Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina prvog ozbiljnijeg motora

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Honda cb500

Pozdrav svima, nov sam na forumu, uskoro treba da polozim za punu a kategoriju pa posto imam malo iskustva na skuterima i manim kros motorima smatram sebe apsolutnim pocetnikom. Zainteresovan sam za klasu izmedju 400 i 500cc 2 cilindra kao sto su honda cb500 koja mi je inace i prva na listi za kupovinu pa me zanimaju vasa misljenja i maravno neke ponude ako neko zeli da udomi svoj motor jer nije bas da zelim da idem okolo i gledam svaki s oglasa na koji naletim a vecinom su u losem stanju sa nerealnim cenama, hvala unapred

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Imas od 650cc dvocilindras Kawasaki er6 (er6n je naked er6f je kao sportski). Po meni odlican pocetnicki motor, pogotovo sa ABS-om, a vidim ima ih oko 2500 evra na oglasima sto poslednjih godina nisam vidjao. Te 500tke su uglavnom ili prilicno zastareli motori iz 90tih sa karburatorima, ili noviji motori sa po meni previsokom cenom za to sto jesu.

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: SVT650X
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda CB 500, 1999. godište, Naked, vozilo prešlo 95000 km, Kikinda. Cena 1.900 € - Motori - Polovni Automobili

Ovo ti je moj bivsi motor, prodao sam ga u aprilu, 5-6 godina je bio kod mene, propisno odrzavan. Zamenjeno je sce od potrosnog materijala sto je trebalo da se menja, nije imao lomova, ogrebotina...

Kupio ga je momak iz nekog sela kod Kikinde, i ne verujem da je napravio 1000km sa njim.

• Nemanja Stojanović, 1367 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Moj savet ti je da gledaš samo motore sa ABSom :)

Nisi naglasio koji ti je budžet, šta igra veliki faktor u tome šta sve možeš da gledaš.

Honda je svakako odličan izbor, pogledaj CB500F...

U pravu si da se držiš do 500cc, jer čim pređeš to, ode registracija u duplo, a i potrošnja, održavanje...

Svakako sa 400-500cc možeš da izvučeš nekih 40 konja šta je sasvim dovoljno za početak.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 1 post
Pre 3 sati, kvaicnenad je napisao:

Honda CB 500, 1999. godište, Naked, vozilo prešlo 95000 km, Kikinda. Cena 1.900 € - Motori - Polovni Automobili

Ovo ti je moj bivsi motor, prodao sam ga u aprilu, 5-6 godina je bio kod mene, propisno odrzavan. Zamenjeno je sce od potrosnog materijala sto je trebalo da se menja, nije imao lomova, ogrebotina...

Kupio ga je momak iz nekog sela kod Kikinde, i ne verujem da je napravio 1000km sa njim.

Ako nije tajna za koliko si ga prodao, ovako izgleda okej skroz, i sta je radjeno oko agregata kao na primer lanac bregaste, zazori ventila, karburatori.... 

Hvala na odgovoru

• U prolazu, 1 post
Pre 10 sati, Djeronimo je napisao:

Imas od 650cc dvocilindras Kawasaki er6 (er6n je naked er6f je kao sportski). Po meni odlican pocetnicki motor, pogotovo sa ABS-om, a vidim ima ih oko 2500 evra na oglasima sto poslednjih godina nisam vidjao. Te 500tke su uglavnom ili prilicno zastareli motori iz 90tih sa karburatorima, ili noviji motori sa po meni previsokom cenom za to sto jesu.

Sto se tice abs-a apsolutno se slazem ali ja ipak jako volim karburatore i starije mašine s obzirom da sam mehanicar i sva svoja vozila odrzavam i popravljam sam a imaju od 25 do 40 godina 🤣

IMG-4b8f075e5c64d71c77978a349a54214c-V.jpg

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 1 post

Kawasaki er 5, 1999. godište, Naked, vozilo prešlo 40000 km, Bač. Cena 1.500 € - Motori - Polovni Automobili

Da li neko zna nesto o ovom motoru?

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: SVT650X
2 hours ago, mile94 said:

Ako nije tajna za koliko si ga prodao, ovako izgleda okej skroz, i sta je radjeno oko agregata kao na primer lanac bregaste, zazori ventila, karburatori.... 

Hvala na odgovoru

1500 eura sam ga prodao.

Zadnja guma je od prosle godine, prednja oko 3 godine stara.

Remontovane vile, zamenjen prednji disk, stavljeno pancirno crevo. Plocice su i dalje na njemu organic, nije bilo polusintera kad smo menjali disk.

Alnaser je remontovan, karburatori su pre par godina remontovani i nastelovani (od tada nije bilo problema sa njima pa nisu ni dirani vise), zazori na ventilima provereni, svi su bili u toleranciji.

Lezajevi i semerinzi na tockovma su zamenjeni.

Mislim da ce kum prodavati er5, 2003 ili 2004 godiste, par godina je kod njega.

Ima preradjeno sediste, led far, race ada auspuh, kofer i bocne torbe. Ako te to interesuje mogu ti proslediti kontakt.

IMG_20230219_111453.thumb.jpg.9acc8d68d123a0f0f4ab9e903dec3180.jpg

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
Pre 7 sati, kvaicnenad je napisao:

Iz Novog Miloseva. Cuo sam ga kako radi, lep zuji. Ne deluje da lik koji ce ga ozbiljno odrzavati, tacnije nista nije ulozio od kupovine. Ako bi uzimao taj motor uzmi ga dok je jos svez. A mogu ti ponuditi i mog Bandita 600. Razmisljam se da predjem na tdm 850. 

Promenio član Zarkela

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 1 minut, Zarkela je napisao:

Iz Novog Miloseva. Cuo sam ga kako radi, lep zuji. Ne deluje da je lik koji ce ga ozbiljno odrzavati, tacnije nista nije ulozio od kupovine, tako mi deluje na prvu loptu. Ne poznajem coveka. Ako bi uzimao taj motor uzmi ga dok je jos svez. Ponudi mu nizu cenu i teraj. Imas u Ki i zzr600, nije pocetnicki al je ustrojen za A2 i nije skidana blokada. Na oglasima je. Vlasnik je nazalost preminuo ali je mazen i pazen. Stoji oko dve godine,   vrv ima i ulaganja. Ko ga uzme mislim da se nece pokajati. 

• U prolazu, 1 post
Pre sat vremena, kvaicnenad je napisao:

1500 eura sam ga prodao.

Zadnja guma je od prosle godine, prednja oko 3 godine stara.

Remontovane vile, zamenjen prednji disk, stavljeno pancirno crevo. Plocice su i dalje na njemu organic, nije bilo polusintera kad smo menjali disk.

Alnaser je remontovan, karburatori su pre par godina remontovani i nastelovani (od tada nije bilo problema sa njima pa nisu ni dirani vise), zazori na ventilima provereni, svi su bili u toleranciji.

Lezajevi i semerinzi na tockovma su zamenjeni.

Mislim da ce kum prodavati er5, 2003 ili 2004 godiste, par godina je kod njega.

Ima preradjeno sediste, led far, race ada auspuh, kofer i bocne torbe. Ako te to interesuje mogu ti proslediti kontakt.

IMG_20230219_111453.thumb.jpg.9acc8d68d123a0f0f4ab9e903dec3180.jpg

Hvala na odgovoru, od velike je pomoci, ici cu da vidim motor i ponuditi cenu pa ako pazarim super ako ne zanimljiv mi je i taj er5 pogotovo sto je od nekog odavde pa mogu biti siguran da nije ubijen

• U prolazu, 1 post
Pre 10 sati, kvaicnenad je napisao:

Upravo sam pogledao motor, stvarno korektan, nece da spusti ispod 1700 pa se premišljam jos ali videćemo, neću da zurim

• Ne silazi, 2266 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

@mile94

Ne znam da li možeš da vidiš našu temu "Prodaja", i da ostavljaš komentare, treba ti 100 postova...

Ja prodajem moj ER 5 u radnom stanju.

Šta znači radno: motor se vozi stalno, svaki dan. Ako gledaš estetiku, odmah preskoči. Ako te interesuje motor da se voziš, tu sam.

Trenutno sam u Pirotu, krećem za Bgd, neću pratiti forum do večeras.

Pozz, Blaža

• Podržavam 1

• U prolazu, 1 post
Pre 4 sati, Blaza je napisao:

@mile94

Ne znam da li možeš da vidiš našu temu "Prodaja", i da ostavljaš komentare, treba ti 100 postova...

Ja prodajem moj ER 5 u radnom stanju.

Šta znači radno: motor se vozi stalno, svaki dan. Ako gledaš estetiku, odmah preskoči. Ako te interesuje motor da se voziš, tu sam.

Trenutno sam u Pirotu, krećem za Bgd, neću pratiti forum do večeras.

Pozz, Blaža

Hvala na odgovoru, koja je aktuelna cena motora? 

• Ne silazi, 2266 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Zadnja cena koja je bila ovde oglašena je 1.800 evra. Međutim, kao što sam pisao, i kao što me već dosta ljudi ovde zna, cena je poslednja stvar o kojoj treba da razmišljaš...

Ni ti nisi napisao neki cenovni rang od / do. Svakome kažem, kako za motor, tako i za auto: dođeš, pogledaš, probaš. Ako te na "prvu" odbije, pijemo kafu, piće i razlaz. Ako osetiš da se "nalaziš" na ovakvom motoru, sigurno ćemo se dogovoriti. Ja ga prodajem, ne poklanjam ! Znači da ima neka cena ispod koje ne bih išao, jer opet kažem, motor je u voznom stanju. Ne treba servis karburatora, ne treba servis ulja i filtera, ne treba lanac i lančanici, ne treba servis viljuški, treba samo da se vozi... Zadnji kofer kupljen nov, nosač takođe, bočni koferi pristojni... Treba videti. Možda nećeš kofere, ružni mu, neko voli ranac na leđa i gas ...

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 29 postova

Prvo moraš da raskrstiš koliko para imaš.posle razmošljaš o kubikaži i konjaži motora koja većapo mom mošljenju za početnika treba da bude 500 do 650cc .Veća kibikaža nosi stariji motor i obrnuto.Po mom mišljenju znači 500cc manja potrošnja jeftinije odžavanje i lakše ćeš se upoznati sa malo većim motorom pa kad se sa njim upoznaš već u glavi imaš predstavu kako bi izgledao veći motor.

• Drug član, 2991 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
21 hours ago, mile94 said:

Upravo sam pogledao motor, stvarno korektan, nece da spusti ispod 1700 pa se premišljam jos ali videćemo, neću da zurim

Ako mene pitaš, gledaj i SV650. 

Oli S, oli N varijanta, odvoljeti (jedna reč)... 

S je bolja jer te ne kolje vetar, N ima korman vozi se ko san. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 1 post
Pre 2 sati, honda pa sve onda je napisao:

Prvo moraš da raskrstiš koliko para imaš.posle razmošljaš o kubikaži i konjaži motora koja većapo mom mošljenju za početnika treba da bude 500 do 650cc .Veća kibikaža nosi stariji motor i obrnuto.Po mom mišljenju znači 500cc manja potrošnja jeftinije odžavanje i lakše ćeš se upoznati sa malo većim motorom pa kad se sa njim upoznaš već u glavi imaš predstavu kako bi izgledao veći motor.

Izdvojio bi oko 2000e u zavisnosti od stanja naravno, gledam malo starije motore do 500cc pozeljno dva cilindra zbog lakseg odrzavanja, jeftinije registracije... Snaga mi nije nesto bitna jer svaki motor u ovoj klasi ubrzava bolje od vecine automobila ali su mi bitne kocnoce, vesanje... Mislim da ne trazim puno 😁

• Drug član, 2991 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

SV650 je klasa iznad po svemu.

Motor koji me je najviše naučio o vožnji, i jedan koji mi najviše nedostaje. Toliko je "esencija" svega.. 

Lagan, jednostavan, ima sve što treba i ništa što ne. 

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Suzuki SV650 extra motor, lak, vozi se kao bicikla, malo trosi, relativno jeftin.
Kawasaki Er6 slicna prica.
Za kawasaki ce ti trebati malo vise od 2000, naleti neki za 2500-2700.
Ali su im i godista dobra 2005+

• Zainteresovan, 219 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Ja vozim SV650n, prvu generaciju, sjajan motor.

Ako ti nešto znači, svrati do Pančeva da probaš motor i da vidiš da li je to za tebe.

Da me ne shvatiš pogrešno, nije na prodaju, samo sam voljan da ti ustupim da probaš 🙂

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 295 postova
  • Motocikl: gsx-r 750 к1

Ако могу да понудим Хорнет 600

2005

39.000км правих

увезао сам га из Швајцарске 

Један власник од 2006г

Ценим га фиксних 2800е на огласима нема ни једног у том ценовном рангу колико сам видео.

Знам да је ван буџета али је мотор заиста добар и од улагања има једино уље и филтере...

IMG20240901185949.jpg

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 1 post
Pre 3 sati, Luka9905 je napisao:

Ja vozim SV650n, prvu generaciju, sjajan motor.

Ako ti nešto znači, svrati do Pančeva da probaš motor i da vidiš da li je to za tebe.

Da me ne shvatiš pogrešno, nije na prodaju, samo sam voljan da ti ustupim da probaš 🙂

Hvala na ponudi, moj gitarista iz benda vozi sv650n 2007 sto je druga generacija sa ubrizgavanjem ma da nema neke razlike u odnosu na starije, probao sam ga, jako lagan, upravljiv a na gasu malko prgav i vuce lepo iz niskih obrtaja za mene malo i prejako jer sam pocetnik verovatno bi se i uvozao prilicno brzo ali sa ekonomske strane cim predjes 500cc registracija lepo skace a vozni park mi je malo veći, mogao bi nesto i da prodam 🤣🤣🤣

• Sviđa mi se 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja