Throttle Addict 918 Napisano Februar 1, 2022 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Nole Bg said: Kaznice te policija zbog toga čoveče Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Pozvacu se na tebe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 1, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Opušteno, nema frkePoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5225 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 1867 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, ne otvara mi se nova tema za jedno kratko pitanje, pa rekoh da postavim ovde (inače danas radim na tome, pa nije skroz off-topic ): Kako najbolje i najlakše očistiti zapekle bolcne (kod zadnje viljuške i u onom trouglu (linkage)). Izvadio sam jednu - do pola je kao nova, sjajna - ali na drugoj polovini je izgleda zapekao lager kroz koji je prolazila, pa je skroz crna, zapekla i teško se to skida. Nisam zapravo ni siguran da li je samo priljavština u pitanju ili je oštećen površinski sloj. Da li sme ovde da radi neka sitna šmirgla, pa poliranje, ili ću morati da kupim novu (mislim - uzeo bih bez razmišljanja, ali baš dugo mora da se čeka) ? Nažalost nisam je slikao, ali to je ovakav bolcn: P.S : Tražio sam temu poput "Moto elektrika - pitanja i odgovori" da postavim ovo pitanje, ali izgleda da ne postoji slična tema za mehaniku, što je šteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12462 Napisano Februar 2, 2022 Ne silazi, 7287 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kupuj nove. Skinućeš završnu obradu i to će posle još lakše da korodira. Drugo, tu mere moraju da budu fest jer će veći zazor da ubrza habanje i imaćeš luft u viljušci. Nema tu obrade na tom delu. Ja sam zamenio sve to prošle godine na TDM900 kad sam stavio drugi amortizer. Dobru mast stavi, kvalitetnu i sve spakuj nazad. Ja sam koristio odličnu FAM za dugotrajno podmazivanje ležajeva. Znam da ljudi malo zaziru od FAM ali imaju široku ponudu masti za razne namene. Daću ti ako hoćeš 50 100 grama. Inače, deluje prosto ali nije baš lako da se zameni. Trebaće ti presa. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li probao klinerima da ih natopis i ostavis do sutra. Cistac kocnica je mozda po najjaci, a nije ni skup, wurtov oko 400dinПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5225 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 1867 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci na odgovorima! Ma uzeo bih nov bez razmišljanja, oko 1600 dinara je, ali se čeka skoro mesec dana @Alekre neće mi trebati presa sigurno, da nije zapekao treba da može maltene rukom da se izvadi i vrati - imam servisnu knjigu i jedan dobar opis u pdf-u kako se radi konkretno za moj motor. Na koju mast misliš ? Ja sam tražio po forumu i našao da se preporučuju dve FAM masti. Onu u belom pakovanju što preporučuje @Satelis nisam mogao nigde da nađem, pa sam uzeo ovu, valjda će završavati posao za ovakve stvari: https://www.fam.rs/art/246/mazive-masti-i-specijalna-maziva/specijalna-maziva-za-dugotrajno-podmazivanje/for-lpd-2.html @Bigor nisam probao, probaću to danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12462 Napisano Februar 2, 2022 Ne silazi, 7287 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ta, još neka besnija Za visoka opterećenja. Po preporuci njihovih inženjera. Valjda zna nešto Korozija i kad se očisti ostavi iza sebe udubljenja. Tako da, opet kažem, naruči novo. Kad zameniš sve to, miran si ko zna koliko posle. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16404 Napisano Februar 2, 2022 Integrisan, 4925 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da potvrdim sa iskusnijim clanovima da li je akumulator za zamenu. Stojao je par dana napolju, meri 12.7V, sto je odlicno. Drzim i dalje multimetar na njemu, dajem kontakt (ne startujem motor, svetla ugasena), napon krece da pada poprilicno brzo na 12.6V, 12.5V, 12.4V... dalje nisam cekao... Pali iz prve, brzo vrti. Najmanji napon tokom starta je bio 9.61V, citao sam da je 9.6V minimum pri samom startu. Da li je akumulator za zamenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan aj, možda lupam, al da rečem moje viđenje... na kontaktu pretpostavljam da samo radi pumpa goriva, ako ona toliko svlači napon, verovatno je aku oslabio. Pali sad, da li će ti upaliti kad budeš negde... Jesi li ga dopunjavao, malo da ga osvežiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16404 Napisano Februar 2, 2022 (promenjeno) Integrisan, 4925 postova Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, nafetS said: aj, možda lupam, al da rečem moje viđenje... na kontaktu pretpostavljam da samo radi pumpa goriva, ako ona toliko svlači napon, verovatno je aku oslabio. Pali sad, da li će ti upaliti kad budeš negde... Jesi li ga dopunjavao, malo da ga osvežiš? Jesam, drzao sam ga na punjacu, koji sam gasi kada dopuni, aku bio unutra. Ne znam koliko je star ali nov nije. Jedino sto drzi napon dobro, ostali pokazatelji mu nisu sjajni iako upali bez problema (osim leti kada je motor zagrejan znao je da ne zavrti iz prve) tako da mislim da je ipak za zamenu. EDIT: Testirao sam jos jednom, ostavio da vidim do koliko ce da spusti, i napon padne na 12.25V. Nakon gasenja kontakta napon se polako vraca i zaustavi na 12.7V. Jos jednom, svetla su ugasena (imam xenone, ne znam da znaci nesto), sijaju samo sijalice na tabli, i sta jos moze da vuce, pumpa goriva... Mozda je taj pad nakon davanja kontakta normalan, ne razumem se. Promenio Februar 2, 2022 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 2, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan tvoj aku je skroz dobar ovako iz priče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16404 Napisano Februar 2, 2022 Integrisan, 4925 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, sasa ns 1 said: tvoj aku je skroz dobar ovako iz priče Ok hvala, reko ako jeste da ne bacam dzaba pare na novi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 2, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad počne stvarno da zeza ,recimo u toku sezone opet ga dopunjavaj.pa ako neće otvori iako ne sme da se otvori dospi vode, dopuni do 16v,ako neće isprazni da jedno 2 puta na 10 voli pa puni na 16 .E ako onda neće onda baci. Ako uspe dobićeš bar jednu sezonu osim ako nije jako stradao.Ja sam tako na kolima akumulator koji sam morao svaki dan da punim oporavio da je radio još 3 godine ali neke nisam uspeo uopšte Promenio Februar 2, 2022 član sasa ns 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 3, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Pretpostavljam da pališ sa ugašenim svetlima. Stavi na kontakt, upali svetla, ostavi ga tako ceo minut ! Ako posle toga normalno upali, odlično ! Ponovo ga dopuni, i paliće ti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16404 Napisano Februar 3, 2022 (promenjeno) Integrisan, 4925 postova Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, Blaza said: @Motorcyclist Pretpostavljam da pališ sa ugašenim svetlima. Stavi na kontakt, upali svetla, ostavi ga tako ceo minut ! Ako posle toga normalno upali, odlično ! Ponovo ga dopuni, i paliće ti. Palim sa ugasenim da. Hvala na savetu, hocu. Zezao me je letos vruc start, pa sam dobio savet od kolege sta sve moze biti ali njemu je zamena akumulatora na njegovom resila stvar iako isto nije bio los na prvi pogled. Promenio Februar 3, 2022 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2633 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad počne stvarno da zeza ,recimo u toku sezone opet ga dopunjavaj.pa ako neće otvori iako ne sme da se otvori dospi vode, dopuni do 16v,ako neće isprazni da jedno 2 puta na 10 voli pa puni na 16 .E ako onda neće onda baci. Ako uspe dobićeš bar jednu sezonu osim ako nije jako stradao.Ja sam tako na kolima akumulator koji sam morao svaki dan da punim oporavio da je radio još 3 godine ali neke nisam uspeo uopšteИ ја то радим али до сад нисам одао "тајну" , кад кажеш некоме гледа те као да је чуо неслану шалу, па реко ај нек буде мукла.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5595 Napisano Februar 3, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ništa specijalno. Čim se sunce pojavilo iza oblaka, išao do garaže da ga vidim i da mu kažem da se uskoro budimoPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 193 Napisano Februar 4, 2022 Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Iskoristio ovaj lijep sunčan dan i nabudžio voltmetar. Poslije odem u sobu pokupit veš da stavim na pranje i tu naletim na vjetrobran, kupljen još jesenas pa sam ga sakrio izgleda sam od sebe. Potrpam ja brže bolje taj veš navijem mašinu i gass u šupu da namontiram to čudo na motorin. Al je lego, odlijepio sam na motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16141 Napisano Februar 4, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Rasturio ga u sraf...sad cu da ga sklopim ponovo...a mozda i ne... 5 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7909 Napisano Februar 4, 2022 Drug član, 2087 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi tovatnu mast,i dobro naulji lanac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Februar 4, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ovaj ti nikad neće upaliti, niđe svećica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16141 Napisano Februar 4, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, nafetS je napisao: ovaj ti nikad neće upaliti, niđe svećica niti EXUP ventila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7909 Napisano Februar 7, 2022 Drug član, 2087 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli tegići kormana,novi prednji fuzasteri,to se zamenilo,prednja viljuška odrađena.Smanjujemo predviđeni spisak radova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16141 Napisano Februar 9, 2022 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru nista al sam zato uglancao odelo i kacigu za sutrasnju voznju a motor cu da sredjujem prekosutra, kupio sam keramicku zastitu pa planiram da ga predjem celog sa time.Presao danas vizir na kacigi, do jaja izgleda. Promenio Februar 9, 2022 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Februar 9, 2022 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 7.2.2022. at 22:34, gebee&co je napisao: Stigli tegići kormana Koji su stigli, levi ili desni? Jel si uzeo manje zbog skladnijeg izgleda ili veće zbog manjih vibracija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...