Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina polovnog do 2.500 e, ili nov na kredit

Recommended Posts

• Ne silazi, 2450 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ma neću polovan motor na kredit. Ili nov, sa što kraćim periodom otplate, ili polovan za keš...

Ja sam imao sreće sa Kawom, nikakve velike popravke nisam imao. Servise ne računam. Menjao ležajeve pr. točka, Štelovao ventile, menjao creva rashladne tečnosti, sve sitnice. Takve stvari me ne brinu i na drugom polovnom motoru, to je sve tekuće održavanje.

Šta da radim ako npr za 2 meseca zvekne nešto u mašini ? Niti znam da radim, niti imam majstora koji će trenutno da sređuje, treba juriti delove a sezona ide itd... To je jedini razlog zašto bih gledao novo, ništa drugo.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3855 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve je to OK, ima smisla. l ja sam recimo tako kupio nov skuter. I prošlo je već skoro 4 godine, više nije nov, i nema garanciju. Pa šta ću, da ga bacim? Da ga prodam budzašto? Neću, služi me lepo :) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1943 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Prodavati tvoj potpuno ispravan da bi kupio polovan koji ne znas u kakvom je stanju je za mene ludost.

Menjati polovan krs za drugi polovan krs i razumem.

Tako da ti je najbolja opcija da se castis novim ako mozes finansijski da izguras

• Drug član, 1920 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Novog Kineza na dve god pa sta bude, cene su otisle za sve, mozda taj Kinez gubi vise i teze se prodaje al sta ces, mozda je to samo realna cena kakava treba biti.
Mozes da probas TRK 502 obican, na moju visinu je bio super, jes tezi motor od svih al se lepo vozi.
Ako bas gledas nesto lagano onda Japanci pa sedi trazi.
Nemoj bezati od polovnog, pre mesec dana je kupljen Kawasaki Z650, god dana star za 5500e, letos jedan kolega kupi Hondu ...500, godinu i po staru isto za 5500.
Spremi ti pare, digni kredita do 5k i gledaj oglase.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 727 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Blažo i sam sam skoro bio u toj dilemi. Hteo na stari motor da dodam još nekih 2000e što sam imao u kešu, što bi u zbiru bilo malo preko 5.000 evra. I ima svašta da se kupi za taj novac, ali uglavnom 10+ godina staro, sa solidno km, upitnog stanja.. I shvatio sam da bi dobio nešto, ali ne puno, a opet nisam daleko od nečeg novog. Kineze nisam razmatrao zbog post prodaje. Japanci opet novi skupi. Na kraju se dopunio kreditom i uzeo nepune 2 godine star Tracer sa baš dosta opreme, solidno jeftinije od novog klot. I mislim da ti je to najbolja opcija. Za to mora keš kredit, ali kao što kaže kolega nije dramatična razlika, a i kada podeliš na rate možda će ti biti 10 evra veća, a izbor daleko veći. Nije lako ubosti i takvi mladi motori su precenjeni, ali može da se ubode. Problem je samo što takvi primerci odu baš brzo, meri se u satima ili danima max i moraš da imaš spreman keš ili nađeš prodavca koji će da te sačeka par dana.

Ako hoćeš novi naked i ako je SV izbor on je trenutno 7.400e, osim ako nema neka akcija. Po meni malo slabiji motor, ali mislim dovoljan za tvoje potrebe, a solidno jeftiniji je Kawasaki Z500 SE (6450 e). 

Pošto ti kreda ne gine, nemoj da gledaš u par stotina evra, jer kažem na rati to nećeš puno osetiti. A uz dobar izbor to što se sada više napneš više ćeš imati i kada budeš prodavao, jer većina novih motora odlično drže cenu i nakon 10 godina.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 962 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Najlepsi osecaj kad odes u salon, pipnes, stipnes, sednes, isteras iz salona, doteras kuci pa citava garaza mirise na nov motor. Pa ga malo zagledas, sjaji se i cakli gde god virnes. 🙂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 440 postova
  • Motocikl: Nmax 155

U ovom trenutku i sa nenormalnim cenama polovnjaka bolje nov, a da ti nije veliko finansijsko opterećenje.

Za ovo što Ranko kaže godinu-dve star polovnjak bi trebalo keš kredit, ne može auto/moto zato što su namenski krediti i ne možeš da podigneš kredit bez predugovora koje ti prodavac fizičko lice ne može dati.

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
15 minutes ago, Sharky - Alex said:

Prodavati tvoj potpuno ispravan da bi kupio polovan koji ne znas u kakvom je stanju je za mene ludost.

Menjati polovan krs za drugi polovan krs i razumem.

Tako da ti je najbolja opcija da se castis novim ako mozes finansijski da izguras

zavisi sve, ima ljudi kojima se nista od novih trendova i novih motora ne dopada. ono sto im se mozda dopada je preskupo. isto tako ima onih koji vole da cesce mijenjaju motore i ne zele da voze isti motor narednih 6-7 godina. mozda i neko mladji koji bi da isproba neke motore iz "zlatnog doba" koje nije imao prilike voziti jer je bio klinac kada su se ti motori vozili. misljenja sam da ima dovoljno ljudi u ovoj zajednici koji dobre primjerke s vremena na vrijeme ponude i da se mogu kupiti dobri polovnjaci. isto tako ima ljudi koji prosto ne zele kreditnu obavezu

Promenio član Efendija Skalin
  • Podržavam 4

• Drug član, 1383 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Autopromet je prošlo leto davao neke modele na 24 rate bez kamate sa 50% učeša, tad sam stavio Hondu u oglase :-) Stavio sam jaču cenu jer nisam bio siguran da li želim da menjam, nisam još uvek. :-)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Drug član, 3855 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Lepo je kupiti nov motor, miriše što kaže kolega, sjajan osećaj. Ali i to ima svojih mana - prerano ga puste u promet, pa onda idu dečije bolesti, pa update mapa i gluposti... a zamena ulja - 150€, i još zakazuješ kao kod hirurga. Ma idi. Ja bih isto danas pre birao skoro nov, od poznatog vlasnika. U ovom trenutku mi se to čini najprimamljivijim rešenjem. Polovnjake od ~2.500€ ne bi ni uzimao u obzir.

• Podržavam 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2711 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Zato sam i ja prelomio za 2god. polovan. Kupiš nov, lepoooo ali dok još nadodaš dodatne opreme ode cifra u nebo.

Gomila originalne dodatne opreme, razrađen, odrađeni servisi zbog garancije a skoro pa nov.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

A polovna cbf600n honda? Moze da se nadje do 2500...
Seat height 785mm +- 15

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

pre 1 minut, Juan je napisao:

A polovna cbf600n honda? Moze da se nadje do 2500..

Hteo bih da se vratim na EFI, a za te pare nema...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2114 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Blažo ma sve sve, al dobi i ti 50 odgovora za par sati :D 

ontopic: Ne znam zašto, ali ja tebe nekako ne vidim na kineskom motoru :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 5

pre 4 minuta, ZEMZEM je napisao:

Zato sam i ja prelomio za 2god. polovan. Kupiš nov, lepoooo ali dok još nadodaš dodatne opreme ode cifra u nebo.

Gomila originalne dodatne opreme, razrađen, odrađeni servisi zbog garancije a skoro pa nov.

Meni dodatna oprema nije prioritet. Samo kofer da ima, ili da ugradim.

A ovo je dobro razmišljanje, kad izađe iz okvira ovlašćenih servisa.

Upravo sada, živke je napisao:

Blažo ma sve sve, al dobi i ti 50 odgovora za par sati :D 

H V A L A svima !!!

:BJB3:

• Sviđa mi se 4

CB500f je ovaj jedan uzeo letos, nova je 7100 po starom cenovniku sto bi za tebe bio dobar, mali, lagan, za grad top.
Samo treba iskopati neki polovan bar dve god star.

Promenio član RankoBg87

• Drug član, 962 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 13 minuta, boza_kg je napisao:

Lepo je kupiti nov motor, miriše što kaže kolega, sjajan osećaj. Ali i to ima svojih mana - prerano ga puste u promet, pa onda idu dečije bolesti, pa update mapa i gluposti... a zamena ulja - 150€, i još zakazuješ kao kod hirurga. Ma idi. Ja bih isto danas pre birao skoro nov, od poznatog vlasnika. U ovom trenutku mi se to čini najprimamljivijim rešenjem. Polovnjake od ~2.500€ ne bi ni uzimao u obzir.

Zato sam se ja na kraju odlucio za vec proverenu Suzu... Servis 80eur u ovlascenom, ne smaraju ako vrsis blage modifikacije u vidu auspuha, rasvete i sl... 

Dok sam u Hondi placao 150eur servis, za istu kolicinu ulja...

Sve zavisi kome sta treba. Meni najbitnije da nema decijih bolesti i da mi bude veran saputnik na putovanjima. 

Neko voli da ima taj wow efekat, sto Suzuki nema.

• Sviđa mi se 1

Evo za tebe, vise se nategnes i bog da te vidi. :D

A ima i stariji model.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kawasaki Z650, 2024. godište, Naked, vozilo prešlo 1000 km, Ub. Cena 7.000 € - Motori - Polovni Automobili

Promenio član RankoBg87
  • Podržavam 1

Za kola mi nije problem. Mogu da vozim i stojadina, i avensisa, svejedno mi je, samo da me preveze. Sa motorom treba i uživati !

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Drug član, 1041 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
Pre 1 sat, Blaza je napisao:

Versys o.k. Daj mi objašnjenje zašto QJ ? Verujem da imaš nekog "aduta" za njega, daj reci i meni...Napisao sam već da ne znam ništa oko kineza, i svaki info koji je nekome bolji, zašto je bolji.

QJ se nekako po meni izdvojio po kvalitetu pogotovo 550 i 650 SVT. Video sam ga i uzivo i prosto novog za te pare nema a da je od japanaca.

• Hvala 1

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Uly
43 minutes ago, Blaza said:

H V A L A svima !!!

Čekaj, nismo gotovi   :jee:

i ja imam da izjavim nešto za film... Oprosti ako mračim, al' ode svet u K. Ja bre vozim motore 30+ godina i nikad, ali nikad, nisam bio bez ideje šta je sledeće. Toliko mi se modela sviđa, toliko je toga što bi voleo da probam, da posedujem, da jednostavno kad dođe vreme za zamenu - samo izaberem najbolji primerak trenutno na tržištu. 

Sada sve ove nedoumice, ova merenja u sitna crevca, pa poređenja gde ispadne da ti je maltene sve jedno da l' je ovaj ili onaj, sve mi je to isuviše objektivno, proračunato, hladno - iako to jeste pametan izbor glavom. Ja se mnoooogo više oslonim na srce  :ljubav:

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Uly
7 minutes ago, Blaza said:

Za kola mi nije problem. Mogu da vozim i stojadina, i avensisa, svejedno mi je, samo da me preveze. Sa motorom treba i uživati !

To je to!

Izaberi onaj koji tebe najviše greje, i kreiraj način da dobaciš do njega   8)

Promenio član PremieRacing
  • Podržavam 1

• Drug član, 1383 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Znam da izlazi iz budžeta, ali ovo je neki minimum polovnog motora koji bi ja gledao.

c7db6a115a47-1920x1080.jpg

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM
Suzuki v strom, 2004. godište, Naked, vozilo prešlo 36450 km, Beograd. Cena 3.200 € - Motori - Polovni Automobili

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja