GR 46 5063 Napisano Nedelja u 15:53 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došla Kako nekom dati savet kad motor kao motor nije samo mašina .. To je nešto posebno bar kod nas koji ne gledaju na njih samo kao mašinu- prevozno sredstvo .. Šablon ne postoji , dosta toga sto jedan ima drugi nema, a valjalo bi... Nema motora koji je napravljen za sve samo je jedno sigurno da kada mu prilaziš mora da ti dira srce jer ćeš sa njim proći toliko toga što nisakim nisi i nećeš , to je sigurno videćeš ... Kupi onaj što ti srce dira ,mani se skutera jer su oni samo praktični i to ti je to .. ( izvinte skuteraši ) . iz ove perspektive .. Rizik ti je skoro isti , ne povecava ga kubikaza nego tvoja glava .. Uvek će ti nešto faliti ,dobro poznat osećaj za sve nas i kada kažemo :" samo još ovo , samo još ovo ,ono ! ali to u moto svetu ne prestaje nikad zato sa njima nikada nije dosadno .. Imaš volju ,vidi se nadam se opravdanu i pravu .. samo lagano a vreme će ti pokazati koliko si za sve ovo ili ne .. Od opreme uvek , sve ( kaciga ,rukavice, pojas koji ti stiti unutrasnje organe , čizme ( ako bas zelis patike-moto ali duboke ) , pantalone sa protektorima , jakna , nema tu trte mrte .. meni je čizma spasila nogu pro udesu jer bi sigurno ostala bez nje da sam nosila patike .. koliko će sta da kosta to je do tebe ali vazno je da je imas .. Svakako obrati paznju na visinu motora , bitna je nama ženama jer težina motora utiče da se očas posla prevrneš ( nismo mi bas tako jake kao muški a i ne trebamo biti ) ... ne mislim dok vozimo ali dok manevrisemo pri malim brzinama ,parkiranje i slicno... Zato je jako vazno da si sigurna sa nogama oslonjena na zemlju ... Nije dobro biti balerina na motoru koja se samo prstićima oslanja .. to neke žene mogu ali iza njih stoji jako veliko iskustvo .. Posle šest godina kao vozač , ovladavanjem nekih tehnika i osećaja za težište, moje visine 172 cm. ponekad mučim muku sa mojom pčelicom od preko 200kg. Ali je obožavam al to je neka druga tema hahahahaha.. Polako ,položi , obavezno kupuj u medjuvremenu opremu .. a za motor informacije i probaj da sedneš ,vidiš osećaj , jer manje više je za tebe u ovim trenucima sve to isto osim kako neki od njih izgleda .. A ko zna , možda će kao mnoge od nas motor naći tebe Srećno 3 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 792 Napisano Nedelja u 16:19 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nije savet/preporuka, ali evo sta ja uobicajeno nosim po gradu -flip up kaciga, sa pinlokom i suncanim naocarama -marama ili onaj cilindar, kako god se zvao, na vrat -retro kozna moto jakna koja nije problem nositi i kad nisam na motoru -kozne rukavice, jedne krace i jedne za preko rukava jakne, pa zavisi od vremena -pojas, materijal ili konstrukcija koja ne znoji, mada tesko to -farmerke (voleo bih da su moto, ali nisam naleteo na nesto sto mi se dopada) -moto ili hajking duboke patike, da mogu da hodam ko covek -kad je toplije, jelek umesto jakne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2723 Napisano Nedelja u 16:23 Drug član, 1324 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam kofer i presvlačim se svaki dan kad idem na posao motorom, kad se uvežbaš ide to brzo :-) Čak i pantalone presvlačim ali u toaletu :-)Za prvu jaknu preporuka, letnja, meš ali sa skidajućom kišnom postavom. Ja sam i naked vozio u toj jakni sve do nekih 10 u plusu. Do 15 je čista komocija. Ispod 10 ipak treba i zimska postava i ne meš jakna ali od toga si još daleko :-)Obuća... Koliko ljudi toliko mišljenja, ali ja nikad ne bih uzimao nešto bez krutog đona i bez zaštite zgloba, prstiju i pete. Ako to nema, možeš i malo bolju kožnu čizmu da uzmeš maltene. Ima i moto "patika" koje ovome odgovaraju ali što su bezbednije to će biti neugodnije za pešačenje, po pravilu.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 402 Napisano Nedelja u 16:43 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Naglasio bih vaznost moto obuce, po meni su namenske moto patike/cipele/cizme odmah iza kacige po vaznosti, tu negde zajedno sa rukavicama. Povrede stopala pri manjim padovima mogu lako da se dese i budu jako nezgodne, a moto obuca odlicno stiti od toga. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 705 Napisano Nedelja u 16:52 (promenjeno) Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Lulence said: Samo jos jedna stvar, da li je u redu presvuci se, preobuti (molim Vas da ne klasifikujete ovo kao neko plitko pitanje ) jer motor bih vozila svakodnevno, ne samo posebim danima pa ne bih da se odreknem svih svojih stvari. Ja malo vucem na drugu stranu, veci deo godine svakodnevno vozim. Kada se vozi cesto u toku dana, presvlacenje i full oprema ce biti jako nezgodna, tada i kaciga smeta. Odlagaces voznju ako se moras spremati svaki put 15-20 minuta. Pogotovo za sitnije stvari po gradu, na kupanje, kupovina, obaveze, nalazenje sa prijateljima. Neki balans treba naci za te krace voznje, zbog prakticnosti i komfora. Uz kacigu rekao bih dobra letnja jakna i rukavice, sto mozes da odlozis u kofer za minut. Ali nevezano za opremu, najvise radi na ucenju i sto vise voznje. Zato sam pomislio i skuter za pocetak koji ce te vise naucti fizici voznje od veceg motora. Samo znanje i postepeno iskustvo ce ti pruziti najvecu bezbednost. Mnogo vise nego vrhunska oprema i voznja veceg motora na kojem ne mozes puno da eksperimentises i vezbas. I gledanje saobracajnih nezgodne na YT, puno znace sa predvidjanje milion situacija koje se desavaju svakodnevno. Analizirati sve komentare, uglove, pa ces i videti sama kako tebi sta odgovara. svi smo drugaciji. Promenio Nedelja u 16:57 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 466 Napisano Nedelja u 17:50 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 2. 2025. at 10:21, Alexandra995 je napisao: Dobro došla @Lulence Kao neko ko je položio pre 3 i po godine, daću ti par smernica... Isto sam razmišljala, R motor, obožavam četvorocilindraše, nisam htela ništa drugo, uzmem Hondu CBR 600 od preko 100ks, suludo za bilo kog početnika, ali kada se mašina vozi pažljivo i sa poštovanjem, uglavnom nema problema. Po meni su joj bile jedine prednosti što je bila moćna kao pojava, prelep zvuk (otvoren izduv zbog kog me stalno cimala policija), atraktivna i to je to manje više. Ono što je meni smetalo je što je bila neudobna, kao skoro svaki R motor heblovi idu nisko, posle duže vožnje te pokidaju leđa, plus vibracije koje prenosi na ruke... Nije imala ABS, ne daj Bože situacije, moraš mnogo dobro da je poznaješ da se brzo zaustaviš, a da točkovi ne blokiraju - naravno, sve se to trenira, ali bih da napomenem... Održavanje lanca dodatno otežava činjenica da nema centralni štener, a postavljanje motora na štener je meni zahtevalo dva čoveka, svaka čast onom ko može sam, ja nisam smela. Sve što želiš da poneseš sa sobom na neki izlet, moraš u repnu torbu koju vezuješ za zadnje sedište ili ranac, pa na leđa, jer je bogohuljenje staviti kofer na R. Teška srca sam je prodala na leto 2023, uzela sam Hondu CBF 1000A, dakle - ima ABS, korman (komande na rukama su visoko, sediš uspravno), nešto slabija od CBR-oke, ali ok je za mene. Izduv je fabrički, policija me više i ne primećuje, nisam im zanimljiva. Ima ugrađen centralni šteder, iako ima 250kg (50-ak kg više nego CBR) brzo se uči tehnika kojom je sa lakoćom postavljaš bilo gde i bilo kada, bez ičije pomoći. Imam sva tri kofera, ali mi je centralni stalno na motoru, unutra sve nabacam i zaključam, mirna glava, ne tovarim leđa ničim. Tu sad imaš i Naked koji imaju bolji položaj za sedenje, ne znam do koje snage gledaš motor... Skuteri su neka druga priča, imaš mesta ispod sedišta, skoro svakom lepo leži kofer, udobni su, praktični za grad... Apropo dela u kom se pominje kofer na R-u...mozda nije R motor ali ima slicnosti i ima kofernjacu...i sto je najvaznije meni je lep... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 466 Napisano Nedelja u 18:02 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan Svi imamo neke svoje stavove po pitanju prvog motora...i svi oni su veoma sareni. Moje misljenje je da za prvi motor izaberes neki na kom mozes da se oslonis sa oba stopala na podlogu a da to nije na vrhovima prstiju...biraj koji ti se svidja ,koji te svojom tezinom ne uznemirava,bez obzira na kubikazu. I vozi,vozi ga kada god mozes,vozi ga lagano do granice gde se osecas sigurno. Nikada ne zuri,nikada ne razmisljaj da li smetas drugima na putu...neka te obidju... Vremenom ce rutina dolaziti sama po sebi...i povecavati se zona u kojoj se osecas komotno...i tu zonu nikada ne napustaj. Na ovaj nacin ces mnogo brze postati vozac motocikla,dok do tada si korisnik istog... Prvi motor koji sam vozio bio je CBR600F...ubrzo posle njega Cbr900 RR...nikada nisam imao problem... Postuj masinu,i ona ce ispostovati tebe,ako nemas u glavi isto i sa 350 kubika bices u problemu... To je moje skromno misljenje....ali svakako pre upotrebe posavetujte se sa nekim strucnjakom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 161 Napisano Nedelja u 21:05 Svrati ponekad, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam ja anti-skuter opcija, preporučujem ti naked: Honda CMX500 ili Husqvarna Svartpilen 401. Kada sam kupovao prošle godine Husqvarna mi je bila prva opcija, ali sam ipak uzeo Hondu NX500 crno-belu i nisam se pokajao. Sada bih, kao i većina ovde, da kupim još jedan motor, i to bi u ovom slučaju bio neki naked (izguglaj koje sve vrste motora postoje) i to verovatno ova Honda CMX500 koju sam ti preporučio ili čak CB650R 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godza72 0 Napisano Ponedeljak u 15:35 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Honda cb125r Pravi izbor za početnike i lepši pol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4621 Napisano Ponedeljak u 18:22 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 2. 2025. at 18:50, pedjazz je napisao: Apropo dela u kom se pominje kofer na R-u...mozda nije R motor ali ima slicnosti i ima kofernjacu...i sto je najvaznije meni je lep... Pošteno, k'o šećer je (što bi rek'o Šojić)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 72 Napisano Ponedeljak u 19:27 U prolazu, 14 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav @Lulence, srećno u odabiru tvog prvog motora. Kolege su već rekli sve manje više, a ja bih iz prve ruke samo rekao par stvari za Triumph Scrambler 400x, koji posjedujem od septembra prethodne godine. Sa njim zbog vremenskih prilika nisam uspio voziti više od 1000 km, i sad sam tu nadomak prvog servisa. Odmah da predjem na poredjenje sa Gerilom450, iskreno to su nebo i zemlja, Triumph je par puta motor kvalitetnije završne obrade, koji ima apsolutno sve sto danas jedan motocikl treba da ima ( abs, traction control, drive by wire i td) Kao početnica, sto i ja jesam,( početnik ), nevjerovatno kako prašta greske, a i tako se lako vozi. ( obrati pažnju na visinu, jer mu je sjedište visoko 835mm) sto je meni sa 190 cm idealno. Jedan cilindar, muzika za moje uši, to je toliko zabavan motocikl da sa njim možeš gdje god hoćeš krenuti i siguran sam da te neće ostaviti sa svojih 40 konja. i poslednja stvar, sigurno, ne i najvažnija, ali motocikl biraš srcem, ja ljepsi all around nisam gledao na tržištu. Jednostavno ne postoji. Opet, sto se cijene tiče, kvalitet i izgled mnogo premašuju cifru koju trebaš izdvojiti za njega. Bar za mene. Sto opet ne znaci da ja sjutra kroz dvije, tri godine neću kupiti neki adv ili slično.. ali posto sam već vozio skuter, ovo je najljepsi kompromis. za preciznije stvari, imaš temu, gdje se možeš informisati. Nadam se da nisam udavio. Sretno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Ponedeljak u 20:13 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Bencivenga je napisao: Nadam se da nisam udavio. Sretno. Hvala puno sto si pisao! Bas sam malopre napisala jednom clanu kako odmah sutra planiram da odem do salona da ga vidim uzivo i probam, jer jednostavno ne mogu da ga izbacim iz glave. Nisam planirala niti mislila da ce mi se toliko dopasti taj tip motora, nije mi to bilo u planu ali kada ga je jedan clan ovde preporucio i kada sam ga videla, jednostavno mi je srce zaigralo. Mnogo sam srecna sto su tvoji utisci pozitivni, bukvalno me je strah da se neko ne javi i napise nesto lose A nadam se da se sutra necu razocarati kada ga probam, tacnije, nadam se da nece biti previsok za mene. Hmm, 190 ti si bas visok, ja za malo imam 170 Ali ne mogu vise cekati ni dan. Javicu sutra da li dohvatam nogama pod ili ne U svakom slucaju dolazi i sajam, pa bih se prosetala i isprobala par modela, naravno sve pre konacne odluke. Ali mi tvoje iskustvo sa Scrambler- om jako znaci! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 597 Napisano Ponedeljak u 20:51 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Lulence je napisao: da li dohvatam nogama pod ili ne Nažalost moram da te razočaram jer ogromna je razlika dohvatiti pod vrhovima prstiju i spustiti celo stopalo. Naravno , voziš i kad si osudjena na balerina verziju kao ja ali je dovoljno da osloniš vrhove prstiju na klizavu površinu večine petodinarca dok ideš u nazad u izlasku sa parking mesta i osećaj je odvratan. Od skoro 30 slučajeva kad ti se oklizne noga preturila sam se samo jednom ali svakako mi sledeći motor neće biti izbor ako kad sednem nemam spuštena stopala pa taman i da je najlepši na svetu (slobodno me ispljujte kad kod kupovine sledećeg opet izaberem po lepoti). Olakšavajuća okolnost je da i oblik rezervoara drastično menja situaciju pa se nadam da ćeš sutra imati sreće. Mi svakako čekamo utiske 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Ponedeljak u 21:11 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ehhh da, i @GR 46je pominjala da ne budem balerina na putu… a ti si cini mi se moje visine i pisala si da gledas da sediste bude max 800mm… sad procitah da je kod njega sediste 835… To je onda vrvt previsoko za mene, ali ajde, nada poslednja umire, videcu sutra. Pa ako nista barem da ga skinem sa liste…nije ni to lose, bar da se suzava krug a ne samo da raste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 705 Napisano Ponedeljak u 21:12 (promenjeno) Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam to prevideo, osim ako nemas bas duge noge 835mm moze biti nezdogno. I van puta to dosta znaci da mozes da stanes, gde su nagibi puta, uzbrdice na raskrsnici itd... A nije lagan motor. Probaj, ako ne fali puno, obucom mozes dobiti cak nekih 30m-40mm, a moze i modifikacija sedista, i tu dobijes jos 15-20mm nize. Pa ako je knap, ovo bi pomoglo. Sirina sedista je bitna isto (ako je uze napred gde noge idu, mnogo vise mozes da dohvatis). Promenio Ponedeljak u 21:22 član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 72 Napisano Ponedeljak u 21:50 U prolazu, 14 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan @Lulence, imaš opciju i Speed-a400..( koji je znatno niži) On je čisti naked. Medjutim, mnogo agilniji, kako pišu u krivinama i takodje odlična opcija za početnika. Javljaj sjutra, svakako je interesantno gledati šta ćeš izabrati. Svako dobro. p.s- ovdje u CG je speed na akciji, moguće da je isto i gore, tako da i to stoji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 72 Napisano Ponedeljak u 21:56 U prolazu, 14 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan ovdje imaš neki relevantni test, rekao bih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 161 Napisano Ponedeljak u 22:03 Svrati ponekad, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan S druge strane, imaš one klince iz Brazila što voze GS-ove i druge motore kao nezdravi, a jedva fuzastere dohvate - https://www.instagram.com/s1000rrgram/reel/ClQ9_WSvMhN/ Dakle, sve je stvar tehnike 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2723 Napisano Ponedeljak u 22:16 Drug član, 1324 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja nije problem, može ona i goldwinga da vozi, kad krene. Manevrisanje u mestu, hod unazad, okretanje za 180 u uskoj neravnoj ulici u koju si neznajući ušao nizbrdo... To je za početnika nerazrešiva misterija. Ja evo 4. sezona pa pljujem sebe kad god debelu gospođu Hondu zavučem gde ne treba pa se mučim ko da motor prvi put vidim u životu.Elem, težina do 200 kila, što manje to bolje, i OBA stopala potpuno i sigurno na patosu, mislim da ni jedan početnik ne može pogrešiti ako se drži ovoga.A ako se ne okreneš za motorom bar jednom ili dva puta pošto ga parkiraš i kreneš gde si krenula, kupila si pogrešan motor, sve drugo na stranu :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iva_28 20 Napisano Utorak u 08:00 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав људи. И ја сам апсолутни почетник као и колегиница која тражи мотор, само што сам успешно положила категорију прошле године. Од тад па до сад, тражим свој први мотор, не скутер већ мотор. Фејзер 650 и 'V Storm' је био опција по прилично дуго док нисам видела 'Z 500' и од тад па до читања Ваших коментара маштам о њој Али сад сте ме ви збунили са тим да 'naked' мотори нису за вожњу ван града . Могу ли да да украдем још неко мишљење од Вас искусних бајкера и прочитам још неки коментар о 'naked' моторима. Извињавам се због упада у тему, али, проблем је у суштини исти 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Utorak u 08:13 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Bencivenga je napisao: ovdje imaš neki relevantni test, rekao bih. Po ovome, definitivno nisam ni blizu Jedino ako su mi jako dugacke noge naspram nekog proseka koji oni racunaju A Guerrilla 450 je 790mm, sto bi izgleda bilo idealno, a bar je malo slican…Ali opet pisao si da ne mogu da se porede P.S. Zdravo Iva, uskaci u grupu “Z 500” je bas simpatican, pa ako bi neko mogao napisati zasto nije bas za van grada, i mene to interesuje jako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2723 Napisano Utorak u 08:15 Drug član, 1324 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi se o tome da naked motori nisu za vožnju van grada, masa ljudi je ovde prošla evropu na nakedima, ja sam dve godine jako lepo vozio naked po Srbiji. Problem nastaje kad se vozi po hladnom vremenu, i ili jakom vetru a na otvorenom putu, "van grada". Ovo svakako nije nešto s čime većina početnika sreće, znam dugogodišnje bajkere koji motor ne vade iz garaže ako vreme nije idealno, jednostavno me voze po kiši i žezi, i to je ok.Naked je možda idealan početak, polazna tačka od koje možeš da nastaviš istim putem ili da skreneš na bilo koju drugu stranu, a naked će ti najbolje i najlakše pokazati šta zapravo želiš od motora. Bar je sa mnom tako bilo :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3271 Napisano Utorak u 08:16 Drug član, 1897 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Prvom prilikom kad bude jedno 15c, nek vas neko vozi u autu jedno 80 na sat a vi izbacite glavu napolje i bice vam jasno sta je problem 2 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2723 Napisano Utorak u 08:28 Drug član, 1324 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A Gerila i mali Triumf se sklapaju u Indiji, sigurno da ima razlike, a da li su nebo i zemlja i u čiju korist, tu ocenu za sebe možeš da daš samo ti. Idi vidi štipni sve što ti se sviđa o motora, sad su saloni prazni, nema gužve, imaće prodavci sve vreme obog sveta da ti odgovaraju na pitanja (veruj im maks pola šta pričaju) dok ti sediš na motoru, balansiraš, gledaš da li ti odgovara i da li se vidiš na njemu. Taj osećaj je samo tvoj. I na kraju, trebalo bi i da probaš taj motor, možda ti u vožnji uopšte ne legne.Ja sam za prvi a posle i za drugi motor žarko želeo Z750S, plavi ako je ikako moguće, svaki drugi motor je bio treća opcija. Odustao sam i od probavanja za prvi motor, smatrao sam da je to za mene prejako, uzeo ER-5, nisam se pokajao. Kad je došlo vreme da se dalje krene, srce vuče na staru stranu i odem i probam motor iz snova. I razočarenje? Ne baš ali nekako nije to to, nije mi legao, možda je do mene. I onda bez ikakvog plana i namere odem da probam CBF1000 koji mi je prevelik, pretežak, previše troši i preskupa registracija. I kupim ga istog jutra. U 9 probao, u 10 potpisao ugovor. Jednostavno to je to.Da sam samo otišao i kupio motor u koji sam bio zaljubljen, vozio bih pogrešan motor možda i sad. Ne bih znao da sam pogrešio i da može i drugačije.Zato za prvi motor ipak preporučujem manji finansijski izdatak, nešto što te neće zarobiti, odakle ćeš lako moći dalje, ako poželiš. I obavezno, obavezno, više motora probati.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 1999 Napisano Utorak u 08:30 Drug član, 682 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Već je puno dobrih savjeta, tako da ne bih ništa ja dodavao, osim da ne treba puno slušati Gordanu, čuo sam od drugih da je najgora od sve djece i da puno točkira. 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...