Jump to content

Moto Zajednica

Gato

Članovi
  • Broj tema i poruka

    162
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Gato

  • Rođendan 30.11.1964.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Slavonija
  • Motocikl
    Yamaha TDM 900

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Gato's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

73

Reputacija u zajednici

  1. Gato

    TDM Srbija

    Slažem se. Inače, radile su se dvije verzije instrument table, ovisno o godištu. Jedne su imale mjerač temperature, druge goriva.
  2. Gato

    TDM Srbija

    Imao sam Strom 1000 kratko i vratio se na TDM. Po meni taj motor se (osim veličinom) ne može mjeriti s TDM 900. To s veličinom ide u prilog jedino velikim vozačima. Na niskim obrtajima zatrzava, štuca, glomazan je, više troši, a ogibljenje i kočnice su lošije od TDM. Međutim, kad ga se potjera kako treba, teeško da ide lošije i od TDM 900, a kamoli od 3 vd. Moje mišljenje je također da tu nešto nevalja...
  3. Gato

    TDM Srbija

    Postoje neke sitne (i nebitne) razlike kod originalnih lamela. Zamjenske su iste sve. Nedavno sam TRW set kvačila ugrađivao prijatelju na VN 900 i nema razlike između lamela/ploča. Bitno samo da ne fulaš redosljed tarnih i metalnih ploča.
  4. Gato

    TDM Srbija

    Radilo je i kod mene, ali se onda počeo čuti lanac. Probao sam ručno dotezati ali nije bilo pomoći. TDM ti ima malo km pa zato još uvijek radi uredno.
  5. Gato

    TDM Srbija

    Za takav španer moraš imati bar malo nekakvog znanja i osjećaja u rukama da bi ga pravilno zategnuo i povremeno kontrolirati zategnutost. Kako reče @Alekre, nema do originalnog, poboljšanog. Staviš i bez brige si. Je da košta, ali sumnjam da će ga netko od nas mijenjati više od jednom na svom TDM. Usput, ne znam šta im je trebalo mijenjati provjereni i neuništivi španer sa 850 za ovakav...
  6. Gato

    TDM Srbija

    Nije problem, tu sam ako šta treba naručiti. Možeš na moju adresu kao i onaj LSL, a kada stigne lako prebacimo za SRB. Dosta sam proučavao i kao zamjenski lanac najbolji se pokazao taj Prox ako gledaš omjer cijene i kvalitete, a dostava je za HR gratis. Što se tiče španera, traži po internetu, pa gdje ti bude najpovoljnije naručuj i isto ćemo kao i za lanac. Kod naručivanja španera svakako obrati pažnju na serijski broj da ne naručiš opet taj isti kao što ga već imaš na motoru nego ovaj noviji, poboljšani. Broj novoga je 5PS-12210-10 .
  7. Gato

    TDM Srbija

    Pogledaj šta sam ti napisao u odgovoru ranije.
  8. Gato

    TDM Srbija

    Većinu toga ti je rekao @Alekre. Znači, za ventile neznaš dok ne otvoriš i ne premjeriš treba li ih raditi. Ja sam na svom TDM nedavno mijenjao španer i lanac bregastih, jer se počeo čuti. Moj je zadnje je godište (2004) sa onim starim, ne baš dobro riješenim španerom. Preporuka ga je promijeniti za onaj sa novijeg modela TDM, koji je poboljšan i drugačije riješen. Španer je inače skup, uglavnom su cijene po internetu preko 200 eur pa čak i do 250 eur. Ja sam bio uporan u traženju jeftinijeg rješenja i slučajno našao jedan jedini preostali, naravno nov u Nizozemskoj kod dealera dijelovima "Boonstra Parts". Sada se oni zovu "Baboon". Netko ga je navodno krivo naručio i vratio. Bio je zapakiran u original ambalažu i očito nikad namontiran, (garancija prodavača, uz mogućnost povrata), samo je ambalaža bila pomalo zgužvana i prljava, ali je zato cijena bila samo 150 eur sa dostavom. Lanaca imaš po internetu već od 30 eur sa besplatnom dostavom. Naravno ti su "no name", kineski , do originalnih koji su preko 80 eur + dostava. Ja sam našao kompromis i kupio sam prilično kvalitetni "Prox" za 70 eur sa uračunatom dostavom. Uglavnom, sada sve radi uredno.
  9. Gato

    TDM Srbija

    @Alekre i @vidakn to "uho" je i meni puklo na jednoj strani, ali srećom ne vidi se i ne utiče na ništa jer šarafi čvrsto drže panel na mjestu. Inače, taj spoj sa maskom je loše riješen, a inače je loša kvaliteta plastika općenito. To je jedna od rijetkih zamjerki koju imam na taj inače odličan motor. @Alekre vidim da svako malo nešto plastificiraš, znači dostupno je to kod vas. Kod nas takvih meštara baš i nema, a oni koji to rade neće da se zajebavaju s takvim sitnicama.
  10. Gato

    TDM Srbija

    O kojim ušicama govoriš? Bočni panel, gore na spoju sa prednjom maskom ili...?
  11. Gato

    TDM Srbija

    Vidim da si i ti na toj međunarodnoj TDM Facebook grupi, pratim i ja sa zanimanjem tog Poljaka. Nego, vidio sam nedavno tamo ovaj detalj za TDM 900. Znaš li ti ili netko drugi gdje ga nabaviti? Pitao direktno tamo, ali ništa od odgovora...
  12. Gato

    TDM Srbija

    Ja sam to radio na prethodna dva 850 4tx i nisam morao štelovati karburatore. Znači, samo sam izbacio srednji lonac i ostavio originalne auspuhe.
  13. Gato

    TDM Srbija

    Preporuka proizvođača je 10W. Ako je u Louis-u navedeno 5W, vjerojatno je greška. To je previše rijetko i bit će ti vilica pre mekana ako ga sipaš.
  14. Gato

    TDM Srbija

    Baš sam to htio kopirati pa staviti ovdje, ali preduhitrio si me.
  15. Gato

    TDM Srbija

    Italija, nedavno u oglasniku i sasvim uredno radi i izgleda...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja