X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 6, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da, oni nabavljaju isključivo iz Japana, prefektura Osaka. Valjda prefektura Yokohama?Nikada ne bi očekivao da Ivica ubacuje američkog crva, BORN IN THE USA 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 7, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, X8 Vračar je napisao: Valjda prefektura Yokohama? Nikada ne bi očekivao da Ivica ubacuje američkog crva, BORN IN THE USA Nije americki nego MADE IN CHINA za americko trziste pa se i mi malo ogrebemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAGNUM 52 Napisano Septembar 22, 2023 mk SPID, 71 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 9. 2023. at 10:40, RankoBg87 je napisao: Gde se moze naci krsten set? Pit Stop, B. Brdo, zgrada Jyska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAGNUM 52 Napisano Septembar 22, 2023 mk SPID, 71 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 9. 2023. at 13:16, Disko Nindža je napisao: Fora je u tome da crvić mogu i sam da stavim na putu, za to i služe, za nedaj bože, ali kad sam već u Vulkanizerskoj radnji, hoću flekicu iznutra. Guma koja ne može da se sredi čepom kvalitetnim- crvom nije više za upotrebu. I crv je za kraću upotrebu i ako drži godinama. Ja ne radim fleke jer jednostavno smatram ne bezbednim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
melcor 60 Napisano Septembar 22, 2023 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: BGD - Zarkovo Motocikl: HD Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka za MP MOTOR na Labudovom brdu.Možete da donesete točkove a možete i da doterate motor kako vam volja. Dobre cene i kvalitetna usluga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10544 Napisano Septembar 22, 2023 Hronični Motociklopata, 7339 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @MAGNUM Ne znam odakle ti to da fleke ne valjaju, pa tako se krpe gume od pamtiveka. U ostalom ovih par vulkanizera koji meni krpe gume oni UVEK stavljaju flekicu iznutra, i to se po mom iskustvu pokazalo izuzetno pouzdano i bezbedno, NIKAD ama BAS NIKAD nikakav problem sa flekicom, pričam o krpljenju klasičnog proboja gume (ekser, šaraf i slično). A imam i ekstreman slučaj da mi je vulkanizer uspešno zakrpio posekotinu dužine oko 1,5cm sa armiranom flekicom iznutra i posle sam tu gumu vozao preko 10.000 km, išao dva puta na more u dvoje natovaren prtljagom bez problema. Tako da kad može može i ko zna zna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAGNUM 52 Napisano Septembar 22, 2023 mk SPID, 71 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER Prijavi odgovor kao problematičan Može, ali ne vozi on taj motor. Ja na mom motoru ne vozim krpljene gume. Ništa ne pametujem samo su to tehničke stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 22, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, MAGNUM je napisao: Guma koja ne može da se sredi čepom kvalitetnim- crvom nije više za upotrebu Ovo kolega i nije bas tako.Gume koje ne mogu da se srede crvicem uglavnom se vrlo uspesno popravljaju drugim metodama (moto gume se ionako ne rade crvicem),Ali postujem tvoj stav da ne zelis to da radis i da odgovaras. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10544 Napisano Septembar 22, 2023 Hronični Motociklopata, 7339 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam crvić je prvenstveno predviđen za auto gume, pozitivna okolnost je što može i za motocikle da se koristi za nedaj bože. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17649 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo zavisi od tipa motora i tipa gume. Crvić na turing motoru nije isto što i crvić na sport motoru, a nije isto ni na svakoj gumi (npr. guma sa čepovima i putna guma). Moj stav, formiran vremenom: crv/čep je odlična stvar za turing motor i popravku na putu. Čas posla i ideš dalje. Nije za dužu upotrebu na gumi koja trpi velike i česte temperaturne razlike (npr. sport guma, na motorima 150+ ks), a iskreno ni na turing motorima kad ima alternative. Inače, svašta se pokupi na putu, poslednji put oko Jagodine pre mesec-dva sam pokupio šraf dugačak min 10cm. To crv ne može da popravi, ali se i to uspešno i sigurno krpi, kad vulkaniozer zna šta radi. Takođe, čepovi u obliku pečurke (mislim da ima pitstop) su NEUPOREDIVO bolji od crvića, a meni čak i lakši za postavljanje (mada oko ovoga postoji polemika). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 23, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, severian je napisao: Takođe, čepovi u obliku pečurke (mislim da ima pitstop) su NEUPOREDIVO bolji od crvića, a meni čak i lakši za postavljanje (mada oko ovoga postoji polemika). Ako mislis na ove,nema polemike,postavljaju se iznutra. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22201 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9556 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ivice, naslucujem odgovor ali da pitam... Izbusio sam zadnju gumu u prvih 100km voznje, isti dan kada sam je i montirao Ekser usao kroz ivicu gaznog sloja ali izasao kroz bocni zid, na 5mm od felne... Eno je kod vulkanizera u Rekovcu, on mi kaze da nema vajde pokusavati... Tanak ekser, mozda 3mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 23, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, N.F.S. je napisao: Ivice, naslucujem odgovor ali da pitam... Izbusio sam zadnju gumu u prvih 100km voznje, isti dan kada sam je i montirao Ekser usao kroz ivicu gaznog sloja ali izasao kroz bocni zid, na 5mm od felne... Eno je kod vulkanizera u Rekovcu, on mi kaze da nema vajde pokusavati... Tanak ekser, mozda 3mm. Na peglu.Imao sam slicne slucajeve resene vrlo uspesno.Ja bih tako pokusao jer nema sta da se izgubi.I pazi,ovo pricam napamet dok ne vidim. Promenio Septembar 23, 2023 član ivica744 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10073 Napisano Septembar 23, 2023 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kao laik, oću da kažem... Ako platno nije isečeno, znači, nije rez, već rupica, ja bih to krpio, a majstor Ivica je već rekao kako se radi. I plus, to je zadnja guma, koja ide pravolinijski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4599 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 996 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan On 9/6/2023 at 5:12 PM, Mugos said: Zamenio i balansirao obe gume u Kiler autu, čovek maher. Bio sam kod njega pre mesec dana kada sam imao strano telo u gumi, pa mi bila frka da vadim ispred kuće da mi ne ispusti guma. Srećom taj deo metala (nije ekser, nije šraf) je ušao pod uglom i ostao u mesu (nove) gume i nije je probušio. Ipak, odmah na početku je rekao da može samo čep da stavi, dakle ne radi flekice. Svakako idem kod njega kad bude vreme za menjanje prednje (sledeće sezone). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Da pitam, jel zna neko ko može (poželjno NS) da balansira Guzzije, tj zadnji kardan točak na Brevi 850. Ovde po NS za sada mrka kapa....... ili ne gledamo dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 313 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 389 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zZavarivach je napisao: Da pitam, jel zna neko ko može (poželjno NS) da balansira Guzzije, tj zadnji kardan točak na Brevi 850. Ovde po NS za sada mrka kapa....... ili ne gledamo dobro Mislim ako točak nema veliku srednju rupu može ovako. Evo kako ja to radim ako je srednja rupa većeg promjera kao npr. od Bmw može se staviti na stroj koji balansira auto točkove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, sale600 said: Mislim ako točak nema veliku srednju rupu može ovako. Evo kako ja to radim ako je srednja rupa većeg promjera kao npr. od Bmw može se staviti na stroj koji balansira auto točkove Hvala na predlogu! mislim da će morati da investira u tako nešto. Mala je rupa niko nema "adapter" za tako nešto. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10073 Napisano Februar 22, 2024 (promenjeno) Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti osovina sa dva "tuljka" koji se fiksiraju. Mislim da većina moto servisa to ima, raspitaj se. Da si bliže, pomogao bih ti. Kada sam prvi put video ovu jednostavnu balanserku kod komšije (kao ova sa Saletove slike iznad), pomislio sam, ovaj mene zaj€b@va. Međutim, radi posao. Imaš na yt gomilu klipova kako majstori rade. Ja nisam majstor, al sam sebi napravio tu skalameriju. Do sada sam radio sebi, i drugaru. Promenio Februar 22, 2024 član Blaza 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 313 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 389 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, zZavarivach je napisao: Hvala na predlogu! mislim da će morati da investira u tako nešto. Mala je rupa niko nema "adapter" za tako nešto. Hvala Nema ne čemu. Evo u Louisu. Doduše ja sam napravio sam. Craft-Meyer CRAFT-MEYER WHEEL BALANCER, INCL. AXLE WWW.LOUIS.EU Buy Craft-Meyer CRAFT-MEYER WHEEL BALANCER, INCL. AXLE at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Secure payment ✓ 2 year return policy ✓ Postupak je vrlo jednostavan. Za sve ostale informacije slobodno pitaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, nema šta. Moraćemo sami to uraditi izgleda. Kod mene je lakše i da ne baksuziram, ne treba mi jer ima klasičnu osovinu nazad V7, a kod Breve je malo s#x. Hvala svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6086 Napisano Februar 22, 2024 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 58 minutes ago, Blaza said: Treba ti osovina sa dva "tuljka" koji se fiksiraju. Mislim da većina moto servisa to ima, raspitaj se. Da si bliže, pomogao bih ti. Kada sam prvi put video ovu jednostavnu balanserku kod komšije (kao ova sa Saletove slike iznad), pomislio sam, ovaj mene zaj€b@va. Međutim, radi posao. Imaš na yt gomilu klipova kako majstori rade. Ja nisam majstor, al sam sebi napravio tu skalameriju. Do sada sam radio sebi, i drugaru. Jel kod Cakija, sto je radio motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10073 Napisano Februar 22, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, već preko puta, kod Žike. A znam i Cakija, od osnovne škole... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole-motostars 36 Napisano Februar 22, 2024 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Sad-čenej Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, zZavarivach je napisao: Da pitam, jel zna neko ko može (poželjno NS) da balansira Guzzije, tj zadnji kardan točak na Brevi 850. Ovde po NS za sada mrka kapa....... ili ne gledamo dobro Mogu da balansiram 0638344444 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano Februar 23, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vulkanizer, ali znam dosta o teorijskoj mehanici, recimo. Ovaj način balansiranja otklanja debalans samo po jednoj osi (radijalno, gore-dole). Šta je sa aksijanim balansom? To je uzrok "bacanja" paralelno osi točka, levo-desno. Da li se to radi kod motocikala? Kod automobilskih točkova to je standardna procedura na balanserki. Ako neko zna, bilo bi lepo da napiše... Promenio Februar 23, 2024 član zhex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...