, pitanja su odlična . Materijal je vodonepropusan (gumiran) čak i alkantara za spoljne uslove koju ste nazvali "pliš" . Između je najlon tako da sunđer nikako ne može da se pokvasi. Ono gde se zadržava voda kada rukom otresete vodu jeste konac, ali to nije velika količina u pitanju. Ako je to smetnja preporučujemo da se smanji količina konca. Ostalim mušterijama preporučujemo sprej za impregmentaciju (postoji i specijalizovan za moto-opremu ali i onaj za obuću odlično radi posao) koji odbija vodu pa onda ni konac nije mokar aaaa sada iz prve ruke.. pucaj @ProMaster objasni ovo dobrom coveku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 11361 Napisano Jun 23 (promenjeno) Drug član, 2104 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Darko Mihajlovic je napisao: aaaa sada iz prve ruke.. pucaj @ProMaster objasni ovo dobrom coveku Ne mogu, teško mi je i da pričam o tome... Promenio Jun 23 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 681 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je moje sediste za tdm 3vd, nije pustalo vodu uopste, a ja motor perem smrkom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 23 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ProMaster said: Ne mogu, teško mi je i da pričam o tome... Daj reci sto skrtaris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProkaRoka 590 Napisano Jun 23 TVRD RAD, 323 postova Lokacija: Beograd/Banovo Brdo Motocikl: KTM 1290 SuperDuke R Gen2 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/14/2025 at 9:40 PM, Sinisa-Sabac said: Uroš Božović iz BG radi sve vrste grafika za motore kod njega sam radio.Doktor u svom poslu. Lepo ih Uroš spakovao, 3x sam radio foilje kod njega i svaki put bio prezadovoljan, evo drugar koji je kupio GT-a od mene, uradio i on, više nego zadovoljan. Svaka preporuka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProkaRoka 590 Napisano Jun 23 (promenjeno) TVRD RAD, 323 postova Lokacija: Beograd/Banovo Brdo Motocikl: KTM 1290 SuperDuke R Gen2 Prijavi odgovor kao problematičan Da se i ja upišem za danas. Što se tiče nastavka “buđenja” motora – trenutno čekam carinu da mi ocarine decat. U međuvremenu je mozak počeo da radi u svom pravcu, pa sam se bacio na pravljenje “krilaca” za Gen 2. Za Gen 3 već postoji raznih modela, ali za Gen 2 nisam našao da je neko radio nešto slično. Verovatno za to postoji dobar razlog, ali mene nosi momenat od ideje do realizacije, pa sam ipak krenuo da radim. Izmerio sam gde mogu da iskoristim postojeće šrafove i, najpre napravio prototip od kartona, a zatim – uz konsultacije s prijateljem – uradio i 3D model. Sinoć sam ga odštampao, i sve lepo naleže kako treba. U narednom periodu planiram još malo doterivanja dok ne budem zadovoljan estetikom, pa možda ide izrada u karbonu ili farbanje u neku boju. Promenio Jun 23 član ProkaRoka 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 14526 Napisano Jun 24 Drug član, 1418 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Nikad prokislo, nikad mokro dupe, posle pranja se suši odmah kao i fabričko, bitno je da ne bijes peračem pod pritiskom direkt u konac dugo i blizu, velur je verovatno mokar na kiši, ali ima i veštačkih velura koji se brisu odmah i ne budes mokar 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...