Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 281 postova
  • Motocikl: FJR1300A

@Tumbe Napisao sam to zbog tube type točkova, ne mogu da se nagovorim na iste 😀 A baš mi se sviđa. Nije mali, ja sam 190/80. Auspuh je taj standardni tako nisko da bi kupili Akrapovića koji stoji kako treba 😂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 509 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
pre 14 minuta, Robi je napisao:

stoji kako treba 

Pošteno, akrap dobro pristaje.

Ali mi je ovo sto si visok 190, dalo dobar uvid u veličinu motora.

A kako reče @Gliga i težina mora biti takva.

Ipak ovo gabaritno uopšte nije mali motor.

Vreme će pokazati, ali i dalje mislim da ovaj KLE ima potencijal za dobru prodaju u Srbiji.

Jbt, sad videh da je na sivom totalno drugačije sedište.

Dobra opcija, u zavisnosti od potreba...

Promenio član Tumbe
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2831 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Gledam ovaj video, stvarno mnogo lep motor. Mislim da će mu to biti jedan od glavnih aduta.

Nego kada bi uopšte on trebao da se nađe u prodaji, zna li se ? Kod nas ?

Promenio član živke

• Svrati ponekad, 409 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Ako nekog zanima kako izgleda sa strane polozaj nogu na zemlji.

Isto sam visine 189-190 

Mene je iznenadio ima dosta mesta.

Inace devojka koja je fotografisla mene je 171 i nije mogla sa obe noge da dodirne pod kad je sela(ili je vrhovima prstiju mogla ne mogu da se setim sad...🤨)

IMG_8114(2).thumb.jpg.6bfd4230676e7e6ba8c36b598a8ba9ce.jpg

Promenio član OgiBG
  • Sviđa mi se 3

• Integrisan, 6667 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Za nas sto se bojimo tube type pneumatika, moze li da se uplati Atlas24 kao i za auto, ako mi se probusi guma lepo nazovem i iskoristim slepanje zbog toga?

• Drug član, 1490 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ako ostane na busenju to je extra. Unutrasnja guma zna da pukne kao balon, sto zna dovesti do momentalnog gubitka kontrole. Zadnja i nekako da se iskontrolise ako se vozac ne uspanici pa zabode kocnicu. Prednja felna nema "safety bead" sto znaci da guma sleti sa felne poprilicno lako. Ne mora se desiti nikada ali ja licno ne zelim da vozim 120+km/h i razmisljam o tome... 

Sto se mene smatra sve sto je predvidjeno da se preko 50% vozi na drumu, mora biti tubeless. Unutrasnje gume na putnim motorima su promasaj i nepotrebno drndanje. 

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Andragog, 5458 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

KLR650  se može voziti skoro ceo dan sa probusenom prednjom. Nezgodno je kad izleti unutrašnja ali se išupa i iseče i teraj do kuće ... Mani me Youtube i njihovih zaključaka. 90% njih što nešto priča i popravlja, to radi prvi ili drugi put...

Zašto je ovaj tip pao, to je pitanje....

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

O cemu pricas ti, ovo je amaterski video, nikakav influencer, covek ostao bez prednje gume fakticki😀 Ukoliko ne pukne, unutrasnja guma gubi pritisak od 2 do 0 bara kroz 2 sekunde. Svaka cast svakom ko uspe da reaguje za to vreme. Pa imamo ovde i kolega na forumu koju su leteli po drumu zbog unutrasnje gume. Kad se desi pri brzini, mozes samo da se nadas da ti ne ide kamion ili auto u susret..

To je ono najgori moguci scenario. Šbbkbb ali motor je ionako rizicno prevozno sredstvo, sto jos vise rizikovati kad je bespotrebno.

Dovoljno da zbog jednog eksera ostanes na drumu na +40 i patis se da skidas tocak, cupas unutrasnju... Zamenis pa ustines unutrasnju pa sve ispocetka😄 

Ni na krosevima ih vise ne koriste, kamo li putnim motorima. 

Promenio član Rider000

Jeftinije za proizvodnju. Ionako pola vozaca ni ne zna sta je unutrasnja guma. Skoro sretoh lika sa Afrikom, kaze ima set za krpljenje, a ono set za tubeless... Nije ni znao da mu motor ima unutrasnje gume.

Mnogi ce reci da je bolja unutrasnja kad pokrivis felnu ili iseces gumu ali i na tubeless moze da se uglavi unutrasnja pa da se dovuces do servisa...

Bilo kako bilo, licno mi se ne svidja taj koncept u 2025toj godini... 

Nekom nece smetati. 

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 2

• Andragog, 5458 postova

Pa isto ima felnu i žice kao i MT450, samo što ovaj ima po sredini a ovaj sa strane. i nije neka velika razlika u materijalu... valjda će nekada i Kawa to napraviti :oda2:

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
8 hours ago, srbac said:

KLR650  se može voziti skoro ceo dan sa probusenom prednjom. Nezgodno je kad izleti unutrašnja ali se išupa i iseče i teraj do kuće ... Mani me Youtube i njihovih zaključaka. 90% njih što nešto priča i popravlja, to radi prvi ili drugi put...

Zašto je ovaj tip pao, to je pitanje....

Ima situacija kada sporije ispusti ili manje brzine. Ali ne smem ni zamisiti na 120kmh+ da ode prednja, ili zamsili nesto blize 200kmh. Meni je na Transalpu otisla pri nekih 100kmh. Nista ne moze, trgao ceo motor, momentalno sam vozio na metalu (samo na felni) i skliznula u stranu kao na ledu. I to na pravcu. Savrseno pravo isao i pokusao da uspostavim balans ali nije bilo sanse bilo sta uraditi.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT

Postoje setovi za konverziju tube u tubeless tockove, nije to tako veliki problem ali izadje na oko 300 evra i mora se covek time zabavljati na novom motoru. U 2025 nema nikakvog smisla stavljati tube na putni motor a novi KLE 500 to jeste. To su cinjenice. 

Ja imam anegdotalni slucaj gde mi je zadnja unutrasnja otisla pri oko 100 kmh i to sa suvozacem, nema sanse da se reaguje, samo "sreca" moze da te izvuce, nisam panicio niti kocio ali totalno sam izgubio kontrolu nad motociklom i krivudao po putu. Samo slucaj okolnosti nas je spasio da niko nije isao u supronom smeru u trenutku pucanja. Posle sam se lepo zaustavio ali da mi je nesto islo u susret u trenutku pucanja gume bio bi to direktan sudar.

Nemojte zanemarivati tipove tockova za adekvatnu upotrebu, meni je ovo van svake pameti da se stave tube na ovakav motor, moje licno misljenje i iskustvo.

• Sviđa mi se 5

• Advanced Member, 2296 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

U zadnje vreme "tubeless protiv unutrašnja" češća tema nego "koje ulje sipati" ili "koje su gume najbolje" :D

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
1 hour ago, mandrak_ said:

Postoje setovi za konverziju tube u tubeless tockove, nije to tako veliki problem ali izadje na oko 300 evra i mora se covek time zabavljati na novom motoru. U 2025 nema nikakvog smisla stavljati tube na putni motor a novi KLE 500 to jeste. To su cinjenice. 

Ovo mi tek ne uliva poverenje. Felne nisu uvek isto projektovane kao za tubless gume (naleganje gume), a takodje i dalje postoji rizik da lepak/lepljenje prouzrokuje naglo gubljenje pritiska. Ne deluje mi uopste kao elegantno resenje. Jos bih vise brinuo :) .

Takodje zbicane felne, cak i tubeless, same po sebi nisu idealne za asfalt, malo losije upravljanje motorom (losija preciznost, tezina felne, savijanje pod opterecenjem).

Promenio član Blackened

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT
pre 7 minuta, Blackened je napisao:

Ovo mi tek ne uliva poverenje. Felne nisu uvek isto projektovane kao za tubless gume (naleganje gume), a takodje i dalje postoji rizik da lepak/lepljenje prouzrokuje naglo gubljenje pritiska. Ne deluje mi uopste kao elegantno resenje. Jos bih vise brinuo :) .

Takodje zbicane felne, cak i tubeless, same po sebi nisu idealne za asfalt, malo losije upravljanje motorom (losija preciznost, tezina felne, savijanje pod opterecenjem).

Ima namenskih kitova bas za odredjeni model motocikla i oni su skuplji ali i robusniji, ne mislim na univerzalne trake i lepkove, ali istina je da nista nije sigurno 100%. Nezgodno je to kada ti ode guma cak i tubeless, nisi spreman, ne ocekujes i ode u bas najgorem trenutku. Srecom retko se desava.

Svaka felna, tocak ima svoje prednosti i mane i svoju namenu, bitno je da vozac zna sta mu treba i kako to pravilno da iskoristi. A ove kost cutting mere prvo kineskih (benelli 502x) a sad i japanskih proizvodjaca su zabrinjavajuci trend, stavljanje tube type tockova na u sustini turing motocikle.

Dajem ruku ako prosečan vozač oseti razliku između livene i žbičane felne u bilo kojim uslovima. To su promili. Dakle ne ono "vidi, ovaj motor ima 21 točak i žbičane točkove. Baš sam primetio da je lošije upravljiv".

Drastično su veće razlike u ponašanju jednog primerka motora zavisno od toga koja je konkretna guma montirana na njemu. Neke gume same padaju u nagib, neke su neutralne, neke moraš "siliti". Imao sve tri varijante na KLE tokom godina. Imao dve varijante na Tuaregu. Uvek nove gume, uvek isti model napred i nazad. To se baš primeti. Kao što se uglavnom primeti i razlika između nove i potrošene gume (makar kod guma sa kramponima).

Samo hoću da kažem da se ne treba opterećivati takvim stvarima. Pogotovo ne na osnovu review-ova i Youtube snimaka. Ako ti se konkretan model motora sviđa izgledom, odgovara ergonomski i dopada ti se kako se vozi može da ima i kockaste točkove napunjene srcima od helijuma.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Drug član, 2831 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
2 minutes ago, Gliga said:

Dajem ruku ako prosečan vozač oseti razliku između livene i žbičane felne u bilo kojim uslovima.

Hoćeš da kažeš da smo mi ovde prosečni vozači ? 😲
Nemoj da se vređamo 😅

• Haha 3

• Drug član, 2099 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Kolika kuknjava zbog unutrašnjih guma. Nisam primetio tu istu kuknjavu kad je reč o africi. A da se ne lažemo afriku voze 99% po asfaltu ozbiljnim brzinama i sa ozbiljnim opterećenjem.

• Sviđa mi se 1

@bopkKukao sam ja😂

Letos htedoh opet da je pazarim i odustao. Mrzelo me da se bakcem, platim motor 11+k eur i onda saljem felne u italiju na prepravku i placam jos 600-700eur. 

Obicna afrika dobila tubeless tek prosle god... Motor od 230kg i 1000cc koji je sposoban da pegla ozbiljnim brzinama... Setili se konacno....Evo sad i Transalp i Strom 800de, Tenera... 

Ajde teneru pretezno ljudi i voze mahom off. Strom 800 mozes da biras hoces livenu ili zicanu tubed. Transalp putno orijentisani motor, te facelift, te revizija vesanja, nikako da stave krstenu tubeless felnu, 90% komentara na youtube su zasto nema tubeless.

@BlackenedBartubeless U Italiji radi te prepravke, ugl. se menja obruc prednje felne, ugradjuju Excel obruc, jer vecina fabrickih felni nema safety bead koji bi drzao gumu na felni pri gubitku pritiska. Zadnja felna ima safety bead. Okej je to sto rade daju garanciju 4god ali je zezancija slati felne.

Promenio član Rider000

• Andragog, 5458 postova
WWW.TEMU.COM

Finden Sie ./2 stk. vxm grüner tpu fahrradreifenliner, 80x1.0x2300mm, durchstoßschutz für mountainbikes, kompatibel mit 20/24/26/27.5/29 zoll reifen, langlebiger flachreifenschützer für innen- und...

Ovo sam kupio. Uskoro stavljam na KTMa

Pre 6 sati, Motorcyclist je napisao:

Znaci nista bez tubeless :/

Nije baš neko poređenje, ali da li bi vozio automobil koji ti se sviđa ali nema baš sve vazdušne jastuke npr? Ima samo prednje i one zavese recimo. Znaš da te u specifičnom udesu neće štititi. Ali taj specifični udes ima minimalnu verovatnoću da se desi.

Pucanje gume u tako katastrofalnom obliku definitivno nije nešto što samo čeka da se desi svakom od nas. Ja bušenje gume recimo uopšte ne stavljam na spisak rizika vožnje motora. Ostali učesnici u saobraćaju predstavljaju daleko, daleko realniju pretnju.

3dh6J9g.jpeg

Ovo sam nekoliko kilometara vozio u zadnjoj gumi na KLE pre nego što sam shvatio da se nešto dešava. A shvatio sam jer je češalo zadnju viljušku. Prošlo je nekako bočno, ušlo i izašlo iz spoljašnje. Nju sam morao da bacim. Unutrašnju je samo okrznulo. Zakrpio sam je i velika šansa da je još uvek na motoru.

tWXGQ68.jpeg

Ovo mi se desilo bez najave* na autoputu pri 100 na sat tokom prestizanja, sa celom porodicom unutra. Relativno nova guma. Ko tvrdi da moto guma neće uraditi isto? Srećom zadnji točak, srećom bez gubitka kontrole.

*Na ulasku u tunel se promenio zvuk guma. Proglasio sam da je drugačiji asfalt jer se ništa nije osetilo u vožnji. Na izlasku iz tunela je eksplodirala.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1830 postova
  • Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Evo čuli su nas i već promenili klirens i težinu novog modela..

WWW.ADVPULSE.COM

When Kawasaki first pulled the covers off the KLE500 last month with only partial specs, riders were left...

• Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja