Jump to content

Moto Zajednica

BMW F450 GS

Recommended Posts

• Drug član, 1282 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Stvar potreba, mtx je zver za ovog malog bmw, ali sa druge strane ja bih u neku offroad avanturu radije sa malim, jer je lakši 40-50 kg koliko vidim. Nama nejboljeg izbora za sve, idealan broj motora je uvek bio n+1 :) 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 7679 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Ako bih vec stvarno na offroad avanturu onda bih radije iskesirao novi DRZ4 koji sada kosta skoro isto kao taj BMW.

Ali razumem ja, imaju ljudi kesa, imaju i roditelji kesa da to kupe svojoj deci, BMW bedz, stajling, prica... Jasno mi je. 

Meni previse skupo za nesto sto i nije iz Nemacke.

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Mislim da se malo precenjuju kinezi, pali ste na agresivan marketing :), ok su na papiru, naguraju svasta u motor za neku ok cenu, i na osnovu toga se donosi odluka - ali fali im izbalansiranost, rafinisanost u voznji, a i sam kvalitet je u drugom planu.
Slicno je i kod automobila., uglavnom su "not great not terrible".

Ali svakako napreduju i postaju dobra konkurencije, sto je dobro za sve. 

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 5750 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Kinezi tacno toliko vrede koliko kostaju. Naravno da se ne mogu porediti sa japancima, nemcima i evropljanima. E sad, sto smo mi slepci, pa hocemo sve za manje para, zato idu neki kompromisi. Dobri jesu u svakom slucaju :oda2:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Evo jedan odličan video za one koji ne razumeju Kinesku ekonomiju baš dobro. Čovek živi i radi u Kini, i objasnio je veoma dobro za kratko vreme. Jednostavno su napravili takav sistem koji ne mogu da isprate drugi. Ima ih puno, rade kao mravi, konkurencija strahovita, prilagođavaju se veoma brzo promenama na tržištu, itd...

Jeste da je njima politički sistem komunistički ali im je ekonomija najsurovije kapitalistička. Prvo su sami sebi konkurencija pa onda idu druge zemlje. 

Prosečna plata u Kini je dupla u odnosu na nas, toliko o jeftinoj radnoj snazi. U nekim (ruralnim) delovima Kine, plate su na našem nivou ali je zato standard bolji jer su cene niže. Bio sam tamo, i velikoj većini ne mogu to da objasnim jer naši ljudi uglavnom sve znaju bez da vide.

Kada bi se 450GS pravio u Kini, sigurno bi bio 1000e jeftiniji, sa istim kvalitetom, u to sam siguran. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3219 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
4 hours ago, srbac said:

Naravno da se ne mogu porediti sa japancima, nemcima i evropljanima.

Da se piše peticija i da se zabrani poređenje kineskih motora sa ovim pobrojanim! 
A ne da ljudi doživljavaju stresove i šokove :D 

clipboard_image_1046728869396874f8d4bd47a1eb359a.thumb.jpg.9857f47e6d4bff7c523f41cb26667035.jpg

• Haha 4

• Ne silazi, 3219 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Inače ovaj kanal mi se sviđa, da ne kažem pratim ga, pa sam pogledao i ovaj "review" BMW-a, i dosta zanimljivo to zvuči, moram priznati. 
Suština je u naslovu - ova kategorija trenutno doživljava bum - a to nama može samo da odgovara.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 679 postova
  • Motocikl: Nmax 155
On 18. 5. 2026. at 17:04, Blackened je napisao:

Zasto mislis, dimenzije su skoro pa identicne, samo BMW ima manji rezervoar i laksi je. Mozda mrsavije plastike malo.

Ergonomija/komfor je na testovima tu negde, kako kome. Svakako moze da vozi bilo ko, ovaj ima 185/90kg. Najbitnije kako se vozi.

Bio sam na sajmu ove godine isključivo zbog ovog f450 i još 2 modela.

Da se ogradim subjektivni je osećaj da je NX za broj veći, barem uživo odaje takav utisak i kada se sedne. Ovde sve kao da je manje, a što se tiče tog premijum Bmw momenta, ničeg premijum tu nije bilo da baš odskače. Treba uzeti u obzir da je ovo njihova "budžet" varijanta.

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ok utisak ovako na oko. Ali najvaznija je voznja, Oslanjanje je odlicno, agregat, okretnost. Ovaj je bas poredio i vise mu odgovara ergonomija, iako ima NX. 

Kod bmw-a mogu biti problem rezervni delovi, odrzavanje i svi prateci troskovi. Tu je Honda zakon, od servisa, delova. Sve je dzabe i nema problema. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja