Daniel68 68 Napisano Maj 15 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Moja gospodja i bavarac. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5527 Napisano Maj 18 Drug član, 1165 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Jednu kratku vožnju sam već neko vreme hteo da pomenem, ali nikako da sednem da kucnem nešto ozbiljno u ovom delu foruma. Elem, kad je bio protest u Pazaru, grupno se spustismo dole, klopasmo kod Januza ćevape, ispratismo program i na spavanje u halu. Energija je bila fantastična i mislim da svi koji su bili na ovom protestu to mogu i da potvrde. Sutradan, na predlog @pedjacupavac odlučih se da posetim Motoklub Tutin koji je tog dana organizovao otvaranje sezone. Pošto se Peđa sa ekipom već uputio ka njima, a mene je čekalo još bar pola sata pre nego što budem u prilici da krenem, računao sam da kad se popnem gore, on će već biti tamo. Pošto nisam znao gde je tačno klub, a videh jednog momka na motoru na pumpi, upoznah se sa njim i dogovorismo se da ga pratim, on ide na isto mesto. Peđa do mog dolaska još nije stigao, što ja nisam znao, već sam samouvereno ušao na parking naočigled lokalnih posmatrača od kojih nit ja poznajem nekoga nit mene i moj motor iko zna. Sve što znam su putopisi koje sam čitao na forumu. I pored toga, kako sam sišao sa motora, odmah me sačekaše da se upoznajmo i požele mi dobrodošlicu @ADNAN TT i Džo, majstor iza clubhouse-a i inventara u njemu. Ko ono nije video, taj je mnogo propustio, jer klub je baš onakav kakvim ga jedan bajker može zamisliti i poželeti da svaki izgleda. Pored njih, stvori se i, čini mi se, Enes, maltene moj privatni vodič. Uvede me u klub, posluži me pićem, te stadosmo da pričamo i bolje se upoznamo. Hteo bih još jednom da se zahvalim Adnanu i momcima na gostoprimstvu, jer iako me ne poznaju, odmah su se potrudili da se osećam dobrodošlo i komforno. Štaviše, kada je lokalna ekipa krenula u vožnju i zaključala klub, a meni je u njemu ostao telefon na punjaču, samo sam imao opciju da krenem za njima da ih stignem i da se neko vrati sa mnom da mi otvori kako bih uzeo telefon. U tih pola sata žurbe za njima po prelepom Pešteru, jedini putokaz koji sam imao bili su ljudi kod kojih sam se raspitivao da li su videli grupu motora i u kom smeru su otišli. Stigoh ih na jednoj pumpi (da nisu stali na pumpu, ne znam gde bih ih stigao ), ali umesto da se neko vrati sa mnom i propusti vožnju, Adnan mi dade ključ i uputstvo gde da ga ostavim da ih sačeka u povratku. Kapa dole za veru u ljude Sve zakjučano i došlo vreme nastaviti dalje odakle se došlo Malo je reći da se radujem povratku u Tutin i svima bih preporučio da upoznaju lokalnu ekipu To nisam ja, to je moja Schauma Nakon što sam uzeo telefon, vratih se istim putem kuda sam žurio po ključ i nazad, samo sad nastavih dalje ka Sjenici gde sam dobio preporuku za jagnjetinu. Odatle, preko Zlatara na Novu Varoš, Zlatibor i kući. Vreme je bilo odlično za vožnju i navikavanje na novi motor 18 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 560 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Danas skoro 600km. Malo lokal, malo Švarcvald. Očekujem ban Sigriswil St.Beatus-Höhlen/Beatenberg - zastoj zbog mimoilaženja dva busa, šofer turističkog (neki stranac iliti dođoš ) nije bio spretan pa se čekalo. Švajcarac u lokalnom busu, koji se maltene popeo na greben, nije bio raspoložen U gužvi "slucajno" naleteh i na nekog Beogradjanina, kao i na kolegu po modelu. Linachtalsperre, Schwarzwald Naravno opet nisam upalio snimanje na pocetku voznje, al nebitno. Die Tour vom 18.05.2025 THETOURS.CH Eine mit The Tours App getrackte Tour. @miki Koliko sam zamazao lanac sa matorim sprejom (navikao na Scottoiler), usrao sam pola motora, bolje ker da ga je zapisao 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1455 Napisano Maj 18 BJB Maxi Scooter Club, 614 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Eh a ti Andrej do Čuruga idi 2 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 367 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan И ја до новог меркатора, умало ме ветар није пребацио преко банкине Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mtcsnoopy 141 Napisano Maj 19 U prolazu, 29 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 382 Napisano Maj 19 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Otkako sam umislio da sam enduro rajder cesce se vozim vikendom Makis, Umka, V. Mostanica, Zeleznik. Nisam ni znao da ima ovako lepih predela u blizini Beograda. I jos nesto sto sam mislio da nikad necu reci - nedovoljno NEasfaltiranih puteva Sent from my SM-A556B using Tapatalk 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 5634 Napisano Maj 19 Nemanja Stojanović, 1646 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: CRF1000L Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan On 9/13/2024 at 12:38 AM, Skittles said: Kako je do juče bilo 40, a od sutra 10, baš nam je mali prozor bio za vožnju u "normalnim" uslovima, i naravno da je pola od toga padala kiša Nisam dao da me to spreči, pa sam u sredu čim je prestalo da pada i spremio se (oko 13) krenuo na zapad. Za taj dan na meniju vidikovci oko Drine. Prvi na redu je Kapija Podrinja. Zbog manjka vremena odlazak i povratak kratim malo AP, malo bržim magistralama. Odatle nema mnogo do vode. Tu sam neplanirano naleteo i na kanjon Trešnjice, koji je prepun različitih ptica, i veoma jedno prijatno osveženje. Vozeći se uz Drinu, skontam da bih mogao da dopunim rezervoar uskoro, a u smeru u kom se krećem (sever) ima još dva granična prelaza baš blizu. Eto mene preko, na svu sreću može samo LK i ne treba više zeleni E sad kreće igranka zvana gugl. On je odlučio da me sprovede od Drine do Perunike nekim zemljanim putem od Crnče pored lovačkog doma. I ja još luđi krenem, ajde. Al na pola puta kapija i nema dalje. Vraćaj se nazad pa do Uzovnice lepo gore. Guglu nije bilo dovoljno, pa je odlučio da me kazni za kukavičluk i izlaženje na AP. Sproveo me kroz 10km šljunka do Šabca, neki radovi na putu. Da nije već uveliko pao mrak, možda bih i išao drugim putem al... Zaboravio sam da imam snimke sa ove vožnje, pa ih sad smontirao 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7047 Napisano Maj 19 Drug član, 2393 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Podsetih se i vožnje. Lepota... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 888 Napisano Maj 20 Zainteresovan, 402 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5124 Napisano Maj 20 Drug član, 1274 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan @petar_lord Ovo sad u nedelju snimano? Mene rasturi kiša od Grkinje do Brestovca, kao da me pratio oblak. Kakav lep dan, a stigla sam kući pokisla k'o miš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 888 Napisano Maj 20 Zainteresovan, 402 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Da , u nedelju Pisalo je 30% za kisu Kad mi tamo a ono medjutim.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6000 Napisano Maj 20 BJB Maxi Scooter Club, 1815 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Jednu kratku vožnju sam već neko vreme hteo da pomenem, ali nikako da sednem da kucnem nešto ozbiljno u ovom delu foruma. Elem, kad je bio protest u Pazaru, grupno se spustismo dole, klopasmo kod Januza ćevape, ispratismo program i na spavanje u halu. Energija je bila fantastična i mislim da svi koji su bili na ovom protestu to mogu i da potvrde. Sutradan, na predlog @pedjacupavac odlučih se da posetim Motoklub Tutin koji je tog dana organizovao otvaranje sezone. Pošto se Peđa sa ekipom već uputio ka njima, a mene je čekalo još bar pola sata pre nego što budem u prilici da krenem, računao sam da kad se popnem gore, on će već biti tamo. Pošto nisam znao gde je tačno klub, a videh jednog momka na motoru na pumpi, upoznah se sa njim i dogovorismo se da ga pratim, on ide na isto mesto. Peđa do mog dolaska još nije stigao, što ja nisam znao, već sam samouvereno ušao na parking naočigled lokalnih posmatrača od kojih nit ja poznajem nekoga nit mene i moj motor iko zna. Sve što znam su putopisi koje sam čitao na forumu. I pored toga, kako sam sišao sa motora, odmah me sačekaše da se upoznajmo i požele mi dobrodošlicu @ADNAN TT i Džo, majstor iza clubhouse-a i inventara u njemu. Ko ono nije video, taj je mnogo propustio, jer klub je baš onakav kakvim ga jedan bajker može zamisliti i poželeti da svaki izgleda. Pored njih, stvori se i, čini mi se, Enes, maltene moj privatni vodič. Uvede me u klub, posluži me pićem, te stadosmo da pričamo i bolje se upoznamo. Hteo bih još jednom da se zahvalim Adnanu i momcima na gostoprimstvu, jer iako me ne poznaju, odmah su se potrudili da se osećam dobrodošlo i komforno. Štaviše, kada je lokalna ekipa krenula u vožnju i zaključala klub, a meni je u njemu ostao telefon na punjaču, samo sam imao opciju da krenem za njima da ih stignem i da se neko vrati sa mnom da mi otvori kako bih uzeo telefon. U tih pola sata žurbe za njima po prelepom Pešteru, jedini putokaz koji sam imao bili su ljudi kod kojih sam se raspitivao da li su videli grupu motora i u kom smeru su otišli. Stigoh ih na jednoj pumpi (da nisu stali na pumpu, ne znam gde bih ih stigao ), ali umesto da se neko vrati sa mnom i propusti vožnju, Adnan mi dade ključ i uputstvo gde da ga ostavim da ih sačeka u povratku. Kapa dole za veru u ljude Sve zakjučano i došlo vreme nastaviti dalje odakle se došlo Malo je reći da se radujem povratku u Tutin i svima bih preporučio da upoznaju lokalnu ekipu To nisam ja, to je moja Schauma Nakon što sam uzeo telefon, vratih se istim putem kuda sam žurio po ključ i nazad, samo sad nastavih dalje ka Sjenici gde sam dobio preporuku za jagnjetinu. Odatle, preko Zlatara na Novu Varoš, Zlatibor i kući. Vreme je bilo odlično za vožnju i navikavanje na novi motor Bravo @Forsberg, Tutinci dobri domaćini, druzili smo se prošle god kod njih. Poz za @ADNAN TT i ekipu. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 712 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan U nedeju je i mene overila kiša, na pravcu Valjevo - Osečina, srećom kratko i dok sam tražio gde da se sakrijem, prestala je. Kasnije su me pratili crni oblaci od Cera ka Beogradu, ali bio sam brži . A na Cer sam otišao na ćevape u Cersku šajkaču, nisam se setio bližeg mesta . U video klipu vožnja Ibarskom, zatim deo Valjevo - Osečina, uspon na Cer i malo povratak preko Obrenovca za Beograd. Taj povratak je jedini bolan na potezu Volujac - Vladimirci, sa mojim 14" točkovima ako sam imao kamen u bubregu, više nemam. Više zakrpa nego asfalta, tamo ljudi nisu glasali ni za Tita, ni Slobu, ni žute, ni ove sadašnje, najgore ikada. Ali tako mi i treba kada neću na Šabac i autoputem za Beograd . Horor deo nisam snimao, držao sam se čvrsto za volan . Vratiću se tamo kada budem vozio Teneru 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mtcsnoopy 141 Napisano Maj 23 U prolazu, 29 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 560 Napisano Maj 23 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Krug u lokalu posle posla i zavrsenih par obaveza. Lokalci bi rekli Fyraaberund (Feierabend-Runde). Jeste bilo 8-15C u zavisnosti od nadmorske, al barem delimicno suv asfalt, a ne potop od prethodnih dana. Die Tour vom 23.05.2025 THETOURS.CH Eine mit The Tours App getrackte Tour. Spiez Oberstocken/Wattenwil Gurnigelpass - malo sam zasao za fotku i na neki makadam gde je zabranjeno. Neuspelo hteo da popnem prednji tocak na kamen/stenu za fotkanje, kad ja tamo a ono medjutim, fabricka nozica je prosla kroz mekanu zemlju kao kroz puding. Vise srece drugi put Na ovom prevoju se inace odrzava Gurnigel Bergrennen, ko god je u kraju obavezno provozati. Ako se spustate na drugoj strani prevoja, obavezno obratiti paznju na balegu. 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4339 Napisano Maj 23 Drug član, 2346 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Apel da se Dule blokira 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 485 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krug u lokalu posle posla i zavrsenih par obaveza. Lokalci bi rekli Fyraaberund (Feierabend-Runde). Jeste bilo 8-15C u zavisnosti od nadmorske, al barem delimicno suv asfalt, a ne potop od prethodnih dana. Die Tour vom 23.05.2025 THETOURS.CH Eine mit The Tours App getrackte Tour. Spiez Oberstocken/Wattenwil Gurnigelpass - malo sam zasao za fotku i na neki makadam gde je zabranjeno. Neuspelo hteo da popnem prednji tocak na kamen/stenu za fotkanje, kad ja tamo a ono medjutim, fabricka nozica je prosla kroz mekanu zemlju kao kroz puding. Vise srece drugi put Na ovom prevoju se inace odrzava Gurnigel Bergrennen, ko god je u kraju obavezno provozati. Ako se spustate na drugoj strani prevoja, obavezno obratiti paznju na balegu. Kakav lokal !!!Prelepo izgleda, mogu da zamislim mirise ...Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraNS 76 Napisano Maj 24 (promenjeno) U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Danas malo do Šapca... lep dan za vožnju. Promenio Maj 24 član PeraNS 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 599 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan Cim dobijem vreme tokom dana,muljnem se negde izvan grada na kracu voznju...ovo popodne izvozah putem iz Cacka ka Lucanima,ali preko Jelice...los put pun rupa,malo ili nimalo saobracaja,prelepa priroda,vrlo zabavno najbolje od svega je sto vozis krivine i na pravcu 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 272 Napisano Maj 26 (promenjeno) Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kruga KG – Despotovac – Krepoljin – Žagubica – Zlot – Lazarev kanjon – Strmosten. Offroad deo cepan sa @тене рас Svaka čast na vožnji, polako ali konstantno, uzbrdo, nizbrdo, kao gorska koza Dva put sam nešto zastao, eto ga vraća se da proveri da li je kolega izginuo negde. Hvala na druženju. Na terenu isprobane navigacije – Open street map pobeđuje sa offline mapama. Ništa RideWithGps, Wikiloc, niti Google ili Apple offline mape ... Ja blejim u zelen ekran, Nikola navigira za sve pare 1/3: Prvi onroad deo Manasija – Žagubica (GPS track) 2/3: Drugi offroad deo Žagubice – Zlot (GPS track) Ovde me ubeđuje da moramo preko kamenja uzbrdo Promenio Maj 26 član sst 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7047 Napisano Maj 26 Drug član, 2393 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci, fantastična vožnja i odličan snimak! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7047 Napisano Maj 26 Drug član, 2393 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 8/14/2024 at 9:22 AM, živke said: Ko rano rani - dve sreće grabi. Nema lepšeg načina da započne radni dan, nego vožnjica od 40km na najbolju kafu u krugu od 40km, a verovatno i šire Od Niša do Bele Palanke preko Ploče treba četrdesetak minuta po putu odličnom za vožnju, sa koga puca pogled na vrhove Suve Planine. Nazad se nekad vratim kroz Sićevačku klisuru, što je posebno preporučljivo kad je vrelo, ali danas su mi se nešto usladile krivine, pa sam nazad istim putem. A sad da se radi. #zzz# Setih se da sam pisao već o ovom putu. Evo sada i snimka sa kratke vožnje od juče. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 272 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan 3/3: Treći offroad deo od Zlota preko Lazarevog kanjona do Strmostena kod Despotovca (GPS track) Deo taman za opuštanje. Uspon do vidikovca kod Lazarevog kanjona je rastresit ali suv. Odatle malo grubljim putem, pa kroz relativno blatnjave šume do Resave gde su nas sačekali dobro utaban put i sunce. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 560 Napisano Četvrtak u 20:42 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Danasnja voznja, 450km, 11h. Die Tour vom 29.05.2025 THETOURS.CH Eine mit The Tours App getrackte Tour. Lepsa polovina htela do Strazbura da se provozamo, ja sta cu, prvo da proverim stanje na prevojima... Ooop, Furku otvorili juce, Strazbur cemo drugom prilikom Grimselpass Furkapass Andermatt pauza za rucak Oberalppass Lukmanierpass Tremola (prva kaldrma preko Alpa od pre 200 godina, stari St Gottard Pass) Altdorf pauza za uzinu, konacno dobismo omiljeni keks posle nekoliko meseci Brunigpass Mozda 1h delimicno autoput, posto se oteglo pa da stignemo kuci, ostalo sve krivudavo. Na prevojima je duvao ozbiljan vetar, nije bas bilo prijatno u dvoje na krmači od motora, kad dune oce da me prevrne - al krivine sve nadomeste Temperatura od 8C na St Gottardu ispod oblaka do 29C u Ticinu samo 2h ranije. Izvinite za photo dump, potrudio sam se da proberem da ne smaram previse. 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...