Alekre 12851 Napisano Avgust 15, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja idem direktno u Kurteu na noćenje. Ujutru na TF i pravac Smederevo. Samo glavni pravci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Avgust 15, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Znam sve, mnogo km a malo vremena. Mi idemo laganu vožnju da ubijemo vikend. Sledeće godine u planu TF + TA i sve ostalo, ostajemo minimum 7-8 dana, 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10366 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alekre je napisao: Ja idem direktno u Kurteu na noćenje. Ujutru na TF i pravac Smederevo. Samo glavni pravci. Kuda?Na TA ili se vraćaš istim putem,sa TFa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebica933 145 Napisano Avgust 16, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tractorce XT660Z Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, ZEMZEM je napisao: Sledeće godine u planu TF + TA i sve ostalo, ostajemo minimum 7-8 dana, Realno ima šta da se vidi i izvoza, mi smo imali vremena ali se nismo dobro organizovali, ali svakako sledeće god popravni. Za povratak smo išli uz Dunav sa njihove strane, isto lep put za vožnju, a Dunav OGROOOOMAN. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Avgust 16, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, shoyyka said: Kuda?Na TA ili se vraćaš istim putem,sa TFa? Direktno Transfagarasan pa se vraćam putem koji vodi do Temišvara. Transalpinu smo vozili prošle godine i do nje zanimljivim putevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10366 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Prilična km.?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Avgust 16, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Preko 1000 za dva dana. Idem solo. Samo nek me Bog čuva za ostalo se ne brinem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10366 Napisano Avgust 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Samo prognozu isprati,bolje odložiti nego se patiti,pogotovo veće km.,po kiši je još "veća"?! Ja bih voleo sam da ih "opletem",da se ne bavim mnogo retrovizorom,gubim fokus gledajući non stop pozadi.Ne mogu da se udubim kako volim! Govorim o bržim deonicama. Promenio Avgust 16, 2023 član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Avgust 16, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je to, rezervisao noćenje subotu na nedelju. Slobodno vreme dozvoljava samo ovaj vikend. Posle je već kasno za Karpate. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2133 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ацо са срећом, па се гледамо кад се вратиш.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4590 Napisano Avgust 17, 2023 Drug član, 993 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Nema ko nije bio na TA i TF ovih dana. Drugar i ja se sretasmo sa ekipom sa foruma nekoliko puta, čak smo i bez dogovora bukirali isti smeštaj u Sibiu . Meni je najinteresantnije bilo što sam @Krmco jurio na prilazu TF mada se nismo poznavali, ali sam bio dovoljno blizu njega da vidim BJBikers nalepnicu na top case-u Znao sam da su oba puta lepa, ali da je TA baš toliko lepa za vožnju nisam očekivao. Mada je TF u lošijem stanju, ja sam i tamo uživao u vožnji. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan To je to, rezervisao noćenje subotu na nedelju. Slobodno vreme dozvoljava samo ovaj vikend. Posle je već kasno za Karpate.Gledam bar ove temp.po gradovima Targu Jiu, Sibiu, Sebeš. To do 33° nadam se da se neċe navuċi oblaci gore na TA jer planiram po povratku iz GR da odvozam 2,3 dana sve u svemu, TA uglavnom, od utorka.Uživaj i sreċnoПослато са 2201116SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 89 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko za rumunske sms kartice radi neta, jel imaju nešto povoljnoSent from my 2209116AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Avgust 18, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam čitao. Prognozu možeš da pogodiš za gradove ali gore kako se zalomi. Svakako biće gužve automobila ali TF ionako nije za peglanje. Za to je Transalpina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2643 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko za rumunske sms kartice radi neta, jel imaju nešto povoljnoSent from my 2209116AG using TapatalkOd nekog sam "čuo" da ima da se kupi, 20e sa 6gb neta.Tako nešto.Što ne uplatiš internet dodatak, kod svog provajdera Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1353 Napisano Avgust 18, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da toliko čitam o Rumuniji, a leto lagano izmiče, bukvalno dok čitam oduševljenja ljudi koji su odvozili, razmišljam o sopstvenom planu. Hteo bih 22-23-24.08 Utorak Sreda Četvrtak da se zaletim na jednu osnovnu rutu. Prvi dan St Pazova -Novaci oko 430km Drugi dan Novaci-Sebeš-Petrošani-Targu Jiu oko 320km Treći dan Targu Jiu- Stara Pazova oko 380km Da li ovo deluje dovoljno i zanimljivo za prvu solo turu u Rumuniji. Promenio Avgust 18, 2023 član maza1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3232 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, badzabajker je napisao: Zna li neko za rumunske sms kartice radi neta, jel imaju nešto povoljno Sent from my 2209116AG using Tapatalk Proveri MTS i ostale operatere. Rumunija je u 1 zoni tako da spada u onih par gb koje imamo za roming. Ja sam na Globaltel operatoru i imam u Freepaid paketu 2gb neta što je sasvim dovoljno jer u većini recimo TA nemaš domet svih operatera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4590 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 993 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan @maza1 Svi pričaju kako TA treba da se vozi u smeru sever-jug, a ti bi ovde vozio kontra. Ako ti je prvi put, poslušao bih većinu i vozio kao što ostali rade, tako smo i mi vozili. Znam par ljudi koji su vozili jug - sever i kažu da nije tako dobar doživljaj. Pošto imaš 3 dana, ja bih vozio Pazova - Targu Jiu i tu se stacionirao. Drugi dan krug Targu Jiu - Petrošani - Sebeš - Novaci - Targu Jiu. Treći dan kući. Drugog dana bi imao krug od 360km, odnosno prema guglu oko 6 sati efektivne vožnje. Ako kreneš u 9-10h ujutru iz smeštaja znači da imaš sasvim dovoljno vremena da izvozaš ceo krug sa pauzama. Rumunija je sat ispred nas što znači da i mrak kasnije pada po njihovom vremenu. Ili, ako želiš što više vremena na TA, a i da je voziš u oba smera, mogao bi da presečeš ovako, pa da voziš do Sebeša od Obasšia Lotrului, tu se okreneš i izvozaš celu TA u povratku do Novacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 89 Napisano Avgust 19, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan @maza1 Svi pričaju kako TA treba da se vozi u smeru sever-jug, a ti bi ovde vozio kontra. Ako ti je prvi put, poslušao bih većinu i vozio kao što ostali rade, tako smo i mi vozili. Znam par ljudi koji su vozili jug - sever i kažu da nije tako dobar doživljaj. Pošto imaš 3 dana, ja bih vozio Pazova - Targu Jiu i tu se stacionirao. Drugi dan krug Targu Jiu - Petrošani - Sebeš - Novaci - Targu Jiu. Treći dan kući. Drugog dana bi imao krug od 360km, odnosno prema guglu oko 6 sati efektivne vožnje. Ako kreneš u 9-10h ujutru iz smeštaja znači da imaš sasvim dovoljno vremena da izvozaš ceo krug sa pauzama. Rumunija je sat ispred nas što znači da i mrak kasnije pada po njihovom vremenu. Ili, ako želiš što više vremena na TA, a i da je voziš u oba smera, mogao bi da presečeš ovako, pa da voziš do Sebeša od Obasšia Lotrului, tu se okreneš i izvozaš celu TA u povratku do Novacija. Sad gotovo, rezervisani smeštaji, videćemo kako će biti, ali kontam za prvi put svejedno ...Sent from my 2209116AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Avgust 19, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce, rade li menjačnice u Beloj Crkvi u nedelju, da zamenim parice za leje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 89 Napisano Avgust 19, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Primaju li evre u Rumuniji?Sent from my 2209116AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Avgust 19, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja zamenim da sam miran jer neće svuda da prime evro a i da me ne zavrnu na kursu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 77 Napisano Avgust 19, 2023 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, ZEMZEM je napisao: Jedno pitanjce, rade li menjačnice u Beloj Crkvi u nedelju, da zamenim parice za leje. U Kaludjerovu zadnja prodavnica s desne strane, "Jeka TUR" ispred crkve, mozes uvek da zamenis novac (evro, dinar,lej). Trenutni kurs 4,80 leja za evro. Potpuno sigurno i bez brige i problema zadnjih 10-12 godina menjam tu novac radnim danima i nedeljom do kraja radnog vremena prodavnice. Mislim da je radno vreme 07h do 19h. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 77 Napisano Avgust 19, 2023 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, badzabajker je napisao: Primaju li evre u Rumuniji? Sent from my 2209116AG using Tapatalk Na mnogim mestima ne primaju evro a tamo gde prihvate nije dobar kurs, uvek je nepovoljanije u odnosu na menjacnicu.Moze se placati karticama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1353 Napisano Avgust 19, 2023 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Forsberg said: Pošto imaš 3 dana, ja bih vozio Pazova - Targu Jiu i tu se stacionirao. Drugi dan krug Targu Jiu - Petrošani - Sebeš - Novaci - Targu Jiu. Treći dan kući. Drugog dana bi imao krug od 360km, odnosno prema guglu oko 6 sati efektivne vožnje. Ako kreneš u 9-10h ujutru iz smeštaja znači da imaš sasvim dovoljno vremena da izvozaš ceo krug sa pauzama. Rumunija je sat ispred nas što znači da i mrak kasnije pada po njihovom vremenu. @Forsbergto je skroz ok , samo mala rotacija pravca. Sviđa mi se. Hvala na predlogu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...