Jump to content

Moto Zajednica

Мото путеви - визуелни водич

Recommended Posts

• Drug član, 1825 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Pa AL - Bovansko jeste dobar asfalt, ali je ravno bez krivina  kao sto sam onomad opisao. Kolege se slozile da nije 4/5. Neka bude 3/5, ali ne zbog loseg kvaliteta, vec "dosadnog" puta.

Bovansko-Sokobanja je po meni odlican

Paligrace - Niš, naravno da se spaja i tu je put 4/5, interesantan je. Ima krivina, ima lepe prirode, prolazi se Miljkovac, Paljina,  lep asfalt, lepo je...

Edit:

Danas idem preko Siceva do Bele Palanke.

Vidim da od Crvene reke do BP nije obelezen put. Obelezi ga sa 3/5. Podloga dobra  a opet ravno i dosadno...

Msm da bi se i ostali juznjaci slozili.

Aktivirajte malo vojvodinu :)

Promenio član MaxiS
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Никад не једи жути снег!, 1049 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

На предлог колеге @sst направисмо и форму за лакши и бржи унос података, па извол'те...

• Sviđa mi se 2

Добро, не морате одмах сви да нагрнете на ову форму, не могу да хендлујем толико уноса, може и овде слободно... 😁

• Haha 1

Аха, има 2 уноса, додаћу данас, хвала!

Sent from my 24117RN76E using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 667 postova
  • Motocikl: Apn 6

@maxis slazem SE za deonici C.reka B.palanka asfalt dobar Ali dosadno.Vodite racuna o brzini na toj deonici hoce da postave radar cak I u civilna kola.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 4/20/2026 at 8:46 AM, Влајко said:

Ширимо се ;)💪

Screenshot2026-04-20084550.thumb.png.c2b2fc18f1618a1abfcc92fa32f38aaa.png

Sjajna stvar, ono malo što sam ja prošao je obeleženo... Vidim uspavalo se sa prolećem, verovatno se vozi i ne čita forum toliko, 20. april prošli post, možda nekog ovim sada iniciram da doprinese započetom projektu 😀.

Evo i konkretnog pitanja, trebalo bi da prođem od Novog Pazara dole na more, ka Podgorici dakle prvo. Vidim da je ka Ribariće i granici zelena deonica, takođe nije loše ni Berane ka Kolašinu, "ćetvorka" i "trojka", ali nije spojeno ovde preko Rožaja. Kako sam baš hendikepiran 14" točkovima na skuteru, ne bih da upadnem na neku "dvojku" ili još gore na toj deonici, pa eto ako neko ima informaciju kakav je taj potez od 50-ak kilometara, jer nije baš ni kratak 😃?

Ili imate neku alternativu, za Novi Pazar - CG/Podgorica, bitniji mi je kvalitetan asfalt nego kilometraža 😃?

Sad vidim i ovo Berane - Kolašin tanana neka linija na Google Maps 😃, da li mi je sigurnije da kružim okolo na sever ka Bijelom Polju i Mojkovcu, ili je ipak OK Berane - kolašin, to je pored ski centra valjda? @Skandi

Promenio član Гоша

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Tako je, pored ski centra, preko Lubnica, kroz tunel. Od Tunela do Kolašina je malo lošiji put, ali nije toliko strašno (Priroda jako lepa ovim krajem)
Ja bi sigurno opet tuda radije neko preko Bjelog Polja. Bjelo Polje nesto pamtim po rupama i radovima pa ga stalno zaobilazim.
A ako baš ne žuriš i oćeš da uživaš, možes se spustiti i do Plava, pa preko Albanije, SH-20 (jako atraktivan i dobar put) do mesta Hani i Hotit i tu na kružnom toku okrenuti ka Podgorici - Samo imaj na umu, kroz Albaniju treba zeleni karton.

Evo tog puta od granice do Skadra:

Za Podgorocu je skretanje na 39:20
Ako zanemarimo vreme koje nas je na početku malo upropastilo, ja bi ovaj put ocenio sa 5

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 5

• Drug član, 1680 postova

Hajmo još nešto da ubacimo. Čudi me da još niko nije.

Put: Nevade-Takovo ukupna ocena 5/5

Kvalitet asfalta: nov 5/5

Krivine: jako lepe za malo bržu vožnju 5/5

Predeli: lepo je sve pre i posle ali ovde je fokus na fenomenalnoj (ali kratkoj) deonici puta. 

Napomena: put je lepo obezbeđen, prolazi kroz naselja ali može baš brzo da se vozi jer krivine stvarno mame a asfalt je nov za koji se gume lepe.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Put: Pranjani-Bogdanica-Duškovci 3/5

Kvalitet asfalta: 3/5

Krivine: 3/5

Predeli: lepi predeli.

Napomena: lep lokalni put za laganu vožnju. Uzak, ima krivina pa voditi računa. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

On 5/28/2026 at 2:57 PM, Skandi said:

Tako je, pored ski centra, preko Lubnica, kroz tunel. Od Tunela do Kolašina je malo lošiji put, ali nije toliko strašno (Priroda jako lepa ovim krajem)
Ja bi sigurno opet tuda radije neko preko Bjelog Polja. Bjelo Polje nesto pamtim po rupama i radovima pa ga stalno zaobilazim.
A ako baš ne žuriš i oćeš da uživaš, možes se spustiti i do Plava, pa preko Albanije, SH-20 (jako atraktivan i dobar put) do mesta Hani i Hotit i tu na kružnom toku okrenuti ka Podgorici - Samo imaj na umu, kroz Albaniju treba zeleni karton.

Evo tog puta od granice do Skadra:

Hvala i hvala @Bojan_Jgd. Razmišljao sam i o SH20, nego ni ovo što pitah nisam prošao, a u stvari, ako se bude ostvarilo, silazim do Bojane, a odatle posle na zapad uz obalu Jadrana, exYU 😃, ako uspem sve do Slovenačke obale 😃. Crtam rutu, gledam koliko je dana i para, pa da li ću moći da se uklopim. A SH20, i uopšte Albanija, nekom narednom prilikom. Inače, video sam već gledao ranije 👍

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2516 postova
  • Motocikl: -
On 28. 5. 2026. at 14:19, Гоша je napisao:

Evo i konkretnog pitanja, trebalo bi da prođem od Novog Pazara dole na more, ka Podgorici dakle prvo. Vidim da je ka Ribariće i granici zelena deonica, takođe nije loše ni Berane ka Kolašinu, "ćetvorka" i "trojka", ali nije spojeno ovde preko Rožaja. Kako sam baš hendikepiran 14" točkovima na skuteru, ne bih da upadnem na neku "dvojku" ili još gore na toj deonici, pa eto ako neko ima informaciju kakav je taj potez od 50-ak kilometara, jer nije baš ni kratak 😃?

To od granice do Berana je većim delom novo-rekonstruisani put.

Do Rožaja su radovi završeni prošle ili pretprošle godine, ne sećam se tačno (ako te ne mrzi, bunari po temi "Kakav je put" - pisano je tamo dosta o tome, a i ostatak do Berana je skroz OK (prošle godine sam prolazio).

Vidim na ovoj mapi da je od Pazara do granice tamno zelena linija - nisam prolazio prošle godine (išao sam preko Peštera), ali znam da su pretprošle na nekoliko mesta bili radovi sa semaforskim propuštanjem saobraćaja, moguće da je sve završeno.

Ovo Berane-Kolašin je kako Skandi reče - do tunela (malo više od pola) sjajno, posle tunela 'nako...

On 28. 5. 2026. at 14:19, Гоша je napisao:

Ili imate neku alternativu, za Novi Pazar - CG/Podgorica, bitniji mi je kvalitetan asfalt nego kilometraža 😃?

Ja inače ove godine planiram (ako nagovorim ženu) da prođem "putem kojim se ređe ide" - Andrijevica - Trešnjevik - Mateševo - Veruša - Bioče. 85km, kažu da su završeni radovi na prvoj deonici Andrijevica-Mateševo (bio grozan planinski put, sad je valjda sređen asfalt, ali je put i dalje pravi planinski). Ostatak do Bioče sam poslednji put prošao pre 15-tak godina, i sećam se da je bio solidan put (uzak seoski, ali pristojan asfalt) kroz prelepe predele, i bez saobraćaja, ali nemam pojma kakvo je stanje sad, a Google street view je iz 2016-te.

U svakom slučaju, ako u danu ideš iz BG do primorja/Podgorice, ovo ne preporučujem zbog potencijalno izrazito spore vožnje. Meni je polazna tačka 14km od Andrijevice, pa mogu kako hoću, i samo je pitanje da li će gospođa da prihvati alternativni pravac :D 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 363 postova
  • Motocikl: 701 enduro / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100

Uzan planinski put celom duzinom, ali prelep. Od Andrijevice preko koma su ga rekonstruisali prosle god, nema toliko rupa vise, ranije je bilo bas truckavo za neki putni motor.

Ali je priroda carobna i pogledi neverovatni, pogotovo deo od Mateseva do Bioca preko Veruse.

Ove god sam 2x prolazio tuda, sad je vec postala i guzva jer je krenula moto turizam sezona u tim krajevima.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1102 postova
  • Motocikl: Tracer MT09, R1300 GSA

Jedan zanimljiv put kroz središte Golije počinje od mesta Brvenik (između Ušća i Raške) i vozi se do Gradac gde može da se poseti istoimeni manastir iz 13.veka, zatim put vodi do mesta Rudno i nastaviti ka manastiru Studenica.

Kvalitet asfalta: 3/5

Krivine: 4/5

Predeli: veoma lepi

Napomena: lep lokalni put za laganu vožnju. Uzak, ima krivina i rizle pa voditi računa. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Ko hoće da obiđe meandre Uvca može i putem koji vodi od Sjenice, Gornje Lopiže, vidikovac Veliki Vrh oko 15 km. Poslednjih 700-800m je makadam do parkinga i onda 200m peške do vidikovca.

Kvalitet asfalta: 4/5

Krivine: 4/5

Predeli: veoma lepi

Napomena: lep lokalni  put za laganu vožnju. Uzak za jedno vozilo, ima krivina i rizle pa voditi računa. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Treba obeležiti i put Sjenica - Duga Poljana

Kvalitet asfalta: 5/5

Krivine: 3/5

Predeli: solidni 

Napomena: brz put sa brzim krivinama i dugačkim pravcima, nema puno saobraćaja

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

BiH tek započeta, pa ako ima onih koji su prolazili skorije, bar neki "glavni" pravci za vožnju, ili verujem mnogima ne manje bitno, gde nešto ima da se vidi, poseti 😃?

Na povratku sa Jadrana sam nacrtao neku turu:

Do Plitvičkih jezera (gde sam bio kao dete) i Željave.

Posle Bihaća sam odabrao na jugoistok, jer sam video da ima lep vodopad u Martin Brodu (ima neki manji i veći vodopad blizu koliko vidim).

Dalje pećina u Drvaru me nije impresionirala na TV-u i tu ne bih gubio vreme (ili grešim?) , ali Jajce jeste lepo, a posle do Banja Luke ima i slapova u Krupi na Vrbasu.

Od Banja Luke na kraju nekuda za Beograd 😃 nisam pametan, čitajući komentare je ili smor autoput, ili smor kroz taj severni deo BiH?

Da li ima nešto relativno usput, a vredno za videti na gore nabrojanom, ili neki bolji pravac možda?

Naravno ne sve u danu 😀, verovatna spavanja Bihać i Banja Luka.

image.thumb.jpeg.cc63093cd556fc06bd65240f9456322c.jpeg

Pre 7 sati, Гоша je napisao:

Do Plitvičkih jezera (gde sam bio kao dete) i Željave.

Pošto vidim da ideš Karlobag - Gospić, predlažem kratku obilaznicu i kratko stajanje na možda najlepšem vidikovcu nad Jadrankom, Kubus.

Samo na samom vrhu, umesto kroz tunel, skreneš levo malo pre vrha.

https://maps.app.goo.gl/5tXChSSUYD9yypq68

• Sviđa mi se 1

Hvala Denise 👍

Notirano, mislim da ne mogu da promašim zbog tog tunela 😃 a i ako prođem kroz tunel, vratim se posle njega 😀

image.thumb.png.519ad1bfa059338b9fee4c0449db5ecd.png

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, Гоша je napisao:

Hvala Denise 👍

Notirano, mislim da ne mogu da promašim zbog tog tunela 😃 a i ako prođem kroz tunel, vratim se posle njega 😀

image.thumb.png.519ad1bfa059338b9fee4c0449db5ecd.png

Skretanje pre tunela možeš lako da omašiš jer je nekako neugledno, ranije nije bilo ni obeleženo, ne znam sad, i pre je nego ugledaš tunel.

Ali svakako nije daleko da se vratiš s druge strane i ako promašiš.

• Sviđa mi se 1

@Влајко

Nisi ubacio ova dva puta koja sam postavio.

Evo još jedan.

Put pod brojem 223 od Bele Palanke do Periša. 

Kvalitet asfalta: početni deo od Palanke 5/5 ali od pola je max 3/5. Malo makadama (dobro utabanog) i lošijeg asfalta. Može da se vozi, nije strašno 

Krivine: ima ih, lepe krivine, nije zahtevno previše.

Predeli: izuzetni 5/5

Napomena: treba proći bez obzira na tu lošiju deonicu. Stvarno je priroda izuzetna. 

Ukupna ocena 3/5.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja