Jump to content

Moto Zajednica

MUP za tri dana prekontrolisao 3.300 i kaznio 900 vozača dvotočkaša

Recommended Posts

• Integrisan, 6006 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

N1INFO.RS

Saobraćajna policija je od 21. do 23. maja prekontrolisala više od 3.300 vozača dvotočkaša i otkrila gotovo 900 prekršaja koje su oni učinili tokom trodnevne ak

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 86 postova

U Kostolcu policajac na motoru zaustavljao sve koji su malu decu vozili na onim elekro biciklima/skuterima. Dvoje, što je zaustavio , vozili decu ispred sebe (max.5 god). Jedan je vozio sina i ćerku,ćerkica max. 3 godine ako je imala.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 122 postova
Pre 3 sati, Motorcyclist je napisao:

Ala biciklisti lochu!!!

Samo oni?

-------

Meni je interesantan podatak da je njih 146 bez kacige. 

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: F900GS
3 hours ago, URKE 80 said:

U Kostolcu policajac na motoru zaustavljao sve koji su malu decu vozili na onim elekro biciklima/skuterima. Dvoje, što je zaustavio , vozili decu ispred sebe (max.5 god). Jedan je vozio sina i ćerku,ćerkica max. 3 godine ako je imala.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Video sam kod mene u komsiluku u NS vise puta "savesne" oceve kako to isto rade na motorima, uglavnom skuterima... posade malu decu ispred i voze se u saobracaju. Ne razumem ovakve postupke roditelja, sta je cilj? Da zadive decu?

• Tužan 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6250 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Prekjuče zidam na ploči... Jedno 2-3 sata par njih sa otvorenim odžacima umislili da su moto GP vozači, arlauču po selu za sve pare. Kad mene koji vozim motor to toliko nervira i ljuti, mogu misliti kako je onima koji ne vole/plaše se... Jedan baja je bio gologlav, ostali su bar imali kacige ali ostatak opreme je trendža dole, patikice i majdža gore... Nema policije na horizontu...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 158 postova
  • Motocikl: Nemam

Pre 3 dana je lik u Neznanog junaka na raskrsnicu digao CBR 1000RR na zadnji. Na suvozačevo mesto devojčica 10-12 godina bez kacige (lik je imao kacigu). A kod raskrnice bar 5 auta bila. Srećom niko ga nije isekao. 

Naravno tablicu nije imao. 

A juče na onom pljusku pored mene pada skuterista. Proklizao na šine. 

Jedini sam ja prišao od 20 ljudi. 

Ja: Da li si dobro? 

On: zbog šine sam pao 

Ja: znam znam. Si dobro? 

On: samo da vidim dali će da upali

Digao skuter, upalio iz prve, šalje mi lajk palcem, zahvaljuje se i ode. 

I on i motor bez oštećenja

Pored kacige imao je rukavice i moto jaknu. 

• Sviđa mi se 4
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 3336 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
8 hours ago, Motorcyclist said:

N1INFO.RS

Saobraćajna policija je od 21. do 23. maja prekontrolisala više od 3.300 vozača dvotočkaša i otkrila gotovo 900 prekršaja koje su oni učinili tokom trodnevne ak

Ajde da zaustave 3.300 automobila da vidimo cifru..  Isti đavo. Ako ne i gore. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 158 postova
  • Motocikl: Nemam
pre 57 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

U BG-u svaki drugi vozač lista društvene mreže ili priča na telefon. 

Petkom i subotom uveče sam počeo da izbegavam da vozim zbog pijanih budala za volanom. 

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 9 sati, URKE 80 je napisao:

Ovo je imbecilno. Svuda po Evropi ljudi tako prevoze decu.

• Ne silazi, 2623 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Mislim da decu ne smes da vozis.Njih i u kolima moras ili na zadnje sediste.Ili u posebno sediste.

Svi ti el. biciklovi su za jednu osobu,

• Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 853 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 8 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Meni je fascinantna jedna stvar - relativno malo učestvujem u saobraćaju (i sve više izbegavam) i primećujem GOOOOMILU nepravilnosti , a ni ne zagledam baš sve. 

redom

1. skuter bez kacige

2. deca na skuteru

3. momčići na el.skuteru koji ne jebu saobraćaj 1%

4. deca (4-7god) u saobraćaju na el.trotinetima

5. telefoniranje i doručak za volanom

6. stari ljudi na el.skuterima (često vrlo neobrazovani saobraćajno) 

7. gomila automobila bez tablica

8. užasno već krajnje idiotsko ponašanje vozača u smislu VOZIM-PARKIRAM-ODEM i to gde god stignu, na sred puta, na pešačkom prelazu, u sred raskrsnice, na putu ALI blokira uredno parkiran auto ili još gore PRAZNA DVA MESTA za parking itd itd

9. .....

10. .....

...............

....................

spisak mogu u nedogled, o neispravnim automobilima i generalno vozilima neću da tupim zube

nije uopšte problem što policija ne zaustavlja (jer fizički i nemogu SVE ) nego što ljudi nemaju apsolutno nikakvu svest o tome šta rade niti trunku empatije za ostale učesnike , primer koji često srećem : raskrsnica, gužva, nabija se u raskrsnicu koja je već puna i nepostoji šansa da ikako prođe - a neshvata da time blokira vozače sa leve i desne strane koji regularno mogu da prođu i samim tim smanje gužvu. Primera je mnogo , na žalost. 

IN je biti nemaran i bezobrazan , IN je reći ŠTA MI MOGU, IN je da te svi gledaju , 

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 7

• Svrati ponekad, 122 postova

Ovo sto Grnca pise je apsolutno tacno. Vozim automobil skoro 30 godina a zadnja godina je u nekoliko navrata mogla biti kobna po moj zivot ili neku tragediju.  Prosle godine vozim auto van naselja u primerenoj brzini. Vece, bez mesecine, kad ispred mene traktorska prikolica, tamna, sablasna. Niti jednog svetla cak niti katadioptera!  Zakocio sam bukvalno par cm od prikolice. Srecom nisam se zakucao. 

A u zadnjih nekoliko meseci jedna bahata zena iz mog sela, poznata no agresivnoj voznji, auto kosta ko necija kuca, na tablici slova a ne brojevi, isekla mi krivinu vozeci auto brzinom preko 100, a pri tom drzala mobilni u ruci. Centimetri su falili da me udari i prevrne u kanal tom bembarom. Refleksno sam skrenuo i izbegao.

I nedavno lik u Indjiji jednostavno presao u suprotnu traku. Srecom izbegli direktan sudar, mozda zato jer naselje i ispod 50 kmh.

Ovo da predju u suprotnu traku se cesto desava. Bar meni.   

Gomila potencijalnih ubica na cesti. Igramo rulet.  Alk, droga, mobilni..pa i dekoncentrisanost, narod kljuka bensedine zbog nemastine, malo ovo, ono i nije dobro.

I jos nesto da ne davim, pre dve godine sin tad imao 11g.  je u ulici vozio biciklo isao ka kuci i udario ga je motociklista, pao je na travu sav ugruvan, srecom nikakvih preloma. Biciklo deformisano, jedva da se moglo vuci. Ali sin je dovukao biciklo kuci tih nekih 100m.   Rekao sam mu sto ga nisi bacio i gledao sebe.. 

No najvaznije u celoj prici je sledece..

Rece mi :Tata kada sam isao kuci niko od komsija koji su stajali pored kuca i gledali u mene nisu hteli da mi pridju i da mi pomognu, da pitaju kako sam.. Samo su nemo gledali! Pitam se gde je tu empatija. Psa kad vidim da se muci prisao bih..

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Drug član, 2793 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Jedan od apsurda:

Pojacana kontrola dvotockasa, svih. Jako postujem, ali...

U obralozenju stoji otprilike ovako:

Zbog velikog procenta stradalih motociklista se odrzava akcija, bla,bla... Gde je utvrdjeno da je 2/3 stradalih motociklista nastradalo greskom vozaca automobila.

E sad, razmisljam i pizdim... Cek ovako, ginemo na dvotockasim vecinom zbog bahatih vozaca visetockasa, a akciju okrecemo iskljucivo ka vozacima dvotockasa.

Pa cek bre, slazem se da treba i nas opasuljiti, ali masite poentu gospodo iz ministarstva saobracaja.

Kontrolisite i ove u kavezima jer su oni veci uzrocnik od nas na dva tocka!

Survivorship bias

Ko je zna sta je, neka googla, veoma bitna stvar za svasta nesto u zivitu.

Zastiti dodatno delove aviona koji NISU dobili metak kod onih koji su preziveli a pogodjeni su, a ne da zastitis delove koji JESU pogodjeni a avion se prizemljio bezbedno i posada prezivela!

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 2

• Drug član, 2377 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Mali off al nekako jeste za ovo sto kazes da treba da se kazne i 4 tocka. 

Sinoc oko 22h, idem Cukarickom padinom, mrak je tamo, lose osvetljenje. 

Gledam svoju traku i izbegavam šahtove, nesto mi se ucini da sam video da mi ide u suret, kreten sa Stilom, upaljena samo ona plava pozicija sa buvljaka, teget auto, mrak, pozicije koje se jedna vide, bas sam se presekao. 

Takve bi ja kaznjavao debelo, cak je problem i danju kad ne pale a takvih ima sve vise. 

Znam, nije se pre palilo al znaci, od kako sam poceo da vozim vec evo 20g, svetla i pojas obavezni jos u garaži dok izlazim. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1189 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Jedared sam komentarisao na fejsu kako svaki treci auto vozi bez upaljenih svetala danju. Napljuvali me u komentarima kako ne znam da vozim, ko mi dade dozvolu itd... 

Auto sa upaljenim svetlima danju je uocljiviji i to mnogo. Pogotovo ako je neka siva boja koja se lako stopi sa okolinom.

Kod mene u sredini su primetne dve situacije: 

Ili se ljudi vuku u koloni 20km/h ispod ogranicenja.

Ili se divlja i bahati. 

Sredine nema.

Svaki drugi vozac auta/kamiona je na telefonu. O cemu dalje pricati. 

Cim dodje lepse vreme svaku noc slusam kako razvlace R-ove po glavnoj ulici, po zvuku i saltanju rekao bih da se tu dogura do minimum 150km/h. Put raspad sistema, ogranicenje 50km/h. Od opreme eventualno kaciga.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 7844 postova
  • Motocikl: TDM 900

Dobar vozač se postaje prvo u kući. Ubeđen sam da vaspitanje čini vozača u velikoj meri. Ne moraš sad ti da budeš reli šampion. Svako može da dotera auto po ograničenju bilo gde, to je veština koju svako od nas podesuje u manjoj ili većoj meri. 

Druga stvar, da ostaviš auto da svima smeta, da parkiraš na mesto za invalide, namerno da ideš kroz jednosmernu... To je defekt u osobi. Nema tu pomoći, osim, batina. To ne može jel, ali mogu kazne da budu dosledne i drakonske. Na kraju i totalno oduzimanje vozačke. Vaspitan čovek se poznaje po tome koliko je pažljiv da svojim prisustvom ne smeta drugima.

Meni ćale nije dao da sednem u auto kad sam položio. Ljutio sam se na njega. On mi ne da da vozim a ja položio i time potvrdio da sam sposoban za vožnju. Ćale je smatrao da nisam u potpunosti spreman i bio je u pravu. Posadio me za volan sa stavom da u autu mogu da ubijem sebe ili drugog i da tu nema mesta zajebanciji. Fali i te strogoće iz kuće pa i u autoškoli. Nego danas ne smeš nikome ništa da kažeš pa čak i tim kandidatima na obuci. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Vozac A kategorije :D, 1004 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Камо среће да су контроле чешће и жешће. Свих учесниха у саобраћају. И без могућности да кум, брат, рођак, швалерка, комшиница да среде да не платиш казну. За све исти закон да важи. 

Е тад би саобраћајна култура била на завидном нивоу. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 1337 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Tad bi bila kultura u nas ko u gastosa kad idu na ferije - miruju tamo gde znaju da može da boli, a tamo gde taj trošak mogu da pokriju, hebe im se.

Ne kažem da češće kontrole i strože kazne ne bi napravile promenu. I sam smatram da bi, uz preduslov da nema povlašćenih. Ali to nema veze sa kulturom. Kultura je ovo o čemu Alekre piše…

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 5021 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Kad bih vam napisao sve situacije koje me zadese na putu, ne biste mi verovali. Samo par ću da opišem:

1.) Vozim otvorenim putem, brzina nekih 90 km/h. Uleće lik u makazice i da me ne bi udario vrati se nekako između dva vozila i besno pokazuje ka meni u fazonu: "eto sad zbog tebe, moram da se vratim u traku"...

2.) Izlazi iz Šajkaša, idem ka autoputu. Na izlazu ima pružni prelaz, usporavam jer je rampa tu uvek podignuta, pa za svaki slučaj bacim pogled da li ide voz. Vidim da imam u retrovizoru auto koji mi se brže približava, usporavam i čujem škripu guma, pomeram motro desno i vidim da mi lik psuje majku jer je morao da uspori. Probao sam da ga na naplatnoj rampi priputima da li je normalan, ali čim je video da stajem i silazim sa motora, pobegao je.

3.) Kad sam kod Šajkaša već, situacija od pre par dana. Idem takođe kroz Šajkaš, jedan jedini semafor, idem pravo na semaforu, znači brzina normalna, nekih 50 - 55 km/h. Auto mi ide u susret, vidim da mi je sumnjiv, pripravan sam i nažalost u pravu. Skreće naglo njegovo levo i seče me me, kočim i gledam u njega i još mi pokazuje srednji prst i smeje se. Gubim malo kontrolu nad sobom, skrećem na pešačku stazu, vraćam se na put, ulazim u njega i zaustavljam ga. Hrabi čovek mudro sačekuje da počnem da silazim sa motora, daje gas i beži mi. Odustao sam od dalje jurnajve.

4.) Prošle godine mislim, devojka i ja na Himalayanu. Kružni tok između Padeja i Ade. idem normalno, ulazim u kružni tok i stvara se ispred mene džip, ulazi u suprotnom smeru u kružni! Ni sam ne znam kako sam ga izbegao skroz desno, okrećem momentalno motor kroz kružni i za njim. Zaustavim ga (usput je još i kucao poruku), dao sam mu 5 sekundi da mi da logično objašnjenje zašto je i da li li je svesno ušao kontra u kružni, mrtav ladan reče: jeste, žurio sam.

Reko sad imaš još jednu priliku da mi daš logično objašnjeje kako si i zašto uštedeo 1 sekundu što nisi normalno prošao kroz kružni i da si nas umalo ubio. Odgovor: ali nisam vas ubio. Ne bih da pričam o daljem epilogu.

Ovakvih situacija imam gotovo svakodnevno. Makazice više ni ne ubrajam u stresne situacije. Krivudanja putem od vozača automobila zbog korišćenja telefona srećem više puta dnevno. Nedavanje pokazivača pravca je postalo pravilo, naročito u gradovima pri menjanju traka.

Definitivno sam mišljenja da bar 40% vozača ne bi trebalo da imaju vozačku.

Takođe, moram da skrenem pažnju da i među kolegama na dva točka ima raznih neprimerenih ponašanja. Od nenošenja opreme, preko motocikala bez tablica, do onog za mene nejasnog stajanja na pešakim prelazaim u gradovima. Ako si se već provukao kroz kolonu do pešačkog, nema potrebe da ideš na sam pešački. Ružna slika se stvara o nama kad žene sa decom moraju da obliaze motor na sred pešačkog, a jednako si bezbedan i ako staneš između prva dva auta pred razdelnu liniju.

Toliko, par situacija što mi padnu na pamet.

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 10
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

Pre 8 sati, Grnca je napisao:

4. deca (4-7god) u saobraćaju na el.trotinetima

Baš dete od 4 godine na el. trotinetu? Da si rekao 10 ili 12 pa da razumem…

Pre 7 sati, abarth_maniac je napisao:

E sad, razmisljam i pizdim... Cek ovako, ginemo na dvotockasim vecinom zbog bahatih vozaca visetockasa, a akciju okrecemo iskljucivo ka vozacima dvotockasa.

Naravno da je uvek onaj drugi kriv. Automobilima smetaju motori, motorima bicikli i trotineti, itd.

pre 34 minuta, Jovan Ristic je napisao:

Reko sad imaš još jednu priliku da mi daš logično objašnjeje kako si i zašto uštedeo 1 sekundu što nisi normalno prošao kroz kružni i da si nas umalo ubio. Odgovor: ali nisam vas ubio.

Ovo najbolje odslikava da je problem u mentalitetu. Nema veze sa samim saobraćajem i zato nikakve kazne ne mogu da regulišu saobraćaj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja