Jump to content

Moto Zajednica

25. Moto vikend Trebinje 2025.

Recommended Posts

• Drug član, 1008 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT

Br. ovih sto "tuvivaju" je daleko, daleko manji nego broj normalnih posjetilaca.

Valjda i to govori nesto.

Ovako vecina ispasta zbog par "bajkera" ljutih i opasnih.

Nakon tri uzastopne godine ovo je prva da nisam otisao i izgleda da nisam pogrijesio.

Zabrana parkiranja pod platanima se mogla naslutiti. Svake godine je bilo sve gore i gore. Sami smo krivi za to.

Opet, krivice ima i na organizatorima te na samom gradu. Mogla su se pravila jasno postaviti, omoguciti da se parkira na trgu tj pijaci a ne na samom setalistu i sl.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3057 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Moto skupovi su i napravljeni da se ugoste klubovi kod kojih se islo u nekom predhodnom periodu. Nekako kao slava, a dobrodosli su svi koji dodju da ispostuju domacina i ono cime vas ugosti. Sad zamislite da dodjete nekome na slavu i niste zadovoljni obicajima, hranom, trazite da se gosti razmjeste i sjednu kako vama odgovara, a cak nikad niste ni ugostili domacina kod sebe niti se potrudili oko neke organizacije. Toliko o objasnjavanju budali, prosto takvi su nepozeljni i ne znam sto se nabijaju gdje im nije mjesto. Ko misli da zna bolje neka bolje i organizuje u svojoj parohiji.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Drug član, 971 postova
  • Motocikl: -

Ajde da idemo tvojom analogijom, domaćin pravi slavlje i pozove nas da to još malo uveličamo, po onoj staroj "što više- to bolje".

Ako ja moram da se "bijem" sa par zadrtih gostiju zato što su, jel'te, zadrti, a domaćin se samo smješka, sledeće slavlje bi moglo proći bez nas da to slavlje izgleda što bolje.

Motorijada u Trebinju je plod truda i znanja ljudi koji to guraju sve ove godine, ali ipak ne bi bila to što jeste bez stotina, pa i hiljada gostiju koji istu posjećuju.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Pedalam pa dokle stignem

Ti druze bas slabo rezonujes, ne vrjedi sa tobom ulaziti u razgovor.

Taj domacin kog pominjes ako je pravi domacin sam ce da uvidi ko je los gost i napravice izmjene i situaciju prilagoditi da bude prihvatljiva za svakoga, no kaze, slabo rezonujes te sumnjam da ces shvatiti nas koji ovde pisemo i iznosimo svoje vidjenje koje ti nikako ne zelis da uvazis.

• Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 798 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Ove godine se  održao HOG Rally u Medulinu u Hrvatskoj.

Bilo je 10ak hiljada motora (kako kažu/pišu).

Živo me interesuje bijaše li tamo turiranja ili drugih oblika silovanja motora. Kako li tamo organizovaše skup gdje sve mnogo više košta i gdje ne bi smjelo biti nezadovoljnih? :stabre:

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Honda, Suzuki, Yamaha, Triumph

Krivom ku*cu svaka dlaka smeta. Bio 10 puta na skupu u Trebinju. I svaka cast za organizatora. Najbolji skup, dobri domacini, tolerantna policija, dobra muzika.... Ja bi voleo da je mozda bio malo bolji izbor pesamani zivlja atmosfera ali dobro stvar ukusa. Trubaci na motorima mi nisu smetali jer ae ispred bine nisu mnogo ni culi. A opet bez njih skup nije skup. Sto se udesa tice to nema veze sa organizatorom. Mi smo bili ocevidci vise udesa ,i sa laksim i sa smrtnim ishodom. Ove godine nam je i jedan drugar tesko povredjen ali to je opet stvar kulture u saobracaju i nacina voznje. Dva tocka ,opasna stvar, a mnogi se tesko kontrolisemo kad sednemo na motor. A za ostale ucesnike u saobracaju mi smo ko muve. Toliko i brinu o nama.

Sto se tice smestaja. Mi smo rezervisali petokrevetni apartman za dva nocenje 80e. Pored trebisnjice...mesto fantazija. Naravno rezervisali smo mesec dana ranije.

Promenio član FreeBird
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Nemam

Godinama već odlazim na drugu manifestaciju u Bileću. Ove godine su se poklopili i taj moj skup u Bileći sa ovim u Trebinju. Krenuo sam automobilom u petak iz Kraljeva a prve dvotočkaše sam osetio još u Preljini i bilo je dobro sve do zastoja malo pre skretanja za Višegrad. Da ne bih čekao u koloni sišao sam na sporedni put za Mačkat ali mi se nimalo nije svidelo kada sam se mimoilazio sa hitnom pomoći ... Na Kotromanu prva veća grupa motociklista a u njoj jedna vespa. Uz Drinu se vozi prilično brzo ali bilo je uglavnom prihvatljivo ... možda zato što nije bilo mnogo vozila u suprotnom smeru. Pošto su me zamolili na granici da povezemo jednog carinika do Foče saznao sam i da je prethodni dan tu nastradao motociklista iz Valjeva. Prvu pauzu sam pravio desetak km posle Tjentišta na osrednjoj ali dugačkoj uzbrdici. Motocikala sve više ali nisam zapazio da je bilo, barem za mene, rizične vožnje. Kako smo izašli iz tunela ispod Čemerna počinju nizbrdice i brze krivine a motordžije me pretiču što je i normalno. Ali mi nikako nije normalno da su me par njih pretekli i bez ikakve potrebe naglo se navukli ispred mene, maltene da su me udarili u levi far! Ne verujem da su uopšte razmislili hladne glave šta bi se desilo da ih nisam pratio daleko iza mene nego da su me iznenadili pa ja skrenem malo u levu stranu ili da dodam gas! Da postoji tada neko vozilo koje nam ide u susret pa i da razumem ali ovo je samo dokazivanje da može da bude ispred mene ... Ipak, na svu sreću ovakvih nije bilo mnogo. 

Na svakoj pumpi i kafanama od jezera iznad Gacka pa do Trebinja sve više motociklista se odmara. Jedino nije baš bilo lepo kada sam u Mosku video da neki odmah posle konzervi piva staviše kacige i produžiše za Trebinje. 

Godinama odsedam u "Leotaru" a cena im je 75 E u dvokrevetnoj sobi, urednoj i rashlađenoj. Doručak im je u rangu sa vrlo bogatim ručkom. Petak uveče smo iskoristili da obilazamo (već poznato) Trebinje a sada posebno moto skup, Malo turiranja se možda i podrazumeva ali gušiti koncert i glavnu stvar skupa a to je druženje uopšte ne vidim svrhu. Ja sam se vratio za Bileću u subotu rano dok je većina motordžija još uvek dremala a supruga je ostala u Trebinju da malo obiđe prodavnice. Dobro sam se ispekao na subotnjem hercegovačkom suncu u bilećkoj kasarni ali to mi baš i nije prvi put. Od podneva počeli su da se umnožavaju motordžije i po maloj Bileći. Za pojedine sam stekao utisak, prema tablicama i načinu vožnje kao da se već vraćaju kući ... možda grešim. Posle ručka u kasarni vozim ponovo za Trebinje. Na putu skoro da nema motora, prve grupe se javljaju na par kilometara pre ulaska u grad. Ima i onih koji više vole da se jurcaju po gradu nego da odu par kilometara dalje ... Da li je cilj da budu viđeni ko bi to znao ...

Subota predveče u starom gradu sedimo i čekamo ćevape i dolaze trojica motordžija - dvojica pitaju trećeg da li zna koliko košta zadnja guma i zbog čega je onako bezdušno cepa a i da li zna koliko je skratio vek motoru onakvim turiranjem. 

Subota uveče i koncert  -  po mom utisku a i moje supruge tenzija je opala a pucača znatno više. Razumeo bih da sedi na motoru i zavrće gas ali kada sam video sedu glavu da stoji pored motora i levom (ponavljam: levom) rukom turira ne znam šta je hteo da postigne. Kupio sam unuku prvu majicu, crnu - doduše sa natpisom motocross ali se nadam da će za dvadesetak godina da bude bolji vozač od dede.

U nedelju ujutru napustamo hotel i saznajem šta se desilo na putu za Dubrovnik a žena se recepcije zna samo za one koji su jurcali ulicama Trebinja. Oni koji su bili normalni, koji su poštovali sva moguća pravila i koji su bili u ogromnoj većini njoj nisu ostali u sećanju.

Proveo sam posle toga nedelju dana u Herceg Novom, upoznao neke koji su bili u Trebinju i koji u potpunosti dele moj stav. I bilo bi sve lepo da nisam kod Rožaja potpomogao budžet Crne Gore sa 50 E zbog prekoračenja brzine na otvorenom putu ...

Pozdrav od bivšeg a nadam se i budućeg motordžije ..

Promenio član Astrea
Valjda neću da menjam još nešto
  • Sviđa mi se 7

• Pana, 642 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
On 21. 6. 2025. at 13:14, Bigor je napisao:

Sad zamislite da dodjete nekome na slavu i niste zadovoljni obicajima, hranom, trazite da se gosti razmjeste i sjednu kako vama odgovara, a cak nikad niste ni ugostili domacina kod sebe niti se potrudili oko neke organizacije. 

Na slavu i slavlja ne nosim pištolj. To očekujem i od drugih.  Trebalo bi da se zna gde se ( i zašto) puca. 

Običaji mojih poznanika su tradicionalni u skladu sa "čemu vreme, tome i prilika".   

Pišemo ovome da bi oni koji  već vole da muče svoje mašine imali obzira ako već nemaju pameti  da to rade tako da ne ugrožavaju druge. 

Lično pitanje:  Jel voliš da pucaš svojim motorom? 

Nemoj okretati auspuh prema meni, nemoj parkirati motor između stolova,  ispred muzike.  Nemoj me ugrožavati. Radi to na parkingu i ako domaćin dozvoljava. 

Evo konkretno, ide skup Kruzera.   

Veliki naklon za organizaciju, trud i rad kluba. Puno toga  je do domaćina, mi smo tu da pomognemo. 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 971 postova
  • Motocikl: -
Pre 5 sati, Astrea je napisao:

Godinama već odlazim na drugu manifestaciju u Bileću. Ove godine su se poklopili i taj moj skup u Bileći sa ovim u Trebinju. Krenuo sam automobilom u petak iz Kraljeva a prve dvotočkaše sam osetio još u Preljini i bilo je dobro sve do zastoja malo pre skretanja za Višegrad. Da ne bih čekao u koloni sišao sam na sporedni put za Mačkat ali mi se nimalo nije svidelo kada sam se mimoilazio sa hitnom pomoći ... Na Kotromanu prva veća grupa motociklista a u njoj jedna vespa. Uz Drinu se vozi prilično brzo ali bilo je uglavnom prihvatljivo ... možda zato što nije bilo mnogo vozila u suprotnom smeru. Pošto su me zamolili na granici da povezemo jednog carinika do Foče saznao sam i da je prethodni dan tu nastradao motociklista iz Valjeva. Prvu pauzu sam pravio desetak km posle Tjentišta na osrednjoj ali dugačkoj uzbrdici. Motocikala sve više ali nisam zapazio da je bilo, barem za mene, rizične vožnje. Kako smo izašli iz tunela ispod Čemerna počinju nizbrdice i brze krivine a motordžije me pretiču što je i normalno. Ali mi nikako nije normalno da su me par njih pretekli i bez ikakve potrebe naglo se navukli ispred mene, maltene da su me udarili u levi far! Ne verujem da su uopšte razmislili hladne glave šta bi se desilo da ih nisam pratio daleko iza mene nego da su me iznenadili pa ja skrenem malo u levu stranu ili da dodam gas! Da postoji tada neko vozilo koje nam ide u susret pa i da razumem ali ovo je samo dokazivanje da može da bude ispred mene ... Ipak, na svu sreću ovakvih nije bilo mnogo. 

Na svakoj pumpi i kafanama od jezera iznad Gacka pa do Trebinja sve više motociklista se odmara. Jedino nije baš bilo lepo kada sam u Mosku video da neki odmah posle konzervi piva staviše kacige i produžiše za Trebinje. 

Godinama odsedam u "Leotaru" a cena im je 75 E u dvokrevetnoj sobi, urednoj i rashlađenoj. Doručak im je u rangu sa vrlo bogatim ručkom. Petak uveče smo iskoristili da obilazamo (već poznato) Trebinje a sada posebno moto skup, Malo turiranja se možda i podrazumeva ali gušiti koncert i glavnu stvar skupa a to je druženje uopšte ne vidim svrhu. Ja sam se vratio za Bileću u subotu rano dok je većina motordžija još uvek dremala a supruga je ostala u Trebinju da malo obiđe prodavnice. Dobro sam se ispekao na subotnjem hercegovačkom suncu u bilećkoj kasarni ali to mi baš i nije prvi put. Od podneva počeli su da se umnožavaju motordžije i po maloj Bileći. Za pojedine sam stekao utisak, prema tablicama i načinu vožnje kao da se već vraćaju kući ... možda grešim. Posle ručka u kasarni vozim ponovo za Trebinje. Na putu skoro da nema motora, prve grupe se javljaju na par kilometara pre ulaska u grad. Ima i onih koji više vole da se jurcaju po gradu nego da odu par kilometara dalje ... Da li je cilj da budu viđeni ko bi to znao ...

Subota predveče u starom gradu sedimo i čekamo ćevape i dolaze trojica motordžija - dvojica pitaju trećeg da li zna koliko košta zadnja guma i zbog čega je onako bezdušno cepa a i da li zna koliko je skratio vek motoru onakvim turiranjem. 

Subota uveče i koncert  -  po mom utisku a i moje supruge tenzija je opala a pucača znatno više. Razumeo bih da sedi na motoru i zavrće gas ali kada sam video sedu glavu da stoji pored motora i levom (ponavljam: levom) rukom turira ne znam šta je hteo da postigne. Kupio sam unuku prvu majicu, crnu - doduše sa natpisom motocross ali se nadam da će za dvadesetak godina da bude bolji vozač od dede.

U nedelju ujutru napustamo hotel i saznajem šta se desilo na putu za Dubrovnik a žena se recepcije zna samo za one koji su jurcali ulicama Trebinja. Oni koji su bili normalni, koji su poštovali sva moguća pravila i koji su bili u ogromnoj većini njoj nisu ostali u sećanju.

Proveo sam posle toga nedelju dana u Herceg Novom, upoznao neke koji su bili u Trebinju i koji u potpunosti dele moj stav. I bilo bi sve lepo da nisam kod Rožaja potpomogao budžet Crne Gore sa 50 E zbog prekoračenja brzine na otvorenom putu ...

Pozdrav od bivšeg a nadam se i budućeg motordžije ..

Malo off, ali šta se to događa u Bilećkoj kasarni? Služio sam vojsku tamo.

• U prolazu, 5 postova

Škola rezervnih oficira pešadije Bileća od 1956-1991 godine, izuzetno cenjena škola od strane svih svetskih armija koje su nešto značile u to doba. Ukupno je proizvela 107 klasa pitomaca koji su po završetku iz Bileće odlazili u jedinice JNA po čitavoj tadašnjoj Jugoslaviji na tzv. stažiranje. Po uspešno završenom stažiranju pitomac škole je proizveden u čin rezervnog potporučnika i napredovao je dalje u skladu sa svojim sposobnostima. Veliki broj pitomaca iz Bileće je odigrao veoma "zanimljive" uloge u događanjima u Jugoslaviji od 1991-1995 i a i kasnije.  Školu su cenili posebno Amerikanci i znali su da je nazivaju "YU West Point" prema svojoj najcenjenijoj vojnoj školi. Od 2011 godine se okupljamo svake godine u junu mesecu u našoj kasarni u Bileći. Tada se sreću pitomci svih klasa iz svih republika ondašnje Jugoslavije a organizaciju svake godine preuzima drugo republičko udruženje pitomaca. Sledeće, 2026 godine je proslava 70 godina osnivanja škole.

