keš 457 Napisano Novembar 27, 2023 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan U toku zime mi je u garazi tj. gde nikada nije minus, palim ga dva puta mesecno, malo poteram od ulaza u garazu do kraja garaze, okrenu se malo tockovi na tih 5 metara, stiskam malo kocnice, pustim ga da radi i po 15 minuta a i duze. Ako napolju nije minus ili neka vetrina onda sledi kratka voznja do kraja ulice i nazad, a ponekad i malo duze. Pametni punjac inace stoji preko zime non-stom prikacen na akumulator. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8007 Napisano Decembar 2, 2023 Drug član, 1698 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Danas prilično živahno na Vencu mada sam, ipak, očekivao da će biti više motorista. Nema veze, pala lepa vožnja od pedesetak kilometara po Fruškoj gori. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Decembar 2, 2023 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Ubih i ja danas nenadanih 150+km i vrlo verovatno sam sa ovom vožnjom zatvorio ovu sezonu Devojčica je večeras oprana i spakovana za zimski san... Beše još kolega na Koti555, a i na magistrali, sve ukupno kad se zbroji da sam video 35-40 motora što je vrlo dobar rezultat za 02. Decembar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan81 174 Napisano Decembar 2, 2023 U prolazu, 33 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, DraganNS je napisao: Danas prilično živahno na Vencu mada sam, ipak, očekivao da će biti više motorista. Nema veze, pala lepa vožnja od pedesetak kilometara po Fruškoj gori. I ja danas po Fruskoj uzduz i popreko, bilo je motora.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2522 Napisano Decembar 2, 2023 Drug član, 1073 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema nešto motorista danas po i oko Rudnika..oko 250 km danaske.. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 446 Napisano Decembar 3, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja juce otisao po cevape u grad malo okolo i opet osmeh na licu. Nazalost, nisam imao vremena za nesto duzu voznju. Kako preziveti naredna tei meseca?? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 446 Napisano Decembar 3, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 11. 2023. at 10:09, keš je napisao: U toku zime mi je u garazi tj. gde nikada nije minus, palim ga dva puta mesecno, malo poteram od ulaza u garazu do kraja garaze, okrenu se malo tockovi na tih 5 metara, stiskam malo kocnice, pustim ga da radi i po 15 minuta a i duze. Ako napolju nije minus ili neka vetrina onda sledi kratka voznja do kraja ulice i nazad, a ponekad i malo duze. Pametni punjac inace stoji preko zime non-stom prikacen na akumulator. Gde ima i po kojoj ceni pametni punjac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8007 Napisano Decembar 3, 2023 Drug član, 1698 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan ANDREJA TEMERIN DOO: Punjači akumulatora | Andreja doo ANDREJA.CO.RS Imaš temu o pametnim punjačima pa potraži, da ne kvarimo ovu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 457 Napisano Decembar 3, 2023 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan 2000 din u Lidlu, 3 godine garancije bez pitanja, bez uslova. Gde god dalje da kupis oko garancije je dribling, a i cena je veca. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Decembar 3, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Ćomi- je napisao: Ja juce otisao po cevape u grad malo okolo i opet osmeh na licu. Nazalost, nisam imao vremena za nesto duzu voznju. Kako preziveti naredna tei meseca?? Svaki put kad ti se prijedu ćevapi a ti na motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Decembar 4, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Polovina novembra ,pa skoro zadnji lepi dani za voznju , Ajdanovac , Kopaonik ,Prolom banja , sa drugom @Predator016 je uvek lepo voziti Promenio Decembar 4, 2023 član petar_lord 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Decembar 4, 2023 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja završio vožnju za ovu godinu. Ova avantura je bila jedna od poslednjih ove sezone.. Motor je uredno konzerviran, ali mi neće biti teško da ga "odkonzerviram" na prvi stidljivi znak sunca... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Decembar 10, 2023 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Petak 8.12.2023. Odlucujem da probam zimske gume, koje su dan ranije montirane na auto kod naseg Ivice iz Valjeva. Divcibare skoro bez snega, pa mozgam kuda, a da skoro nisam bio. Kop i Golija daleko. Ajd na Tornik, samo sam jedared tamo bio. I to pre dvadesetak godina. A da treba imati valjan razlog, treba. Pa opravdah voznju nabavkom 1 gips karton ploce. Elem prodjoh Pozegu, Sevojno, a svratih u Uzice da se opskrbim suvomesnatim poslasticama. Od Uzica zlatiborskim putem, u Bohor po gips plocu. Na Partizanske vode ni ne svracam. Odbijaju me zgradurine, a i dan je kratak. Poznavajuci sebe slutio sam da se necu vratiti istim putem. Dakle dva dana ranije kod Ivice montiramo zimske gume. Ni na kraj pameti u tom trenutku gde li cu prekosutra... Vece pred polazak Pogled na snezne vrhove u daljini iz sela Velika Jezevica Zlatiborski put. Pre cetvrt veka kada sam prolazio tuda bile su samo livade, sumarci. Sada je to uzicka industrijska zona. Partizanske vode ili centar Zlatiboraa. Put ka Torniku, Ribnicko jezero i gondola. Ski staze sa vrha Tornik Idemo gore Raskrsnica ka manastiru Uvac i Torniku s jedne strane i dole ka Jablanici... Pogled dolina Jablanice i Repuklika Srpska Gore je vozila malo, a oba restorana su krcata. Takodje i napolju ima dosta sitne celjadi sto se sankaju. Zakljucujem da su dosli gondolom. Kuca cuva auto, u znak zahvalnosti. Nahranio sam ga uzickim cvarcima. Saznajem da za Pribojsku Banju preko manastira i reke Uvac ne moze, pa se vracam nadole. Ipak nisam srecan da se vratim istim putem, te se odvajam za selo Jablanicu, nadajuci se da mogu otale u RS i dalje. Skretanje sa Tornickog puta za dolinu sela Jablanice. Smer ka crkvi. Pogled na selo Jablanica. Selo Jablanica ima prodavnicu koja radi, sa odajom koja lici i sluzi kao kafana. Od ljubazne prodavacice saznajem da ne mogu za RS i Strpce. Los je put. Ali malo po malo ipak doznajem da moze, cak i oni idu sopstvenim vozilom marke VW dvojkom tim putem. Rutu obicno koriste sverceri, jer nema GP. Izlazi se u same Strpce. Odakle moze levo za Rudo i Priboj , desno za prisjek kod manastira Dobrun odnosno za put Mokra Gora - Visegrad. Iz Jablanice se krene prema crkvi brvnari i samo ravno uzbrdo. Nedaleko opet skretanje Zanimljivo Od crkve samo uzbrdo do visoravni okle pucaju vidici u svim pravcima. Put je asfaltni jos par km i onda pocinje makadam , koji je izvrstan sve do spusta ka Strpcima, a i tu je na par mesta eventulno problem za nize putnicke automobile. I tamo ima zivota, mada, retka su domacinstva. Put na nekim deonicama ide tik uz granicu. Konacno nailazim na GP. Tu je bila rampa. I spustam se lepim putem sa koga se vide Strpci i industrijska zona Priboja. Konacno Strpci Put prelazi tunel zeleznicke pruge Beograd-Bar. To me podseti na 1993 i strasan zlocin nad Bosnjacima, grdjanima republike Srbije, koji su vracajuci se vozom iz Beograda svojim domovima u Priboju i Prijepolju, sacekani i nasilno izvedeni iz vagona upravo u Strpcima. A zatim odvedeni vojnim vozilima ka Visegradu i skoli u selu Prelovo na Drini. Tu su muceni i ubijeni, a tela su verovatno zavrsila bacena u Drinu. Neka su mnogo godina kasnije nadjena na obalama jezera Perucac, identifikovana. A ostala nisu nadjena. Stanica je sa druge strane puta nekoliko stotina metara dalje. U Strpcima se izlazi na glavni put Prisjeka-Priboj upravo kao na slici dole. Za Visegrad desno, Priboj levo. Idem desno sa namerom da na Kotroman GP udjem u Srbiju, da svratim do Drvengrada. Travelman rece da je uz placenu putnu ekolosku taksu ulaz u Drvengrad besplatan.. Put Priboj Prisjeka je relativno dobar, sirok, ponegde sa uvalama i dosta krivina. Ali uglavnom konstantne visine, tako da nemaa goredoliranja. Pored puta ima par manastira, a na glavnom pravcu za Visegrad je i manastir Dobrun. Nekoliko slika puta i krajolika Manastir Dobrun Deo puta ka Kotromanu u kanjonu Crnog Rzava, gde ima stub radar kamera, a ogranicenje je 50. Pogledom na brzinomer u trenutku prolaza pored kamere ustanovio sam da sam vozio oko 80. Cuo sam da stizu kazne u Srbiju i da je kazna za voznju vise od 30 preko ogranicenja zajebana. Pripazite. GP Mokra Gora ulaz u Srbiju. Lepo. Od eko taksasa saznajem da placena eko taksa nikada nije vazila kao besplatan tiket u etno selo. Kosta 200din i dobija se fiskalac. Vec je dnevna svetlost na izmaku i ubrzo sam na parkingu Drvengrada Srecom nije sezona, nema skoro nikoga osim naravno Kuste i par prijatelja u restoranu, pa tako ni na ulazu nema strazara. Znaci ulaz besplatan. Ne trudim se da obilazim sve ulicice i kucerke. Vec sam tu bio nekoliko puta, sve mi je poznato, te se odlucujem da stucem nesto s nogu u restoranu. Kuvano vino, jer odlucujem da idilican put dugacak 18km preko skijalista Iver i zaseoka Sekulici do Mitrovca na Tari, zasluzuje nesto tako romanticno U kaficu je samo kelner i cetvorica za jednim astalom, od kojih je jedan naravno Dzej tj Kusta. Brzinski ispijam vreo kuvanjac i nastavljam put. Dalje je uglavnom noc i sneg. Put dopire do 1400mnv i tu je bilo oko 15cm snega. Ceo je od asfalta. Pogled sa parkinga ka Zlatiboru. Skijaliste Iver. Prazno. Posle Ivera, turisticki objekat Carobni breg Blizu Mitrovca. Inace u Sekulicima ima restoran, koji je otvoren, ali nema gostiju. Uglavnom su vikendice od drveta i nabudzene su, a posto je petak uglavnom su domacini tu. Prelepo izgleda osvetljenje tih objekta uz sneznu dekoraciju. Tu je Mitrovac, ali ga samo prolazim, iako radi restoran. Odlucujem da ne idem preko Kaludjerskih Bara za B. Bastu ili sa Mitrovca na Perucac. Iz prethodnih voznji sam od lokalaca po kafanama saznao da je moguce odozdo se spustiti preko Osluse na glavni put kraj Drine. Naravno tu na Oslusi postoje i dve kafane, al to je fenseraj. Svracam u prvu. To je vagon restoran, i od vlasnice saznajem da mogu na dole, ali da mi zbog poledjenog puta nikako ne preporucuje. Ipak ja bas tuda hocu. Iako retko morao sam ukljuciti navigaciju na telefonu, ali za pesake. Jer redovna navigacija za putnicka vozila usmerava na glavne pravce. Ispostavlja se da ponovo dolazim do zakljucka , da nema divljije planine sa toliko puteva i zaseoka od Tare. Splet puteva i raskrsnica me zbunjuje i nervira, a put postaje sve losiji. Navigacija pokazuje najblize, ali i losije deonice. Led i malo snega je tu najmanji problem. Ipak malo po malo, pojma nemam kuda, ali otprilike za radoznale, negde oko reke Race se spustam direktno u Bajinu Bastu. A trebalo je nekoliko km pre BB izaci na put Perucac-BB. To znaci ima vise mogucnosti , samo treba imati vremena i saznati. Oslusa na Tari Od Bajine Baste vise nisam imao snage da istrazujem, pa sam regularnim putevima Rogacica- Kostojevici- Jakalj-Varda- Seca Reka krenuo ka Kosjericima usput svracajuci u seoske kafane. U Kosjericu pranje auta i picence pre kuce. Naravno bezalkoholno. I eto kako se zbog nabavke 1 gips karton ploce moze zalutati i preci oko 270km u jednom cugu. Gume su drzale jako dobro. S te strane nije bilo problema, ali testiranje nije jos kompletno. Ne znam dal sam bas normalan, ali ja uopste nemam strah od tih rizicnih puteva ma koje vozilo da koristim. A bilo je rizicnih situacija za ovih par decenija. Mnogo. A volem da se vozim najvise sam. Eto i to je u neku ruku cudno. Prosto uzivam. * A sinoc smo drugar i ja bili na Divcibarama trazeci sneg. I bilo je snega mrvicu negde negde. Bas smo komentarisali kako nema vise onih krupnih pahulja snega, kao nekad. Danas krenuo za NS preko Divcibara, kad ono medjutim. Dole kisa, gore sneg, i to bas krupne pahulje. Trebam se cesce jadati da nema krupnih pahulja snega . Samo sam preleteo visoravan, ali ako je potrajalo moglo je brzo da napada par desetina cm snega. Kraljev sto danas oko 15h . Oko1080mnv Km nize kisa. Izvinite na mnogo fotografija. 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7995 Napisano Decembar 10, 2023 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @slave74 pa ti i @travelman ste isti,i to u dlaku.Samo što ti ne zoveš hitnu pomoć da te lociraju,i da ti kažu gde da skreneš. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 10, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, gebee&co je napisao: @slave74 pa ti i @travelman ste isti,i to u dlaku.Samo što ti ne zoveš hitnu pomoć da te lociraju,i da ti kažu gde da skreneš. Samo ti prozivaj, vratiće se travelić sa porodiljskog .... Pre sat vremena, slave74 je napisao: Brzinski ispijam vreo kuvanjac i nastavljam put. Čitam, sve super. Nekako mi milo jer @zabludni nema sta da ti prigovori kad ono dolazim do dela gde si stuko kuvano vino i seo za volan. Spremi se za pridiku, samo da vidi i pročita ... Avanturu nemam sta da komentarisem , zavidim jer neku svoju nemam u planu do daljnjeg. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Decembar 10, 2023 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, gebee&co said: @slave74 pa ti i @travelman ste isti,i to u dlaku.Samo što ti ne zoveš hitnu pomoć da te lociraju,i da ti kažu gde da skreneš. Ja ti brate zovem policiju. Al ne da me lociraju, vec da saznam zabacene puteve pre polaska. Postavljao sam i na forumu pitanja o takvim pravcima, ali oni sto prate forum redovno, ne poznaju te puteve . Ovi sto poznaju teren retko ulaze na forum, pa nema vajde. Onda sam poceo da se raspitujem telefonom od lokalnih policijskih stanica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Decembar 10, 2023 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, travelman said: Samo ti prozivaj, vratiće se travelić sa porodiljskog .... Čitam, sve super. Nekako mi milo jer @zabludni nema sta da ti prigovori kad ono dolazim do dela gde si stuko kuvano vino i seo za volan. Spremi se za pridiku, samo da vidi i pročita ... Avanturu nemam sta da komentarisem , zavidim jer neku svoju nemam u planu do daljnjeg. Taj kuvanjac kod Kuste se ne racuna. Doduse u vagonu na Oslusi sam stukao pelinkovac, kao i u Bozincu, kafani u selu Jakalj. Ah da, i u kafani u selu Varda gorki list. U Kosjeri kafu i sok. Kafanu u Seci reka sam preskocio. Ko konzumira alkohol zna koliko je ta kolicina razvucena na par sati opasna. Nego, sto ne ides na putovanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 10, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, slave74 je napisao: Nego, sto ne ides na putovanja? Ko na iglama sam, ćera treba da se porodi oko bozica i to mi sad glavna preokupacija. U drugom stanju sam, nista me ne zanima do tad, samo kuca poso i kuntanje da vreme prodje sto pre. Za 1.maj turska 6 dana, da se vratim u normalu. @gebee&co vec dobio domaci da pribavi telefone hitne pomoci po azija, kad se izgubim da ima ko da me locira i spase. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7995 Napisano Decembar 10, 2023 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha,idi bre @slave74 ti se izdade sve.Ja primetih u kratkim vožnjama popriličan broj kafana koje se naveo pa ćutim da te ne ofiram.Ispade na 20km jedna kafana. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Decembar 10, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, travelman je napisao: Ko na iglama sam, ćera treba da se porodi oko bozica i to mi sad glavna preokupacija. U drugom stanju sam, nista me ne zanima do tad, samo kuca poso i kuntanje da vreme prodje sto pre. Za 1.maj turska 6 dana, da se vratim u normalu. @gebee&co vec dobio domaci da pribavi telefone hitne pomoci po azija, kad se izgubim da ima ko da me locira i spase. Nek je sa srećom, moja ćera rođena na badnje veče. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Decembar 11, 2023 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @slave74 Koje ti je ovo vozilo? Čini mi se da si pominjao prvu seriju Tuarega, a ovo mi ne liči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Decembar 11, 2023 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, doktor said: @slave74 Koje ti je ovo vozilo? Čini mi se da si pominjao prvu seriju Tuarega, a ovo mi ne liči. Greaaat Wall h6 kinez. Touareg je prosaao tehnicki i u izvanrednom je stanju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Decembar 14, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 12. 2023. at 21:08, travelman je napisao: Nekako mi milo jer @zabludni nema sta da ti prigovori kad ono dolazim do dela gde si stuko kuvano vino i seo za volan. Spremi se za pridiku, samo da vidi i pročita ... Ne imputiraj!! Ja njemu nikad nisam držao pridiku. Samo jednom sam @slave74 upitao da li je ozbiljan za letnje gume, i kad je potvrdio i krenuo da brani svoj izbor, lepo sam mu rekao da sam samo pitao, da steknem opšti utisak o njegovim navikama, bez namere da se upuštam u dalju diskusiju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 14, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zaludan je napisao: Ne imputiraj!! Moram, znas i sam da je dobronamerno ... Volim da čitam tvoje pisancije pa da te malo bocnem i motivisem da uzmes olovku u ruku .... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Данас прво састанак за предстојећег Мото Деда мраза у Новом Саду јер су завршне припреме у току а после кратка вожњица до Иришког венца а потом мало гребеном до Змајевца да ухватим ово мало лепог децембарског поклон сунца 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...