Mladen V 101 Napisano Februar 14 U prolazu, 48 postova Lokacija: Kozarska Dubica , Republika Srpska Motocikl: TRACER 9 GT 2023 Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 2. 2024. at 11:16, kokot je napisao: @Mladen V nemoj ljubi te brat, za portugal ili duplirajte dane ili nemojte ići. Ja sam iz Tarife vozio do beograda 3500km za 4 dana (i raspao se). I sve da picite autoputem stići će te “raspadnuti” tamo posle 3 puna dana od po 1000+km, a tek ste na početnoj lokaciji ostaje Portugal i povratak. i cjenovno nije bas najisplativije, više me je Koštao put Tarifa -Beograd nego 10 dana u Maroku. Jos uvjek je 12 dana u prici max 14 , financije i motori su spremni , volje imamo jos vise Ne znam sta si vozio ali 3500 km je 3500. Uskoro imamo neki sastanak plan pa cemo razmatrati detalje. Mi smo spremili Tracer 9 GT 2023, GS 1250 2023, Multistrada 1260s 2020 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Februar 14 (promenjeno) Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam do Sen Tropea sa drugarom na motorima prosle godine, pa okrenuli ka jugu Italije. Smestaj smo bukirali negde oko 5-6 popodne kad krene polako da nas stize umor. Preporucujem da budete fleksibilni sa lokacijom, nije lose smestiti se u nekom manjem i nepoznatom mestu, umesto vecih gradova koji su skuplji i nebezbedniji za motor. Jako je korisno da imate prtljag koji mozete da zakljucate. Cepovi za usi obavezno na autoputu. Nije lose spavati negde u Sloveniji (jeftinije) pa ujutru obici Veneciju. Venecija je lepa ali ogroman broj turista kvari atmosferu, bio sam par puta i nije mi se ostajalo 2 dana, umori guzva. Ako prolazite tim putem obavezno posetite Monako. Sto se interneta tice meni je posluzio Yettelov roaming paket (1gb je kostao 600-700din i trajao nedelju dana, bilo dovoljno za mape i booking). Ideja sa trajektom mi se svidja, koja je cena za putnika sa motorom? Promenio Februar 14 član Djeronimo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen V 101 Napisano Februar 14 U prolazu, 48 postova Lokacija: Kozarska Dubica , Republika Srpska Motocikl: TRACER 9 GT 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Sve se slažem sa tobom osim čepova za uši ekipa je koja voli dobar zvuk Akrapa Svaka budala ima svoju radost. Hvala ti na napisanom postu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Dve osobe i motor iz Djenove do Barse osnovna cena povratne karte je 480e, a iz Civitavecchia (Rim) do Barse je u ovom trenutku nešto ispod 300e. Sent from my SM-A528B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1514 Napisano Februar 14 (promenjeno) Drug član, 956 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam generalno oko kartica i interneta. Kupite karticu tipa u Madjarskoj (gde god u EU) da vam sluzi kao druga. Evropa je, nema rominga. Ja imam jos uvek cesku pored srpske u mobilnom i cim predjem granicu, samo je ukljucim. Pre toga uplatim kredit za tipa 8-10e i dobijem recimo 4-6gb-a + minuti i sms, rominga nema i to je to. Ovo sto placate preko nasih kartica je dranje koliko sam ja video. P.S. Ako moze jos neki info oko trajekta Djenova-Barselona (sad vidim da smo u isto vreme pisali) Promenio Februar 14 član Abi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi dve kompanije voze jedna i Djenove kao sto rece @kokot GNV i oni su skuplji druga vozi iz Rima Grimaldi lines oni su jeftiniji kad krenes da rezervises izadje varijanta da biras za svaku osobu posebno da li ces sobu i kakvu, da li ces hranu itd. osnovna cena podrazumeva neka sedista... S obzirom da se putuje oko 20sati mislim da je soba neophodna.. Mislim da GNV ima sobe koje se dele imas 4 kreveta jedan je tvojSent from my SM-A528B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Odnosno ne za svaku osobu nego za svaki pravac izvinjavam se... Sent from my SM-A528B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam generalno oko kartica i interneta. Kupite karticu tipa u Madjarskoj (gde god u EU) da vam sluzi kao druga. Evropa je, nema rominga. Ja imam jos uvek cesku pored srpske u mobilnom i cim predjem granicu, samo je ukljucim. Pre toga uplatim kredit za tipa 8-10e i dobijem recimo 4-6gb-a + minuti i sms, rominga nema i to je to. Ovo sto placate preko nasih kartica je dranje koliko sam ja video. P.S. Ako moze jos neki info oko trajekta Djenova-Barselona (sad vidim da smo u isto vreme pisali)Da to sam i mislio, kupim hrvatski broj i ubacim u tel.... Sent from my SM-A528B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 602 Napisano Februar 14 (promenjeno) Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ako imate esim, mobimatter.com ili slicno je najjednostavnije/najjeftinije. Pisali smo ovde Promenio Februar 14 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Februar 14 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Kopirano iz Motorevije, mozda pritreba nekome. U lanjskoj 2023. na španjolskim cestama poginulo je 299 motociklista, što je u odnosu na prethodnu 2022. porast od gotovo 20 posto. Španjolsko ministarstvo prometa DGT (Dirección General de Tráfico) stoga je najavilo uvođenje novih sigurnosnih mjera. U pripremi su izmjene zakona koje od vozača motocikala zahtijevaju nošenje integralne/flip-up kacige prema važećim homologacijskim propisima, što znači da je vožnja s otvorenim (jet) kacigama – završena priča, čak i za vozače skutera. PS Rukavice obavezne Promenio Februar 14 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 878 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Petre je napisao: PS Rukavice obavezne I u Francuskoj isto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5409 Napisano Februar 14 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Abi said: Da dodam generalno oko kartica i interneta. Kupite karticu tipa u Madjarskoj U madjarskoj ne moze. Ni prepaid. Treba ti adresa, licna karta itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Februar 15 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam te probleme sa karticama po evropi rešio tako što sam u Hrvatskoj kupio A1 karticu, koju mogu da dupunjujem i on line platnom karticom i tako čim predjem u neku zemlju EU, aktiviram paket koji mi odgovara i koristim. Dok mi ne treba samo pratim da ne istekne rok važnosti kartice, a pošto relativno često putujem to mi se ne dešava. Ranije sam imao Nemačku karticu, ali i oni kao i većina EU nešto uvek zakeraju oko prepaid brojeva. Ovo mi je za sada odlična opcija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Februar 15 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan I nemojte da dajete svoju karticu na zajam ni slučajno. Ja sam moju pozajmio rođaku na deset dana,rekao da mi vrati, a on dao nekim ljudima koje je upoznao na moru. Oni su mu obećali da će vratiti mojim prijateljima koji su u istom mestu na moru, ali to se nije desilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Februar 15 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je ta kartica u posebnom telefonu i služi mi i kao navigacija po inostranstvu, bilo u autu, bilo na motoru. Drugi regularan telefon mi je za ne daj bože i uvek uz mene. Ovaj i da se nešto desi bilo samo manja šteta jer je realno prazan sa bilo kakvim podatcima. Jedno vreme sam se čak nosio i mišlju da montiram neki tablet na nosač sa sim karticom, pa da mi on služi... ali... dobro je i ovako... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokot 437 Napisano Februar 16 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Super Tenere XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 2. 2024. at 16:48, Ibivan je napisao: Pa vidi dve kompanije voze jedna i Djenove kao sto rece @kokot GNV i oni su skuplji druga vozi iz Rima Grimaldi lines oni su jeftiniji kad krenes da rezervises izadje varijanta da biras za svaku osobu posebno da li ces sobu i kakvu, da li ces hranu itd. osnovna cena podrazumeva neka sedista... S obzirom da se putuje oko 20sati mislim da je soba neophodna.. Mislim da GNV ima sobe koje se dele imas 4 kreveta jedan je tvoj Sent from my SM-A528B using Tapatalk @Ibivan Da kao i svaki trajekt biras sjedista, sobu, apartman, itd... GNV konkretno (zato sto sam se vozio sa njima) imas opciju da uzmes dijeljenu sobu (muske i zenske) sa 4 kreveta ali ces zapasti sa marokancima. Druga opcija je da uzmes sobu za sebe sto je bio moj slucaj Djenova Maroko i nazad 500e za mene samog 4oro krevetna soba. Imas Pulman sjedista, a cak mislim da mozes da uzems samo kartu pa spavas na podu na trajektu. Vise je razicitih opcija. Npr iz livorna za korziku, mi kupili samo kartu za trajekt a ne pullman sjedista i jurili nas iz te prostorije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rajmax63 127 Napisano Februar 16 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW400T, ,Honda VFR1200X Crosstourer Prijavi odgovor kao problematičan Imaš 20 dana i nigde ne kasniš . Kreni i uživaj . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Februar 16 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cekajte ljudi, samo ovim ‘trajekt’ trikom, ja bih mogao da odem do Barselone i da se vrstim, sve u 5 dana. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Februar 17 (promenjeno) Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ko stigne do Barse, moze da ocekuje ovako nessto u gradu. Motora na sve strane, raznoraznih. Ima i strujaca . Policija ima one bmv ce04 izmedju ostalog. Bili porodicno ove nedelje. Promenio Februar 17 član djpesic 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Jul 14 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ostao duzan da zakljucim ovu temu i da se zahvalim svima koji su pomogli savetima. Ruta zbog vremena na pirinejima nije izvozena u potpunosti ali sve jedno iskustvo je bilo odlicno, zato je vožena Tramuntana planinski venac na Mallorci, kao i Andora... Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan-K1200R 109 Napisano Jul 18 U prolazu, 47 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1200GS, R1200RT, K1200R,F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Mozes podeliti sa nama i rutu kojom si isao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Jul 18 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Mozes podeliti sa nama i rutu kojom si isao Mogu, ako te interesuje mogu da ti posaljem koja je ruta bila planirana, ali kao sto sam rekao zbog loseg vremena koje je trajalo 3-4 dana samo sam prosao kroz andoru naravno planinskim prevojem i otisao do Valencije. Isto tako neplanirano sam vozao po Tramuntani na Mallorci. Samo mi daj malo vremena pa cu postaviti i rute kojima sam vozio. Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan-K1200R 109 Napisano Jul 18 U prolazu, 47 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1200GS, R1200RT, K1200R,F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno ne zurimo nigde, kad stignes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Jul 28 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da vam postavim rute u .gpx, ali mi ne dozvoljava, ne bih screenshot jer neces nista da vidis, Ili mi pusti mail da ti posaljem.... Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...