Ti si verovatno služio redovnu vojsku posle 1992 godine. Republika Srpska je u Bileći, posle prestanka postojanja Škole rezervnih oficira pešadije Jugoslovenske narodne armije 1991 godine, odškolovala još 7 klasa rezervnih starešina za svoje potrebe. Sadašnja kasarna je deo oružanih snaga BiH i ima naziv "Bilećki borci".

Promenio član Astrea
Dopuna
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 24 postova

Koja si klasa bio i koje godine?

Ja 86. klasa 1986. god. (Mart-Septembar)

Nisam bio do sada ni na jednom skupu u kasarni. Kada  sam isao na more, svratio do kafane preko puta kasarne,

i video crkvu unutar zidina kasarne.

Ako ima gde da se vide fotografije sa skupa 2025. postavi link.

Promenio član nesone

• U prolazu, 5 postova

Crkvu su izgradili tokom rata verovatno da bi se razlikovali od protivnika koje su slično radili u izuzetnom obimu a znamo dobro da tokom boravka u školi u Bileći nikome nisu nedostajale crkve i džamije kao što nikome nisu smetale pojedine vrste mesa u hrani ... 

Evo ti grupe sa FB stranica.

https://www.facebook.com/groups/sropbilecajna

https://www.facebook.com/groups/121345944572249

https://www.facebook.com/groups/1440817269559195

https://www.facebook.com/groups/srop.bileca

Ja sam 71 klasa 1982 g.

Inače, kažem da nikada ne idem za Bileću već se uvek vraćam tamo!

• Drug član, 3057 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Na slavu i slavlja ne nosim pištolj. To očekujem i od drugih.  Trebalo bi da se zna gde se ( i zašto) puca. 
Običaji mojih poznanika su tradicionalni u skladu sa "čemu vreme, tome i prilika".   
Pišemo ovome da bi oni koji  već vole da muče svoje mašine imali obzira ako već nemaju pameti  da to rade tako da ne ugrožavaju druge. 
Lično pitanje:  Jel voliš da pucaš svojim motorom? 
Nemoj okretati auspuh prema meni, nemoj parkirati motor između stolova,  ispred muzike.  Nemoj me ugrožavati. Radi to na parkingu i ako domaćin dozvoljava. 
 Evo konkretno, ide skup Kruzera.   
Veliki naklon za organizaciju, trud i rad kluba. Puno toga  je do domaćina, mi smo tu da pomognemo. 
Pa nije niko ni na skup dosao s pistoljem, nije streljana ali posto je moto skup red je da se dodje valjda nekim dvotockasem.
Naravno da ne gasiram, cak i da hocu nije konstruisan za to, ne volim cak ni video odgledati gdje neko unistava bilo kakvu madinu jer iza te masine stoje godine truda i ucenja da bi se napravila, ludi nekoliko minuta da je unisti.
Vec nije to poenta, ne znam bas sta se sve izdesavalo ove godine jer sam dosao ranije bas da se ne guram. Proslogodisnji skup je bio odlican i pucaci su bili na parkingu, muzika se odlicno cula i to sto se culo malo gasiranja davalo je bas fin dozivljaj dobrog moto skupa. Ako je neko isao motorim pod sator, mislim sta reci ali ako se opet neko zalaze da se izmjeste motori van prostora predvidjenog za moto skup, pa sta je iduce? Becki deckici, haj molim te. Ne idem ni ja na operu ne shvatam niti mi prija, pa kome se ne svidjaju motori nek ne dolaze, bice turiranja sigurno jer doslo 4k bajkera

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja