Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Integrisan, 8434 postova
  • Motocikl: TDM 900

Siguran sam da može do 60ks da ode ako mu usis i bregaste dozvole. Stari twin od 500 je u GPZ500S imao 60ks.

Samo jedna stvar je tu bitna, da li ima tri ili dva ležaja na radilici. Stari je imao dva i radilica mu nije dozvoljava da ide bezbedno preko 60ks.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Deluje da ce moci, bregaste su izgleda vec takve da dobro dise na visokim obrtajima, i mozda zato i malo trpi obrtni momenat nize, na dyno-u bar tako deluje.

ne znam sto ne rade dyno lepo skroz od nizih obrtaja (2000-2500), da vidimo sta se tu desava. Videcemo i 450GS kakav je. NX500 za sada ima najelasticniji motor i najravniji obrtni od niskih 2500rpm. Po grafiku 10tak% jaci od KLE500 taj nizi/srednji opseg (od 450MT 15-25%). Ali gore KLE bas dobro ide.

Nx nema ni priblizno potrncijal toliko da se digne, max, 20% obrtni sa usisom/auspuh, i nekih 54-55ks.

evo je neki maks za nx. Obrtni bas dobar

IMG_9963.jpeg

Promenio član Blackened

• Integrisan, 8434 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema drugog načina da mu izvuku snagu osim da ide "gore". Većina će ga ionako voziti po lokalnim i magistralnim putevima tako da je to po meni trimovano kako treba. Po gradu ionako nema veze da li ima 10, 100, ili 150ks. 

Siguran sam da može više, ako bi u ovu klasu od 500 dobili neki varijabilni razvod ventila. Mada ja mislim da ćemo pre videti male kompresore na tim motorima.

• Andragog, 5694 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Imamo onog na forumu sto je reklamirao Dinojet astal ali ga nema vise ! Mozda ce on savladati materiju !!! :takoje:

• Advanced Member, 2441 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Nisam se udubljivao, koliko se bilo koji od ovih novih 450-500 motora približio dozvoljenom odnosu snage i težine? Može biti da zbog toga ne jure male težine, a ni više konja.

• BJB Maxi Scooter Club, 1240 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

BMW, 178kg, minimalno je 175 za punih 35kw

KTM je lakši malo al manje konjića

Promenio član andrej.

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Da ima 55ks, ljudi bi tražili 65, i tako u krug. Kome treba jači, neka kupi jači motor 🙂

Kako mnogi rekoše, ne postoji jedan motor koji je dobar za sve situacije i stilove vožnje.

Motor iz ove teme je za nezahtevan off (kako kažu recenzije), magistralu i autoput kad moraš, uglavnom kao i svaki A2. Kupci će ga voziti uglavnom po magistralama i seoskim putevima i biće im top. 

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 3707 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
16 hours ago, Blackened said:

Deluje da ce moci, bregaste su izgleda vec takve da dobro dise na visokim obrtajima, i mozda zato i malo trpi obrtni momenat nize, na dyno-u bar tako deluje.

ne znam sto ne rade dyno lepo skroz od nizih obrtaja (2000-2500), da vidimo sta se tu desava. Videcemo i 450GS kakav je. NX500 za sada ima najelasticniji motor i najravniji obrtni od niskih 2500rpm. Po grafiku 10tak% jaci od KLE500 taj nizi/srednji opseg (od 450MT 15-25%). Ali gore KLE bas dobro ide.

Nx nema ni priblizno potrncijal toliko da se digne, max, 20% obrtni sa usisom/auspuh, i nekih 54-55ks.

evo je neki maks za nx. Obrtni bas dobar

IMG_9963.jpeg

Po mom iskustvu, Honda generalno ima agregate na kojima je najviše rađeno u smislu usklađivanja usisa i izduva, i zato imaju tako linearni osećaj snage u vožnji. 

Zanimljivo je što tako podešeni agregati ljudima budu "dosadni" jer nema onaj osećaj da odjebnom povuče na recimo 6000rpm, pa je osećaj da nema snage i da je dosadan. 

A onda mi je fenomenalno kad ljudi menjaju izduve i stave "KN" filter i odma vide da je bolje 🤣

Posao inženjera u Hondi se valjda isto dobija preko stranke 😉

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ne bih rekao da tu ima generalizacije Honde, pogledaj XL750 agregat, skroz duga stvar, ili NC750, svaki ima svoje. Verovatno je tako ciljano napravljen motor da ima sto vise upotrebljive snage svuda, kroz ceo opseg, jer su ograniceni maksimalnom snagom.

Nema tu veze usis/izduv kod NX500. Takav je konstrukcijski motor, hod klipa/180 stepeni faza. Auspuh ga ne gusi nesto, katalizator je veoma protocan (od vecih modela). Niti kn nesto znaci. Samo je poprilicno dobar obrtni nisko, i vuce vec od 2500rpm, tipa 50kmh u 6.,  pa ravno ide do 9100. Sto jeste mozda dosadno ako nema onog kick-a, ali zato jako predvidivo i dobro za grip, pogotovo van puta.
Ovaj agregat je napravljen jos 2013. i vremenom su ga utezali, popravljali obrtni kroz nizi/srednji opseg ('22. model), ubrizgavanje, itd....

Promenio član Blackened

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja