Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina novog motora u 2026, koji je vaš izbor

Recommended Posts

• Ne silazi, 3335 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Hahaha, pazi stvarno tužan motor, nisam primetio do sada. Ne znam dal bih mogao ovakav motor da vozim, parkiraš ga, okreneš se da ga pogledaš, a on tužan :D 

• Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT
Pre 8 sati, Мркс je napisao:

Samo verzija XT, dobija se i kofer. Šteta što nemaju samo X za cca7890e, kao prošle godine.

Proveri Suzuki Horgos mislim da je ispod 8000eur

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: FJR1300A
20 minutes ago, Bojan_Jgd said:

Hmmm.....ovaj Zontes me podseća na nekog....ne mogu da se setim na kog....🤔

A da.....

file_000000001a0c7243b5a1a6df94adbdb9.thumb.png.184bf744346695a3b7a9bc1cd351ae68.png

Ma nije, vidi ga 😭

Sad703T.thumb.png.112652174f6e4df999b80897598617cb.png

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4

• Drug član, 1680 postova

A tu su mu oči....vidi stvarno...plaky....hahahahaha.

Ja sve vreme glefam ovo gore kao da su mu oči pa ne vidim tu tugu.....hahahhaah

• Haha 1

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21
On 3/10/2026 at 10:13 AM, Rider000 said:

Proveri Suzuki Horgos mislim da je ispod 8000eur

Hvala. Zvao sam. Ima jedan crni ili sivi sa crvenim kljunom, rezervisan (dostupan ako kupcu ne bude odobren kredit).

Proizvodnja nov-dec 2025, 7800€, u cenu ulazi držač zadnjeg kofera, alu kofer, montaža. Garancija 6g/72k km.

Mogućnost kreditiranja uz učešće msm 30%, kamata 4-5%.

Imaju i XT. 8380€, sve isto važi kao i prethodno. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

@Мркс Super. To je fina cena. Ja sam krajem 2024. platio 8500eur za xt , bez tih dodataka.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21
1 hour ago, Rider000 said:

@Мркс Super. To je fina cena. Ja sam krajem 2024. platio 8500eur za xt , bez tih dodataka.

Da. U EuroSumaru je 2025. 8850€ sa zadnjim koferom. Vredi se iscimati do Horgoša. Ovo je racionalna kupovina. Meni je prva opcija NC750XD ali trenutno je razumnija kupovina Stroma.

@Мркс

NC je dosta manji motor od Stroma. Nisam ni ja znao dok nisam parkirao pored jednog. Dosta je skuplji a ne nudi nista vise sto vec Strom nema...

Mislim da ne opravdava tu cenu. Za te pare vec imas Stroma 800, skoro 30ks vise od NCa...

Promenio član Rider000

• U prolazu, 56 postova
2 hours ago, Rider000 said:

@Мркс

NC je dosta manji motor od Stroma. Nisam ni ja znao dok nisam parkirao pored jednog. Dosta je skuplji a ne nudi nista vise sto vec Strom nema...

Mislim da ne opravdava tu cenu. Za te pare vec imas Stroma 800, skoro 30ks vise od NCa...

Posle Burgmana 200ccm 18ks 18ks će mi i jedan i drugi biti vau. NC750 ima prostor za kacigu na mestu rezervoara, DCT menjač i nisku potrošnju, to su joj prednosti. Strom je za autoput, magistralu, krivine, brda... Ne bih se pokajao bilo koji da uzmem. Alternativa je bio NX500 6800e klot.

Kontaktirao sam i Euro Sumar, ne mogu da se približe ponudi iz Horgoša, tako da ću da se iscimam do Horgoša. Valja i u povratku provozati 371km. Posl ejoš malo vožnji tokom sedmice i eto ga servis u BG-u na 1000km.

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Kada sam ja gledao prošle godine (pre sajma), Honda NC mi je bila mnogo lepša na oko, ali je Strom bio kompletniji. Ali, to je moje mišljenje...

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE

Vozio sam 650 XT 4 godine dok nisam presao na 800 RE. Oba kupljena i servisirana kod Atile.Sve dok Atila bude radio Suzuki, Brand necu menjati.

Elem, prosle godine 4 motora, put Ruma - Trebinje...jedan od njih je bio i NC750 DCT...njih dvoje, tri kofera...Muka, taj motor nema snage, salta u sred krvine kada ti je Obrtni moment naj potrebniji, kocnice lose, vesanje mekano..sve u svemu...ako se vozi po gradu verovatno nema bolji od njega. Otvoren put u dvoje sa prtljagom 0 bodova.   

Pre 1 sat, Blaza je napisao:

Kada sam ja gledao prošle godine (pre sajma), Honda NC mi je bila mnogo lepša na oko, ali je Strom bio kompletniji. Ali, to je moje mišljenje...

Strom uz malo izmena moze bas fino da izgleda. 

E sad meni licno NC nista nije lepsi od Stroma. Strom mi je gabaritniji, sto kazes kompletniji(mislim na XT)

NC mi je nekako kao skuter u telu motora

@easy and slowMoguce da ga je vozio u D umesto u S modu? NC na papiru nema los obrtni momenat

Inace takodje vrhunska saradnja sa Atilom. Nema cekanja na servise i zakazivanje 15 dana unapred. Zvrcnem, dodjem, odrade i kuci. Sam servis takodje nista nije skuplji od nekog neovlascenog servisa. 8500 redovan servis koliko se secam dok je Honda, Yamaha puta 2 minimum

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Samo manuelni NC !

Ima ga @RankoBg87, ne možeš da ga stigneš kad se vozimo u grupi... 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3629 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sva tri kofera, ja 80kg i oprema, put do Jadranske i nazad vecinom prvi, druga dva motora rt1150 i F800gt, bez problema do 160, evo i Blaza je video, kad smo vozili, ispuca se brzo i lako, nisam divljak nego znam da ga vozim.
@drazenye i @KoleD mogu da potvrde.

Promenio član RankoBg87
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• U prolazu, 56 postova
1 hour ago, easy and slow said:

Vozio sam 650 XT 4 godine dok nisam presao na 800 RE. Oba kupljena i servisirana kod Atile.Sve dok Atila bude radio Suzuki, Brand necu menjati.

Elem, prosle godine 4 motora, put Ruma - Trebinje...jedan od njih je bio i NC750 DCT...njih dvoje, tri kofera...Muka, taj motor nema snage, salta u sred krvine kada ti je Obrtni moment naj potrebniji, kocnice lose, vesanje mekano..sve u svemu...ako se vozi po gradu verovatno nema bolji od njega. Otvoren put u dvoje sa prtljagom 0 bodova.   

Meni posle Burgmana 200 18ks će oba biti ''avioni'' po pitanju ubrzanja, stabilnosti... NC  jedan disk, za asfalt a XT 19/17'', za krivine, brda, autoput, može makadam, vrti se... baš me zanima da li su to dvoje vozili u sport modu?

• Sviđa mi se 1

@easy and slow

U redu je to što kažeš za nemanje snage sa dvoje na motoru i stvarima. Ali ne mogu da se složim za dinamiku vožnje i menjanje brzine gde se gube obrtaji kada su najpotrebniji. To je do vozača već. 

@Blaza

Po meni je DCT mnogo bolji od manuelnog. Ali mnogo. 

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, RankoBg87 je napisao:

Sva tri kofera, ja 80g i oprema, put do Jadranske i nazad vecinom prvi, druga dva motora rt1150 i F800gt, bez problema do 160, evo i Blaza je video, kad smo vozili, ispuca se brzo i lako, nisam divljak nego znam da ga vozim.
@drazenye i @KoleD mogu da potvrde.

Kakve veze godine imaju? Ja mislio ti mladji...

Kazem ja penzionerski motor... 😆😆

Nikad ne bih uzeo automatik, makar bio i 1000eur jeftiniji, kamoli skuplji...

Mislim da NC nije drasticno sporiji od Stroma iako ima manje ks, ima fin obrtni momenat, a ima i bolji zvuk.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Nije meni ugodjaj da šaltam na dugmiće. 

Za auto ok, pozeljno, za motor meni licno bespotrebno. 

Desavalo se kolegama da stane u nedodjiji zaglavljen u trecu brzinu jer je aku odlucio da rikne. 

• Sviđa mi se 1

8 minutes ago, Rider000 said:

Desavalo se kolegama da stane u nedodjiji zaglavljen u trecu brzinu jer je aku odlucio da rikne. 

Ne moraš to meni da pričaš....taj sam 🤚🏻

Kod vidikovca Vidlič....pljas....neće. Kako da ga spustim sa Stare Planine 🙃

Srećom, bilo u začetku pa se odblokirao kada se ohladio malo.

U roku od 20 dana je zamenjen motor 😁

Ali zanimljivo je voziti ga. 

• Haha 3

e ovaj je vala lep!

Zvuk odlican, dosta bolji nego na Stromu, samo nema dobrog videa da se to lepo cuje...

• U prolazu, 56 postova

Danas "otrežnjenje" po pitanju cene Stroma u Horgošu.

1. 8390€ je bez zadnjeg kofera (doplata za montiran Al 250€)

2. Pošto je model iz '24, pri registraciji mora tehnički pregled.

3. To povlači da treba da ga doteram prikolicom a to je 2x370km, plus putarina za autonsa prikolicom, + klopa usput za mene i tog koji vozi.

4. Garancija je 3g a za 6g je potrebno doplatiti.

Zaključak: ne isplati se toliko cimanje u odnosu na 8850€ u EuroSumaru (ide kofer). Samo fali da i ES kaže da je potrebna doplata za garanciju od 6g.

Tako da sada sledi nova tura listanja oglasa sa akcentom na NC750DCT 2018- sa iole nekom opremom i realnom cenom, koja će me pre privući njemu nego novoj Hondi NX500. Srećno mi bilo :)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 56 postova
6 minutes ago, nuk said:

@Rakhil prodaje svoj NC 2019. dct

Hvala.

Ako je na polovnim automobilima ili nije interesantan ili sam ga već kontaktirao :)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja