Jump to content

Moto Zajednica

MOTO DEDA MRAZEVI 2025. - subota 27. decembar 2025.

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6624 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Rade... Prvo ovo nije tema za rasprave o Maxiskuter klubu :neznam: 

Kritika je uvek ali uvek dobrodošla ako je utemeljena.

Ti ovde napominješ kako su "redari presekli ljude u koloni i kako projure pored njih da bi stigli na čelo da zatvore", tj kažeš/pišeš "da si dosta puta čuo"... Posao redara jeste da obezbedjuju prolaz kolone, zatvaraju pristupne saobraćajnice da kolona prodje bezbedno. Učesnici kolone treba da voze u postavljenoj formaciji i da omogućavaju redarima da se prebace sa leve na desnu stranu boka kolone, što bezbednije ako ima potrebe. Ako učesnici kolone poštuju pravila vožnje u koloni oni tada ne ugrožavaju redare a ni redari njih. U odnosu na broj učesnika kolone, redara je neuporedivo manje i samim tim oni MORAJu da pretiču kolonu sa bokova da bi postigli  ta zatvaranja.

Ja ti navodim da tokom ovih 18 godina redarisanja (ja sam doduše nov, tek 14 godina sam redar) nismo imali NIJEDAN incident/udes da su ga izazvali redari.

To Rade nije sujeta, to je fakat. Imamo sistem koji dosta dobro funkcioniše. Naravno da nije savršen ali se trudimo da ga unapredimo na svakoj sledećoj vožnji. Posao redara nije nimalo lak, dosta se tu navoza i jurca kako ti kažeš ali to je samo i isključivo da se učesnici kolone bezbedno sprovedu na odredišta. To smo do sad UVEK uspevali. Ako je to sujeta - neka je :takoje:

Proletos posle upliva bus-a i preuzimanja kolone 15. marta, objavljen je javni poziv da se forumaši uključe u redarsku službu. Da li sam prevideo ili se nisi prijavio? To je bila zicer prilika da izneseš predloge za unapredjenje ili novo ustrojstvo redarske službe. Imali smo već nekoliko sastanaka veruj mi, ne vidjamo se mi samo na BJB vožnjama. Mnogo je tu dogovora i planiranja.

Ako ti ovo moje pisanje deluje sujetno, veruj da nije. Iz najbolje namere je. Posle 16 godina na ovom forumu i dalje želim da doprinosim i imam ideal da to žele i drugi. Svi pravimo greške, niko nije najpametniji, svaki konstruktivan predlog a pogotovo kritika je dobrodošla i poželjna.

Ako si danas bio deo kolone, hvala ti i u ime redarske ekipe izvini ako nešto nije bilo ok, to važi i za ostale učesnike. :care:

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1098 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 R

I ja sam poduze tu...

Nije tema za raspravu pa napises kilometarsku poruku... 🤣🤣🤣 E jesi hit. Sve si upravu, izvini.

Teorija- potvrdjena! Hvala 😊😊😊

Laku noc divni ljudi.

Hvala svima na privatnim porukama u znak podrske! 

Vidimo se na drumu, uzdravlje vam svaki metar i kilometar! Ziveli

🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Promenio član Rade koenig
  • Hvala 1
  • Haha 1

• Vlasnik sajta, 5497 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Evo da se oglasim, pa da zatvaramo ovu neprimerenu diskusiju ovoj temi. 

Dakle, posao redara je da uvedu i očuvaju red tokom događaja radi bezbednosti svih učesnika naših manifestacija i ostalih učesnika u saobraćaju. To im je primarni zadatak, sve ostalo je sekundarno. 

@mihazero Juče smo imali skoro 500 motocikala za koje je trebalo da organizujemo parking i bezbedan dolazak u dom. Kao što znaš, zbog ćacilenda nismo mogli da se parkiramo na uobičajenoj lokaciji, pa je zato posao redara bio znatno teži i stresniji. Ako ćeš na nekog da se ljutiš, treba da se ljutiš na kreatore ćacilenda. Hvala ti što nas fotografišeš, ali nikad nismo, niti ubuduće možemo da ti garantujemo idealne uslove za fotkanje. Unapred ti se izvinjavam zbog toga. 

@Rade koenig Kao što znaš, svi redari su ovde dobrovoljno i trude se zarad svih učesnika. Otvorio sam poziv ranije ove godine za forumaše da se prijave i postanu redari dobrovoljno. Ako imaš neku zamerku, evo pozivam te da se prijaviš za redarsku službu i pokažeš nam svoje znanje za koje tvrdiš da ga imaš. Ako pak to ne budeš hteo ili mogao, onda te opet pozivam da ne kritikuješ sa strane jer lako je kritikovati iz udobne fotelje. 

Molim da ubuduće sve kritike za organizaciju meni pošaljete putem privatne poruke, da bismo sve eventualne greške mogli da popravimo za naredne akcije. Takođe pozivam sve vas koji želite da aktivno pomognete organizaciji da se prijavite za BJB redarsku službu. To je najbolji način da svojim trudom poboljšate sve buduće akcije koje ćemo praviti. 

• Sviđa mi se 10
  • Hvala 1
  • Podržavam 7

A sad bih da se zahvalim svima koji ste donirali svoj novac i došli juče na našu tradicionalnu manifestaciju. Kao što znate, ova akcija je sada već punoletna jer smo je davne 2007. godine pokrenuli. Kada god dođemo u dom i vidimo odavno već poznata lica štićenika, setimo se zašto sve ovo radimo - za njih, njihovu sreću i radost kada nas vide ponovo. Oni nas odavno po imenu poznaju i obraduju nam se kao rodu rođenom...

Posebno bih da se zahvalim svim pojedincima koji su se iscimali da dodatno pomognu kroz firme u kojima rade. Ove godine je @Dzoni1991 lobirao unutar Bambija da dobijemo deo slatkiša od njih, a njegov drugar (zaboravih mu ime) je iz svoje radnje doneo preukusne bajadere koje sami proizvode. Ko ih je juče probao ispred upravne zgrade doma, zna o čemu pričam. :) Hvala, momci! 

Takođe, želim da se zahvalim raznim forumašima i firmama koje su na razne načine pomogle da se akcija uspešno desi - od doniranja novca, poklona za humanitarnu tombolu, kombija za prevoz paketića, distribucije odela i dodatnih poklona za Sremčicu. Hvala svima od srca! ❤️

Sa željom da nam ova akcija poživi i bar narednih 18 godina, želim vam srećne novogodišnje praznike i srećnu 2026. koja nam predstoji! 

• Sviđa mi se 25
  • Hvala 3
  • Podržavam 1

• Cool tip, 3213 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Bilo je sve savrseno kao i uvek, u nepredvidjeno otezavajucim okolnostima. Ja se izvinjavam sto nisam obukao narandzasti prsluk, jer me je ovaj virus omlatio totalno,a jutro pred skup sam saznao da mi rodjena sestra ima cancer na plucima, i nisam se osecao sposobnim da pripomognem, ko me je video video je i moje groznice po celim ustima. I naravno nocas opet temperatura, ali nije mi zao ni sekunde. Jos jednom bih porucio da ste svi vi sjajni ljudi, i da vas Duska i ja mnogo volimo,vi ste nasa porodica.

• Sviđa mi se 18
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally edition
1 hour ago, Pablo said:

A sad bih da se zahvalim svima koji ste donirali svoj novac i došli juče na našu tradicionalnu manifestaciju. Kao što znate, ova akcija je sada već punoletna jer smo je davne 2007. godine pokrenuli. Kada god dođemo u dom i vidimo odavno već poznata lica štićenika, setimo se zašto sve ovo radimo - za njih, njihovu sreću i radost kada nas vide ponovo. Oni nas odavno po imenu poznaju i obraduju nam se kao rodu rođenom...

Posebno bih da se zahvalim svim pojedincima koji su se iscimali da dodatno pomognu kroz firme u kojima rade. Ove godine je @Dzoni1991 lobirao unutar Bambija da dobijemo deo slatkiša od njih, a njegov drugar (zaboravih mu ime) je iz svoje radnje doneo preukusne bajadere koje sami proizvode. Ko ih je juče probao ispred upravne zgrade doma, zna o čemu pričam. :) Hvala, momci! 

Takođe, želim da se zahvalim raznim forumašima i firmama koje su na razne načine pomogle da se akcija uspešno desi - od doniranja novca, poklona za humanitarnu tombolu, kombija za prevoz paketića, distribucije odela i dodatnih poklona za Sremčicu. Hvala svima od srca! ❤️

Sa željom da nam ova akcija poživi i bar narednih 18 godina, želim vam srećne novogodišnje praznike i srećnu 2026. koja nam predstoji! 

Zadovoljstvo je moje, juce su me privatne obaveze malo omele ali sam tu sa vama svakako.

Svaka cast kao i svake godine na divnoj organizaciji i siguran sam sledece godine u jos vecem broju.

Ziveli i ponos je biti deo ovakve zajednice :cirka1:💪

• Sviđa mi se 7

• Integrisan, 9014 postova

Bravo za sve učesnike. 500 motora po hladnon danu je zaista za respekt. 

Nekoliko ljudi juče je želelo da ostavi donaciju u keshu. Izvinjavam se svima, jasno je zašto to nije najbolja ideja, tako sa nogu, neformalno. 

Najbolji put je, da ponovim i ovde, uplata na račun objavljen u ovoj temi. Svakako nije kasno, od svih para koje preostanu obično sticenicima doma kupimo odeću. 

A, ove godine smo dobili stidljivu molbu i za bilo kakvu, polovnu, veš mašinu! Ne od uprave, već od sticenika koji žive polusamostalno, u okviru doma. 

Meni je to nekako tako kul, akcija toliko dugo traje i tako se dobro vec znamo, da nekako dodjemo kao neki teča iz inostranstva. Ne vidjaju nas bas svaki dan, ali računaju na nas za obične probleme! 

Hoću reći, ako neko ima ispravnu veš mašinu viška, molim na PP! :)

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 1

Ja onako u polu zezanju pitam juce:, "dobro, kakvu mašinu hoćeš, sad ti je šansa dok smo obučeni kao deda mraz!". 

Mara se postidi, gleda u zemlju i kaze: "Bilo kakvu... Samo ako može da radi". Ono, iz srca joj izašlo 🤣

• Sviđa mi se 8
  • Tužan 3

pre 12 minuta, sashac je napisao:

Mislim da nam nije veliki problem da skupimo lovu i kupimo im novu.

Treba da se presaberemo finansijski da bismo videli koliko je para ostalo, ali verujem da ćemo moći i veš mašinu da pazarimo, pored odeće koja im uvek treba. 

• Sviđa mi se 4

• Cool tip, 3213 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady
pre 7 minuta, severian je napisao:

Ja onako u polu zezanju pitam juce:, "dobro, kakvu mašinu hoćeš, sad ti je šansa dok smo obučeni kao deda mraz!". 

Mara se postidi, gleda u zemlju i kaze: "Bilo kakvu... Samo ako može da radi". Ono, iz srca joj izašlo 🤣

Bio sam prisutan, bas tako je bilo.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: RD07 '93., šareno govedo..
Treba da se presaberemo finansijski da bismo videli koliko je para ostalo, ali verujem da ćemo moći i veš mašinu da pazarimo, pored odeće koja im uvek treba. 

Šta god treba za njih, samo pišite i završavamo to

Sent from my 23078PND5G using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

+1

Lakse nam je da im uzmemo novu zbog garancije a i lomatanja oko isporuke .

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Beverly S 300HPE

Slažem se za novu, samo potvrdite da pare treba uplatiti na račun sa početne i da je to odluka pa da pomažemo.

Ne treba ni da ode većina preostalih para na tu mašinu, to je ipak samo njih nekoliko, koliko god su meni lično dragi. Odrasli su u domu, bili u onom programu zajedničkog samostalnog života uz podršku iz doma, onda su prestale donacije za rentu tih stanova i opet su, u zlatnom dobu, vraćeni u dom. Poseban paviljon, simulacija malo samostalnijeg života. 

Osnovni trik je da ta mašina stigne gde treba, a ne domu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 2883 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Jeste se narod istrošio al da damo i za mesec dana po 1000 ili 2000 cas posla se skupi za dobru masinu.

Na brzinu napravih video. 

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 1

• Drug član, 774 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Društvo svaka čast svima koji su bili. Nije bilo toplo oko mašina, ali jeste oko srca. Impozantan broj rekao bih i rekordan, a siguran sam da će biti oboren sledeće godine. 

Pored radosti koju donesemo drugarima u Sremčici toliko dece usput, pozdrava ljudi iz kola, siguran sam da još nekoga podstaknemo da donira nekome kome treba. Time svaka ovakva vožnja ima širi smisao. 

Hteo bih i da podsetim da ovo nije jedino druženje sa drugarima iz Sremčice. Još jedno, možda ne toliko vizuelno efektivno, ali verovatno i emotivnije i bitnije je za Vaskrs, ali nekako stavljeno u zapećak. Ako nas se ovoliko skupilo sada, verujem da barem petina nas može i na proleće da dođe, da otpikamo fudbal, basket, podružimo se sa njima. Nekada karton šarenih jaja vredi više od paketića i donacija. Između ostalog jer je na sam dan praznika. 

Bravo još jednom do sledećeg viđenja

IMG_20251227_162549.thumb.jpg.2f0e8b634851b7c8e9b758daa7412e37.jpg

IMG_20251227_161416.thumb.jpg.2a7cc1b6258b940fe9097c71f2ed12a0.jpg

IMG-0d056486ddf57b196bb79a5e8472dfa3-V.thumb.jpg.f8c8dc3269634bed754556202df77d18.jpg

IMG_20251227_121019.thumb.jpg.19f5f12c78c4c913f54f243d1c8b3fe0.jpg

• Sviđa mi se 14

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi
Pre 5 sati, Pablo je napisao:

. Ove godine je @Dzoni1991 lobirao unutar Bambija da dobijemo deo slatkiša od njih, a njegov drugar (zaboravih mu ime) je iz svoje radnje doneo preukusne bajadere

Daj kontakt za bajadere, kidaju 😁

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3153 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Nemam više lajkova za prethodne postove, sorry, potrošilo se ! :)

Još jedna odlično sprovedena akcija od početka do kraja ! Sve je bilo u najboljem redu.

Evo i od mene par fotki:

Screenshot_20251228_140908_Gallery.thumb.jpg.2fbf81b12dd7b12664f6681bff7484ec.jpg

Screenshot_20251228_140855_Gallery.thumb.jpg.e93bbf189698031511ef786160b6a039.jpg

Screenshot_20251228_140745_Gallery.thumb.jpg.8ef99a6e719efd3c4e0ecc65e14747d9.jpg

Screenshot_20251228_140916_Gallery.thumb.jpg.e30b1c72879d8fcb7467f82f42a85796.jpg

Screenshot_20251228_140834_Gallery.thumb.jpg.1ea956bc47eb9fc383cffbc5212f43e3.jpg

Screenshot_20251228_140757_Gallery.thumb.jpg.a786ba3983e5539717e87beb6e51f203.jpg

Screenshot_20251228_140843_Gallery.thumb.jpg.cb42e4237a570b271132930594c5edf2.jpg

Screenshot_20251228_140725_Gallery.thumb.jpg.43c144b47e3a9cf507cc78c6a3ee8cbf.jpg

Hvala svima !!!

• Sviđa mi se 12

Pre sat vremena, onyxia je napisao:

Daj kontakt za bajadere, kidaju 😁

Dobio sam kontakt! 

WWW.DEWASTORE.RS

Dewa Derra Vam nudi mnoštvo različitih ukusa i kombinacija, ne ostavljajući ravnodušnim ni one sa istančanim čulom ukusa, na Vama je da izaberete svoju kombinaciju.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 743 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally

Treba ja da imam jednu veš mašinu, ali dosta je stajala moram da je isprobam. Svakako nije mnogo stara i radila je poslednji put kada smo je palili. Ako radi, biće nam drago da je doniramo. Jedino što nisam u BGu sledeće nedelje pa mogu time da se bavim tek oko Božića.

• Sviđa mi se 11

• Vozac A kategorije :D, 1052 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Кад срце вјерује Бог увијек дјелује :) то је нешто ме води у жвоту.

Жарко сам желио да нас ове године буде још више и да вријеме буде таман толико добро да се свима пробуди жеља да буду дио ове, сада већ пунољетне, акције. 

Ријечи су одавно мање важне, успјех ове акције мјери се количином осмјеха који смо измамили не само код штићеника Дома него и свих људи, а нарочито, дјеце. 

Ево и од мене пар фотографија:

image.thumb.png.6bce9ba42a72110c4bdf85a2ae312ad1.png

image.thumb.png.8ef6815817dd15a58c526ac2dbb1d3c6.png

image.thumb.png.1b5cf3b5fa677397116a2c4fa081b57a.png

image.thumb.png.b73bc7c01d0094cd4ee13028ca55cfd3.png

image.thumb.png.7e908f356b3f8cc835c7f8540f5a05d8.png

image.thumb.png.d7cbd6661ffb5c3f3b9752b31c2310cc.png

image.thumb.png.5517f73bb570148bd200ec2db0916b40.png

image.thumb.png.ab4a61daa0dbbc64eda9dff00852cf30.png

И да, цитираћу једног млађаног редара, са оваквим редарима лагано до Париза можемо ићи у колони. 

Част ми је да сам дио ове мото заједнице. 

П.С.

Пожелио бих свим члановима форума и њиховим породицама срећне празнике и да им наредна година буде, макар, за 1% боља него ова. 

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja