admiki 1724 Napisano Utorak u 07:41 (promenjeno) Drug član, 615 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Gajo Sevojno je napisao: Ma kud i postavih temu, odustao sam vec na prvoj stranici od samostalnog Kampovanja.. .. Ma samo ponesi konzervu ribe Promenio Utorak u 07:41 član admiki 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 663 Napisano Utorak u 08:10 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 420 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ma ajde bre, nemamo mi takve predatore kao iz Backcountry filma. Kampovao sam pored znakova "Medved u sumi". Nase mece su dobrocudne. Jedino cega se plasim u prirodi su krpelji. Problem jesu drekavci, omaje i ostala kompanija. Ali ako hoces da budes solo kamper, dobro je da budes i solo drinker. Tu svi strahovi nestaju, i posle par piva pomislis kako bi bila dobra prica da podelis jos koje sa medvedom, pa i sa samim drekavcem. Priznajem, prvi put jeste malo neugodno bilo, al to je samo zato sto su mi se limenke izbusile u koferu, pa sam ostao bez piva. Ne mora se zavlaciti duboko u sumu, meni je zgodnije bilo na obodima, proplancima. Ostaci hrane ostavljati sto dalje od kampa. Od kako sam stavio Mivv, ni petarde vise ne nosim. Inace, solo kampovanje je jedno od najboljih iskustva koje imam. Ne treba traziti komfor na takvom kampovanju. Tu se treba sto vise pribliziti prirodi. Sto manje opreme, to vise vremena za iskustvo. 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6204 Napisano Utorak u 08:54 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 43 minutes ago, Slammer said: Ma ajde bre, nemamo mi takve predatore kao iz Backcountry filma. Kampovao sam pored znakova "Medved u sumi". Nase mece su dobrocudne. Jedino cega se plasim u prirodi su krpelji. Problem jesu drekavci, omaje i ostala kompanija. Ali ako hoces da budes solo kamper, dobro je da budes i solo drinker. Tu svi strahovi nestaju, i posle par piva pomislis kako bi bila dobra prica da podelis jos koje sa medvedom, pa i sa samim drekavcem. Priznajem, prvi put jeste malo neugodno bilo, al to je samo zato sto su mi se limenke izbusile u koferu, pa sam ostao bez piva. Ne mora se zavlaciti duboko u sumu, meni je zgodnije bilo na obodima, proplancima. Ostaci hrane ostavljati sto dalje od kampa. Od kako sam stavio Mivv, ni petarde vise ne nosim. Inace, solo kampovanje je jedno od najboljih iskustva koje imam. Ne treba traziti komfor na takvom kampovanju. Tu se treba sto vise pribliziti prirodi. Sto manje opreme, to vise vremena za iskustvo. Kad si solo drinker i doma je dobro 2 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4691 Napisano Utorak u 09:02 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, Slammer said: Ne treba traziti komfor na takvom kampovanju. Tu se treba sto vise pribliziti prirodi. Sto manje opreme, to vise vremena za iskustvo. Suva istina vrv posle par iskustava pa se ne pecaš svaki zvuk. I taj svaki zvuk je kao kad vidiš dve ribe u drugom kraju sobe kako se cerekaju, pa pomisliš da se tebi smeju, a one ustvari ni ne znaju da si tu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 663 Napisano Utorak u 09:08 (promenjeno) Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 420 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo, treba ici onom logikom da smo mi predatori, a ne zrtve. Tako se trebamo i postaviti. Zato cim stignemo, napravimo koplje, skinemo se u gace i namazemo blatom. Ubacimo litru vinjaka, da nam oci pokrvave. Probudimo pecinskog coveka u nama, krenemo da igramo oko vatre, deremo se i teramo sve od sebe. Promenio Utorak u 09:24 član Slammer 2 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 663 Napisano Utorak u 09:14 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 420 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Dodjite medvedi da vas nahranim sa pesniceeee! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8327 Napisano Utorak u 09:16 Solo Rider, 3191 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Znači definitivno ne treba iči sam .......i vatra obavezno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6204 Napisano Utorak u 09:19 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Muska definicija vecnosti: vreme koje protekne od muskarcevog zavrsetka pa dok zena ode... 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 212 Napisano Utorak u 09:23 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan DIY filter za vodu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7717 Napisano Utorak u 09:24 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan To oko cuge, pa ja i idem na kampovanje da se opustim i popijem koju vise, a uz vatru mi to klizi ko mace niz oluk. Jes ono, bolje je kad se ima drustvo, pa i kad je pice u pitanju Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otih 33 Napisano Utorak u 10:14 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Jupiter said: Čuj kornjača te uhodi sat vremena... Ocigledno ne poznajes kornjace. Kad ih gledas prave se da su trome. Cim skrenes pogled, trce levo desno, na dve noge. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano Utorak u 10:45 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ma ajde bre, nemamo mi takve predatore kao iz Backcountry filma. Kampovao sam pored znakova "Medved u sumi".U Rumuniji sam viđao šatore opušteno postavljene pored tabli sa ovim upozorenjima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1449 Napisano Utorak u 16:14 Drug član, 1387 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam baš blizak sa kampovanjima (iako sam kao klinac sa roditeljima uglavnom tako letovao) jer u poslednjih 30ak godina sam čak jednom bio na kampovanju i to prošle godine baš na BJB kampovanju na Stolovima. I fino je sve to i sigurno ću ponoviti još koji put... Ali me ova tema i priča o životinjama podsetila na "doživljaj" od pre par godina... U Lici imamo neku zemlju i kuću koja je napuštena od 90-ih pa sad "pokušavamo" da je osposobimo za neku vikendicu i pošto se ukazala prilika da obiđem sve tamo, otišao sam sa drugarima u vožnju po BIH i HRV pa i do kuće da sve obiđem. Sve zaraslo i potpuno zapušteno, ispred kuće "prašuma" od divlje šljive, bukvalno se nemože proći i jedva se kuća vidi. Kao klinci smo tamo provodili celo leto, igrali se po šumama i osim što smo nekad noću čuli vukove i videli tragove medveda, nikada ih nismo zaista sreli. Osim zmija... A imao sam takav susret sa zmijom jedne godine kad sam imao 6-7 godina, da i dan danas vučem traume i neki neracionalni "opasni" strah. Svugde ih vidim kad zađem u šumu.... haos. A nema tu samokontrole... Elem, stigli pred kuću i parkirali motore. Drugari ostali na putu a ja onako u full opremi (samo sam kacigu skinuo) krenem ka kući ali džaba jer ne može se kroz ono rastinje a i sigurno sve vrvi od zmija. Ima neki "putić" baš kroz šumu koja ide obodom placa, skroz okolo pa da se dođe do kuće sa zadnje strane, ali ide se kroz šumu i preko stenja i kamenja. E rekoh jebga sada, neću odustati nego stisni muda i kreni polako. I krenem, ali već gledam ispod kog kamena će zmija da iskoči. I svađam se sam sa sobom da ne preterujem i kontam kako smo kao klinci uvek nosili neku granu sa sobom pa ako baš posumnjamo da ima zmija malo lupamo štapom pa i one odu. I pronađem ja neku granu, dugačku baš.... debelu... i krenem dalje. Sve OK, već sam na pola puta do iza kuće ali sad "putić" ide preko kamenja i ispod grana drveta koje se toliko spustilo da se mora sagnuti. A kao klinci smo jednom naleteli na šarku na grani tako i eto, gotovo... već mi u glavi šarka kako čeka da ja prođem pa da me napadne kukavički s leđa. A gusta šuma, svetlo se dosta prigušilo.... Rešenje - mlatnem ja lepo tom granom par puta po lišću pa ako i ima neka zmija il će da pobegne ili ću znati da je tu.... Ali.... kako sam ja lupnuo granom po lišću tako je nešto "skočilo" ka meni. Skočio sam unazad kao munja, povukao ruke ka sebi ali me prokletinja sustigla i "udarila" me po ruci. Poskok jebem mu sve, ali srećom imam kožne rukavice... U tom momentu, potpuno prestravljen i pretrnuo usled napada prokletinje.... skontam da se glupava trula grana prelomila na pola i da je kora zadržala da se ne raspadne nego se presavila i udarila me po ruci. Trebalo mi je minut da dođem sebi koliko sam se prestravio, a zatim minut da prestanem sebi da se smejem i da se psujem kakav sam kreten. Sve je bilo u mojoj glavi i sam sam sebi zakuvao najgore plašenje ikada.... Kada sam se smirio i sabrao, bacio sam glupu granu i potpuno oslobođeno nastavio put do kuće. Pa jebote oduvek su me učili da budeš glasan da "najaviš" svoj dolazak i sve životinje će se skloniti. Ponašaj se racionalno i "poštuj" životinje i neće biti problema. Trebalo mi je da sam sebi "opalim šamarčinu" da se resetujem i da prestanem da imam toliki iracionalni strah. I dalje ne volim zmije da ne bude zabune, ali sad više ne tripujem da su u svakom grmu u šumi 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1724 Napisano Utorak u 17:15 Drug član, 615 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije problem kad ti hodaš i arlaučeš, već kad zaspeš i hrčeš. Moj kum zvuči nešto između mečke u tjeranju i mečke u borbi na život i smrt. Probudiš se, a medo te zagrlio i gleda te onim svojim okicama. Što se tiče zmija, otrov je energetski jako skupa stvar za njih i zato je oko 80% prvih ujeda takozvani suvi ujed. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 264 Napisano Utorak u 17:29 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Bigor je napisao: Ja mislim da sam prezupcio u vojsci na Manjaci, straza od 2-4 u nekoj vukojevini, a mrakača da se bukvalno ne vidi ama bas nista. Jes ono puska o ramenu al kad si kao slijep, posle toga mi je poprilicno postalo svejedno jer da sam trebao najebati tu bi bilo idealno Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока I ja sam bio na Manjači u vojsci. Fascinantno mi je bilo koliko se vukovi slobodno ponašaju,uopšte se ne plaše,čak ni straži neće da se maknu kad se sretnu na prtini. Gledao sam ih oko bureta za smeće na Manjači,na 10 metara od barake,tzv "beogradskog restorana". Nas 50 izašli i gledamo i vičemo a vučine kuliraju kao da ne postojimo. Stražari na "nuli" umirali od straha gledajući kako se čopor igra. Izvinjavam se autoru i administraciji za off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Utorak u 17:59 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Čitam ovo oko solo drinker situacije i skapiram da nikad sam nisam pio sam ,mislim da to i ne bih mogao namerno da započnem...Kad se napijem meni se traži društvo,muzika,čkapi neka ili bar da pričamo .E sad ajde, nikad nisam ni bio sam u šatoru,divljini ..možda bi tad potego zbog tog nazovi straha ili sl. Ali brate onda bi samo zaspo brzo ..sam .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7717 Napisano Utorak u 18:37 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam bio na Manjači u vojsci. Fascinantno mi je bilo koliko se vukovi slobodno ponašaju,uopšte se ne plaše,čak ni straži neće da se maknu kad se sretnu na prtini. Gledao sam ih oko bureta za smeće na Manjači,na 10 metara od barake,tzv "beogradskog restorana". Nas 50 izašli i gledamo i vičemo a vučine kuliraju kao da ne postojimo. Stražari na "nuli" umirali od straha gledajući kako se čopor igra. Izvinjavam se autoru i administraciji za off.Kada krenemo prema vodovodu gore u brdu zastanemo, 22h povecerje, truba, cekamo da zavrsi, a kad stane oko nas se u daljini cuje zavijanje vukova i haj ti sad ostani gore sam Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8327 Napisano Utorak u 18:47 Solo Rider, 3191 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Bigor je napisao: Kada krenemo prema vodovodu gore u brdu zastanemo, 22h povecerje, truba, cekamo da zavrsi, a kad stane oko nas se u daljini cuje zavijanje vukova i haj ti sad ostani gore sam Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Možda su Hasky....ne vukovi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7717 Napisano Utorak u 18:54 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu ako je Petar Kocic eskim Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6307 Napisano Utorak u 21:45 Drug član, 3035 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj da te AI uči kampovanju 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 682 Napisano Sreda u 05:18 Zainteresovan, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, mrgud said: U Rumuniji sam viđao šatore opušteno postavljene pored tabli sa ovim upozorenjima. Oni medvedi tamo sede na sred puta,mogu da zamislim kako se ponasaju kad osete hranu pored nekog satora u sumi....Svaka cast ali na Karpatima bih preskocio takvu egzibiciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1998 Napisano Sreda u 06:38 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1023 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 1/13/2025 at 4:03 PM, admiki said: Daj neki link Dragan Šibalić WWW.FACEBOOK.COM Dragan Šibalić ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Dragan Šibalić und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook gibt Menschen die Möglichkeit, Inhalte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otih 33 Napisano Sreda u 10:06 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan Prijavi odgovor kao problematičan Jednom prilikom, u tinjedzerskim godinama, logorovao sam sa drugom. Taman smo u sumrak grickali kosti ptica koje smo ulovili kad odjednom snazno zavijanje koje se brzo priblizava. Samo smo se ukopali od straha, gledamo se i ne znamo sta da uradimo. Kad ono... pastir :D. Krenuo kuci sa par kravica, video nas i resio da se nasali. Nismo se usrali ali mislim da smo obojica bili blizu toga. Nikad necu zaboraviti taj zvuk. Prethodnog dana smo naisli na poskoka. Ja sam instiktivno(od straha, da se ne lazemo) skocio i smrskao mu glavu cizmom. Planirali smo da ga pojedemo sledeceg jutra, posto smo morali brzo da napravimo sator pre mraka. Sledeceg jutra ga nije bilo. Nesto ga je odnelo u toku noci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4691 Napisano Sreda u 10:16 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Džim Džarmuš said: Čitam ovo oko solo drinker situacije i skapiram da nikad sam nisam pio sam ,mislim da to i ne bih mogao namerno da započnem...Kad se napijem meni se traži društvo,muzika,čkapi neka ili bar da pričamo .E sad ajde, nikad nisam ni bio sam u šatoru,divljini ..možda bi tad potego zbog tog nazovi straha ili sl. Ali brate onda bi samo zaspo brzo ..sam .. Ili bar da pričamo Ali ovo "bar da pričamo" podseti me kad smo se jednom, ne tako davno, nas četvorica malo zapili, ne puno ali dovoljno da se okuražimo, i rešili da odemo na striptiz, da skinemo to s bucket liste. I sad mi tamo, sve po redu, dođu devojke sednu pored nas i uđemo tu u neku normalnu priču tipa koliko troši, jel mnogo prešla kad su devojke videle da nećemo da im kupimo piće ("piće"=flaša šampanjca) nit išta drugo, odoše svojim putem dalje, pa mi komentarišemo. I sad, mene mnogo nekako te neke situacije u kojima se ljudi nađu u životu zainteresuju u smislu, gde si pogrešno skrenuo kod Albukerkija, pa si tu završio. U jednom momentu, kreće drugar da priča o lap dance-u (već smo se dogovorili da nećemo da se glupiramo i bacamo pare), a meni pada na pamet i da mi plate lap dance, ja bih radije popričao s njom da skapiram kako se to čovek zajebe pa dođe tu nego što bih uživao u samom plesu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6204 Napisano Sreda u 10:47 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, Forsberg said: Ili bar da pričamo Ali ovo "bar da pričamo" podseti me kad smo se jednom, ne tako davno, nas četvorica malo zapili, ne puno ali dovoljno da se okuražimo, i rešili da odemo na striptiz, da skinemo to s bucket liste. I sad mi tamo, sve po redu, dođu devojke sednu pored nas i uđemo tu u neku normalnu priču tipa koliko troši, jel mnogo prešla kad su devojke videle da nećemo da im kupimo piće ("piće"=flaša šampanjca) nit išta drugo, odoše svojim putem dalje, pa mi komentarišemo. I sad, mene mnogo nekako te neke situacije u kojima se ljudi nađu u životu zainteresuju u smislu, gde si pogrešno skrenuo kod Albukerkija, pa si tu završio. U jednom momentu, kreće drugar da priča o lap dance-u (već smo se dogovorili da nećemo da se glupiramo i bacamo pare), a meni pada na pamet i da mi plate lap dance, ja bih radije popričao s njom da skapiram kako se to čovek zajebe pa dođe tu nego što bih uživao u samom plesu Moj drugar sa bivsim cimerom svratio u striptiz klub. I tako kao sto pricas , dosle dve cupi pored njih. Ovi bili pijani, cimer zabio ruku i radio radnju. Trazile pice, cimer potvrdio, nije imao pojma. Medjutim kelner ih je odmah upozorio da to kosta toliko. Kaze drugar, cimer kad je cuo cifru, povukao ruku brzinom metka. Momentalno se otreznio. Nisu imali dovoljno novca da to plate, pa im je gazda uzeo l.k. dok ne donesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...