Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
Pre 4 sati, Alekre je napisao:

Nije motor baš toliko tih, normalno je da kada se načuljiš čuješ "nešto". Kad se pokvari španer, to se baš čuje da zvoni. Mada, 900ka već ima godina, to što je bilo loše davno se već pokazalo i zamenjeno je. Kod mene je fabrički sve npr a imam stariju verziju španera. Kad se lepo sinhronizuju usisi, gore podese ventili, sve to lepo smekša i utiša se koliko je moguće.

Inače, za to trzanje, malooo više olabavite lanac. Onako skoro kao na kroserkama da malo visne kao pa probajte. Mislim, uvek će da bude trzanja, mora malo kvačilom da se kompenzuje i da se ne ubrzava iz treće sa 1500 obrtaja i tako. Ipak su to dva velika klipa koja idu gore dole, ne može to nikad da bude mekano i nežno kao četiri cilindra. 

Zacepio crevo sa M5 sarafom,kao sto ste objasnjavali,mogu ti reci drugi motor,dosta dosta blazi izmedju 2500-3000 obrtaja,al naravno nemoze se ocekivati da bude kao 4 cikindra,jedina zamerka koju sam kao primetio,ili samo davno sam ga peglao,da posle 4000 obrtaja pre sam osetio onako bas bas potegne,sad je sve onako linearno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8723 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa isključio si tu klapnu koja se otvara i zatvara baš tu negde na tim obrtajima. Mislim, nebitno, to se vrati na fabriku očas posla pa zdravlje Bože na kvalitetan remap :)

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 536 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900
On 5/16/2026 at 1:46 PM, VLAD81 said:

@Marek1987 jesi li pratio potrošnju ulja? 

Ja sam sipao comp4 i sad za prvi maj napravio turu od 1K kilometara i ne fali ni kap.

Bog te mazo u pravu si. Nema mi ulja! 🤣 Pa kako to može.. Pa leb te jebo šta nam prodaju...

• Zbunjen 1
  • Tužan 1

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
pre 5 minuta, Marek1987 je napisao:

Bog te mazo u pravu si. Nema mi ulja! 🤣 Pa kako to može.. Pa leb te jebo šta nam prodaju...

Uuu, pazi na to da ne sjebeš dobru mašinu na tako glup način. Ulje bi na 900 trebalo biti bliže maksimumu nego da ga fali, ako zbog ničeg drugog, onda zbog boljeg hlađenja namotaja. Usput, čuvajte se tog "Ipone" ulja jer na Faceu se zadnjih dana digla prašina i to baš od strane kolega u SRB. Kažu da se puno sranja na raznim mašinama dogodilo kad su sipali "Ipone" koji navodno nije pravi.🤔

• Podržavam 1

Malo je iznad minimuma, čujem ja promenu u zvuku i odmah sam dolio. Ali ne mogu da verujem.. Da, čitam i ja to ovih dana za Ipon (pitanje dal je sponzorisana kampanja ili je stvarno tako) al ja sipao Liqui Moly, kupio u Kit Komercu, i bio čak oduševljen kako lepo radi. Ok, lepo ono radi ali kako može toliko da troši. Pa dal sam prešao 4000 km ne znam.

• Zbunjen 1

• Drug član, 1767 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Tdm 900 da troši ulje?
Ja bi se ozbiljno zabrinuo...
Pogotovo što se onako čuje kad radi...
Teško da će zamena ulja da popravi onaj zvuk...
A i potrošnju ulja!

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

51 minutes ago, vidakn said:

Pogotovo što se onako čuje kad radi...

Nije to isti motor, drugi kolega se žali na zvuk. A ja sam pre nekoliko stranica hvalio kako Liqui Moly fenomenalno legao na TDM900 ali je jedan kolega pre mene već ustanovio da mu TDM jede Liqui Moly neobično brzo. I evo i ja sada potvrdio. 

• Drug član, 1996 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Koliko se sećam u TDM 900 ide baš dosta ulja. Kada nivo padne na min to je veliki manjak.

p.s. Sada pogledah na netu, 500 ml je razlika između min i max, i nije mnogo...

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 577 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

@Marek1987 nije do mašine, ne brini, do ulja je. Meni je doneto iz Slovenije i KLE je popio više od litre za sezonu. U skuter sipao njihovo baš za skutere i posle 15-ak dana otišli ležajevi na radilici.

• Ne silazi, 3763 postova
  • Motocikl: Rumenka
Pre 6 sati, Marek1987 je napisao:

Malo je iznad minimuma, čujem ja promenu u zvuku i odmah sam dolio. Ali ne mogu da verujem.. Da, čitam i ja to ovih dana za Ipon (pitanje dal je sponzorisana kampanja ili je stvarno tako) al ja sipao Liqui Moly, kupio u Kit Komercu, i bio čak oduševljen kako lepo radi. Ok, lepo ono radi ali kako može toliko da troši. Pa dal sam prešao 4000 km ne znam.

Alo bre,nemo' me sekiraš!Što nisi don'o iz Čajne?Sipaj kako je Bog rek'o Motul 7100 10w50 i miran...ti nabavim po fabričkim cenama?

• U prolazu, 39 postova

I ja se nadam da ono kuckanje do ulja,ali ubrzo cu videti sutnut cu mu silkolene 10w40 pro4,kako Alekre preporucio,sa par njih sam se cuo i preko grane cisto da vidim sta oni sipaju u TDM 900,al to ulje kod nas nema...Repsol uglavnom ali ima ko Castrol

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kad sam kupio motor bilo je Motul,ne znam sad tačno koji u njemu. Na zamjeni bilo kao da je tek sipano,žuto, lijepo. Ja u BL kod nekog ovlaštenog distributera kupio Ipone neko 4000 čini mi se(odnio sam na reciklažu u original ambalaži pa ne znam tačno). Do cca 4500 km pređenih potrošnje ulja nije bilo,od tad do nekih 6000 cca 3 dl popio,plus još nekih zvukova iz mašine dosta. Sad sam sipao Silkolene Comp 4,na preporuku kolega ovde sa foruma. Mjenjač mekši nego sa Motul,mašina se utišala ali vidjeću kako će biti sa potrošnjom. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja