Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: TDM 900

Evo da podijelim jedno iskustvo. Danas sa ženom i sa 3 kofera išao na Strma Reber-takozvani slovenski Stelvio. U planu mi je zamjena kočionih pločica i kočione tekućine na sva 3 diska. Pogledam juče pločice, napred dobre ima još dosta "mesa",nazad prihvatljive takođe. Kočionu tekućinu nisam mijenjao a motor je kod mene više od godinu i po,nito znam kad je prethodni vlasnik mijenjao. Razlog je moja glupost,kao treba mi motor,vozim se,danas ću,sutra ću... Na spuštanju sa Strma Reber,negdje oko pete serpentine do podnožja propade zadnja kočnica. Inače, prilično je dosta koristim kad vozim malo brže a ovako kad je motor opterećen je baš puno koristim i kad vozim sporije. Nije problem usporavam i ne paničnim ali razmišljam,lako ću bez zadnje šta ako propadne prednja. Naravno shvatam da je prokuvala tekućina u sistemu nazad jer je puna vlage. Na moju sreću nije prednja. Spuštam se laganim tempom,žena pita šta je jer vidi da sam usporio,ja kažem "ništa,razgledam", da se ne uspaniči a u sebi kažem:"Udala si se za magarčinu eto šta je." Do podnožja se ohladila i uz 2-3 pritiska na pedalu proradila i radila odlično sledećih 150km. Sutra i prekosutra ne stižem jer radim ali mijenjam pod hitno i sve pločice i tekućinu. Glupan! Nemam šta drugo sam sebi reći. Nemojte biti glupi kao ja. Bogu hvala ovu školu nisam morao platiti,dobio sam besplatnu lekciju a ako ima ovakvih kao ja nek se nauče iz moje lekcije.

Promenio član igogitar

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja