Jump to content

Moto Zajednica

Ipone ulja

Recommended Posts

• Ne silazi, 2234 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Pa u Moto Bike-u nema trika da bude fake, osim ako oni to ne žele, a verujem da ne žele. Jer kao uvoznik za ovo podneblje, nabavljaju ako ne baš od fabrike, onda od druge ruke (regionalnog distributera).

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 602 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Ljudi ne verujem ni da se tako lako nailazi na fake ulja. Mi pricamo kao da su svuda oko nas, a 5% da je original. Ovo je neka skroz druga prica, nisu oni naisli na lose ulje nego kupuju motore preko iste te grupe za trange frange i za 500 evra pa posle kukaju.

"Drugar mi reko, motor nije trosio gram ulja, ja mu sipao ipone, ode pola litra za 1000km." Naravno da ode, zajebo te drugar.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1648 postova
16 minutes ago, Nightrider Z said:

"Drugar mi reko, motor nije trosio gram ulja, ja mu sipao ipone, ode pola litra za 1000km." Naravno da ode, zajebo te drugar.

Mislim da je upravo to u pitanju.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2234 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 5 minuta, Motorcyclist je napisao:

Menjam ulje sam.

Ako mu neko odrzava, neka se zapita sta mu je sipao.

Ma čovek je serviser, i odjednom naprasno ulje ne valja, od toga da je voda, do toga da promena ambalaže znači da je falš.. Cirkus..

Kao zašto je skuplje ulje u Da, od ulja u Srb, za nas je drugorazredno ili falš.. Uglavnom, bajke..

• Drug član, 702 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
6 hours ago, Due said:

Nigde toliko mitova i legendi kao u ovom našem hobiju.:D

more, da vidis po hi fi grupama. Mislio sam da su muzicari ludaci, al hi fi entuzijazisti ih siju

Promenio član JoeD
  • Podržavam 2

• Enduraš, 6779 postova
  • Motocikl: 450MT

Ja mislim da sam jedan od retkih koji poslednjih 15 god sipa iskljucivo ipone u svaki motor. Lokalni prodavac ga uvek ima na stanju, znam da ga nabavlja od uvoznika direktno, nikad nisam imao problema sa uljem i što bi eksperimentisao ? E da i flaša je takva da ne treba levak, direktno u motor ide 😀

• Aktivirao se na času, 3291 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Adv-S
15 hours ago, ProMaster said:

Rigorozno testiranje Ipone ulja 🤡

...u laBEERatorijskim uslovima!

• Haha 1

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne vjerujem da je baš toliko loše kao što govore,ali...sipao ga na prošloj zamjeni i neće više u moj motor. Ništa nemam da zamjerim u smislu da je zaribao motor i slično pu,pu... Jednostavno mjenjač bio pregrub,do 4500 km pređenih nije ga trošio a onda do 6000 3dl,zvukovi neki svakakvi u mašini. Sa Silkolene toga nema. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3151 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 26 minuta, igogitar je napisao:

Ne vjerujem da je baš toliko loše kao što govore,ali...sipao ga na prošloj zamjeni i neće više u moj motor. Ništa nemam da zamjerim u smislu da je zaribao motor i slično pu,pu... Jednostavno mjenjač bio pregrub,do 4500 km pređenih nije ga trošio a onda do 6000 3dl,zvukovi neki svakakvi u mašini. Sa Silkolene toga nema. 

Bukvalno isto iskustvo osim potrošnje ulja na DVA motocikla za redom.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6971 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre 23 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Meni je u celoj priči nekako najviše žao njih , jer su generalno carevi , i odnos prema nama mušterijama im je na zavidnom nivou, na kakav ne mogu da se pohvale ni mnogo veće "kuće" od njih. Osećam potrebu da im se oduzim, zahvalim,pomognem, ne znam ni sam koju reč da upotrebom...

Tačno je tako, napisao sam komentar u njihovoj objavi na fejsu i postovao ovde:

Hvala za link. Napisah kratku objavu, ne koristim Ipone proizvode, već niz drugih potrepština koje su apsolutno vrhunskog kvaliteta. Imaju tolki asortiman, da njih nema pola Srbije ne bi vozila i koristila što šta, pola majstora ne bi moglo da radi, a većina na KP ne bi imala šta da oglašava. Popravih kosilicu skoro, da nije njih, morao bi da je bacim. Vrlo lep odnos prema klijentima, bez obzira jel mali ili veliki. Firma za veliko poštovanje po svemu.

Ulja se falsifikuju od kad postoje. Bila je priča u ovoj temi pre više godina, objavljena je sad objava na fejsu, to je taj link, Gosn Expandable je dodatno iskomentarisao.

WWW.AUTOMOTORBLOG.COM

<!-- wp:heading --> Mother...

Ko što napisah, ne koristim Ipone, nemam  ličnog iskustva, neka indirektna ne bih uzimao kao značajna, Gosn Expandable je imao neko svoje mišljenje pre desetak godina. 

Čisto malo da se uključim, mnogi smatraju da motor neće da strada prerano ako ima ulja. To je donekle tačno, kad agregat izgubi ulje i pritisak, za pola minuta može da strada. Ali i ako ima ulja, to može da se desi ako je ono loše, pre kod motorcikla nego kod auta. Loše ulje, pored razvodnjavanja na visokoj temperaturi, na velikim obrtajima gubi sposobnost da drži uljni film na obrtnim površinama i tad dolazi do rada na suvo i neminovnog malog oštećenja i jedno po jedno na kraju učine da motor pukne. 

Šta će biti ishod, ne znam, MotoBike će dati na analizu svoje ulje, a navodno oštećeni mogu dati pak svoje i rezultati mogu biti dijametralni. Čitam ovde izneta iskustva, nemam razlog da sumnjam u bilo čije, kako god, sve ovo nalaže oprez.

Promenio član đunta

• Ne silazi, 5344 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 26. 7. 2026. at 13:34, ProMaster je napisao:

@Jovan Ristic

Imaš li mogućnost da kontaktiras Moto Bike, pošto sam stekao utisak da sarađujete, pa da čujemo šta se dešava. Navodno je neko od njih bio kod izvesnog Floyda, koji je započeo celu ujdurmu..

Mogu i hoću. Sarađujemo i preko magazina, a i privatno kupujem kod njih. Inače je moj SV za stazu dugo išao na Ipone uljima i trenutno je ipone u njemu. Neko definitivno pokušava da ih popljuje ne znam iz kog razloga.

Hoću da spremim i jedno 2 stručna tekst o uljima, čisto da se vidi da se ne može tek tako zaključiti da li je neki kvar nastao zbolj ulja ili ne. Svakako sam planirao takve tekstove, ali ovo je možda pravi momentar.

Smatram da je velika nepravda što se Moto Bike toliko pljuje. Jedna od najboljih firmi za delove kod nas, a i ekipa koja radi je super.

Pravda za Moto Bike!

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 702 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Ja sam dva puta imao peh sa uljima doduse ne sa motociklima.
Dok sam vozio juga, nestao statoil u firmi u kojoj sam radio, pa sam poceo da sipam Lukoil ulja. 
I bila su super.
Jednom prilikom zamenim ulje, dodjem na posao, kaze kolega, imas trag ulja iza sebe (od kuce do posla 15 km).
Podignem haubu, nema gde nije procurilo ulje. ceo motor okupan, kad ga upalim cuje se kao sivaca masina, tako neki zvuk. Ulje retko kao voda.
Sta sad da ti radim u djavola???!!!!
Uzmem u firmi menjacko ulje, dosipam mozda pola litra, ne secam se vise ni ja, rekoh ajd da se dovucem do kuce, zvuk se odmah unormali. Mislim da sam vozio tako 2-3 dana, pa promenio ulje. Nista mu niej bilo. I dalje nemam pojma sta je bilo sta je bilo sa tim uljem, dal su su spakovali neku retku sintetiku greskom, mada ne znam st amzoe onako da se ponasa. Vozio se taj jugo jos dve godine posle, pa skoljka otisla na otpad a motor prebacen u drugog jugica.

Drugi put briggs kosiica, moj ujak koji resio da bas tog dana mora se menja ulja, a nije mogao da nadje ono namesko za njih, uzme na pijaci neko na tocenje...
Nema gde nije procurilo, plus dimilo kao nenormalno to neko kratko vreme dok je bila upaljena. Mislili smo da je gotov taj motor, pa prebacili drugi sa jedne kojoj kuciste bilo unisteno, posle 7-8 godina kad smo unistili taj drugi motor, ja se setio onog prvog, zamenio ulje, oprao ga, upalio, radio do pre dve godine, dok ujak nije presao na trimer definitivno.

Ne mogu da se porede ni jugo ni kosilica sa motociklima, ali ovo su bila bas dva granicna slucaja 

• Podržavam 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3353 postova
  • Motocikl: 4x4
On 25. 7. 2026. at 21:44, Darko Mihajlovic je napisao:

paaa, dal da ga istocim u pm? 

da mi se ne probusi hladnjak zbog ipone antifriza ?!

Meni si jednom dosuo antifriz. I morao sam posle tri četiri godine da prodam Kawu, istekla mi registracija i gume mi bile loše i kočnice i mnogo je ulaganja bilo potrebno. I oni krpeži kada me udario autobus popustili. Užas 

• Haha 1

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 31 minuta, Astral je napisao:

Meni je TDM trosio Ipone ulje.

Morao sam da dolivam.

I nije to tako loše, kao moj Polo posle auto puta. Uvek ima taze ulje. 🤣

• Haha 2

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3922 postova
  • Motocikl: 4tx

Da,da.

Razumemo se.

Ja takodje imam i 1.2 Puretech u autu.

Imam osnovanu sumnju da su koristili Ipone moto ulje kada su ga sklapali.

Nema drugog objasnjenja zasto je toliko smece od motora.

• Haha 1

• Ne silazi, 2814 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 2 minuta, Astral je napisao:

Da,da.

Razumemo se.

Op op op...

Zli peder cita...trepce ...guta knedlu...

• Haha 2

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 5 minuta, Astral je napisao:

Da,da.

Razumemo se.

Polo je 1.4 16v, ventilčići pojedu ulje na 4-5k obrtaja koliko ga vozimo na otvorenom, po gradu ne troši. 😁

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja