doda 123 Napisano Mart 10 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Dosadašnja iskustva sa zamenom konvencionalnih sijalica sa Led sijalicama nisu se nešto pokazala. Rasipanje svetlosti,nepostojanje linije, slabija vidljivost u odnosu na bljestavilo,itd. Ovo je posledica nepostojanje centra izvora svetlosti...Led diodice su svuda ,a samim tim nema zizne daljine i pravilnog prelamanja svetlosti o ogledalo fara. Međutim, Osram izbacio Night breaker Led sa obecavajucim 260% jačeg svetla,dužeg snopa,itd. Naravno da je fabrika uradila sijalicu kako treba,sa izvorom svetlosti sa pravilnom ziznom daljinom,nema bljeska ila,pravilna linija,nema zaslepljivanja vozača,... E sad, moje pitanje je ima li ko iskustva sa ovim sijalicama u vožnji, na tehničkom pregledu, i što je najvažnije piše da te sijalice nemaju legalitet za upotrebu u svim zemljama, čak postoji katalog kompatibilnost u odnosu na modele automobila i motora. Neka vaša iskustva, ako ih ima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBenelli 57 Napisano Mart 10 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Benelli Trk 502x Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam problem sa svetlom resio sa ovim dodatnim svetlima i dobio sam vise nego duplo jace svetlo.. https://www.kupujemprodajem.com/https://www.kupujemprodajem.com//motocikli-oprema-i-delovi/svetla-i-signalizacija/led-maglenke-dodatna-svetla-za-motor-prekidaci-nosaci/oglas/164120484?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano Mart 10 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, DraganBenelli je napisao: Ja sam problem sa svetlom resio sa ovim dodatnim svetlima i dobio sam vise nego duplo jace svetlo.. https://www.kupujemprodajem.com/https://www.kupujemprodajem.com//motocikli-oprema-i-delovi/svetla-i-signalizacija/led-maglenke-dodatna-svetla-za-motor-prekidaci-nosaci/oglas/164120484?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas Ovde nije tema dodatna svetla. Tema su zamenske Led sijalice u fabričkim farovima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16904 Napisano Mart 10 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim na mom motoru sijalice Bevinse V35, LED H7 (jednu za reflektor dugog svetla, jednu za sočivo kratkog svetla). Uglovi i linije pravilni, nema rasipanja, na tehničkom prošao bez problema. Međutim ne verujem da je njihova upotreba legalna svuda. Verujem da je Osram napravio dobru sijalicu, ali nisam imao prilike da je isprobam. Inače je moje iskustvo da LED sijalice u sočivu uglavnom imaju dobru "geometriju", međutim kod reflektora nekontrolisano rasipaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4343 Napisano Mart 10 Svrati cesto, 3511 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Taj osram bez 50 po sijalici nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8462 Napisano Mart 10 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Fredi je napisao: Taj osram bez 50 po sijalici nije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16249 Napisano Mart 16 Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan BI LED - MOTO PROJEKTOR H4/H7 50W 12000LM (LED CHIP UGRADJEN) - H7 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS <p>BI LED - MOTO PROJEKTOR H4/H7 50W 2X6000LM (LED CHIP UGRADJEN)</p> <p>Univerzalni BI-LED projektori, ZA BAZU SIJALICE H4 ili H7 (u setu je izmenljivi adapter, zavisno... Uzimam kod njih led sijalice odavno, imaju veliki izbor modela i cena, sa garancijom, na svakom maltene motoru sam ih imao, uglavnom sam ih skidao za tehnicki pa vracao posle, za svaki slucaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5551 Napisano Mart 16 (promenjeno) Drug član, 1390 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan SIJALICA ZA AUTO LED H7 SET 2KOM 0110225 | Woby Haus Online WWW.WOBYHAUS.CO.RS - LED Sijalice, H7 - 20W, 2000lm - Kvalitetan tajvanski CSP čip - Radni vek: do 30000 sati @N.F.S. пронашао, препоручио, ја купио, пробао и од тад само њих користим. Тренутно су ми и на колима и на мотору. Promenio Mart 16 član Marko05 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano Mart 16 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li šta valjano i provereno H1?Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9576 Napisano Mart 18 (promenjeno) Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš gore napisano, i provereno Bear.rs i Wobyhaus.rs. E sad, ako nemaju H1, da probaš u Arčibalda Rajsa, u Žarkovu iznad doma zdravlja. Ja sam tamo uzeo Led 360 za Avensisa, 2 sijalice 40 evra, sa garancijom od 1 godine. Ja sam prezadovoljan. Kupio sam samo za oborena (srednja) svetla. https://xenonsijalice.rs/ Promenio Mart 18 član Blaza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojinsb 76 Napisano Mart 18 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko preporuku za H4 bi LED? Jedna sijalica je u pitanju (transalp), dobra je i fabricka ali ipak mislim da to moze bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21613 Napisano Mart 18 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ove iz wobihausa, juce sam bio u Sokobanji, mogli smo da probamo jbg.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojinsb 76 Napisano Mart 18 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ove iz wobihausa, juce sam bio u Sokobanji, mogli smo da probamo jbg....E da sam znao . Probacu pa javljam, taman ih ima 2 u setu pa mogu i na drugog transalpa da montiram.. Samo da ne bude neko bezveze rasipanje svetlosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21613 Napisano Mart 18 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E to je vec do fara! Ove sijalice isijavaju bas jako, u zadnjih 5 motora ih koristim, noc mi nije zamorna za voznju. A garancija 2 godine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1292 Napisano Mart 18 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Odlične sijalice po Nešinoj preporuci kupljene u wobyhausu, posle dve godine jedna počela da zeza, inače ih imao u autu, projektori na kratkim svetlima su h7, radile maltene bez greške, pre par dana kernula jedna da ,,strobuje" pa su skinute dok ne ispazarim novi par Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rzb 12 Napisano April 3 U prolazu, 4 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Kawasaki Z750; Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/16/2024 at 7:29 AM, Marko05 said: SIJALICA ZA AUTO LED H7 SET 2KOM 0110225 | Woby Haus Online WWW.WOBYHAUS.CO.RS - LED Sijalice, H7 - 20W, 2000lm - Kvalitetan tajvanski CSP čip - Radni vek: do 30000 sati @N.F.S. пронашао, препоручио, ја купио, пробао и од тад само њих користим. Тренутно су ми и на колима и на мотору. Pozdrav, da li ih koristite u faru sa socivom ili bez? Postavicu sliku svog fara, bez sociva je, trenutno imam neke led h7 ala aliexpress, nisam zadovoljan.. Pa trazim valjanu zamenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5551 Napisano April 3 Drug član, 1390 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, rzb said: Pozdrav, da li ih koristite u faru sa socivom ili bez? Postavicu sliku svog fara, bez sociva je, trenutno imam neke led h7 ala aliexpress, nisam zadovoljan.. Pa trazim valjanu zamenu Користим на фару без пројектора. Овако сијају. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rzb 12 Napisano April 3 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Kawasaki Z750; Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Marko05 said: Користим на фару без пројектора. Овако сијају. Ovo je skroz u redu, hvala za info, otici cu danas da ih kupim Promenio April 3 član rzb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 3 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U mom slucaju se u celu jednacinu dodaje Canbus sistem, pa sijalica mora da bude kompatibilna sa njim. Kupio sam Bullvision H7 Canbus na Aliju. Sijalica daje odlicnu geometriju i osvetljaj, dok radi... Preko 30 stepeni dnevne temperature se u kucistu fara pregreva i gasi uz Canbus gresku. Izgleda da se na r1200gs mora odustati od LED, ukoliko ne zelim da skidam poklopac sa zadnje strane fara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grayzer 7 Napisano April 16 U prolazu, 5 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Poštovane kolege, Kupio sam motor na kome su već bile postavljene H4 led sijalice, što nije fabrička izvedba. Dve su sijalice u pitanju DC9-32V, 8000 lumena po komadu. Primetio sam da svetlo smeta vozačima koji dolaze u susret. Da li ima neka fora oko postavljanja ili to verovatno nije odgovarajuća sijalica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5761 Napisano April 16 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Postoje LED sijalice koje nisu fiksne u odnosu na onaj deo za fiksiranje, mogu da se pomeraju napred - nazad i u krug da bi se dobio najbolji snop svetla, na primer ovakve: H4 SET CSP chip 12/24v 13000LM - ZA SREDNJE/DUGO/MAGLENKU - H4 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS <p>H4 SET CSP chip 12/24v 13000LM - ZA SREDNJE/DUGO/MAGLENKU </p> <p>BAZA SIJALICE H4</p> </p>UGAO... Ako imas mesta u faru, ovakve su najbolje: BI LED - MOTO PROJEKTOR H4/H7 50W 12000LM (LED CHIP UGRADJEN) - CENA JE ZA 1kom. !!! - H4 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS <p>VAZNO: PRIKAZANA CENA JE ZA 1kom. BI LED - MOTO PROJEKTOR H4/H7 !!!</p> <p>BI LED - MOTO... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojinsb 76 Napisano April 24 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem na temu, kupio sam H4 iz Woby Haus-a, jednu stavio na Transalpa 600 drugu stavio na Yamahu mt03 660 i obe svetle bolje nego klasicne i naravno lepse izgledaju. Tako da svaka preporuka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laze032 0 Napisano Maj 18 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XJ6 f diversion Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Da li neko ima iskustva sa ovim pokazivačima pravca? https://a.aliexpress.com/_Eu8kwcb Hteo bih na svom motoru da promenim, pa me interesuje da li može biti nekih problema? Takođe ako imate neki predlog za domaću radnju ili prodavca, pišite. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9576 Napisano Maj 18 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema E oznaku (homologaciju) teško ćeš proći tehnički pregled. Imaš u našim radnjama isto led migavce sa homologacijom, ili na KP, samo su skuplji. Trebaće ti i automat migavaca za led svetla. Sa fabričkim, radiće mnogo brže. Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1558 Napisano Maj 18 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Homologaciju retko ko gleda na tehnickom, bar jos za sad. Vise gledao broj treptaja, da li je brzo ili sporo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...