Darko Mihajlovic 8500 Napisano Septembar 27 Ne silazi, 2358 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 9. 2025. at 10:08, piki je napisao: Samo ću se nasmejati na verovanje u ovlasćeni servis i knjizicu sa pečatima Upravo ovo sto sam mislio da vava aludira... @Zarkela , i ja na motorima radim sve sam . Ali , trudim se da imam ikakav zapis , istoriju , da kad dodje sutra kupac i pita "kad sam stavio plocice" da ne budem kao tele , nego da mu kazem ... 21.vek je , sada barem postoje app za sve i svasta...sta tesko da upises sta si radio ? Koliko god je app ,i to je neki vid servisne istorije... Ja imam my fuel log 2 , i do jaja je .. Pisao sam i svako sipanje goriva dok sam koristio auto u bendovske svrhe , a posebno je dobar deo za servise. Podsetnik , odbrojava , podsetnik za regu itd ..svasta nesto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8141 Napisano Septembar 27 Drug član, 3100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od kolega prodade motor ko sareno jaje prvom kupcu koji je naisao. Kada je vidjeo dokumentaciju i slike originalnih dijelova sa snimcima ugradnje na odredjenim kilometrazama odma izvadio sumu Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 16215 Napisano Septembar 27 Drug član, 1453 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Darko Mihajlovic je napisao: Upravo ovo sto sam mislio da vava aludira... @Zarkela , i ja na motorima radim sve sam . Ali , trudim se da imam ikakav zapis , istoriju , da kad dodje sutra kupac i pita "kad sam stavio plocice" da ne budem kao tele , nego da mu kazem ... 21.vek je , sada barem postoje app za sve i svasta...sta tesko da upises sta si radio ? Koliko god je app ,i to je neki vid servisne istorije... Ja imam my fuel log 2 , i do jaja je .. Pisao sam i svako sipanje goriva dok sam koristio auto u bendovske svrhe , a posebno je dobar deo za servise. Podsetnik , odbrojava , podsetnik za regu itd ..svasta nesto pa to ti i kazem , vise verujem ovom napisanom makar i rukom kad je sta ko radio nego pečatu u ovlašćenom servisu. Počeli ljudi zenskim lakom za nokte da obelezavaju vidljive delove filtera i drugih stvari i kad im urade servis da pokusaju da vide jesu li stvarno zamenili. I opet im ne mozes nista, vratis i pokazes i oni e jbg, ja sam rastavio a Djoka je trebao da zameni, a Djoka je mislio da sam ja zamenio i eto mi smo pošteni,nego nas iskvarili vi Balkanci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14450 Napisano Septembar 27 Drug član, 1840 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni servisna knjižica, pečati i evidencija ovlašćenog servisa ne garantuju da je sav taj potrošni materijal zamenjen ali mi velikom verovatnoćom potvrđuje da je vozilo zaista prešlo 50 000 km i ne 350 000 km npr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15562 Napisano Septembar 27 Integrisan, 8167 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi to pod uslovom da odeš kod majstora i budeš decidan šta da se odradi. Ima poštenih ali treba naći u kombinaciji da nije aljkav. Uradi nešto pa ne vrati neku plastiku, zaboravi ovo ono pa ja posle moram da sklopim sve kako je bilo. Što mi to ide na živce... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5484 Napisano Septembar 28 Drug član, 1937 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 9. 2025. at 10:25, Luka9905 je napisao: O tome da je automobil stigao u zemlju informiše me prvo lik koji skida kilometražu. Zove i pita da li skidamo i koliko Pita po default-u, pita za sve, pitao me i za auto sa 70k na satu Likovi su organizovali grupu i bave se falsifikovanjem. Plate kome treba da ne idu u postupak i mašina samo radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 714 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znam čoveka koji na simsu od prozora ima brdo blanko servisnih knjiga. Prisustvovao sam kad mu je čovek tražio za neki auto servisnu, on mu rekao, eto na prozoru, biraj koju ćeš.E sad, u ovlašćenom servisu može da se izvuče servisna istorija, ali mora da je izvuče vlasnik auta. Nije baš česta praksa u kupoprodaji da se to radi.Druga stvar, ovlašćeni servisi su toliko skupi, da kod nas nema logike voziti auto u ovlašćeni van garancije. Primera radi, Audijev servis mi je tražio 300e za dijagnostiku, i morao bih da čekam 20 dana na to ... suludo.Na Carvertical, ne postoje informacije iz ovlašćenih servisa, jer Carvertical neće da plati servisima za te informacije, a pri tom zaradjuje na tome.Ja se prilikom kupovine vodim time, da mi deluje što pouzdaniji prodavac, da auto nije u savršenom stanju, jer takvog polovnjaka nema, barem ja na njega nisam naleteo, i eventualno da je cena niža za približno onoliko koliko može da me za...be. Pa šta se poklopi.I imam još jednu praksu, idem da vidim uživo što više primeraka, jer imam utisak da tako steknem, koliko toliko osećaj, kako taj model koji hoću da kupim treba da izgleda i radi. Ispostavilo se, da je na kraju dana kilometraža manje presudna od opšteg stanja auta.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14450 Napisano Septembar 28 (promenjeno) Drug član, 1840 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Stari auto održavam kod lokalnog majstora a ovaj noviji u ovlašćenom servisu (Reno Sava) i sve se beleži u elektronsku knjižicu i na papiru. Menjao sam ulje, filtere, rashladnu i kočionu tečnost, kaiševe... , normalne cene. Promenio Septembar 28 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14119 Napisano Septembar 28 Ne silazi, 3124 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Veliki servis sam radio u aprilu ( majstor), još ga nisam upisao u knjigu... Imam fotke u telefonu sa datumom kada je rađen. Upisaću ovih dana... Svaki mali servis pišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 61 Napisano Octobar 29 U prolazu, 77 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam u potražnji za "novim" ali korišćenim motorom pronađem sledeće: BMW R 1250 RT Tourer in Blau gebraucht in Wietmarschen - Lohne für € 9.350 WWW.AUTOSCOUT24.DE Finde jetzt deinen BMW € 9.350 – Bei AutoScout24, dem europaweit größten Online-Automarkt. Ovaj kao da nije se skidao sa motora kao dete s kruške - 2020 i 176400 km ali se plašim da kada bude možda došao ovde negde, kod nas npr. biće sa max. 40-50000 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2191 Napisano Octobar 30 Drug član, 1502 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ja neki dan stavio moj suzuki gsxs 1000 u oglas. 40.000km, 2020 godiste. Potpuno sredjen za stazu.. oko 5.000€ uloženo za sredjivanje za stazu. Cenu stavio 7.500€ sto je otprilike kao neka klot verzija. Zovu ljudi i pitaju jel vožen na stazi.. rekoh jok druže sredio sam ga ovako da bih ga vozio do pijace nedeljom.. svi beže kao djavo od krsta čim čuju reč staza.. a ne znaju da je taj sa staze bolje odrzavan nego ulični motor.. a svi bi voleli dobro ogibljenje, kočnice itd.. a da dobiju za dzabe. Jbg ne ide. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 179 Napisano Ponedeljak u 15:07 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300(+1 uskoro) Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi misle da neko da 15-20hiljada i gleda u motor 15godina….evo čovek na nekoj prepisci napisao za 5 meseci ove godine kupio versusa 1100 i prešao 34000km. Siguran sam da nije jedini koji voli da putuje, nego smo mi u “crnoj rupi” mislim većina pa mislimo da ni drugi nemaju kad i čim da plate putovanja….i onda kao prešo motor 35.000 za 10 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 308 Napisano Ponedeljak u 17:52 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi niti je svako prevarant niti svako prelazi 50.000km godišnje, ali ko se jednom opeče i u jogurt duva. Čak i u Srbiji imate ljude koji imaju para a nemaju vremena kamoli u inostranstvu. Evo moj prijatelj kupio motocikl presao 1.500km ove godine, a gliser koji ima 3 godine prvi put upalio ovog leta na moru. Da stavi na oglas i jedno i drugo verujem da bi 90% njih rekli prevarant ! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1053 Napisano Ponedeljak u 19:03 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: Pan američki onaj Prijavi odgovor kao problematičan Eto moj kupljen 2022 nov i trenutno nesto manje od 3500km na satu, e sad da ga nekim slučajem prodajem kolika je verovatnoća da bi ljudi koji me lično ne poznaju mogli da poveruju u to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7778 Napisano Ponedeljak u 23:35 Drug član, 2230 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kako mi balkanci kupci polovnih vozila volimo da lazemo sami sebe da nije vracena kilometraza pa to ti je Postoji zlatno pravilo: 1. Vozilo kupljeno novo u Srbiji i prvi vlasnik, verovatno nije smanjena kilometraza 2. Vozilo kupljeno novo u Srbiji, drugi vlasnih, 50/50 da je vracena, verovatno je kupljen u Srbiji ali i postoji sansa da je iz uvoza 3. Vozilo kupljeno novo u Srbiji, treci+ vlasnik, verovatno vracena i pitanje je da li je iz uvoza ili kupljen u Srbiji 4. Vozilo iz uvoza, prvo ide na vracanje kilometraze pa onda sve ostalo 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2505 Napisano Ponedeljak u 23:59 Drug član, 1217 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan On 10/30/2025 at 10:50 PM, Gajo Sevojno said: Ja neki dan stavio moj suzuki gsxs 1000 u oglas. 40.000km, 2020 godiste. Potpuno sredjen za stazu.. oko 5.000€ uloženo za sredjivanje za stazu. Cenu stavio 7.500€ sto je otprilike kao neka klot verzija. Zovu ljudi i pitaju jel vožen na stazi.. rekoh jok druže sredio sam ga ovako da bih ga vozio do pijace nedeljom.. svi beže kao djavo od krsta čim čuju reč staza.. a ne znaju da je taj sa staze bolje odrzavan nego ulični motor.. a svi bi voleli dobro ogibljenje, kočnice itd.. a da dobiju za dzabe. Jbg ne ide. To mi nikada nije bilo jasno. Isto je bilo i pre 15+ godina. Ja bih licno uvek pre kupio motor sa staze nego ovako, cak i da je poskidana oprema. Pa u 90% slucajeva taj na stazi je odrzavan, pazeno na sve, jer ko je lud da se lomi ili pogine, dok ovi seoski kafic motori vide promenu ulja jednom u zivotu. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 2080 Napisano pre 20 sati Drug član, 918 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Kaže prodavac ,radi ide odlično 2019g Sent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 199 Napisano pre 19 sati Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan ovaj je stvoren za vremenski portal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 186 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Budimo realni, auto sa 150.000 ce jos da se vozi u EU a onda se prodaje za izvoz. Svi bi da kupe auto star 15 godina da je presao 170-180.000, da nema tacke na sebi i da nema jeftinijeg u oglasima. Pa ne ide. Drugi problem je sto ima para za dobrog golfa 5 ali uvek kupi krs od golfa 6 i onda nema para ni za mali servis. Iz licnog primera: kupim u belgiji Octaviu karavana 2014 god, dsg sa 229.000 i dokumentima o odrtavanju. Dok je stigao auto izleti mi neki Tiguan i resim da ostavim njega a octaviu u oglase. Auto prepun opreme , lep, cena korektna ali svi koji su bili su imali istu stvar koja im se nije svidela, kilometraza. Nudio sam iz zezanja da im upisem, datum rodjenja, tel br svalerke ili koji god broj hoce ali .. puno je da za 11 god predje 229.000. Poenta price da nase trziste nije za nesto bolje od lepotica u rasponu od 350.000 pa do ..... i onda kroz portal i svi sretni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 347 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Igrom slucaja imam pristup nekoj EU aukciji vozila. Vecinom su mladja vozila,do 10 godina a kilometraze najveceg broja su oko 200k,plis minus 20k. U to vreme krecu veliki servisi a kod nekih i veliki kvarovi i resavanje vozila odmah krece. Postoje osteceni,dal mehanicki dal limarijaski ali uglavnom im cena bude umanjena za cenu sredjivanja ali u Srb. To je bio onaj vecinski realni deo e sada postoje i vozila sa 50,100k na satu ali im je cena ozbiljno visa ili kako bi domaci trgovci rekli preplaceno. A to da za male pare natrci vrhunski i jeftin me asocira na vic sta je redje od sijamskih blizanaca-ganci jedinac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 186 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, ali do korone u EU su se resavali vozila na 180-190.000 , kako je nastupila kriza za vreme korone i oni su pomerili granicu pa je to sad 220-250.000 . Naravno ne voze svi do te cifre ali posto se dugo cekalo na isporuku novih ta se granica pomerila. Mogu se naci primerci i sa manje km ali onda imaju i dosta visu cenu a to onda ovde nece niko da plati, ali ima i primeraka sa mnogo vecim kilometrazama ali budimo realni. Ako je auto presao 350-400.000 to znaci da ga je neko dobro odrzavao inace bi crko davnih dana. Trziste diktira uslove pa samim tim i kilometraze. Nije isto ni odakle dolazi auto jer vise-manje svaka drzava u EU ima svoje prednosti i nedostatke. Pre par godina sam gledao BMW 320d sa 550.000 km , samo na vozacevom sedistu se vidi da je neko tu sedeo i to u smislu da se koza malo rasteglila tj da nije skroz zategnuta ostalo kao novo. Uz auto su dolazile TRI servisne knjizice vodjene od prvog dana i fakture od toga sta je sve radjeno, sto je najbitnije sve radjeno u ovlascenom BMW servisu. Sta je bolje uzeti, njega ili neki auto sa realnih 200.000 koji nije odrzavan nikako? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...