Scylla 23 Napisano juče u 12:22 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam prvi skuter i naravno da se plasim da ga neko ne ukrade, kako vi svoje cuvate? ja vidjam mnogo skutera na ulicama na trotoarima u komsiluku i niko ih ne dira, doduse ne znam jel imaju neku zastitu jos jer nisam zagledao, ali kako se ne plase da ih neko ne odnese, ne ubaci u kombi i ode? msm imam parking u garazi al recimo kad odem u restoran neki na 2-3 sata jel dovoljno da samo stavim na centralni stender i zakljucam volan i ne brinem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1295 Napisano juče u 19:21 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski, ako ozbiljna ekipa resi da ima tvoj skuter, neces moci da ga zadrzis. Prici ce ti kad stanes i uzeti ga, sam ces ima ga dati. Ili ce ga ubaciti u kombi... Mada je to malo verovatno da se desi... Ali ti treba da preduzmes sve sto je do tebe da im otezas posao, jer oni uvek biraju sta im je lakse da odrade. Kvalitetan lanac i katanac+ disc lock bi trebalo da bude dovoljno. Staje ispod sedista i treba ti manje od minut da postavis. Ako imas mogucnost skuter ostavljas da ti je u vidnom polju, da je uz nesto za sta ga mozes vezati i da je prolazno mesto ( da ne smeta pesacima i vozilima). Sreca je da se motori stvarno retko kradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12330 Napisano juče u 20:01 Ne silazi, 2911 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije da se ne kradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1295 Napisano juče u 20:06 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma stvarno , sto se tice zvanicnih podataka. Ali mislim da prosle godine nisam cuo za vise od 2-3 kom. A to mi nekako nije mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1151 Napisano juče u 20:41 BJB Maxi Scooter Club, 2272 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Па погледај само овде на форуму колико их је украдено, није баш да се не краду. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1563 Napisano juče u 21:10 Zainteresovan, 852 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Sakri negde AirTag/SmartTag, cisto da imas mira i znas uvek gde je motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6448 Napisano juče u 21:15 Drug član, 2945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Realno po danu se ne brini, niko ne zna koliko ces se ti zadržati, zakljucaj korman i uzivaj, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 874 Napisano juče u 21:32 Zainteresovan, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Osiguraj motor (Grawe, koliko znam samo oni imaju) i to sa disk lokom i ni sa čim drugim. Sigurno nećeš da vukljaš lanac svuda sa sobom, a disk lok je lagan i staje čak i u džep. To ti je dovoljna zaštita. A kao što rekoše ostali, ako neko želi da ti ga uzme, nemaš ti mnogo opcija. Zato postoji osiguranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6448 Napisano juče u 21:45 Drug član, 2945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Motor mu ima preko 10g tako da to otpada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scylla 23 Napisano pre 23 sati U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan motor(skuter) je 2021 godiste, @RankoBg87, a @markommarko kolko kosta to da osiguram skuter 125cc 9kw 2021 godiste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6448 Napisano pre 19 sati Drug član, 2945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan E onda ok, pa mozda nekih 150-200e, pitaj ih, gleda se po ceni, za motor od nekih 7k kad je nov bude 250e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 645 Napisano pre 16 sati Zainteresovan, 532 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Blackened je napisao: Sakri negde AirTag/SmartTag, cisto da imas mira i znas uvek gde je motor. Da li imas neku konkretnu preporuku modela, cuo sam za to, ali pojma nemam kako funkcionise? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6448 Napisano pre 15 sati Drug član, 2945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Chipolo radi na Android. Spojis ga na telefon, ubacis negde, skuplja podatke preko Bluetootha i Wi-Fi, gps, mozes i da ga tražis ako zaboravis gde si parkirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1563 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Zainteresovan, 852 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Nightrider Z said: Da li imas neku konkretnu preporuku modela, cuo sam za to, ali pojma nemam kako funkcionise? AirTag je original Apple-ov, a za Android sam cuo za SmartTag (imas na KP, cene od 5e do 25e grubo) ali ima i raznih after market kao Ranko sto kaze.. Bitno da je sto manji i samo izvadis/ugasis zvucnik da ne pisti. Takodje mozes namestiti da stigne notifikacija ako napusti odredjenu zonu. AirTag se moze dobro sakriti jer je velicine cepa od piva. Samo namestis widget posle na telefonu i vidis uvek gde je. @RankoBg87Sam uredjaj nema GPS/Wi-fi, nego samo Blutooth, tako da je uredjaj jako mali i baterija traje oko godinu dana. Lokacija se update-uje tako sto neko prodje u dometu BT-a. (automatski), deluje malo cudno ali radi dobro, i uvek ima lokacije cak i na mestima gde retko ljudi prolazi. (dovoljno verovatno da neko i kolima prodje na 10tak metara). Promenio pre 14 sati član Blackened 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 450 Napisano pre 13 sati Zainteresovan, 392 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja svoj motor cuvam ispred zgrade,kada sam kuci retko ga vezujem cak I nocu.vezujem ga obavezno za banderu kada sam odsutan I kada nisam kuci.koristim oxford debeli lanac doduse to nije neka zastita kao sto su kolege vec rekle Ako neko resi da ga ukrade ukrasce ga.Imamo I nadzorne kamere ispred zgrade.dajte pojasnite kako ovo funkcionise sa smart tagom,imam ga odavno Ali nikada ga nisam koristio jer mi se cini da radi samo u stanju I dometu mog Bluetootha.Sta mislite o ovom GPS traker GF07 Magnetni GPS GSM lokator tracker treker - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM NOVI GPS tracker GF07 - treker + audio nadzor ( poseduje i mikrofon)Filip 0692613370 - KP, Viber, SMS, poziv... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1563 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 852 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To je previse komplikovano i cimanje. Treba sim kartica, napajanje, ili punjenje baterije. Vuce struju. A AirTag, pa nema sta, to je zatvoren protokol na svakom Apple uredjaju, cim je neko u dometu BT-a, prosledi se lokacija AirTag-u. To sve radi potpuno anonimno i enkrptovano. Trebalo bi slicno i SmartTag da radi, samo moguce da je mreza dosta manja od Apple-a, jer je za Galaxy telefon mozda. ili odredjenje modele. Kod Apple-a svi uredjaji su u toj mrezi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22006 Napisano pre 9 sati Integrisan, 6902 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Blackened said: AirTag je original Apple-ov, a za Android sam cuo za SmartTag (imas na KP, cene od 5e do 25e grubo) ali ima i raznih after market kao Ranko sto kaze.. Bitno da je sto manji i samo izvadis/ugasis zvucnik da ne pisti. Takodje mozes namestiti da stigne notifikacija ako napusti odredjenu zonu. AirTag se moze dobro sakriti jer je velicine cepa od piva. Samo namestis widget posle na telefonu i vidis uvek gde je. @RankoBg87Sam uredjaj nema GPS/Wi-fi, nego samo Blutooth, tako da je uredjaj jako mali i baterija traje oko godinu dana. Lokacija se update-uje tako sto neko prodje u dometu BT-a. (automatski), deluje malo cudno ali radi dobro, i uvek ima lokacije cak i na mestima gde retko ljudi prolazi. (dovoljno verovatno da neko i kolima prodje na 10tak metara). Znaci idemo na Temu xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6491 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Ne silazi, 4764 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, bracabgd je napisao: Па погледај само овде на форуму колико их је украдено Pa koliko? Koliko ja pamtim, samo jednu prijavu te vrste sam video na forumu, a i to je pitanje šta se zaista desilo u pozadini priče, jer nije bilo naknadnih informacija. A može bit svašta u pitanju, od osvetoljubive devojke\žene, dugovanja novca mrkim likovima, ljutih komšija i ko zna šta sve ne... A živo me zanima, da li je ikad iko praktično rešio krađu pomoću cuculjka pod sedištem? Promenio pre 9 sati član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1563 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Zainteresovan, 852 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, boza_kg said: A živo me zanima, da li je ikad iko praktično rešio krađu pomoću cuculjka pod sedištem? Sada moram da menjam lokaciju . Ma da, vise iz prakticnih razloga, ponekad korisno da znam gde sam ostavio motor, i eto malo mira. Motor ostavljam gde god stignem, pogotovo kada putujem u nova mesta, ne razmisljam o tome nesto. Posle se lako orijentisem gde je preko Tag-a. Ali ako napusti krug oko kuce/zone, stize poruka odmah, pa sada jel to nesto vredi, ko zna. Promenio pre 9 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9315 Napisano pre 9 sati Drug član, 3279 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Lepo treba voziti motor koji niko ni ne poželi da ukrade. Ispravnu ružnu naizgled grobinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6491 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 4764 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je veći rizik da ti neko namerno ili nenamerno napravi materijalnu ili psihološku štetu, skrca motorin ili tako nešto, nego da ga ukradu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3038 Napisano pre 7 sati Drug član, 1029 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Pa koliko? Koliko ja pamtim, samo jednu prijavu te vrste sam video na forumu, a i to je pitanje šta se zaista desilo u pozadini priče, jer nije bilo naknadnih informacija. A može bit svašta u pitanju, od osvetoljubive devojke\žene, dugovanja novca mrkim likovima, ljutih komšija i ko zna šta sve ne... A živo me zanima, da li je ikad iko praktično rešio krađu pomoću cuculjka pod sedištem? Iznenadio bi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6491 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 4764 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro sad, neki tamo primer, iz tamo nekog belog sveta. Nego, pričam za kolezu, novajliju sa skuterom. Stvarno mislim da realno nema razloga da se zbog toga stresira. Ja sam parkirao godinama skutere ispred zgrade, ne zaključavam lancima ni katancima, glupi disklock jock i tome slično. Ako ne smetaš nikome, niko to ne dira falabogu. Postoje šanse da se deca pentraju ili drogirani tinejdžeri, pa da obore motorin, da ti mačke i kučići uneređuju vozilo i tako to, ali krađe su sasvim retke. Najbolje je obezbediti garažu, pa si miran, ako se to ikako može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6448 Napisano pre 6 sati Drug član, 2945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru u Sloveniji su pokusali da ukradu, nasao ga pomocu taga, Druga strana price, iz garaže zgrade ga izvukli, imao lanac, disc lock, lanac isekli a zbog disk loka su sekli disk, slomili bravu, pocupali instalaciju. Najbolje od svega kad je zvao policiju i rekao da je motor ukraden da zna gde je, oni dosli do stana prvo, uzeli podatke i tek onda otisli tamo gde motor u nekoj garazi, lopove nisu nahvatali. Trecer 7, 2k km presao, nisu priznali totalnu nego popravka, kasko, oko 4k eura bila popravka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1563 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Zainteresovan, 852 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo - ne ocekuje se taj tag, verovatno bi lopovi mogli detektovati nekim uredjajem, ali GPS/GSM je cesci, to mozda pogledaju. Ko je bas paranoican, moze da stavi dva, i da nadju jedan, ostaje drugi, mada nema sanse ga pronaci ako dobro sakrijes... Meni je to dovoljno za mir, lanac, disk lock i slicno ne bih nikada stavljao, neprakticno je skroz. Promenio pre 6 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...