Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Drug član, 2085 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ne znam sto se cudite za 21 i 17 nazad. Africa (650,750), super tenere, kle, transalp, razne xt...

Za ovaj kle- mislim da je pun pogodak. Bravo kawa.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 6513 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ja se toliko ne cudim, jednostavno pitam jer sam totalni laik sa offroad voznju i svega sto se toga tice.

Neko mi je na drugom forumu napisao, zbog klirensa. Kako zbog klirensa?

Sta je tacno prednost a sta mana 17ke u odnosu na 18 pozadi?

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

Meni se motor generalno sviđa. Malo mu sveukupni sklad u dizajnu kvari taj 17" pozadi.

Cena u Evropi za normalan model (ne onaj ogoljeni) biti oko 7500eur.

Bolji je u svemu od NX500 za tu klasu u kojoj su, ditektni suparnik 450MT-a.

Kada ne bi hteo kineza, i birao između NX500 i KLE500, ne bi razmišljao ni 2 sekunde. 

Kod nas će problem biti što ga uvoznici uglavnom neće imati na stanju, kao i većinu kawasaki modela. 

Promenio član Rapax

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Vidim svi spominju taj 17" zadnji tocak...

Pa ako izuzmemo par kolega sa foruma koji stvarno voze pravi off. 

Da li moze ostatak protivnika da mi objasni razliku i toliku dramu...

Na osnovu svog licnog iskustva i voznje...

Evo moj bajk ima 17-ticu i za sad ide gde god sam to hteo, a sebe smatram prosecnim off road vozacem ili za nijansu iznad proseka...

Promenio član OgiBG

• Drug član, 1933 postova

Zavisi kao gledaš na stvar.

Ovaj motor po mom mišljenju dođe kao ili prvi ili stepenik više u odnosu na 125icu

Znači da skokneš negde, da siđeš malo sa asvalta na neki makadam, utaban šumski (trakzorski) put po suvom vremenu, da preprečiš preko neke livade, "istražuješ" visoravni po Zlatiboru i slično, a ne da jašeš peščane dine i preskačeš debla.

U vreme kad je mene to zanimalo, KTM je imao šta ti treba za te akcije, a za vožnju tamo-ovamo, KLE je sasvim dobra mašina.

Jebote, stari je koštao 4.5000 ili 5.5000€, ne sećam se više 

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Naravno, ovo i jeste motor za pocetnike ili vozace kojima ne treba jaci agregat itd.(Necu da komentarisem ostalo jer do sad niko nije odradio test voznju)

Moje vidjenje je ovako

Mozda neki pocetnik/nov clan udje i vidi kako svi kazu da je mana 17" i kad vidis da je napisano vise puta automatski iskljucis taj bajk.

Svi kazu to je lose i ode dalje...

Ja sam se uclanio na forum da vidim moto svet iz drugog ugla tj iz ugla drugih vozaca(iskusnijih) 

Zato i smatram da ako neko misli da je nesto +/- treba to i da obrazlozi na licnom primeru, a ne da svi pisu istu pricu a licnog iskustva nigde...

Malo skrecem sa teme ali poenta je tu

Pre 2 god hteo sam svoj tadasnji bajk da zamenim novim i gledao trk702x misleci kako je to idealan za putovanja-off road TET itd

Iskusnije kolege sa foruma su mi napisale(da ih ne imenujem sad) da obrati paznju na ogibljenje tezinu itd 

Stvari na koje ja nisam obracao paznju toliko... i malo po malo krenuo da shvatam da to ipak nije bajk za to...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8078 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nije ni KLR blistao na papiru u klasi pa ipak jedan od najuspešnijih Kawasakija koji u Americi ima kultni status. 

Stari KLE je bio specifičan motocikl jer si tada mogao da voziš njega od 500cc sa dva cilindra a sve ostalo je bilo 600/650 sa dva ili da teraš jedan cilindar. Mislim na Transalp koji je po mojem mišljenju kvalitetniji motocikl a koji je osetno bio skuplji.

Za novi KLE ne sumnjam da neće biti dobar motor. Kawasaki ga je spakovao od proverenih i poznatih sklopova. Malo ste i vi razmaženi, sad odjednom te ovo te ono a mnogi su vozili Transalpe, Freewinde i ostalo. Setite se.

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Gledao sam neko vreme Transalpa 700 ali nisam vozio niti njega niti ove nove manje adv motore. Taj transalp nije uopste mali motor tako da bi samopouzdanje van asfalta bilo upitno naspram motora kao 450mt ili ovog kawasakija.

Drugo, mislim da su ovi novi mali adv motori laksi i bolji za voznju van puta zbog manje tezine i boljeg ogibljenja. 

• Advanced Member, 2221 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Točak od 17 inča nije smak sveta. Motor po svojoj koncepciji svakako nije orjentisan ka vožnji van asfalta. Al' jbg, svi u klasi imaju 18, to je trenutno neki standard.

Ono što ga, po meni, sasvim isključuje iz priče vezane za vožnju van asfalta (osim lepo uređenih makadamskih i zemljanih puteva, i to lagano) jeste rastojanje od tla. 17cm je stvarno premalo. U kombinaciji sa hodom ogibljenja od 20-ak cm, to znači da prilikom sabijanja ogibljenja do kraja skid plate utiskuješ 3-4cm u podlogu. MT ima 22cm što je korektno.

Obzirom da oko ogibljenja nisu naveli nikakve konkretne podatke, mogu samo pretpostaviti da je loše. Loše iz ugla konkurencije. Da, jasno mi je da je budžet bajk i da je početnik ciljna grupa.

Ostavljam mogućnost da se motor vozi odlično po asfaltu. Nema smisla to komentarisati pre probe. Znam da me MT oduševio u prvih 10 sekundi, a i dalje me oduševljava.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3457 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
6 hours ago, Gliga said:

Točak od 17 inča nije smak sveta. Motor po svojoj koncepciji svakako nije orjentisan ka vožnji van asfalta. Al' jbg, svi u klasi imaju 18, to je trenutno neki standard.

Ono što ga, po meni, sasvim isključuje iz priče vezane za vožnju van asfalta (osim lepo uređenih makadamskih i zemljanih puteva, i to lagano) jeste rastojanje od tla. 17cm je stvarno premalo. U kombinaciji sa hodom ogibljenja od 20-ak cm, to znači da prilikom sabijanja ogibljenja do kraja skid plate utiskuješ 3-4cm u podlogu. MT ima 22cm što je korektno.

Obzirom da oko ogibljenja nisu naveli nikakve konkretne podatke, mogu samo pretpostaviti da je loše. Loše iz ugla konkurencije. Da, jasno mi je da je budžet bajk i da je početnik ciljna grupa.

Ostavljam mogućnost da se motor vozi odlično po asfaltu. Nema smisla to komentarisati pre probe. Znam da me MT oduševio u prvih 10 sekundi, a i dalje me oduševljava.

...ako ti ovo napišeš - ondak mi stavlja crva u glavu.. 

🤔

• Zainteresovan, 704 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Bas cudno taj ground clearance, nema smisla da je toliko nizak sa tolikim hodom. Pa po ravnom ce udarati dole :). Mozda je neka greska da je samo 170mm. (Honda ADV160 skuter ima toliki razmak). Jos i unutrasnje gume izgleda, jedan disk napred. Mada ni ostalo nesto ne fascinira, kriva snage lose izgleda ako je verovati tim slikama.

Meni je CB500X i dalje favorit za akcentom na agilnost/upravljanje na putu i skroz korektan za offroad. A visi je 10mm (sa zadnjom 150/70) i 20mm (blizu 190mm razmak). A ima manji hod pa i ne tone previse. Dupli disk, tubeless i alu felne 19/17 su idealne za univerzalnost. A agregat odlican, ravan obrtni, od 2500-9100 vuce jednako.

A CFMoto450MT ostaje glavni za OFF u toj klasi. Tu i nema sta da unaprede, sve mu je dobro za van puta. (mozda jedino dupli disk napred za bolju modulaciju kocenja)

Promenio član Blackened

Znaci generalno 450mt bolji od cb500x bilo offroad ili put?

Meni mi za moj kao neki off taj cb radio posao ali opet 450mt izgleda lepse.

Bas su ga ubolu nema sta.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 704 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
1 hour ago, Motorcyclist said:

Znaci generalno 450mt bolji od cb500x bilo offroad ili put?

Meni mi za moj kao neki off taj cb radio posao ali opet 450mt izgleda lepse.

Bas su ga ubolu nema sta.

Na putu ne :) Nisam vozio da direktno da uporedim. @Skittles je imao oba recimo.

Ali deluje da na putu 450mt zaostaje dosta naspram cb500x. 19/17 tockovi, alu felne, nize teziste mase, manji hod amortizera, bolji agregat, kocnice, veca stabilnost. Nista drasticno ali sve to pomalo dosta znaci. Jako dinamicno se vozi.

(Generalno 20-30kmh brze komfornije brzine koliko vidim, tipa 140-150kmh bez problema na brzim putevima i sa 14T lancanikom), Maks brzina 170-180Kmh gps. Duplo duzi intervali servisa, manja potrosnja 10-20%. (Domet i do 400-500km) Opasna  je Honda na putu i krivinama sa samo 48ks.

ali naravno na tezem offroad-u je zeznutije, tu nema sta da trazi naspram 450mt. Nema jacih skokova. (Malo dizati tocak da se rasterete prednje vile, paziti da se na nabiju do kraja, i paziti na clearance).

Na laganom/srednjem off-u je ok, moze brzo da se vozi (80-90% TET-a recimo je bez problema, ostalo je poprilicno teze i mora lagano, pazljivo bas)

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Andragog, 5372 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Honda NX500 (CB500X)ima hod ogibljenja skoro ko Fazer 600, nazad 135mm napred 150. To je za off samo kad baš moraš tuda. Dobar motor jeste, ali za off nije. :takoje:

Promenio član srbac

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja