Jump to content

Moto Zajednica

APN 6S neće da upali kad je vruć

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Da li neko zna zbog čega može biti to. Da li je do karburatora ili možda nečeg pak drugog? Kad je hladan, upali iz prve. Takođe jako teško prebacujem iz brzine u brzinu, nekad čak odem za dve brzine gore, jer je jako težak menjač. U pitanju je model iz 1988. godine.
Hvala svima unapred na odgovorima! 😉

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2452 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Može biti koješta. Da li je motor radio dobro do skoro? Da li si otvarao skoro mašinu ili nešto cackao, pa od tada imaš problem? Može biti do struje, možda loša svećica... Možda su karike za zamenu. Kakav je cilindar, klip...

Sto se tice menjaca, da nije mozda motor imao neki pad, pa zbog toga ima problem u menjaču. Mozda je i nesto vec za zamenu. Neka biksna, podloška, viljuška, opruga... To su sklopovi koji mogu dosta da predju, ali se ipak desi da se po nešto pokarabasi. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Preporuka je svakako da teraš kod majstora koji poznaje motorić, da ga složi da dobro funkcioniše.  Posle toga ako se kvari, znaćeš kako treba da radi, barem ćeš razmišljati o jednom problemu. 

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp

To sto kad se zagreje ne pali je los kondezator ili bobine, sto tesko salta ili je kvacilo, ili nije ostavljeno mesta na snop zupcanika kad je vracan nazad.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

• U prolazu, 5 postova

Dao sam majstoru da mi ga namesti, pošto nije hteo ni da upali. Rekao sam mu da uradi generalnu ako treba, on je promenio klipnjaču i još neke delove da mogu da ga vozim. A ove stare probleme koje sam imao još pre oko 7,8 godina nije hteo da rešava jer iziskuje dosta vremena a nije baš često kući. Moraću verovatno kod drugog majstora da ga teram.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Malo mi je čudno da je promenio klipnjaču zato što se motor gasi kad je vruć ... Nađi ti svakako drugog majstora...

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
On 9/30/2024 at 10:59 PM, mlnmnc said:

Dao sam majstoru da mi ga namesti, pošto nije hteo ni da upali. Rekao sam mu da uradi generalnu ako treba, on je promenio klipnjaču i još neke delove da mogu da ga vozim. A ove stare probleme koje sam imao još pre oko 7,8 godina nije hteo da rešava jer iziskuje dosta vremena a nije baš često kući. Moraću verovatno kod drugog majstora da ga teram.

Čekaj, ako sam dobro razumeo, majstor je otvorio motor, sve rasturio, zamenio klipnjaču, sastavio, naplatio i tebi opet motor ne radi kako treba? Menjač i dalje ne radi kako treba? A bio je rastavljen. Zašto? 

Postupak dalje:

1. prebiti majstora

2. naći normalnog majstora

3. voziti se u zdravlju sreći i veselju

Paganini ponovo radi. :D:D :D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp

Mora opet da se rasturi i izbaci visak podloski na snop, pretegnut je i ne moze da salta.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

• U prolazu, 5 postova

Dobar je majstor, neću ga prebiti a ni menjati, jer mi je napomenuo da nije imao vremena da vidi zašto neće da upali kad je vruć, jer mora na put. Ono što je najvažnije osposobio ga je, pošto ga jako duži vremenski period nisam vozio, a za ove probleme je rekao da će da vidi kad se vrati 😀 Klipnjaču i ostalo je menjao zato što se nakupilo neke masti i vode, lično sam se uverio, to je on sanirao.

• Zainteresovan, 737 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Kad se zameni ovo (klipnjača)

IMG-20241002-144851.jpg

Onda se balansira ovo (radilica)

IMG-20241002-145050.jpg

Mada ne mora, ako nema vremena.😀

• Ne silazi, 6512 postova
  • Motocikl: konzerviran

Najveći "problem" kod Tomosa je što radi i uprkos ozbiljnim promašajima u majstoriji.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 2916 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Treba poglrdati, naravno ako je paljenje ispravno i tacku paljenja u gornjoj mrtvoj tacki.
Nastelujes klip u tu tacku, mozes sublerom izmjeriti, napraviti beleg na magnetu i bloku motora, onda pomaci i staviti parce papira u platinska i vuci sebi ali ne da pokidas papir. Cilj je kada okrenes da platinsa popuste bas posle gornje mrtve tacke. Pomjeras paljenje na ona 3 srava koja ga drze sve dok to ne postignes. Znam komplikovano zvuci ali nije kad radis. Potrazi na YT mozda ima ko da to objasnjava.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Jednog lepog dana...

Jedno pitanjce: da li si proverio da li ima varnicu kad je vruć i neće da upali?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja