Jump to content

Moto Zajednica

12. Moto GP Silverstone, UK, 2026

Recommended Posts

• Drug član, 2829 postova
3 hours ago, GixxerK6 said:

Španci odlično govore italijanski, mada meni lično za njihov lap time to nije bitno niti presudno, računa se samo ono, raw speed 

Da, ali situacija je da je vozač u timu koji ima menadžere, inženjere, mehaničare, marketing, pomoćno osoblje iz 5 govornih područja. Da ne pričam o fanovima. Naravno da ti treba dobar engleski, jer danas si u timu spa/ita, sledeće godine jap/eng, a one tamo možda u ger/fra. Ne može sve rukama da se objasni.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2856 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , ZZR 1400
On 8/8/2026 at 9:03 PM, Fredi said:

Turcin vise ne moze da se nosi ni sa zamenskim ni sa povremenim vozacima....

Neverovatno.

Espargaro neki dan pricao o ogromnoj razlici 1000/michelin i 850/prelli.

Mesecima vozi 850 i sad je seo na 1000/michelin i u cudu je. Kaze svaki momenat u krugu se razlikuje do te mere da tek sad razume Topraka.

I da, ubedjen da ce klinci iz Moto2 biti zbog guma ultra brzi.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6333 postova

@ninja66 pa realno on i jeste tu da bi 2027 pokazao sta moze. Iskreno se nadam da ce makar da se vozi u top 6-7.

Ovako laicki gledano u Moto GP daleko vise vozac mora da se prilagodjava motoru nego u SBK gde su motore prepravljali za njega. Pozitivno je sto ih sve ceka ista stvar sledece godine pa ko se bolje snadje. Ocekujem da Kvartararo zablista ili zavrsi karijeru. Lovu je uzeo, godinama je frustriran motorom i sada novi tim plus Brivio plus sve novo plus Honda sa novim generalnim sponzorom i nakon godina krize nekako tu ocekujem najveci bum

• Sviđa mi se 1

• Pana, 800 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

2027 je daleko ...  šta sad ? 

Čudno je gledati kako mlađi brat pretrčava starijeg bez zapišavanja.  Trenutna slabost ili staza ?   

Fabrički Dukci i Aprilije samo ispratiše satelite .   Ako su mašine iste dal"  su droge jače  ili  mladost ludost ?  

Promenio član Jašim

• Integrisan, 14142 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
3 hours ago, BRACO said:

šta bi raul bio da je na njegovom mjestu

A što nije na njegovom mestu? Kako je on to došao na to mesro? Kupio mu babo sedište u Ducati-u? Ili ga je zaslužio vožnjom? Razvio motor ovaj i onaj 😂

Razvio kurac moj. Svako za sebe šreluje i podešava. Stavi Bezzecchi-a na Martinov motor ne bi iz boxa umeo da ga istera!

I obratno.

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

Ma covek doktorski koristi sprint trke, pokida sve u subotu i u nedelju gadja podijum pa kako se karte otvore. Sve da uvek isti vozac bude drugi u subotu i pobedi u nedelju Martin gubi 2-6 bodova po vikendu max. Gurno Markeza sada na 40 bodova razlike sasvim dovoljno za taktiziranje. 

Promenio član dvlns

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 6067 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow
Pre 1 sat, to crank je napisao:

A što nije na njegovom mestu? Kako je on to došao na to mesro? Kupio mu babo sedište u Ducati-u?

Isti qrac, oba su dobili privatne motore  samo sto je ovaj ima srece da ga uzme dukati koji je bio  tri klase iznad ktm... raul bi sa tadašnjim pramakom bio sigurno bolji od romčeta kao sto evo i sad sa privatnom aprilijom ga dere ko musa jar a na fabrici... mene bi bilo sramota izaci na podijum  

• Ne silazi, 1385 postova
  • Motocikl: Hornet 600

Eh pa sad ko Musa jarca će da bude kad počne da pobeđuje u kontinuitetu. 

Da je Raul brz jeste, vazda bio i u nižim klasama.

• Ne silazi, 3781 postova
  • Motocikl: Rumenka
Pre 20 sati, easy naked je napisao:

S obzirom da oni verovatno svi zajedno imaju 5 razreda osnovne impresivno je čuti Martinov engleski. 

Nek dođu ovde, da to rešimo za čas!Mogu birati koju će diplomicu...posle se vrate i prave se pametni!Samo da ne požele posle karijere biti ministri...

• Integrisan, 14142 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
14 hours ago, BRACO said:

evo i sad sa privatnom aprilijom ga dere ko musa jar a na fabrici

Dere ga sa sto bodova zaostatka 😂

• Drug član, 1508 postova
  • Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5

Bodovi su varijabilna stvar a naravno da sveukupno uticu na stanje u sampionatu, mislim glupo je procati o tome, nego mi ne znamo sta ce se desiti vec sutra, pogledajte samo gde je Zarco, kako je spletom okolnosti Bez izgubio 100+ bodova koji su bili u igri.

Hocu reci posle Aragona ne daj boze necijeg pada ili povrede prica moze da se okrene naglavacke

Impresivan mi je MM i njegove voznje na stazama gde ne ide ili gde je los setup kako se matori lisac cuva, zna da ne sme da pljusne jer bi cena pada mozda bila pauza trku, dve. Svaka cast, ne lici na sebe ali ovo je pravi izbor.

A oko jezika pa i mi Srbi pricamo engleski (nasa deca nauce gledajuci filmove) ali u timovima gde su Rivola/Sterlacchini, Gigi/Tardozzi, Brivio, Guidotti potpisujem da interno pricaju italijanski jer svi vozaci pricaju italijanski. Pa spanski vozac sa italijanskim vozacem prica italijanski. Za javnost moze i tuc muc i perfektan engleski svejedno, da kojim slucajem ne zna pa reporter zna pa bi preveo na eng

Promenio član GixxerK6
  • Podržavam 1

Cekaj koja je onda poenta ovakvih tema i pisanja? Samo komentarisemo sta se desilo na predhodnoj trci koju smo svi gledali i svi razlicito doziveli pa se ubedjujemo ko je u pravu?

Naravno da padovi mogu da promene tok sampionata pa cak i da Raul Fernandez bude sampion ako se ovih 5-6 ispred medjusobno pocisti u istoj trci ili u dve tri vezano ali nije to poenta, gledamo svako iz svog ugla ko je sta pokazao do sada. Markez slazem se pokazuje nesto sto nikada nije a to je uzdrzanost e sad moje misljenje je da mu to ove sezone nece pomoci da stigne do titule a od sledece je sve kocka. To mislim pre svega sto je definitivno po meni ostao duel JM89 i MM93 za titulu a JM je em u bodovnoj prednosti em kao sto rekoh najbolje od svih koristi sprint trke da menadzuje ukupan broj bodova po trkackom vikendu.

Kako se broj preostalih trka bude smanjivao tako ce MM verovatno da popusta sa taktikom bitno je da zavrsim na tockovima a kao sto si rekao njega pad lakse od ostalih salje u penziju. Drugo gotovo sam siguran da JM zna da mu je jedina pretnja MM i da je vec preracunao koliko ima po vikendu zaliha.

Statisticki je objavljeno da je ovo bila najmanja razlika u sampionatu posle letnje pauze a vec prva trka je nekako donela utisak da je dobrim delom sampionat prelomljen.

Sto se jezika tice moze i svahili samo kazem da je JM pokazao da radi na sebi i po meni je to pozitivno. Tek kasnije sam procitao da mu je devojka unuka bivseg Spanskog ministra inostranih poslova tako da ce mozda cigance u diplomatiju posle penzionisanja :) (kad je mogao pevac Miljacke sto ne moze i on)

• Haha 1

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 6067 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

To i jeste poenta, da laprdamo i ubijamo dosadu, sigurno nije naše da osmislimo vakcinu ili elektromagnetno otvaranje i zatvaranje ventila (usput što mi nije jasno da ne koriste i ne kradu snagu okrećući bregastu i sabijajuci opruge + brzina i vrijeme otvaranja i zatvaranja)..

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6851 postova
  • Motocikl: konzerviran

Barem jednom po sezoni...recimo na početku teme o novostima, da se za sve zainteresovane okači uporedni katalog imena..nadimaka. Da se javnost upozna ko je Kurta, Žvalo, Lignjoslav, buljaš..pa i Jozo Milnar....

Mislim, očigledno je da je forum praćen i od strane stručnih timova, nema smisla da ljudi ne znaju koga 'ranimo, a koga branimo.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2907 postova
  • Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory

Silverston je najcusnija trka u sezoni - mislim da nista ne pokazuje o tome kako ce dalje ici sampionat.

JM mi je generalno jako impresivan za gledanje ali je lik totalni šizos - on dok matematicki ne osvoji titulu sve je moguce! Previse je nestabilan da mi 10 trka pre kraja bio favorit po meni.

• Drug član, 839 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Sa ovoliko trka i bodova u igri, motocikala i vozača koji mogu da se bore za visoke pozicije ne može da bude favorita za titulu što je i draž ove sezone. Sa tri pretedenta do kraja i petoricom koji će da im cepkaju bodove uz to da svi ostanu zdravi, ja bih bio prezadovoljan 

• Andragog, 5829 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450
pre 18 minuta, pronto je napisao:

Barem jednom po sezoni...recimo na početku teme o novostima, da se za sve zainteresovane okači uporedni katalog imena..nadimaka. Da se javnost upozna ko je Kurta, Žvalo, Lignjoslav, buljaš..pa i Jozo Milnar....

Prdko

• Drug član, 2907 postova
  • Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory

ono sto ja (mislim da) znam:

- prdko: Banjaja
- žvaljo: Markez
- gumar: Rosi
- lignjoslav: A. Espargaro
- kurta (mozda i buljas): Kvartararo
- jozo: Miler

1 hour ago, rastkojokic said:

ono sto ja (mislim da) znam:

- prdko: Banjaja
- žvaljo: Markez
- gumar: Rosi
- lignjoslav: Vinjales (valjda)
- kurta (mozda i buljas): Kvartararo
- jozo: Miler

Originalni lignjoslav je bio A Espargaro

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja