Jump to content

Moto Zajednica

Ipone ulja

Recommended Posts

• Ne silazi, 5298 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 13 sati, ProMaster je napisao:

Na kraju pogledali bliže, ono prazno.

A svašta ima, viđao sam na pr. da ljudi peru papirne filtere za vazduh sapunicom i četkom, izduvavaju ih mokre na kompresoru... posle im ulje krivo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100 XX

Par dana razmisljam da li da napisem nesto ili ne i evo na kraju sam odlucio da ipak podelim moje iskustvo sa Ipon uljem.

Vise godina koristim Ipon katana 10W 40 ulje i ove godine sam kupio isto u novom pakovanju. Prilikom otvaranja kante odvojio se ceo deo za sipanje a ne da se samo izvukao onaj uzi deo. Ovo mi je bilo cudno pa sam pozvao prodavnicu u kojoj sam kupio ulje i dobio odgovor da je sve ok.

Posle nekog vremena sam video temu o Ipon uljima i reko ajde da napisem mail uvozniku od koga sam dobio sledeci odgovor :

''Poštovani,

Nepostoji nikakav problem sa uljem, verovatno ste malo jače povukli i izvukli ceo čep sa dozerom, mi ulja uvozimo direktno iz francuske. Ovlašćeni smo uvoznici ipone ulja već duži niz godina. Ipone je promenio ambalažu i to radi na nekoliko godina kao i svi proizvođači.

Hvala na javljanju, srdačan pozdrav''

Nakon ovog odgovora malo sam se primirio ali djavo ne da mira odlucio sam da posle 1.500km predjenih promenim ulje i da napisem mail centrali od kojih sam dobio ovaj odgovor :

''Hello,

This is not sure to use it.

It’s better to bring it back to your reseller and ask for an exchange.

I wish you a nice day,''

Ja nisam merodavan da mogu da procenim koje je ulje dobro, nisam primetio u voznji nikakav problem, kad sam ispustio Ipon licilo je na obicno preradjeno ulje.

Preneo sam vam moje iskustvo, poverenje se tesko stice ali se vrlo lako gubi.

IMG_20260717_065335552_HDR (1).jpg

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2825 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 18 sati, strugo je napisao:

prva voznja stao menjac-nema saltanja. prosuli to,sipali tada motul,menjac proradio.

Na primer , meni se ovo granici sa naucnom fantastikom !

Jednostavno, ko iole razume mehaniku, i kako funkcionise menjac u agregatu motocikla zna da je ovo skoro pa nemoguce..

Lose ulje zaglavilo menjac, da ne moze da salta , istocili, sipali drugo - proradilo ? 

Totalno mi neverovatno 

• Podržavam 3

pre 10 minuta, ghostvs je napisao:

Prilikom otvaranja kante odvojio se ceo deo za sipanje a ne da se samo izvukao onaj uzi deo. Ovo mi je bilo cudno pa sam pozvao prodavnicu u kojoj sam kupio ulje i dobio odgovor da je sve ok.

Dosadno ti u zivotu :)

Pozoves li pekaru, ili posaljes mail mlekari, ako jogurt kad otvoris bude malo redji no sto si navikao ?

Placebo je ovde odradio skolski primer 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100 XX

Ne bas, ali kad dam 60eur za nesto sto potencijalno moze da napravi mnogo veci problem mogu bar da pitam pa da probam da na osnovu necega donesem svoje misljenje.

Ili mislis da to nije ok.

U svakom slucaju moje iskustvo vam je tu pa vi radite sa njim sta vam je volja.

Ma vidi...ovo je Srbija , svestan sam ja gde zivimo , u kakvoj banani, svestan sam da ima muljanja, ne sporim da je moguci scenario da je uslo fals , lose , ovo , ono . 

Ja sporim, i nervira me debilana i stvari koje mi govore da je nesto usiljeno protiv nekog !!!

1. Crko mi motor posle 500km od sipanja ulja - salje slike letecih i lezecih lezajeva , zardjalih!

2. Svaki komentar koji mu se ne svidja na FB stranici - brise , a ljude koji bilo sta kazu u odbranu Ipone - banuje sa stranice

3. Pretnje ljudima koji brane ipone

4. Stvari koje se granice sa bajkama ...

Naivan mozda jesam, ali nisam bas ni veverica...

pre 4 minuta, ghostvs je napisao:

Ne bas, ali kad dam 60eur za nesto sto potencijalno moze da napravi mnogo veci problem mogu bar da pitam pa da probam da na osnovu necega donesem svoje misljenje.

Ili mislis da to nije ok.

U svakom slucaju moje iskustvo vam je tu pa vi radite sa njim sta vam je volja.

Nisi ti svestan sta moze da ti napravi stafilokoka u pokvarenom jogurtu !

Iskustvo je - odlomio se cep na kantici ulja ?

Zaista ?

Ajde , ne zajebavaj

Promenio član Darko Mihajlovic

• Ne silazi, 1378 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 39 minuta, ghostvs je napisao:

Ipon licilo je na obicno preradjeno ulje

I ja kad sam ispustio bilo je crno ali to znači da je dobro opralo motor od gareži i nečistoća. Što mu i jeste jedan od poslova. I nisam imao problema.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5348 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 44 minuta, Due je napisao:

I ja kad sam ispustio bilo je crno ali to znači da je dobro opralo motor od gareži i nečistoća. Što mu i jeste jedan od poslova. I nisam imao problema.

Kad sam bio mlađi i naivniji, ispustim iz auta ulje i ono lepo žuto. Pohvalim se uvozniku baš za to ulje, kaže mi on: ili ti je motor jako zdrav ili nam je ulje loše. 

Reko, kako?

Kaže tako lepo, na osnovu boje ne možeš ništa da odrediš. Ako ispustiš ulje "kao novo" to znači da je ili motor zdrav pa ne propušta gasove ili je ulje loše pa ne spira i "ne hvata" prljavštinu i ne prlja se.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2241 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Ne vidim cemu i to pljuvanje što je crno, ja ne znam iz kojeg agregata sam ikada ispustio ulje da je bilo onakvo kakvo sam ga sipao.

A koliko ovo udara u glavu, govori i činjenica da kreću te priče, oko iPone, a ja već par dana osećam čudan rad menjača, rekoh to je to, autoput , gasiranje, verovatno sam oko 5000km, kada mi inače promeni menjač rad i onda ga do 6000km promenim. Ja na brodu, servisni interval kaže 3200km od zamene.. 

Kreće malo frkica, međutim setim se da sam neposredno pre zamene ulja i puta, zamenio i lanac, koji se naravno blago istegao, dotegnem i evo ga, puter... 

Tako da , polako sa zaključcima. Da je to ulje loše, mojom vožnjom do Minhena autoputem (150-180kmh), Stelvio, preko Dolomita, a onda autoput od Slovenije do BG, opet ona gore brzina, pa sad evo do Leskovca opet ta brzina, od agregata bi ostala ruzna uspomena.

Promenio član ProMaster
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja