Skittles 4011 Napisano April 16 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam video prognozu za narednih 10 dana koja kaže prosek 10 stepeni... morao sam nešto da uradim. Reko hajd malo za promenu da ne idem na @yogibear lokaciju. Kada je @Mrwolf otvorio temu za vožnju po Rumuniji, @Forsberg i @ZEMZEM su spominjali Bigar... (mislim da se i @vidakn vozio tuda na kraju?) I reko daj da vidim šta ima od vodopada koji nisu baš na putu, pošto volim i planinarenje. Odluka je pala da krenem u ponedeljak uveče do sela Sasca Montană, prespavam, pa ujutru kombinujem planinarenje/vožnju kako budem raspoložen. Ujutru sam odlučio da krenem stazicom do koje se stiže kroz selo Potoc, a motorom može da se priđe do samog ribnjaka makadamom pored vodopada Văioaga. Parkiram se kod ribnjaka i krećem u laganu šetnju. Dosta sam poranio, još nigde žive duše. Od kad sam izašao iz smeštaja zapravo nisam nikoga video. Prolazim pored jednog nerealno lepog vodopada kom ne znam ime, po mapama nisam još stigao do Ochiul Beiului, ali to više nije ni bitno jer u daljini... Nešto se pomera. Nešto veće od psa. Mislim da me još nije video, jer je prilično daleko, ja sam statičan. Razmišljam brzo, polako čučnem i zgrabim par kamena. Zafrljačim jedan pa drugi i ispustim cela pluća u pištaljku koju imam na rancu. Mislim se jebo i vodopade, ne kažu bezveze da se ne ide u šumu sam... Koracima unazad pa barem 200-300 metara, pa polako do motora. Šteta što nisam stigao skroz do vodopada Beușnița, ali možda neki drugi put... nije toliko daleko. Reko hajd da obiđem još nešto sa manje hodanja. U selu Sasca Română ima viseći most preko reke Nere, Indijana Džouns stil. Posle toga sam došao i do početka staze za vodopad Şuşara, gde sam zaključio da je možda ipak vreme da krenem nazad. I u povrtatku sam razmišljao kako meni zapravo treba CRF300 i prikolica 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7746 Napisano April 16 Drug član, 807 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Skittles Baš si dobre ture počeo da cepaš. Bravo! Kakav CRF, da se upucaš na asfaltu do ovakvih lokacija. ADV i udri. Mada i Neca koliko vidim dobro izdržava sve ovo. Elem, prepoznao sam scenu sa nepoznatom živuljkom. Vraćamo se žena i ja s mora, u sred noći stajem na Žabljaku da bacim šor. Izadje i ona da malo protegne noge. Kad u sred one tišine čuje se neko polugroktanje, onako, korak po korak, puckaju trule grane. Jasno je bilo da je neka golema životinjka bila u pitanju. Brzim korakom ka kolima i gas. Nije svejedno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 16 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan On 4/13/2024 at 8:19 AM, Libero said: Objasni ljudima odmah, šta ima da ti se javlja, kao da je to neka tajna informacija. @all Put od Mitrovca na Tari do kapije Drvengrada u Mokroj gori, koji vodi preko Tare je u potpunosti asfaltiran. To je do skoro bio odličan makadamski put koji su vozili uglavnom ljubitelji off-a i zaljubljenici u prirodu. Sada je to dostupno svim vrstama vozila, tako da može i sa R-om da se vozi bez drame. Ko nije vozio do sada, ima odličnu temu za razradu u budućnosti. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps. Tip za ljubitelje off road vožnje: Od Mokre gore na Zlatibor se ide preko Semegnjeva. Presao sam Taru motorom uzduz i poprijeko, bar sam mislio tako Za ovaj put nisam znao. Sad opet moram skoknuti do tare 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5850 Napisano April 16 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo detalja sa tog puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1488 Napisano April 16 Drug član, 571 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Izvozajte se još ovih par sati, ovde pada, pada snegić beli..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4495 Napisano April 16 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Kanjon Nere je prelep za šetnju. Ja već nekoliko godina maštam da se vratim u maju kad je vodostaj visok, a vreme lepo, ali nikako da se to poklopi sa mojim slobodnim vremenom. Prelepih stvari ima za videti u toku jednog vikenda, a pešačke staze uopšte nisu zahtevne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano April 16 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, admiki said: Izvozajte se još ovih par sati, ovde pada, pada snegić beli..... Upravo zato sam se i zaleteo do Rumunije I uspeo sam da izvozam sve na jednom rezervoaru, tek nazad u Beogradu mi je upalio rezervu... 300 i nešto km. 10L. Honda NC. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3989 Napisano April 16 (promenjeno) Drug član, 909 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mali_veseljak je napisao: Presao sam Taru motorom uzduz i poprijeko, bar sam mislio tako Za ovaj put nisam znao. Sad opet moram skoknuti do tare Prođoh u nedelju ovaj potez, odličan put i neopterećen saobraćajem. Jedino je uzak pa vozila seku krivine i nabacuju šljunak na put, treba obratiti pažnju na to. Evo slika odatle: Promenio April 16 član QmBGD 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 616 Napisano April 16 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/13/2024 at 12:08 AM, ironhorse said: Pazi ovo: iz Mokre gore idi na Mitrovac, ali ne preko Kremana. Tek asfaltiran put, provozaćeš srce Tare. milsiš na ovaj put? ceo je svež? 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1827 Napisano April 17 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Sveti Atila je napisao: milsiš na ovaj put? ceo je svež? Da, asfaltiran je recimo prošle ili pretprošle godine. Milina jedna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 17 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Skittles je napisao: Kad sam video prognozu za narednih 10 dana koja kaže prosek 10 stepeni... morao sam nešto da uradim. Reko hajd malo za promenu da ne idem na @yogibear lokaciju. Kada je @Mrwolf otvorio temu za vožnju po Rumuniji, @Forsberg i @ZEMZEM su spominjali Bigar... (mislim da se i @vidakn vozio tuda na kraju?) I reko daj da vidim šta ima od vodopada koji nisu baš na putu, pošto volim i planinarenje. Odluka je pala da krenem u ponedeljak uveče do sela Sasca Montană, prespavam, pa ujutru kombinujem planinarenje/vožnju kako budem raspoložen. Ujutru sam odlučio da krenem stazicom do koje se stiže kroz selo Potoc, a motorom može da se priđe do samog ribnjaka makadamom pored vodopada Văioaga. Parkiram se kod ribnjaka i krećem u laganu šetnju. Dosta sam poranio, još nigde žive duše. Od kad sam izašao iz smeštaja zapravo nisam nikoga video. Prolazim pored jednog nerealno lepog vodopada kom ne znam ime, po mapama nisam još stigao do Ochiul Beiului, ali to više nije ni bitno jer u daljini... Nešto se pomera. Nešto veće od psa. Mislim da me još nije video, jer je prilično daleko, ja sam statičan. Razmišljam brzo, polako čučnem i zgrabim par kamena. Zafrljačim jedan pa drugi i ispustim cela pluća u pištaljku koju imam na rancu. Mislim se jebo i vodopade, ne kažu bezveze da se ne ide u šumu sam... Koracima unazad pa barem 200-300 metara, pa polako do motora. Šteta što nisam stigao skroz do vodopada Beușnița, ali možda neki drugi put... nije toliko daleko. Reko hajd da obiđem još nešto sa manje hodanja. U selu Sasca Română ima viseći most preko reke Nere, Indijana Džouns stil. Posle toga sam došao i do početka staze za vodopad Şuşara, gde sam zaključio da je možda ipak vreme da krenem nazad. I u povrtatku sam razmišljao kako meni zapravo treba CRF300 i prikolica Evo Bigara od 30.marta...Razočaran malo, naš je lepši, jedino put do tamo im smanjuje minus. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano April 17 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste naš lepši, obišao sam ga prošlog vikenda 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 17 (promenjeno) Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Skittles je napisao: Jeste naš lepši, obišao sam ga prošlog vikenda Nisi išao do slapova, levo pešice 5 min. do gore? Promenio April 17 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano April 17 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pogrešio sam i nisam. I Yogi me kritikovao pre neki dan zbog toga kad sam bio do hotela Mir promakla mi je i Cedilka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano April 17 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan A put Zvonacka banja-Babusnica-Bela Palanka? Bez rupa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 17 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Kad se tada nisam šlognuo, nikad neću!!! Posle BJB prvojanuarske vožnje: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 17 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 Da nije ove situacije(prao sam ga 5 dana) nikad ne bih kupio perač. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano April 17 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Impresivni vidikovac, zaista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7700 Napisano April 17 Solo Rider, 3080 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, shoyyka je napisao: @BaneVuk58 Da nije ove situacije(prao sam ga 5 dana) nikad ne bih kupio perač. Sad skupljam pare da kupim GS 1300 ..pa da vidim kako baš reaguje taj automat anlasera....jer Suzuki i Yamahi perač i hemija ne može ništa 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15492 Napisano April 17 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, shoyyka said: Evo Bigara od 30.marta...Razočaran malo, naš je lepši, jedino put do tamo im smanjuje minus. Evo i od mene jedna sa istog mesta, ali od 31. marta 2024. Slažem se da im je vodopad iako lep, malo izvikan, kao i to da je naš lepši, izdašniji... Međutim, fotografiju postavljam zarad neke pravde, i zbog ljudi koji možda ne znaju da se juna 2021. usled težine odlomio poveliki deo bigra, i od tada više nije onaj stari. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano April 17 Zainteresovan, 545 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga Bigar od 14.04.2024. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano April 20 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Кад сам већ спријечен да возим овај викенд, хајде макар да напишем нешто о скорашњој вожњи по западној Србији. Бјеше то субота 30. март. Већ у пола 9 сам био на точковима. Кренуо сам из Блока 45, па Обреновац, Уб, Коцељева и онда прво стајалиште село Горње Црниљево, родно мјесто хероја Српске авијације пуковника Миленка Павловића. Одавно сам имао жељу да посјетим спомен обиљежје посвећено човјеку који је живот дао да би сачувао животе невиног народа. Пут до села је одличан, нова подлога, нова вертикална и хоризонтална сигнализација... Дионица Уб Коцељева је под радовима па на мјестима можете очекивати хаос од пута. Искрен да будем, очекивао сам мало боље стање овог комплекса али остаје нада да ће бар на дан када се обиљежава годишњица погибије да ће све бити чисто, покошено и уређено. Своје једнодневно путовање наставио сам преко Осечине, Пецке и Љубовије. На путу између Пецке и Љубовије скренуо сам са пута како би пронашао "Римски мост". Истраживајући по интернету дошао сам до података да је овај стари камени мост преко ријеке Љубовиђе направљен у 16. вијеку, што даље имплицира да нема неку повезаност са Римљанима, али ето народ му је дао такво име и ја ћу то да поштујем. Макадамски пут води моста а примјетио сам да на том потезу има доста викендица. У Љубовији се нисам задржавао јер сам на листи приоритета имао још двије дестинације. Прва је манастир Соко град а друга је спомен обиљежје Мачков камен. Манастир Соко град је новије градње и задужбина је блаженопочившег епископа шабачког Лаврентија. Посвјећен је Светом Николају Мирликијском, као и светом владики Николају Велимировићу. На путу ка Мачковом камену застао сам на једном мјесту са кога се пружа предиван поглед на Љубовију, Дрину и Републику Српску. Такође, одушевљен сам био са количином уређених воћњака и винограда. На скоро 1000 метара надморске висине, у близини општине Крупањ, налази се спомен костурница Мачков камен. Ту су похрањени земни остаци великог броја војника који су погинули бранећи Србију од најезде освајача из Аустро-Угарске царевине. Највећу пажњу привукла ми је плоча са стиховима Војислава Илића Млађег: "Незнани брате, кад путем наиђеш, За један часак застани у ходу, И сврати овде где спавају жртве, Из исполинске борбе за слободу. Поклон' се светој костурници њиној И опомен' се, затварајућ' врата: Да право значи више него сила, И да је Давид сурво Голијата." Како бих прекратио пут и стигао кући да се дружим са ћерком одлучио сам да од Крупња одем ка Шапцу и да се ту укључим на аутопут. Све у свему, још једна одлична вожња са доста различитих типова пута, различитих квалитета путева, великим бројем кривина, предјела од значаја, историјских мјеста и прелијепих погледа. Србија је најљепша држава и само мало јој недостаје да буде број 1 за вожњу мотора. Срећно свима који се данас возе. 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 798 Napisano April 20 Zainteresovan, 773 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @draki pa mogao si svratiti i kući na ručak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano April 20 (promenjeno) Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kad se nema mnogo opcija, Fruškać je uvek tu: Bilo je motorista, nije da nije: U povratku sam, kod Paragova, isprobao kočnice u ekstremnoj situaciji: zevao sam levo-desno, ne primetivši da se kolona ispred mene zaustavila. Nab'o sam prednju i zadnju svom snagom, ABS je odradio svoje, i srećom se zaustavio na vreme. Promenio April 20 član DraganNS 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 227 Napisano April 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ženče i ja skoknuli do Smedereva, malo gvirnuli, i gas nazad. Bilo lepo! Promenio April 20 član Саша 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...