Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha xmax 300 2026

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Yamaha fz6,Majesty 400

Pozdrav drugari, nedavno sam kupio novi xmax 300.Trenutno na satu imam 450km 😂 i jedva cekam da prodje razrada masine da se mogu voziti kako spada.

Moje pitanje je da li je moguce da zbog losijeg goriva baci gresku lambda sonde?

Upalila mi se lampica check engine i naravno odvezao sam ga u servis odmah i oni su gresku ponistili i rekli mi da se ne brinem da je to moguce jer su mu sonde jako osjetljive medjutim nakon cca 70km mi se opet upalila lampica.Eh sad ne znam da li postoji mogucnost da je problem u losijem gorivu jer prvo tocenje je bilo na tifonu a problem sa lampicom je poceo kada sam natocio na petrolu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9863 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Teško, davno su prošla vremena kada je na našim a pogotovu vašim pumpama moglo doći loše gorivo.

Ta priča lošeg kvaliteta goriva ne pije vodu osim ako nije......

Došlo do prevelikih i obilnih padavina kiše jer se tad ne zna na kojoj pumpi kako dihtuje.

Drugi faktor je neposredno tankanje benzina nakon što cisterna napuni rezervoar na pumpi.

Vroaci na grani znaju da tad ne treba sipati jer ni jedna pumpa nema čist rezervoar te se usled tankanja, sa dna rezervoara može podići i pomešati sa svezim gorivom što šta.

Iz daleka .... miriše da će sondu zameniti pod garancijom naravno.

Toliko za dnevnik.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5384 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Kolega je prijavljivao isti problem na novom Tricity 300 (isti agregat), pa su mu zamenili sondu. Ima pisano ovde. Liči na to. Teraj opet u servis.

https://forum.bjbikers.com/topic/230966-yamaha-tricity-300-nov-posle-dva-dana-upalio-check-engine-lampicu/

• U prolazu, 7 postova

A vidim ja da cu morati opet u servis jer po ovome sto sam procitao u postu koji ste mi dali bit ce i kod mene zamjena sonde. 

• U prolazu, 7 postova

Uporan cu svakako biti jedino kao i kolega sa tricity ne zelim da dolazim sto puta radi jedno te iste stvari i to svaki put moram uzlaziti sa posla radi toga.Ne znam samo da ki ga mogu voziti sa tom lampicom ili ne

• U prolazu, 7 postova

Imao sam majesty 400,fz6 yamahu i jos imam beverly 200 stari i kao kupit cu si novo da ne brinem vise o popravcima  bar par godina kad ono vraga hahahah

• Integrisan, 9863 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre sat vremena, vasa.93 je napisao:

Možeš naravno, samo je pitanje koliko dugo…

Tu sad ima svega par opcija, tačnije 3 od kojih je poslednja najmanje štetna.

Sonda može zakucati na siromašno.....kad je siromašno em slabo ide em se termo grupa više greje jer gorivo ujedno hladi klip pre svega.

Druga solucija je da zakuca na bogato.... što ni to nije dobro jer će tad višak benzina spirati cilindar, ono što ne sagori (nikad ne može sve 100% sagoreti) spustice u karter ulja.

Treća solucija je ona, kad nema očitavanje sonde  Amplituda ni gore a ni dole ne ide, tačnije kriva, već jedna ravna linija je prikazana.

E ta linija znači da ECU prelazi u drugi mod, zadaje drugu definisanu mapu ubrizgavanja.

Tako bude dok se ne otkloni kvar.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja