Jump to content

Moto Zajednica

Alekre

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6685
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

6 Pratilaca

O članu Alekre

  • Rođendan 21.08.1989.

Contact Methods

  • MSN
    alekre@live.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Smederevo
  • Motocikl
    TDM 900

Poslednji posetioci profila

26572 profile views

Alekre's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

10,3k

Reputacija u zajednici

  1. Ljutio sam se nekada na oca što je skupljao delove od auta. Rezervni kardan, nekoliko razvodnih ruku i kapa, svašta je bilo... Sad i mi isto to radimo
  2. Nije to ništa čudno u autoindustriji. Npr. Iran Khodro po licenci pravi Peugeot 405. Sovjetski savez je trampio čelik za licencu FIAT-a 124 od kojeg je nastala Lada 2101. Sad na oko nema šanse da ih razlikuješ a dosta toga je promenjeno i adaptirano kako su rusi mislili da im treba. Eurokrem je po licenci Gandole, ima more takvih slučajeva. Svakako, sa mog aspekta ovaj licencirani agregat je plus. Pravi V twin, nije bilo troškova projekta, konstruisanje alata, odobrovanja, itd. Sve što omogućava da SVT ima nižu cenu za krajnjeg kupca. Sad je pitanje da vidimo koliko će trajati. Ima Stromova 650 koji su pretukli preko 300.000km. Ovaj SVT nek izdrži bar 200.000. Samo da ga posluži struja i periferije.
  3. Ja sam toliko plaćao registraciju za ER5, 500 kubika. Pa ti sad vidi...
  4. Kako su rešili sa pravne strane sa Suzukijem to je njihova stvar. Štos je da taj V2, može da ima drugačije komponente. Npr. umesto Denso dizne da ima Valeo. Možda bregastu drugačijeg profila, itd. Drugo, klipovi i karike, mogu biti kvalitetniji kod Suzukija ili obrnuto. Dakle do proizvođača je koliko će potrošiti para na komponente. Ovo sve nagađamo, samo je bitna stvar da se ljudima ne servira priča "neuništivi motor iz Stroma". Njega sklapa od komponenti koje QJ koristi. Lošije ili bolje. To je njihov motor. Nije ga Suzuki njima poslao na paleti a ovi ga samo ušrafili na ram. Strom je imao mali hladnjak ulja. Može neko od vlasnika da napiše da li ga i SVT ima? Ja ga nisam uočio. Sve u svemu, vreme će testirati ovaj motor. Ja bih lično želim svima da bude pouzdan koliko i Stromov i da se ljudi zaista navozaju godinama.
  5. Ja koristim Colinite 850. Sjajna stvar.
  6. Teška glupost. Ova "recenzija" više odmaže nego što pomaže. Prvo, da se batale Stroma. To je motor koji je izašao 2004. pre ravno 20 godina. Sad ga koriste kao reper da pokažu kako je SVT bolji a sa druge strane koriste "agregat iz Stroma" kao nešto što bi trebalo da da kredibilitet SVT-u po pitanju pouzdanosti. Ovaj motor koliko sam razumeo ne nosi originalni Suzukijev agregat. QJ ga pravi po licenci a kakve su komponente korišćene je drugi par opanaka. Ne kažem da je dobro ili loše, to će vreme pokazati. Dakle ovde se gledaoci obmanjuju "Suzukijevim" agregatom. Ko se dobro seća, takva je ista priča sa kineskim skuterima sa "italijanskim" i "hondinim" motorima. Da, kopirali su Minarelli ali to nije bilo ni približno originalu ni u kom aspektu. Drugo, kakav crni offroad sa motorom od skoro 240kg? Ovo je putni motor za asfalt našminkan u ADV. Ovo je offroad ravan odlasku kod babe za vikend u sokače koje nije asfaltirano. Bolje će Suzuki GS500 da prođe nego SVT. Onda ogibljenje, USD viljuška? Pa i slepac bi je napipao. USD ne znači da ima bolji sistem hidraulike od klasične. Šta je unutra, ketridži, SSF, damping rod? Nigde se pominje hod ogibljenja. Kakva zaštita vetra na visokom motoru sa onolicnim vizirom? Nije ni vredno pomena na motoru od 650cc koji će uglavnom da se vozi lokalnim i magistralnim putevima gde se voze i nejkedi bez problema. Kome treba zaštita od vetra na autoputu promašio je klasu motora. Ima osvetljenje prekidača... Ajde leba ti. Oseti se težina na 650cc, ajde? Naravno da me na naskoče fanovi, nemam ništa protiv motora nego velim kolika je budalaština ova recenzija iz koje čovek ništa ne može da zaključi za koga je ovaj motor i čemu je zapravo namenjen.
  7. Šta ti nije jasno, jel u CH voziš bez kategorije?
  8. Alekre

    TDM Srbija

    Još nešto na konto kilometraže. Lolo kaže da ima neki kurir koji je pretukao 375 000 a on je na 250 000
  9. Šta te briga. Vozi go ako hoćeš. Tvoja stvar.
  10. Alekre

    TDM Srbija

    Teško da će moći. Malo toga sa 900 paše na 850. Isto a nije isto.
  11. Alekre

    TDM Srbija

    Imaš npr. kod nas: Yamaha TDM 900 Ralica - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Na prodaju ralica sa slike za TDM 900, dolazi u crnoj osnovnoj boji, kaci se za agregat na fabricke nosace, nije potrebna nikakva dorada. Možeš i da kucaš TDM 900 belly pan pa će ti izaći baš dosta modela. Uz malecke prepravke montiraju i od Triumph Tigra. Nisam te najbolje razumeo, "čiste grane"?
  12. Nije ti to poklopac, nego muško-ženski konektor sa tim što su ti ženski konektor samo zaptili i ostavili za potrebe
  13. Alekre

    TDM Srbija

    @neskez Na mesto tog slidera. Evo nešto iz arhive. Crni TDM je od jednog dobrog čoveka.
  14. Ala si mu ispratio rep za centralni, svaka čast. Savija se ka unutra prateći rep. Samo se nadam da će vlasnik premestiti migavce.
  15. Ne može oba. Zato fabrika radi takve mape, po fazonu one size fits all. Potrošnja, ekologija, trajnost agregata, itd.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja