Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko dileme

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Naime vozio sam prije motocikl pocevsi od BT 50 pa do MZ onda FZR i slicno ali nekako nisam imao srece.Taman krenes problemi zeza i prodaj tako par puta dok nisam rekao dosta.Nakon 12 g provozao jednu zvrku od 125 ccm i rekao treba meni ovo dzaba ljubav je ljubav.Kupio x maxa tech max 300 2024 te nov iz salona,milina voznja sve super za grad extra ljeto mi spasio i kuvanje u autu,naravno oprema ide stara skola....

Nazalost za 1,5g presao 1800 km smjesno samo grad kafa nema se vremena dok nisam odlucio da kazem sebi dosta vise posla ajde uzivaj malo,pocetak sezone provozam novi tracer 7 gt yamt automatik,realno strasan motor,jes da nema leve rucke nema kvacila pa ne znam sta cu s tom rukom i nogom al ok je,pametan sam salta ali najvaznije mi je dao,skuter ocul danas na njega do prodavnice ili necu dok s njim bio kod mene 3 dana kao da vice ajde sta cekas vozi me,tako da sam za 3 dana odvozao pola od 1,5g skuteranekih 900km,e sad je ta dilema 

para za dva motora nemam,mjesta na traceru bio manual ili automatik nema,srednji kofer ok ali cijena je na 13500e dodaj crash bar sve jasno, manuelac jeftiniji nekih 2000e,da dam skuter doplatim znam da cu zazaliti jer bez obzira na zelje nemam puno vremena i grad ce me zezati idi kupi nesto parkiraj,zena zove bla bla zato je skuter bog i batina a s njim mozes i na more al nema osjecaj motora gusta,tako dodjosmo do

dilema 1.

ne dirat nista ostaje x max

dilema dva

zamjeniti x max doplatiti tracer plus srednji kofer

dilema 3

ostaviti x max kupiti voge 625 ili slican tipa cf moto tu je negdje ta doplata za tracera,imas dva motora grad i turing ali 2 registracije 2 odrzavanja malo kilometara pada cijena vogu em ne znas kakav je em kinez mislim idem cesto u kinu znam koliko napreduju ali opet japan je japan sto se toga tice,gledao cf moto 700 ili voge 625 cjenovno ok ima i zontes 703f ali mi prejak i pretezak

ono sto meni lezi je sport turing 17/17 gume voge cf moto zontes to nema oni su turinzi prednja je 19 ka,polovan neki da uzmem nema tcs tako da jok,brzine koje inace vozim su klasicne putne 60 d0 120 kmh

dakle dal se isplati dati tipa 6500e za voge ili doplatiti 6000e i dati x maxa i uzeti tracera koji ti je legao

znam da imate slicnih milion dilema ali eto pomazite

Promenio član siskobn
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 377 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

Pozdrav, jesi razmisljao o Hondi NC750? Imas prakticnost skutera (priblizno), imas opciju automatik/manuelac, novcano dosta povoljnije, imas 17/17 gume itd itd

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Voge 625DSX

Ja sam uzeo novi voge 625, zivim u prigradskom mestu i super je za otvoren put do grada, posle lagano kroz grad, parkiram gde hocu. Posle posla ako je lepo vreme voznja po Fruskoj Gori, ide i lagan offroad. Ne vidim ni jednu prednost skutera osim potrosnje, ali to sto cu ustedeti 800 dinara nedeljno mi realno ne igra veliku ulogu. Provlacim se svuda, parkiram svuda (naravno da nikome ne smetam), a 19 napred je jako zgodna za preskakanje ivicnjaka i nasih rupa na putevima.

Sve u svemu sjajan motor za te pare. Garancija 4godine ili 40 000km i vise nego dovoljno.

• Drug član, 660 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Najbolje znamo sopstvene potrebe i okolnosti, ali smo isto tako skloni samoobmanjivanju i onda nam sinu svakakve ideje 😀

Potpuno mi je jasna tvoja dilema i sve opcije koje su ti otvorene, budem i ja često u sličnim manijama.

Ako znaš da ti posao i druge životne okolnosti neće ostavljati dovoljno vremena za vožnju, nemoj menjati Xmax, imaš nov skuter, sposoban za vikend izlete i aždaju u gradu za obavljanje svakodnevnih obaveza. Izgubićeš sigurno u zameni staro za novo, potceniće ozbiljno tvoj skuter jer je takav sistem poslovanja. 

Ukoliko se odlučiš da prodaš Xmax i to ne obaviš u razumnom roku, sezona ti polako prolazi i pitanje je da li će u tom trenutku biti dostupan model koji želiš. Svakako Yamaha nije uopšte jeftin skuter i meni bi bio overkill po džep da imam još nešto pored nje. Ajde da imaš neki stariji model i ragu, pa da ti bude žao da prodaš jer je upotrebna vrednost daleko veća od novčane.

Vidim da si iz Bijeljine, ne znam kolike su gužve kod vas, ali ako nema previše provlačenja onda ti igra i samo jedan motocikl koji može biti veći od skutera. Tu opet ima jedno veliko ALI, motocikl i skuter imaju zajedničko samo dva točka, koncept je drugačiji i ko god da ti kaže da vozi po gradu motocikl kao skuter, taj verovatno nikada nije seo na skuter. Za grad skuter je majka, maćeha i tatamata. 

Još jednom sve je do tebe, tvojih potreba i ograničenja, što sve pada u vodu kada ti srce zaigra GARU kada sedneš na neku ljutu mašinu.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1232 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ako ne voziš Xmaxa, nećeš ni Tracera :) 

Cepni bar 5-8-10k ove sezone, otputuj negde, pokisni, nek ti utrne dupe, vozi sam, vozi u grupi, isprobaj opremu.. lako je posle zameniti/dodati ako se pokaže da ti treba drugačije ili imaš potrebe za oba. 

Za grad definitivno nije isto ako planiraš da voziš svaki dan, iako svi na prvu mislimo drugačije.

Sama vožnja manje-više, ali ja prvi ne mogu da vozim motor u patikicama, trenerci, farkama iz više razloga (što subjektivnih što objektivnih), a ako treba da se presvlačim kad dodjem na posao, da se usput skuvam ili smrznem (ono "taman" izmedju je jedno 7% vremena), onda pre krenem autom.

Što skuplji i bolji motor, to veća šteta da se ne vozi.. ozbiljnu mašinu već imaš, ja bih lično prvo to isterao pošteno, same se reše sve dileme onda.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 4985 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

U smislu praktičnosti, skuter je tu nenađebiv! Stane cela oprema za pecanje pod sedište i u kofer :) A "putovanja" kuća-poso, trk do prodavnice, kuma... nema tu bolje.

Meni skuter pokriva moje (skomne) potrebe, al najlepše je imati oba, tj. i motor, ko već može da si to priušti. Jedan dvotočkaš koji pokriva sve, realno teško. Negde mora da se krati.

gepek.jpg

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Voge 625DSX
pre 5 minuta, andrej. je napisao:

Sama vožnja manje-više, ali ja prvi ne mogu da vozim motor u patikicama, trenerci, farkama iz više razloga (što subjektivnih što objektivnih), a ako treba da se presvlačim kad dodjem na posao, da se usput skuvam ili smrznem (ono "taman" izmedju je jedno 7% vremena), onda pre krenem autom.

Ja sam uzeo kofer 65l, vozim u motoraskoj jakni i farmericama, laptop i duks u koferu. Kada stanem samo skinem jaknu i izvadim stitnike za kolena na farmericama, zamenim sa stvarima u koferu i spreman sam za posao za 30 sekundi.

• Drug član, 3058 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre sat vremena, siskobn je napisao:

Naime vozio sam prije motocikl pocevsi od BT 50 pa do MZ onda FZR i slicno ali nekako nisam imao srece.Taman krenes problemi zeza i prodaj tako par puta dok nisam rekao dosta.Nakon 12 g provozao jednu zvrku od 125 ccm i rekao treba meni ovo dzaba ljubav je ljubav.Kupio x maxa tech max 300 2024 te nov iz salona,milina voznja sve super za grad extra ljeto mi spasio i kuvanje u autu,naravno oprema ide stara skola....

Nazalost za 1,5g presao 1800 km smjesno samo grad kafa nema se vremena dok nisam odlucio da kazem sebi dosta vise posla ajde uzivaj malo,pocetak sezone provozam novi tracer 7 gt yamt automatik,realno strasan motor,jes da nema leve rucke nema kvacila pa ne znam sta cu s tom rukom i nogom al ok je,pametan sam salta ali najvaznije mi je dao,skuter ocul danas na njega do prodavnice ili necu dok s njim bio kod mene 3 dana kao da vice ajde sta cekas vozi me,tako da sam za 3 dana odvozao pola od 1,5g skuteranekih 900km,e sad je ta dilema 

para za dva motora nemam,mjesta na traceru bio manual ili automatik nema,srednji kofer ok ali cijena je na 13500e dodaj crash bar sve jasno, manuelac jeftiniji nekih 2000e,da dam skuter doplatim znam da cu zazaliti jer bez obzira na zelje nemam puno vremena i grad ce me zezati idi kupi nesto parkiraj,zena zove bla bla zato je skuter bog i batina a s njim mozes i na more al nema osjecaj motora gusta,tako dodjosmo do

dilema 1.

ne dirat nista ostaje x max

dilema dva

zamjeniti x max doplatiti tracer plus srednji kofer

dilema 3

ostaviti x max kupiti voge 625 ili slican tipa cf moto tu je negdje ta doplata za tracera,imas dva motora grad i turing ali 2 registracije 2 odrzavanja malo kilometara pada cijena vogu em ne znas kakav je em kinez mislim idem cesto u kinu znam koliko napreduju ali opet japan je japan sto se toga tice,gledao cf moto 700 ili voge 625 cjenovno ok ima i zontes 703f ali mi prejak i pretezak

ono sto meni lezi je sport turing 17/17 gume voge cf moto zontes to nema oni su turinzi prednja je 19 ka,polovan neki da uzmem nema tcs tako da jok,brzine koje inace vozim su klasicne putne 60 d0 120 kmh

dakle dal se isplati dati tipa 6500e za voge ili doplatiti 6000e i dati x maxa i uzeti tracera koji ti je legao

znam da imate slicnih milion dilema ali eto pomazite

Ako živiš u gradu...definitivno ostavi X Max i uzmi nov motocikl ili taj Voge ili slično u klasi. Završio si posao...

• U prolazu, 3 postova
Pre sat vremena, Efendija Skalin je napisao:

Pozdrav, jesi razmisljao o Hondi NC750? Imas prakticnost skutera (priblizno), imas opciju automatik/manuelac, novcano dosta povoljnije, imas 17/17 gume itd itd

Ona je ono meni kao x adv 750 fakticki skuter a to vec imam.nekako mi malo ruzna napocetku gledao pa odustao.razlika je oko 2000e do tracera tako da....

• U prolazu, 3 postova

Ponudjen mi je voge 625 na dva dana ja zaista slabo znam o tim motociklima kvalitet i slicno ali mi se uklapa u budzet e sad u jednom ste u pravu ako nisam vozio x maxa necu ni taj voge znaci navozaj se pa vidi gdje ces.to sto mi trenutno dupe vapi za jacim osjecajem to je nesto drugo onda plati pa ne jauci.... 

Uglavnom ako ostavljam x max

Motori koji se uklapaju u budzet

Zontes 703

Voge 525 625

Cf moto 700 800

Suzuki vstrom 650 donekle 

To je to max 

Ima jos beneli moto morini al nisam gledao 

I ima jedan zanimljiv 2000e jeftiniji od tracera triumph tiger sport 660 ima cornering quick shifter dole gore ali kakvi su?

Dakle mozel mi ko reci iskustva sa ovim svim motociklima ture koje planiram 300 do 600km 

Promenio član siskobn

• Drug član, 3058 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 3 minuta, siskobn je napisao:

Ponudjen mi je voge 625 na dva dana ja zaista slabo znam o tim motociklima kvalitet i slicno ali mi se uklapa u budzet e sad u jednom ste u pravu ako nisam vozio x maxa necu ni taj voge znaci navozaj se pa vidi gdje ces.to sto mi trenutno dupe vapi za jacim osjecajem to je nesto drugo onda plati pa ne jauci.... 

Uglavnom ako ostavljam x max

Motori koji se uklapaju u budzet

Zontes 703

Voge 525 625

Cf moto 700 800

Suzuki vstrom 650 donekle 

To je to max 

Ima jos beneli moto morini al nisam gledao 

I ima jedan zanimljiv 2000e jeftiniji od tracera triumph tiger sport 660 ima cornering quick shifter dole gore ali kakvi su?

Dakle mozel mi ko reci iskustva sa ovim svim motociklima ture koje planiram 300 do 600km 

Ako gledaš kineze od nabrojanih Zontes je najjeftiniji nema toliko opreme, CF ima qs i svašta nešto a ako ideš na CF onda obavezno pogledaj Voge DSX900 jer on ima najviše opreme i od svih ima najviše snage uz umerenu potrošnju goriva.

• Drug član, 1415 postova

Šta će ti motori sa 50KS kada već imaš Xmaxa 🤷

Ako ti je već takva situacija sa vremenom za vožnju i putnom brzinom, vozi tog Xmaxa i prst u uvo.

U toku te sezone kada pređeš XY kilometara, kazaće ti se sve samo.

• Zainteresovan, 283 postova
  • Motocikl: Zontes 350 E

Ау рођени ја сам мислио да сам ја луд, али ти си ме прејебо опасно 🤣

Без зле намере, као што су ти момци рекли седи попричај сам са собом, погледај колико имаш времена за вожњу на првом месту, а после уклапај финансије, јер лову ћеш некако и набавити али времена ако немаш, можеш да бришеш само тог трејсера и кеш се бацио. Небитно је сад колико ћеш пући мање више кинез-јапан, џабе све калкулације ако ти он стоји паркиран. И да пукнеш више на кинезу, нема везе ако ћеш бити срећан и испуњен, једном се живи! 

• Haha 1

• Ne silazi, 3249 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 5 sati, siskobn je napisao:

Ja sam i veće ture pravio sa Kawasakijem starim 27 godina, ER 5. Bez qvik šiftera, abs, tcs itd... Sa skuterom starim 20 godina isto... Imaš ovde kolega koji su pregazili Alpe, Italiju, Rumuniju itd, sa skuterima... Jedan član sa 50 cm3 peglao do hrvatskog primorja i nazad...

Šta god te mi savetovali, da li ostaviti skuter ili kupiti motor, tebi je problem vreme za vožnju istog. E, tu ti ne možemo pomoći, moraš sam.

Šta god odlučio, srećno !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja