Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650

Recommended Posts

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu
16 hours ago, Master Z-ed said:

Да ли си отишао у Барел и частио човека са вар 100 е зато што ти је омогућио да пробаш

Da mi je dao svoj motor ili nešto mimo poslovne prakse verovatno bih. Za to i služi demo vozilo i svaka ozbiljna firma to ima. Nije on meni omogućio ništa lično ili učinio, nego njegova firma i to ne zato što sam poseban, nego je svako mogao tada, verovatno i sada. Znači ništa mimo onoga što je uobičajeno niti se iscimao. Čuli smo se 2 minuta telefonom i kada sam bio u salonu par minuta dok mi je predao motor i posle dok smo razmenili koju. Da li misliš da zbog ukupno 10 potrošenih minuta koji su mu u opisu posla treba nekoga da častim 100e? Daj onda jbt da svi prodajemo motore bili bi milioneri.

Preko ti daju čak i na dan, drugar dobio i na vikend. I ja sam se bavio raznim poslovima, pa me niko nije častio. Kada prodajem auto, motor, nekada uzme prvi, nekada deseti. Da li svako treba da me časti po 100e, pri tome dajem svoje lično i izgubim mnogo više vremena od prodavca kome je to posao? 

Dal si realan sa pitanjem? Da li častiš svakog prodavca kada probaš patike, duks, telefon...?

Naravno da nisam neko ko je išao tamo iz dosade. Čak sam i planirao da kupim u salonu. Zato sam i hteo tamo da probam, a ne da uzimam od nekoga da probam pa da odem i kupim u radnji. Prodao sam svoj motor brže nego što sam se nadao, a nisam imao svu lovu u tom momentu. Dok sam to rešavao iskrsla mi bolja ponuda i to je to. Niti sam imao ugovor, niti dogovor, niti je u tom momentu motor koji sam kupio bio u oglasu. 

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 731 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
2 hours ago, Master Z-ed said:

Što misliš da nije uredu da časti prodavca koji se borio da proda motor i da uzme neku proviziju od stotinjak evra. 

Nađi motor obično vlasnici firme ga voze, onda odu na neki put ili daju svojim nekim drugarima isl. 

Ili još gore konkurencija koja isto prodaje jamahu pošalje neke njegove likove da probaju motor pa ti gubiš vreme isl a on uzme proviziju. 

Tako da cifra od 100 evra je sasvim pristojna, ni mala niti velika, da počastiš prodavca koji se založio za tebe i izgubio nekoliko sati cimanja i telefoniranja da bi ti omogućio da probaš taj motor. 

Ili ti smatraš da je pošteno da nekoga iscimaš pa ga zajebeš

Pa to mu je i posao i zamisli prima i platu za njega.
Kolika god da je, ako je mala to je izmedju njega i poslodavca i kao sto kazes verovatno ima i proviziju od svakog prodatog motora.
Eto mu motivacije da se bori.

• Drug član, 871 postova

Za mene je kažem suludo da neko nema na probu nešto što prodaje. Majstore nije to ajvar, nego skupe igračke koje neko sanja i odvaja godinama, a i ti imaš dobru zaradu i ne pružiš ništa apsolutno za to. Neko treba da sedne na motor bez da ga provoza i da da 10-20 hiljada evra na lepe oči ili priču. 

I ne mogu da grešim dušu malo ide na bolje kod motora, ali daleko od dobrog. Ima onih koji rade korektno ima i onih koji ti kažu šta tu ima da se proba. Jasno da ne mogu da imaju svaki model, ali one koji su im najprodavaniji iz game, prosto moraju. Motore koje prodaju u desetinama ili preko 100 komada godišnje. I tu nema opravdanja osim alavosti, bezobrazluka i nepoštovanja kupca. Njih to košta jedna registracija i kasko cca 1.000e godišnje. I onda prodaju te modele za 1.000-1.500e jeftinije na kraju sezone kolika im je i marža. Znači jasno da nemaju tu zaradu na demo modelu, ali ako ozbiljna firma ne može da pokrije trošak od par hiljada evra godišnje za par demo modela i time posledično poveća prodaju, to za mene nije firma i govori mi o odnosu prema kupcu. Mogu da zamislim onda kako to ide u garanciji kada treba nešto da se nadoknadi.

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 686 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 19 sati, max80 je napisao:

Moje iskustvo kada sam gledao da se napnem i za novo. Zovem Culeta za Ninju 650 prvo sam taj model jurio dok se nisam razočarao, pitam jel imaju testni za probu. Kaže mi čovek ladno nemamo, a i šta tu ima da se proba to je Kawasaki. Odgovor na nivou onog kada ciga kaže nema tu dimenzija to je čist bakar :lol:.

Pročitam posle na forumu da Trion ima Versys 650 na probu. Pozovem posle dve nedelje, a kaže imali smo, ali prodali. Biće drugi uskoro pa ostavite podatke, a mi vas zovemo. Nikad nisu pozvali. Drugar kupio NC na sajmu, te dve nedelju su trajale do sredine jula kada je isporučen. Ode više od pola sezone.

Sve navedeno u ova dva pasusa mogu da potpišem, zato što sam isto iskustvo imao sa Culetom i mala razlika je Autopromet umesto Triona.

U momentu kada mi je preko telefona rekao šta tu ima da se proba, vaspitanje mi nije dozvoljavalo da mu odgovorim da nas nije sve isti kuuuuu pravio... Onda je pokušao da mi objasni kako je neisplativo da ima test vozilo itd. 

Jeste golema muka prodavaca sa nama baksuznim kupcima, treba da im damo po 100e avansno pre dolaska u salon!

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ma oni ti ne daju da probaš i opet prodaju sve i baš ih briga. Ja išao da probam tuarega u platneru na AP, jedva sam seo na njega, ljubazan prodavac suštinski ne zna ništa oko motora, drugi neki koji radi motore sve vreme na telefonu, posle desetak minuta čekanja sam otišao.. Saznao sam da nemaju motor za probu i da će mi, malo sutra, javiti koje su boje na stanju i po kojoj ceni.. 

• Ko zna šta, 68 postova
9 hours ago, JoeD said:

Pa to mu je i posao i zamisli prima i platu za njega.
Kolika god da je, ako je mala to je izmedju njega i poslodavca i kao sto kazes verovatno ima i proviziju od svakog prodatog motora.
Eto mu motivacije da se bori.

Tako je iscima se oko kuoca i ovaj ga zajebe ode i kupi polovan, sramota

• Ko zna šta, 68 postova
8 hours ago, vucko23 said:

Sve navedeno u ova dva pasusa mogu da potpišem, zato što sam isto iskustvo imao sa Culetom i mala razlika je Autopromet umesto Triona.

U momentu kada mi je preko telefona rekao šta tu ima da se proba, vaspitanje mi nije dozvoljavalo da mu odgovorim da nas nije sve isti kuuuuu pravio... Onda je pokušao da mi objasni kako je neisplativo da ima test vozilo itd. 

Jeste golema muka prodavaca sa nama baksuznim kupcima, treba da im damo po 100e avansno pre dolaska u salon!

Ja sam to drugačije rešavao kad vidim da ga je neko od konkurencije poslao ili da je lelemud tražio sam 100e za test vožnju ako  kupi auto dobija 200e popust. 

I mogu ds ti potvrdim da niti jedan lelemud nije ostavio pare, svako ko je ostavio taj je i kupio, ajd možd ajedni ili dvoje su rekli da im je bolji pežo, citroen, škoda, njima sam i vratio al to nisam spominjao niti jednog momenta. 

I jesu test vozila ne isplativa ti dobiješ popust od fabrike 1000e a registracija je 400 i kasko 800e a fabrika za godinu dana napravi akciju pa spusti cenu za 1500e i ti demo vozilo prodaješ u minusu. Sad ćeš da kažeš da ali zahvaljujući njemu si prodao još vozila u većini slučajeva to nije istina

• Ko zna šta, 68 postova
10 hours ago, max80 said:

Da mi je dao svoj motor ili nešto mimo poslovne prakse verovatno bih. Za to i služi demo vozilo i svaka ozbiljna firma to ima. Nije on meni omogućio ništa lično ili učinio, nego njegova firma i to ne zato što sam poseban, nego je svako mogao tada, verovatno i sada. Znači ništa mimo onoga što je uobičajeno niti se iscimao. Čuli smo se 2 minuta telefonom i kada sam bio u salonu par minuta dok mi je predao motor i posle dok smo razmenili koju. Da li misliš da zbog ukupno 10 potrošenih minuta koji su mu u opisu posla treba nekoga da častim 100e? Daj onda jbt da svi prodajemo motore bili bi milioneri.

Preko ti daju čak i na dan, drugar dobio i na vikend. I ja sam se bavio raznim poslovima, pa me niko nije častio. Kada prodajem auto, motor, nekada uzme prvi, nekada deseti. Da li svako treba da me časti po 100e, pri tome dajem svoje lično i izgubim mnogo više vremena od prodavca kome je to posao? 

Dal si realan sa pitanjem? Da li častiš svakog prodavca kada probaš patike, duks, telefon...?

Naravno da nisam neko ko je išao tamo iz dosade. Čak sam i planirao da kupim u salonu. Zato sam i hteo tamo da probam, a ne da uzimam od nekoga da probam pa da odem i kupim u radnji. Prodao sam svoj motor brže nego što sam se nadao, a nisam imao svu lovu u tom momentu. Dok sam to rešavao iskrsla mi bolja ponuda i to je to. Niti sam imao ugovor, niti dogovor, niti je u tom momentu motor koji sam kupio bio u oglasu. 

Ne radi se o minutima nego o poštovanju. 

A ja da častim i prodavačicu u radnji i konobaricu i šta god da kupujem ili jedem ja častim. 

• Ko zna šta, 68 postova
9 hours ago, Bojan_Jgd said:

Inače u vezi te priče, pohvala generalno za Barel. Uvek su super. 

Osim što menjaju prodavce ko čarape to najviše govori o jednoj firmi. Ja u delti ne bih uradio servis na kolima nikada, mehaničare menjaju na mesečnom nivou

• Ko zna šta, 68 postova
On 9/22/2026 at 11:43 AM, Jovan Ristic said:

U vezi skidanja katalizatora (bez učitavanaj druge mape) - nemoj ako su ti lambda sonde (sonda) pre katalizatora. Čak i ako su posle katalizatora preporuka je da se učita druga mapa jer je velika šansa da će ti izgoreti ventili u nekom momentu, jer sa EURO5/5+ svi motori rade siromašno na niskim obrtajima i podešeni su za rad sa katalizatorom. Kad skineš katalizator dobije se bolji protok, ali i veća temperatura na ventilima jer tek tada nema šta da hladi ventile. Ako se skidaju katalizatori, obavezno mora da se učita druga mapa i doda još goriva na niskim i srednjim obrtajima da bi to radilo kako treba. 

Kod kawasakija ostane deo kazalizatora u cevi između sonde i budže od katalizatora tako da ne puca tj po nekad pukne na oduzimanje gasa ali mnogo manje nego kada je potpuno prohodan. Tako da ostane deo podpritiska, garantujem ti da je temperatura manja a ne veća, problem nastaje u pod pritisku na vraćanju ventila. 

A temperatura ulja se smanji za oko 10 stepeni što znali da je i glava motora hladnija. 

Al vidi drugu stvar, na tom versysu zamena ventila i gumica košta 200e pa neka izgore na 50.000km opet se isplati. 

Original akrep za njega košta oko 1300e i onda stvarno ne puca i nema gorenja ventila al mislim da je suludo dati te pare za auspuh. 

• Drug član, 871 postova
12 hours ago, Master Z-ed said:

Ne radi se o minutima nego o poštovanju. 

A ja da častim i prodavačicu u radnji i konobaricu i šta god da kupujem ili jedem ja častim. 

Verujem da svako normalan to radi pa i ja. Ali to nije slučaj u svakoj situaciji. Da li si platio probu svakog motora, automobila, telefona, garderobe, obuće... Naravno da nisi, a prodavci su i oni. U čemu je razlika? Tako da se svodi na ličnu procenu, sve ostalo šuplja priča.

Ako bi ti častio u šta sumnjam tvoje je pravo ne znači da je pravilo ili obaveza. Kao što ni oni mene nisu častili, niti sam očekivao, kada su me u istom tom Barelu 2 puta ispalili za opremu od toga jednom išao u radnju jer je bilo rezervisano telefonom i izgubio 2 sata kroz grad u putu. Da li su častili moje drugara kada su kupovali kola i motore i kasnili sa isporukom. 

Što se tiče demo vozila naravno da je trošak. Koji su to Japanski model skinuli za 1.500e. Od ovih srednje klase nijedan u poslednjoj deceniji. Trošak je i reklama ako tako gledaš pa moraš da je plaćaš. Ako od tih kupaca dobijaš godišnje desetine hiljada evra dobiti, pa nešto treba da se gleda kao benefit i dobar signal ka kupcima, a ne sve trošak, jer nije veći od 1-2% dobiti. I kako to nekima nije trošak jer nude takvu uslugu, a nekima jeste. Stvar dobre poslovne politike ili alavosti ovih drugih koji bi da zarade na svemu, a ne pruže ništa. I to sigurno povećava prodaju. Da li dovoljno zavisi od slučaja, ali povećava sigurno. 

• Drug član, 1476 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
Pre 14 sati, Master Z-ed je napisao:

@Jovan Ristic ovo je recimo sa moje hiljadarke rađeno pre par meseci al isto tako ostane i na 650 samo je bitno da se ne razbije. 

IMG_20260923_202936.jpg

Pojma ti o Versysu 650 nemas. Drž' se svoje iljadarke i pusti ljude na miru.

Naljutio si se ko malo dete i sad svakom ponaosob objasnjavas da si u stvari ti u pravu. Jos koji slican komentar i tacno ce te mnogi na ignore staviti.

Pojma u stvari nemas ni o cemu🤣

• Podržavam 3

• Ko zna šta, 68 postova
8 hours ago, malitomic said:

Pojma ti o Versysu 650 nemas. Drž' se svoje iljadarke i pusti ljude na miru.

Naljutio si se ko malo dete i sad svakom ponaosob objasnjavas da si u stvari ti u pravu. Jos koji slican komentar i tacno ce te mnogi na ignore staviti.

Pojma u stvari nemas ni o cemu🤣

Imao sam pre par godina 2017god i napravio za 2 godine 30000 km. Možda malo više.

Jebem li ga verovatno da nemam pojma a da i na njemu je Ištvan skidao katalizator i ono što znam da je sa skidanjem katalizatora i stavljanjem prvo remus x cona posle mivva motor se preporodio, bez čipovanja. 

U to neko isto vreme je prijatelj uzeo akrepa za 2015 godište gde se katalizator skidao sa dodatnim brušenjem na akrepu pošto je punktovan na dva mesta tako da  mogu da kažem da je moj bio malo odsečniji ali na 40.000 napravljenjih  km bez katalizatora su izgoreli ventili zato što je saće izvađeno iz cevke. 

Tako da, da nemam ja pojma u pravu si. 

0-02-05-652d9747d0ea9167cd1484b02a7d436856de8f668a1c7bf9aa30dc146dd80a79_1e2a934fc8d0c829.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja